GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1900 dolarda çok dinlendi ons, 1825e inmezse burada toplanan mallarla yine 2090a kadar yolu var, sonraki hareket için ilk hedef eski tepeyi geçmesi.

1400 dolardan 2090 dolara giderken niye çıkıyor demiş miydiniz? :)

Piyasada algılara yönelik olur hamleler. Trump çıkar aşı x tarihte hazır der ertesin gün görürüz 1825i.

Ülkeler arasında savaşa dönmüş bu iş çin satıyor abd alıyor , abd satıyor çin alıyor biz de arada kazanmaya çalışıyoruz.

Ülkeler arasında savaşa dönmüş bu iş çin satıyor abd alıyor , abd satıyor çin alıyor biz de arada kazanmaya çalışıyoruz.
Dümdüz yükselmesi beklenmemeli zaten de hacmin arttığı anı takip etmek lazım. Örneğin 1900 dolarlarda çok maliyetlenen oldu, eğer malı az kişi topladıysa yukarı; çok kişiye dağıldıysa düşmesi beklenti dahilinde.

bu kent'i takip eden var mı nasıl bir hisse her gün tavan kapatıyor çok ilginç

Bir ay once 400 tl pahali diye almadık bolunmus halini toplarsak 4000tl oldu. Şimdi viktorya sikrit modelleriyle tombala oynuyordum.

O degil etilerin ruchanina bak. 8 gün sonrasinin tavanini satin almak nedir. Hangi cesaretle o kagidi oradan aliyorsun. Bizim borsa cok sacma bir yer.

20200828_184125.webp

Bistten 0 atılacak bist uçacak dediklerinde öyle bir düşürdülerki hala toparlayamadı. Nerde spek hisse var yürüyüp gidiyor. Bu kent ne satıyor da katlaya katlaya gidiyor. İllaki bir yerde milletin eline verecekler ama bu kadar katlaması akıl alır gibi değil. Bankalar bitik Yapı Krediye gireyim demiştim nalet olsun dediğim güne banka batmış gibi düşüyor. Yakında benden para isteyecekler diye korkuyorum

Bistten 0 atılacak bist uçacak dediklerinde öyle bir düşürdülerki hala toparlayamadı. Nerde spek hisse var yürüyüp gidiyor. Bu kent ne satıyor da katlaya katlaya gidiyor. İllaki bir yerde milletin eline verecekler ama bu kadar katlaması akıl alır gibi değil. Bankalar bitik Yapı Krediye gireyim demiştim nalet olsun dediğim güne banka batmış gibi düşüyor. Yakında benden para isteyecekler diye korkuyorum
Endeksin yukarı aşağı yapmasının sebebi Yapı Kredi Yatırımın algoritması zaten, piyasa tepkilerini derinleştirip duruyor. 0 atılma tepkisini de önceden satın almıştı.

Açıklanan bilançolara göre şu an endeksin olduğu yer iyi bile.

Kentin anlık fiyatıyla şirketin değeri yıllık kazancının 1234 katına eşit. Yani 1234 yıl sonra verdiğiniz parayı anca geri veriyor. Normalde gıda sektörünün ederi 7-8 olur yani 150 kat daha yüksek. Böyle bakarsak şirketin lot başına değeri 3-4 lira olmalı ancak 493 lira.

Piyasa değeri ise defter değerinin tam 202 katı yani 2.5 lira defter değeri olan hisse 202 katından işlem görüyor borsada.

Manyaklık yapar alırsınız falan da söylemiş olayım.

Kentin anlık fiyatıyla şirketin değeri yıllık kazancının 1234 katına eşit. Yani 1234 yıl sonra verdiğiniz parayı anca geri veriyor. Normalde gıda sektörünün ederi 7-8 olur yani 150 kat daha yüksek. Böyle bakarsak şirketin lot başına değeri 3-4 lira olmalı ancak 493 lira.

Piyasa değeri ise defter değerinin tam 202 katı yani 2.5 lira defter değeri olan hisse 202 katından işlem görüyor borsada.

Kent bölünmeden önce hisseleri alan bir tanıdık 50-60k götürdü

Kent bölünmeden önce hisseleri alan bir tanıdık 50-60k götürdü
Yav illaki kazanan olacak ama tamamen kumar ve şans, elinde patlaması da olasıydı ve bayağı yüksek ihtimaldi. Adamlar 3 liradan toplayıp 500 liradan sattılar hisseleri, 100 liraya kadar kimse yüzüne bakmıyor sonra 1000 liraya çıkacak söylentileriyle her yükselişte satıyorlar.

Bir kaç kişi çıkardı bu fiyatlara.

Matematiksel ve ekonomik açıdan rakamları zaten anlattım. 1234 yılda kendisini fit eden bir hisse.

Eninde sonunda 10 liraya düşecek, buralardan alanlar da batacak, hatta her düşüşte yükselecek diyecekler yine alanlar olacak onlar da batacak.

Ben bu borsada neler gördüm. Ülkenin en değerli şirketi Aselsan 15 dakikada 47 liradan 34 liraya düşmüştü sonra 16 liraya kadar düştü, şimdi 34 lira falan, 3 yıldır bekliyor 40+ liralardan alanlar. Finansal rakamları göz ardı edenler eninde sonunda terste kalır ve batırırlar.

Epeydir takibimde Kent.
2300lerden bir anda 337ye geriledi.
Pztesiden itibaren tavan yapıp kapatıyorlar tahtayı.
3 gündür satın alma emri veriyorum fakar olmuyor.
Zaten hacim olarak çok aZ günlük satış adedi.

Mi Note 10 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Borsadan anlamamakla birlikte altın in gorulerinizi alabilirmiyim ? Gümüş değilde altın alınır sanki sene sonu gram altın 600e yaklaşır yorumları var pek gerçekçi bulmasamda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt