GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir para bu kadar değer kaybeder mi be kardeşim, üretim getirceklermiş, Çin modeliymiş.
Paraya bir tane sıfır ekledi herifler.
Ama bu insanlar akıllanmaz, haftaya seçim olsun yine gidip oy verecekler.
Nasıl bir paradoksun içine düştük anlam veremiyorum.

FG4BKAiWUAQizZ7

yavuz gibi adamlar olmasa iyi orta anadolunun karadenizin oylarını alamaz

yavuz profilinden hoşlanmayan zaten chpye oy verir geçer ve hiç bir şey değişmez

yavuza geleceğin parti lideri olarak bakan da çok kişi var

daha ust duzey bir toshack gecme gormedim @Keramettin TANRIVERDİ

T geçenler haklılar ama ülke insanının hala durumun vehametinin farkında olduğunu düşünmüyorum. Iphone fiyatları paylaşılıyor bence saçmalık, son düşündüğüm şey IPhone fiyatı, almasam bir şey kaybetmem, hayatımda almadım da zaten.

Ocakta enflasyondan arındırılmamış yeni fiyatları aile bütçelerinin barınma ve beslenme anlamında dahi kaldırabilme gücü olmayacak. Yıllarca okumuş insanlar için sosyal hayat bir lüks haline gelecek. Tek derdimiz keşke telefon ve otomobil fiyatları olsa.

Halk bunu farkedemeyince tepki de olmuyor. Bir Tüsiaddan bir de Tobbdan tepki geldi şu an o da cılız.

Bir adım öteye geçiyorum. Göz göre göre TLnin fiyatı düşürüldü ve göz yumuldu, bugün en çok dövizin kimde olduğu da belli, bunun arkasından ciddi bir plan da çıkabilir.

T geçenler haklılar ama ülke insanının hala durumun vehametinin farkında olduğunu düşünmüyorum. Iphone fiyatları paylaşılıyor bence saçmalık, son düşündüğüm şey IPhone fiyatı, almasam bir şey kaybetmem, hayatımda almadım da zaten.

Ocakta enflasyondan arındırılmamış yeni fiyatları aile bütçelerinin barınma ve beslenme anlamında dahi kaldırabilme gücü olmayacak. Yıllarca okumuş insanlar için sosyal hayat bir lüks haline gelecek. Tek derdimiz keşke telefon ve otomobil fiyatları olsa.

Halk bunu farkedemeyince tepki de olmuyor. Bir Tüsiaddan bir de Tobbdan tepki geldi şu an o da cılız.

Admirim peki nereye kadar böyle gidecek? Son 20 gündür merdivenlerden 2li 3lü çıkarak zirveye tırmanıyor dolar, 7'ye falan çıktığında çok fazla önemsemedim kendi açımdan ama şu an toparlanamayacak seviyede. Gerçi sen hep söylüyordun faiz yüzde 20'lerdeyken dolar 7-8 civarıydı yüzde 5'lik iniş bile yüzde yüzlük artışa neden oldu, 15'e bile sabitleseler önümüzü görsek kabul ama bu şekilde ne kadar gidecek ki? Sadece faiz artışını mı beklemek zorundayız dövizin nefes alması için. 2022 içerisinde dolar 50 tl olsa şaşırmayacak durumdayız artık

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli zammı için iyileştirme talimatı verdi. Erdoğan'ın talimatı sonrası hükümet zam konusunda çalışma yapmaya başladı. Masadaki formüle göre emekliye, enflasyonun yanında yüzde 25 artış düşünülüyor. Ayrıca düşük maaş alan emekliye seyyanen artış ve zam gündemde

Bir adım öteye geçiyorum. Göz göre göre TLnin fiyatı düşürüldü ve göz yumuldu, bugün en çok dövizin kimde olduğu da belli, bunun arkasından ciddi bir plan da çıkabilir.
Şuda olabilir halkı iyice canından bezdirip ne olcaksa olsun artık pozisyonuna geririp başka planlarını uygulamaya koymak bunlardan her şey beklenir

Ekonomi bir milli meseledir. Burada politika konusulmamasi gerek ve ayiristirici tutumdan uzak durulmasi gerek. Okadar degerli ekonomist var ulkede. Çok mu zor ya bir kurum kurup ulkenin ileri gelen ekonomistlerini davet edip fikir alisverisi etmek? Ya bununla alçalmazsın, herkesin gözünde büyürsün. Zaten ulkenin başına bu vesileyle geldiniz. Kucaklayıcı görünüp herkesten oy alarak. Ulkenin çünkü o an buna ihtiyacı vardı. Tıpkı şimdi olduğu gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt