GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2023'de ne değişecek biri bana açıklasın lütfen.
Cumhuriyet'in 100. yılından başka bi özelliği mi var?

Hep millet sabretsin hep millet gayret göstersin.

2023'de ne değişecek biri bana açıklasın lütfen.
Cumhuriyet'in 100. yılından başka bi özelliği mi var?
Genel tarihi sürece bakarsak tahmini olarak anlayış değişecek!
Birinci yüzyılda Osmanlı'ya benzer şekilde Türkiye Cumhuriyeti "Kuruluş" dönemi bitecek ve "Yükseliş" dönemi başlayacak... Osmanlı'da bu "Fetih 1453" ile başlamıştı ama şimdi bu dönemde nasıl olur,ne şekilde yükselir, devletin derin organlarının planları nedir bilmiyorum.Bazı dış devletlerde de artık Türkiye yayılmacı bir politika izliyor yorumları yapılıyor; muhtemelen yeni atılımlar, savaşlar, güç denemeleri yapacağımız bir dönem olacak.Ne kadar yükselir, yine tarihi süreçte ne zaman duraklar,geriler zaman gösterecek.

Birinci yüzyılda Osmanlı'ya benzer şekilde Türkiye Cumhuriyeti "Kuruluş" dönemi bitecek ve "Yükseliş" dönemi başlayacak... Osmanlı'da bu "Fetih 1453" ile başlamıştı ama şimdi bu dönemde nasıl olur,ne şekilde yükselir, devletin derin organlarının planları nedir bilmiyorum.Bazı dış devletlerde de artık Türkiye yayılmacı bir politika izliyor yorumları yapılıyor; muhtemelen yeni atılımlar, savaşlar, güç denemeleri yapacağımız bir dönem olacak.Ne kadar yükselir, yine tarihi süreçte ne zaman duraklar,geriler zaman gösterecek.

Yükseliş dönemimiz 2002de başladı zaten.

2 yıl sonra gelecek hükumete Allah yardım etsin. Dünyanın en büyük enkazını devralacaklar. Utanç verici Türk halkı adına

1604173498832.webp

Yalniz şaka maka biden seçilecek herhal. Işler yaş.

Yükseliş dönemimiz 2002de başladı zaten.
O zaman başlamasına imkân yok yahu, devlet tam anlamıyla daha yeni yeni kendi kendisini yönetiyor.Kendi ordusuyla kendi başkentini, meclisini bombalayan yükselmiş bir devlet yapılanması olmasının imkanı yoktu o dönemlerde.Hala daha oturmamış bir yapılanma var,alt mahkeme anayasa mahkemesi kararına uymuyor felan.Umarim yüzüncü yıla kadar bu çarpık düzen oturur.

Ne yükselmesi yav

Dibe gidiyoruz diye bir adım çıkarız belki en fazla.
Yapısal reformlar olmazsa ekonomik olarak katılıyorum, benim söylediğim ilk kuruluş dönemine göre artık devlet alt yapı, teknoloji, bilişim, ağır sanayi gibi temel yapı taşlarına sahip.simdi yeni bir anlayış ve yapısal dönüşüm ile var olan bu alt yapıdan her anlamda güçlü bir devlet çıkarmak.Un var, şeker var, yağ var;helva yapma zamanı.Artik kim yapar, nasıl yapar,ne kadar sürede yapar zaman gösterir.

Sifir araç vergilerini dusurmek yerine, avrupadan ikinci el arac ithalatı yaparak yukselen ikinci el araç fiyatlarını dusurmeyi hedefliyorlar.

Ben mi yanlış anladım lan :asd:

Gavurların icinde her turlu sapkınlıkları yaptığı kullanılmış araçları alip huzurla kullanacağız he. Muhteşem bir hizmet daha.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt