- 22 Ağustos 2010
- 32.894
- 37.729
- 3.033
yav almanya nasıl türkiye'nin önünde değil. son 20 yılda biontech falan değil 100 yıl daha bir katkıları olmasa tr'den 100 kat aha üstün bir ülke.Sana sevinme diyen yok burada Avrupa’da kötü olalım ligde kazanalım yaklaşımıyla Avrupa’ya önem veren taraftara saygısızlık yapıyor sen ve senin gibi düşünenler asıl.
Almanya da 150 sene falan önümüzde değil, Almanya hemen her alanda Asya ve Amerika’nın gerisine düşmeye başlamış, yıllardır hiçbir yüksek katma değerli teknolojiyi çıkartamamış bir ülke ki Avrupa geneli böyle.
Futbolda yaptıkları atılım da 2010 başlarında bitti o günden itibaren geliştirici rolleri de azaldı. Biontech çıkmasa adamların inovatif alanda katkısı sıfıra yakın son 20 senede.
Ayrıca Frankfurt maçındaki taktiksel aptallıklar da ne Almanya ne de Türkiye ile ilgili. Senin hocanın yıllardır vazgeçmediği aptalca oyun kurgularıyla alakalı, olayı genişletip de imkansızmış gibi göstermeye gerek yok.
iyi bir taksiyen o gün Frankfurt’u hele de 0-1 yapmışken tokatlardı. Hiçbir aptal Icardi denilen 100 kiloluk eşeği alıp orta sahayı boşaltmazdı.
Ben sana sen neye seviniyorsun lig kazanılınca demiyorsam sen de kimsenin bunlara takılmasına laf edemezsin.
Bu öyle hep tokatlanıyoruzdenilip geçilecek mevzuları çoktan geçti.
ayrıca ben salt f'furt maçındaki farkın almanya-tr arasındaki gelişmişlik farkından kaynaklandığını mı söyledim? bu fark varken o seviyede "düzenli" rekabet etmek imkansız diyorum. tek maçlık bir şey değil. bugün okan yerine iyi bir taktisyen olsaydı frankfurt maçında gs'ın başında, belki yenerdi, ancak yarın onlar bir yapılanırdı 10 adım önüne geçerdi.
ayrıca ben kimseye laf da etmiyorum. sert bir üslup bile takınmıyorum da seni anlayamadım bana karşı bu sert tavrı takınmana. gs topçusuna da aptal ve eşşek dememen gerekiyor bence. yanlış mıyım? tartışmayı bu seviyede uzatmazsak sevinirim. cevap yazmayacağım zira.