GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya şu onu satın bunu satın yerine genç oyuncu alın demekle olmuyor bu işler

Çok özür dileyerek söyleyeceğim ama sokarım gencine yaşlısına. Yaş olayını kafaya taktı mı takıyorsunuz, tıp da çok ilerledi bilim de spor da, antrenman teknikleri de. Bu işte 33-34 gibi kritik yaşlara gelmedikten sonra genci yaşlısı artık yok. İyi oyuncu iyi oyuncudur. Sen hıyar gibi 35 yaşındaki adama Messi değilse dünyaları bayılıp getirmiyorsan sorun yok. Bana A. Madrid maçındaki Lemina katkısını vermedikten sonra napayım 24-25 yaşındaki oyuncuyu. 32 yaşında olsun Lemina gibi katkı versin.

Cımbızla örnek çekip sunuyorsunuz yok işte Liverpool alt yapıdan oyuncu oynatıyor. Aynı takım 500-600 milyon euro bonservis parası da harcıyor ama. İlk 11'indeki oyunculara bi bak bakalım.

Barcelona alt yapıdan oyuncu yetiştiriyor. Ula dünyada kaç tane Barcelona var zaten. Adamların olayı bu, kültürü bu, yapısı bu. Hadi biz de yapalım demekle babayı yaparsın. Biz 90'larda bi jenerasyon yakalamışız da yapmışız işte o bi rüzgar. Başka da yok. Senin türk futbol tarihinde 1 tane Xavi'yi falan geçtim o genç yaşta Barça'da oynayacak Cubarsi gibi bi oyuncun çıkmamış. Al işte koskoca türk futbol tarihinde 1 tane Arda Güler var bu kadar genç yaşta Real Madrid'e gidebilecek potansiyeli olan. Başka yok.

Aynı zamanda yaş almak kötü bir şeymiş gibi bahsediliyor. Alakası yok tecrübe dediğiniz şey o kadar kıymetli bir şey ki. Bunu antrenmanla falan sağlayamazsın. Yılların getirdiği bir şey bu. Yüzlerce maça çıkıp dayak yemenin, büyük hatalar yapmanın, yeri geldiğinde takımına maç kaybettirmenin en büyük baskıyı da yemenin taraftardan küfür de yemenin, yılların getirdiği bi şey bu. İstediği kadar yetenekli olsun bi 18 yaşındaki bir çocuk eğer Jordan falan gibi bi mentale sahip değilse Fenerbahçe deplasmanında eli ayağı mabadına girer.

Ve takımda bu bi denge içerisinde olmak zorunda. Herkesi satıp yerine 20 yaşında çocuklar getirtmeye çalışıyorsunuz Rennes mi burası.

Bu formadaki sarı kırmızı gerçek renklerimiz. Turuncu bordoya acilen son vermemiz lazım.
Kirmizinin tonu kesinlikle bu degil bana gore.
Sari zamanal biraz daha koyulasti, degiskenlik gosterdi ama kirmizinin toni net farkli acikcasi.

Turuncu bordo ya o kadar yaklasmadik, Roma genelde oyle oluyor. Cok koyu sari vardi evet ama turuncu degildi.

Genel anlamda forma isinde basarisiz yonetim. Iligli birim cok daha ustunde durmali "haydi cabuk cabuk satalim" kafasi yuzunden.

Inter mesela...genelde hep basarili formalari olur. Orjinal formasinda da her daim bir dokunus yapar iyi kotu. Bir tik daha ilgi alaka lazim.

Daha websitesini adam edemediler ya. Hala guncel interaktif bir format yapilamadi

Aslinda forma isinde ince dokunuslar eksik bizde. Mesela bazen cok cok iyi parcali forma cikiyor, sade ama parcali hissini tam veren (bu seneki de guzel)

Ama misal turuncu firmalo donemde biraz logo ile oynamalar vardi, onun gibi detaylar ile yaka+kol/bilek kisminda ince dokunuslar nerdeyse yok. Duz iki renk ile bas gec yapiyorlar bazen.

