GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hızlı gelir dedim de çok hızlı geldi. 7.23ten döndü, geçerse %10 daha ekle sen ona.

Şşş beyler rahat olun

Altın ay sonuna kadar 500 olur dedik, 476 oldu şimdiden.

Yarın Trump açıklama yapacak aşıyla ilgili, bu ons altını bir miktar geri itebilir.

normalleşme sürecine girdik mi ekonomide.

paritelerde son durum nedir kmki, 1 A haber izleyicisi olarak bizlere neler aktarabilirsin
Böyük resmi görmüyor insanlar yiğenim. Dış mühraklar bize oyun oynuyor. Gör bak nasıl düzelecek her şey. Hem biz dovüz ile mi alışveriş yapıyoz. TL kullanalım.

Şşş beyler rahat olun

Bunlar ne içiyorsa aynısından bana da

Borsa da son destek bölgesinde, bu da kırılırsa 9600lere kadar yolu var.

Zaten yükseliş 3 ay düşüş 3 gün sürüyor.

Ha diğer ekonomilerde durum stabil, VIX yani korku endeksi 25 civarınd, Mart ayında 80 olmuştu.

Şu anki durum bize özel ve yine SWAP diloluğunun etkisi, sen millete % 1000 faizle TL verirsen o TLleri böyle atarlar suratına sonrasında.

Ha diğer ekonomilerde durum stabil, VIX yani korku endeksi 25 civarınd, Mart ayında 80 olmuştu.

Şu anki durum bize özel ve yine SWAP diloluğunun etkisi, sen millete % 1000 faizle TL verirsen o TLleri böyle atarlar suratına sonrasında.

Çok sıkıntılı yav bizim işler euroya bağlı boku yedik

altay tankını acil olarak arap ülkelerine fahiş fiyatlarda satmalıyız.

yerli ve milli stoklarımızı ertimezsek dolar belimizi bükmeye devam eder.

Valla dövizle ürün satmayan her şirket için etkisi sert olacak.

Maalesef bu daha fragman gibi, daha kötü günler önümüzde

Problem sadece satmak değil. Euro yükseldikçe aldığın fiyat iskontoları düşüyor. Yüklü bir iş için özel iskonto talep ettim bugün gönderdikleri iskonto euro kuru 8.5₺ ye kadar geçerli diye cevap verdiler, cevap verdikleri an 8.55 oldu.

Bilmediğim için soruyorum Türkiye neden sabit kur politikası uygulamıyor?

Sabit kurun temeli, rezerv bulundurmandır. Kuru belli bir seviyede tutman için MB kasaları dolu olmak zorunda. Bizde olmayan bir şey.

Elde yok avuçta yok, yine de sabit kura geçelim dersen, ödemeler bilançosu dengesizlikleri beraberinde gelir. paran devalüe olduğu için açıkların artar, her sektörde ithalata bağımlısın, enflasyon ithal edersin ve astronomik rakamları görürsün. Ayrıca milyarlarca dolar dış borca sahipsin. Ben para hareketliliğini durdurdum dersen, tek döviz kaynağı olan yurtdışı döviz akışı durmuş olur. İçerde de piyasa dolarla dönerken dolar karaborsası başlar. Bu işin sonu Moratoryuma kadar gider. Topu atarsın.
Yani ekonomi sermaye hareketliliğinin esiriyken; Sabit Kur İmkansız.

Problem sadece satmak değil. Euro yükseldikçe aldığın fiyat iskontoları düşüyor. Yüklü bir iş için özel iskonto talep ettim bugün gönderdikleri iskonto euro kuru 8.5₺ ye kadar geçerli diye cevap verdiler, cevap verdikleri an 8.55 oldu.
Hammadde euro üzerinden alınıyor di mi? Sonra da TL üzerinden satış yapıyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt