GSC Nightline

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arif Ulu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilgi anlayışında mutlak ve nesnel gerçek anlayışından ayrılır, bilginin kesinliğinden ve genel geçerliliğinden şüphe eder. Bütün bilgilerin göreli olduğu önermesi bu akımın başlıca argümanıdır.

Yani mutlak ve nesnel (absolute) gerçeklik anlayışı yok.
Ondan Rölativzm teorilerinde bir problem / "çukur" var.

Bu güzel ve benim için bir o kadar önemli bilgi için, ellerine sağlık üstadım..
Fuat Ekinci; bu bilgiyi öğrenmemde vesile olduğun için, sanada teşekkürler.

yarının konusu epikür ve hazcılık olsun

“hazcılar’ın peygamberi” epikür, bütün bir felsefeyi “haz”za indirgediği eleştirisi ile karşılaştığı zaman şöyle buyurmuştu:

“sizler beni tamamen yanlış anlamış görünüyorsunuz! evrende her şey insana verdiği hazla ölçülmeli elbette. çünkü insanın temel yönelimi “hazza”dır. ancak her haz geçicidir. örneğin başta müthiş keyif aldığınız bir şarabı, aynı lezzette tekrar tekrar nasıl üretebilir ve sıkılmadan art arda ne kadar tadabilirsiniz. işte burada şarabı daha lezzetli kılabilecek olan unsur ön plana çıkar,o da, o şarabın bilgisidir. o şarabın hangi toprakta, hangi üzümle, hangi şartlarda üretildiğini bilmek, şarabın bilgisidir. ve bilgi arttıkça artan haz, aslolanın haz değil bilgi olduğunu gösterir. o halde insan yaşamdan keyif almak istiyorsa hazza değil bilgiye yönelmelidir. bu bilginin toplamında varacağı yere ise biz erdem diyoruz.”

-alıntıdır-

0328eba7026b5cdbd6bf313854b3825d.jpg

@ozancolakoglu

Popüler müzik adna her şey “yersen” Yıllardır Türk pop müziği adına en berbat dönemdeyiz.

adam gibi adam ama para işte.mecbur o da ticari müzik yapıyor....

Kızlarla fingirdesiyorm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Anlaşılan Yiğite vermemiş, yine gece operasyonu ile yemiş cezayı.

Geri
Üst Alt