Mesela umut bulut ve drogbanin gol attigi juve macindaki iki kirmizili kalin cubuklu gibi forma basariliydi, sari renklede bir seyler yapilabilir oyle. Ama yeni retro formada da logo ayni ustunde yildizlar kirmizi yapiliyor (kolaya kacmak gibi geliyor bana bu) daha uygun isler cikmali.

Şu resmi Amerika’da bir parkın ücra bir köşesinde çekmiştim.
IMG_6295.webp

Koyduğunuz şeye iyi baktınız mı? Eski formalar öyle 1 sezonluk değil, hele ilk sarı-kırmızı forma... 1908-1929 arası... Eğer paylaştığınız görsel doğruysa o forma tam 21 sene giyilmiş ve bugünkü renklere gayet yakın koyu tonlarda işte... 100 sene giyilmemiş, sonradan uydurulmuş değilmiş demek ki... Sonra neden daha açık sarı-kırmızı tonlarına geçilmiş bilmiyorum... Bin türlü nedeni olabilir... Moda kaynaklı olabilir... Savaşlar sırasında veya sonrasında kumaş-boya vs sıkıntısı çekilmiş yıllar olabilir atıyorum...
Hocam kuruluş renklerimizin vişne kırmızısıyla tok sarı olması sorun değil ki 100 sene-50 sene-20 sene-geçen sene geçmişten bugüne ton hep değişmiş bak resmi sitede bile şu tonlar gözüküyo şimdikiyle alakası var mı hiç

50685ca7a01c4befbe4df4a230eaf9fa.webp

Bu tok sarıysa şimdiki turuncu hangi sarı,50 sene önceki hangi sarı 20 sene önceki hangi sarı?

Renkler yine tok sarıyla vişneye çalan tatlı kırmızı olarak kalsın ama forma tonları daha açık sarı kırmızı olsun diyoruz işte bunda anlaşılmayacak ne var ki

Melonun geldiği 2012 sezonu parçalısındaki sarı kırmızıyla şimdi giyilen sarı kırmızı aynı mı ,değil işte yine daha açık daha canlı ton yapılsın diyoruz

IMG_0612.webp

Sunduğu özet’de Galatasaray’a küfür edilen kısmı sunan, bunu sadece sunmakla bırakmayıp şu yorumu sabitleyen ASpor’u kınıyoruz.
Sabitlemeyi sonradan kaldırmışlar.

Aspor ve trtspor bu sezon aleni şekilde fb'li gibi davranıyor. Bu kaçıncı rezalet

Hükümetbahçe nin kanallarından Cumhuriyetin Galatasaray'ına adil davranış mı bekliyordunuz?

Bu tarz şeylerde yönetim çıkacak diyecekki bu kanalları Galatasaray olarak izlemiyoruz, Kaya Çilingiroğlu ve benzer operasyon evlatları o kanallardan kovulana kadar izlemiyoruz, yarım yamalak örgütlensek bile, hepsi patates sıçar, Galatasaray'ın adını hiç korumadı bu yönetim maalesef

Bu tarz şeylerde yönetim çıkacak diyecekki bu kanalları Galatasaray olarak izlemiyoruz, Kaya Çilingiroğlu ve benzer operasyon evlatları o kanallardan konulana kadar izlemiyoruz, yarım yamalak örgütlensek bile, hepsi patates sıçar
Bizim yönetim siyasetten korkuyor bu kanallara o yüzden birşey diyemiyor

Bunlar geçende programdada Fener'i övüp/savunup bizim pozisyonlara negatif salmiyorlarmiydi? Gerçekten biz tek, siz hepiniz. Üst üste koyup sey yapmazsak çok üzülürüm sene sonu. Hakkimizi zaten savunan yok, bari basarimiz koysun bunlara.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt