GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamama dostum. Uber futbol profesörü, geçen 3 senede de takıma şampiyon olamaza diyerek doğruyu bilmiş futbol kahini. Sensin.
Benim ilk iki yıl bu takım şampiyon olamaz vs diye bir yorumum olmadı. Bir dahakine ortaya koyacak argümanın yoksa hayali yorumlarla komik duruma düşme. Geçen sene dedim bunu evet, ve Lemina gelmeseydi olamıyorduk. Dahi hocanın yerine Cuesta'yı tercih edip UEFA listesine yazmadığı ve transfer edilmesini istemediği Lemina. Evet.

Benim ilk iki yıl bu takım şampiyon olamaz vs diye bir yorumum olmadı. Bir dahakine ortaya koyacak argümanın yoksa hayali yorumlarla komik duruma düşme. Geçen sene dedim bunu evet, ve Lemina gelmeseydi olamıyorduk. Dahi hocanın Cuesta yerine yazdığı ve transfer edilmesini istemediği Lemina. Evet.
Evet öyledir. Tamam. Zaten şansadır boş ver. Dediğim gibi iyi forumlar.

Okan'in taktiksel bir deha olmadigini bilmeliyiz hasanim, yani Osimhen olmaza oyunda bir sablon veya baska birsey goremiyorum.
Oakn büyük taktiksel deha gibi bir yorumum yok. Lakin ilk 2 senede Osimhen yokken de şampiyon oldu. Bu takımın ve Okan Buruk'un bir oyunu var. Sen göremiyorsan da sana gösterecek yeteneğim yok. Sorunu o planı tutmadığında yada o planı uygulayan ana oyuncular olmadığında yedeklerini hazır tutamaması yani rotasyonu iyi yapamaması ve ana kadrodan fazla eksik olunca da B planını uygulayamaması. Merak etmeyin elbet bir gün başarısız olacak ve gidecek Okan Buruk.

epey okan hoca tartışması dönmüş ,şampiyon yapıp gitmesi tarafındayım bende fakat onun yerıne söylenen isimlerin cogu facia

okan giderse simeone yada allegri tarzı bir adam bize hem lig hem avrupada basarı getirebilir

özellikle simeone tam bize uygun adam keşke oluru olsa

OB'nin oyunu var mı yok mu bu şekilde subjektif perspektiften tartışmaya gerek yok

öncelikle kabul edilmelidir ki kendisinden başarılı olması bekleniyor, o da bu beklentileri büyük oranda karşılıyor. belki Avrupa'da başarısız olduğu söylenebilir ama orada da objektif beklentilerin çok altında olmadığını kabul etmek gerekir

öte yandan bir takımın iyi oynayıp oynamadığını nasıl ölçersin?
1. top kendisinde değilken ne kadar çabuk geri kazanabiliyor
2. rakiplere ne sıklıkta büyük fırsat veriyor
3. ikili mücadeleleri ne derece domine ediyor
4. ne sıklıkta büyük şans yaratıyor
5. topa ne sıklıkta ve yükseklikte (kendi yarı sahasından uzakta) hükmediyor

bunların hepsi için çeşitli metrikler mevcut
1. ppda + topu ortalama geri kazanma süresi
2. maruz kalınan xG
3. total ikili mücadele kazanma yüzdesi
4. yaratılan xG
5. field tilt

maalesef güzide STSLmizde bu istatistikleri doğru düzgün tutan otoriteler mevcut değil. xG falan yeni yeni geliyor, birinin dediği öbürünü tutmuyor. yine de zaten beklenti burada herkesten üstün olmamız, benim şahsi beklentim herkesten en az 2 standart sapma üstün olmamız, ancak bu kadar domine edemesek de ligde bu metriklerin çoğunda lideriz

bunların yanında ikincil metrikler var. pas sayısı ve yüzdesi, şut sayısı, RCS topla buluşma sayısı, rakibe tanılınan RCS topla buluşma fırsatları, ortalama takım boyu, koşu mesafesi vs. vs.

bu metriklerin doğru düzgün tutulduğu müsabakalarda (UEFA turnuvaları), sample size daha düşük olsa bile, ortalama hatta ortalama altı geliyoruz hep

oysa bütçesel olarak baktığımızda ortalamanın öbür tarafında olmamız gerekiyor

futbol makalesi okuyan arkadaşlar için yazılmıştır işbu post

epey okan hoca tartışması dönmüş ,şampiyon yapıp gitmesi tarafındayım bende fakat onun yerıne söylenen isimlerin cogu facia

okan giderse simeone yada allegri tarzı bir adam bize hem lig hem avrupada basarı getirebilir

özellikle simeone tam bize uygun adam keşke oluru olsa

Arabistandan Simone çekeriz rts.

sakatlıklar bir yana bazı kilit olması beklenen isimlerin performansı da facia.

sane şu ana kadar bence hayal kırıklığı
barış transfer vs derken pek bir şey veremedi
sara hayal kırıklığı

özellikle barış ve sane bu sene osimhen'le birlikte en iyi üç oyuncu olacaktı belki de. ama katkı alamıyoruz. bu kadar kilit isim iptal olunca takım çöker.

sakatlıklar bir yana bazı kilit olması beklenen isimlerin performansı da facia.

sane şu ana kadar bence hayal kırıklığı
barış transfer vs derken pek bir şey veremedi
sara hayal kırıklığı

özellikle barış ve sane bu sene osimhen'le birlikte en iyi üç oyuncu olacaktı belki de. ama katkı alamıyoruz. bu kadar kilit isim iptal olunca takım çöker.

Birazda mizah motz

Metehan yerine sol stoper
Berkan ve Yunus yerine iki orta saha
Ahmet Kutucu yerine kanat forvet
Devre arası bu transferler yapılmalı. Bu transferler ilk 11 icin yapılmasa bile, ilk 11'deki oyuncuları zorlayacak ve rotasyon yapılmasına müsade edecek transferler olmalı.

Biran önce salı olsun derbi falan bitsin hadi , sinirlerim düzelmiyor bir türlü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt