GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet ptt değil pttavmymiş yinede burda aklamamız gereken şey ptt yerine pttavmde satılıyo demek değil bu ürünlerin bu fiyatlar olmaması gerektiği

patates soğan tanzim noktalarıyla aklamamız gereken şey pazardaki ürünü 2 lira daha düşük alıyoruz ama değil,o tanzim noktalarının niye oluştuğu

Renktaş bu konular sıkıntılı konular.
5 litre ayçiçek yağı Türkiye gibi bir yerde 75-85 lira olmaması lazım.
Mazot benzin 8 lira olmaması lazım.

Gel gör ki çoğu şeyi dışarıdan alıyoruz ve dolarla alıyoruz.
Buna göre de fiyat belirleniyor.
Yani tüm fiyatlar dolara ve enflasyona endeksli.
Daha fazla üretmek daha fazla katma değer sağlamak lazım ki bu fiyatlar düşsün.
Komşularınla iyi geçinmek lazım, ticareti kendi paranla yapman lazım.

Yoksa elin Amerikalılası İngilizi gelir, iki vaatle yanı başındaki petrole ortak olur.

Yazık ... Vallahi yazık
Ağlanacak halimize gülüyoruz

Yoksa elin Amerikalılası İngilizi gelir, iki vaatle yanı başındaki petrole ortak olur.
Bundan 2-3,3-5 sene öncede fiyatlar pahalıydı ama o zamanlar alabiliyodun pahalı olmasına rağmen neyse diyerek

şu 2-3 senedir süregelen şimdide tavan yapan zamlar ve fiyatlarla pahalı diyip yinede bi nebze alabildiğin şeyleri şimdi almayı geçtim yanına bile yaklaşamıyosun anlatılan kötü,durum daha kötü

ben geçen markette 1 salkım siyah üzüm alıyım dedim ve fiyat etiketinde 12 lira yazıyodu,üzümün salkımındada 10-15 tane falan var yani üzüm bi avuç kadar bişey,sadece akşam yemeği için az alıyım dedim meğersem çok bile almışım :)

üzüme gülerek baktım üzümde bana bakıyo sonra dedimki üzüm üzüme baka baka kararır ben bunu alıcağıma gider altın alırım diyip altın piyasasına girdim

Benim alım gücüm var ama allah olmayanların yardımcısı olsun,tavan kesim hariç herkes çok zor durumda bim fakir dostu tek yerdi şimdi orayada gidemiyo insanlar

Serbest ekonomi yok mu ?
Ben de bazı ürünleri başka yerden ucuza ya da pahalıya satıyorum.
Bunda şaşılacak ne var ?

Gscimbom mobil
Serbest ekonominin ne demek olduğunu biliyor musun acaba ?
İktisad bilmezsin , mikro ekonomi bilmezsin makro ekonomi bilmezsin , talep nedir arz nedir duymamışsın bile ezbere serbest ekonomi diye saçmalıyon
Mesala Atatürk Havalimanında bomba patladığında bir taksici yolcuyu 500 liraya taşıyorsa bunun adı sana göre serbest ekonomi oluyor dimi mantığın bu kadar çünkü
Senin Serbest ekonomi dediğin şey bir ülkede milleti düdüklemeye yönelik kolay yoldan para kazanayım mantığı tıpkı senin yaptığın gibi ordan şu kadara alayım buradan şu kadar satayım kar edeyim komisyonculuk yapayım klasik şark kurnazlığı kolay yoldan para kazanayımcılık oluyor bunun adı serbest ekonomi falan değil yani

Tek mevzu bu değil; söylediklerinde haklısın da.

Fırsatçılık yapan yok çok, mesela şu an doları 10 alıp fiyat belirleyen çok var.

Tek mevzu bu değil; söylediklerinde haklısın da.

Fırsatçılık yapan yok çok, mesela şu an doları 10 alıp fiyat belirleyen çok var.
Yudum omega3 aycicek yağı 1 litresi 27 lira, gecen hafta (belki hala vardır bilmiyorum) A101de 13 liraya satıldı aynı ürün.

Bu urunlerin uzerinde ne kdr kâr var ki yaw

Serbest ekonominin ne demek olduğunu biliyor musun acaba ?
İktisad bilmezsin , mikro ekonomi bilmezsin makro ekonomi bilmezsin , talep nedir arz nedir duymamışsın bile ezbere serbest ekonomi diye saçmalıyon
Mesala Atatürk Havalimanında bomba patladığında bir taksici yolcuyu 500 liraya taşıyorsa bunun adı sana göre serbest ekonomi oluyor dimi mantığın bu kadar çünkü
Senin Serbest ekonomi dediğin şey bir ülkede milleti düdüklemeye yönelik kolay yoldan para kazanayım mantığı tıpkı senin yaptığın gibi ordan şu kadara alayım buradan şu kadar satayım kar edeyim komisyonculuk yapayım klasik şark kurnazlığı kolay yoldan para kazanayımcılık oluyor bunun adı serbest ekonomi falan değil yani
Hocam biraz ağır olmadı mı sence?
2009 ekonomi mezunuyum.
Makro bilirim mikro da bilirim asıl alanım istatistik.

İyi forumlar.

Gscimbom mobil

Hocam biraz ağır olmadı mı sence?
2009 ekonomi mezunuyum.
Makro bilirim mikro da bilirim asıl alanım istatistik.

İyi forumlar.

Gscimbom mobil

Renktaş, insanların tepkilerini çok görme, genelde bu gurbetçi tayfası gerek euronun yüksek olmasının işine gelmesi, gerekse milliyetçi görüşleri nedeniyle ülkedeki mevcut ekonomik durumu işine geldiği gibi yorumladılari için artık nefret uyandırmaya başladılar. Biz ekonomik sorunu yaşayan GERÇEK vatandaşlar ise haliyle buna sert tepkiler geliştirmeye başladık. Dolayısıyla çok üzerine alınma.

Valla fırsatçılığı , al satçılığı kafası çalışan tüccar havalarında ticari bir faaliyet olarak görüp serbest ekonomi ya diye dolaşanı pek ciddiye almamak lazımda neyse.

Ayçiçeğe gelelim , Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kasım ayı Ürün Masaları Ayçiçeği Raporu’na göre dünya ayçiçeği ithalatında Türkiye, yüzde 37 pay ile dünya lideri. İkinci sırada 28 üyeli Avrupa Birliği var. Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin ithalattaki payı yüzde 19 olurken. Türkiye tek başına dünya ithalatının yüzde 37’sini gerçekleştiriyor.

Bu da ithal ettiğimiz ülkeler ,

planlama-yok-ithalata-tesvik-var-801660-1.jpg

Bunun müsebbipleri 97 yıllık cumhuriyet tarihinde 20 yıldır iktidar olanlar değildir mesala bakın Cumhuriyet tarihinin 4/1 'i nerdeyse dile kolay , ama sanki kendileri henüz yeni gelmişler gibi hep öncekiler suçlu çok enterasan.

Salt doların yüksek olmasına , enflasyona faize zarta zurta bahane bulmak saflıktır zaten dolar 1.5-2 tl civarlarında yıllarca seyrederken enflasyon tek hanelerdeyken de biliyoruz ülkeyi ithalat cenneti yapıp tüketim çılgınlığına boğdular , rantçıların tekeline verip betonlara para gömdüler 50 bine mal ettikleri yapıları 500 bine millete itelediler aynen bakın nereye geldik serbest ekonomi :) al satçılık dimi süper sonra üretim yok diye geziyor aynı insanlar acaba niye yok üretim ,iş işten geçmiş olabilir mi ? Ülkenin işlenebilir verimli topraklarını millete terkettirip büyük kentlere göçü sıfır nüfus planlamasıyla 20 yıldır bir çözüm bulamamakta vatandaşın suçudur ya da önceki iktidarların tabi bu ülkenin çiftçisi kaç yıldır ağlıyor ben hatırlamıyorum ananıda al git dediği bundan sanırım 14 sene evveldi hesap edin işte.

Serbest ekonomi yok mu ?
Ben de bazı ürünleri başka yerden ucuza ya da pahalıya satıyorum.
Bunda şaşılacak ne var ?

Gscimbom mobil

Konunun en talihsiz yorumu olmuş. Arkadaşlar bir şeyler yazmışlar, ben de yazmak isterdim ama inan çok işim var.

Valla fırsatçılığı , al satçılığı kafası çalışan tüccar havalarında ticari bir faaliyet olarak görüp serbest ekonomi ya diye dolaşanı pek ciddiye almamak lazımda neyse.

Ayçiçeğe gelelim , Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kasım ayı Ürün Masaları Ayçiçeği Raporu’na göre dünya ayçiçeği ithalatında Türkiye, yüzde 37 pay ile dünya lideri. İkinci sırada 28 üyeli Avrupa Birliği var. Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin ithalattaki payı yüzde 19 olurken. Türkiye tek başına dünya ithalatının yüzde 37’sini gerçekleştiriyor.

Bu da ithal ettiğimiz ülkeler ,

planlama-yok-ithalata-tesvik-var-801660-1.jpg

Bunun müsebbipleri 97 yıllık cumhuriyet tarihinde 20 yıldır iktidar olanlar değildir mesala bakın Cumhuriyet tarihinin 4/1 'i nerdeyse dile kolay , ama sanki kendileri henüz yeni gelmişler gibi hep öncekiler suçlu çok enterasan.

Salt doların yüksek olmasına , enflasyona faize zarta zurta bahane bulmak saflıktır zaten dolar 1.5-2 tl civarlarında yıllarca seyrederken enflasyon tek hanelerdeyken de biliyoruz ülkeyi ithalat cenneti yapıp tüketim çılgınlığına boğdular , rantçıların tekeline verip betonlara para gömdüler 50 bine mal ettikleri yapıları 500 bine millete itelediler aynen bakın nereye geldik serbest ekonomi :) al satçılık dimi süper sonra üretim yok diye geziyor aynı insanlar acaba niye yok üretim ,iş işten geçmiş olabilir mi ? Ülkenin işlenebilir verimli topraklarını millete terkettirip büyük kentlere göçü sıfır nüfus planlamasıyla 20 yıldır bir çözüm bulamamakta vatandaşın suçudur ya da önceki iktidarların tabi bu ülkenin çiftçisi kaç yıldır ağlıyor ben hatırlamıyorum ananıda al git dediği bundan sanırım 14 sene evveldi hesap edin işte.
Sen nerede ekonomi okudun cok merak ediyorum. Ekonominin temeli serbest piyasadir.

Ağaç, sebze, meyve ekecekleri tarlalara beton binalar ektiler 50 bine mal ettikleri çok katlı yüksek apartmanları 500 bine satmaları bir yana en ufak bir depremde zemin uygun olmadığı için yeni yapılan yeni binalar yıkıldı binlerce vatandaş öldü.

Zeytinlikleri, yeşillikleri yaktılar, yıktılar yerine yollar, otobanlar, köprüler inşa ettiler. Oksijen kaynağımızı temiz hava almamızı engellemeleri bir yana önceden bedava olan yollardan para almaya başlayarak müteahhitleri zengin ettiler olan İstanbul'dan İzmir'e kendi arabasıyla giden garip vatandaşın otoban, köprü vs. kullandığı için cebinden 200 lira çıkmasına oldu.

Hayvancılıkla uğraşan rençberi, çiftçiyi, tarım yapan köylüyü, asıl temel gıda maddelerini üreten kesimi desteklemek yerine Atatürk’ün “Köylü, milletin efendisidir.” sözüne inat ekonomik anlamda mahvederek dışarıdan et, süt, un, yağ getirip vatandaştan vergi almak uğruna ürünleri iki, üç misli fiyatına sattılar. Dolar 8,5’a yükseldiğinde elindeki ürün ve hizmetlerin fiyatını iki katına çıkartan çakallara dolar 7 liraya düşünce fiyatını neden indirmedin diye hesap sormadılar. Olan yine gece gündüz çalışarak dişinden artıran, kötü gün parası biriktirerek parası enflasyon karşısında erimesin diye 8,5’tan dolar alan gariban vatandaşın parasının %20 değer kaybetmesine oldu. Enflasyon bir yılda %40-50 iken pin-pon topunu, debriyaj balatasını hesaba katıp enflasyon oranını %10 çıkarttılar. Bankalarda kredi verme çılgınlığı, vatandaşı üretmeye değil tüketmeye yönelttiler. Lüks arabaları dışardan ithal edip üzerine 2 katı vergi koyup vatandaşa sattılar. Alkol ve sigara zamları ve fiyatlarından hiç konuşmayayım. Aldığın içinde 20 dal olan 1 paket sigaradan 3 tanesini sadece kendin içiyorsun geri kalan 17 tanesinin birazı üreticiye çoğu da devlete gidiyor. Milletin tütün sarıp içmekten ciğerleri bitti. Kendi içkisini kendi yapması için vatandaş kimyager oldu. Bazı uyanıklar kaçak alkol satarak ölümlere neden oldu.

Daha saysam çok sayarım ama bu kadar yeter. Burada gerçekleri görmek, söylemek lazım. Bunları babam yapsa onu bile eleştirirdim. Particilik, fanatizm ayrı birşey gerçekleri görmek, söylemek ayrı.

Altın, dolar, Euro düşüşte. Dalsam mı diye düşünüyorum

iPhone 6S Plus cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt