Valla fırsatçılığı , al satçılığı kafası çalışan tüccar havalarında ticari bir faaliyet olarak görüp serbest ekonomi ya diye dolaşanı pek ciddiye almamak lazımda neyse.
Ayçiçeğe gelelim , Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kasım ayı Ürün Masaları Ayçiçeği Raporu’na göre dünya ayçiçeği ithalatında Türkiye, yüzde 37 pay ile dünya lideri. İkinci sırada 28 üyeli Avrupa Birliği var. Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin ithalattaki payı yüzde 19 olurken. Türkiye tek başına dünya ithalatının yüzde 37’sini gerçekleştiriyor.
Bu da ithal ettiğimiz ülkeler ,
Bunun müsebbipleri 97 yıllık cumhuriyet tarihinde 20 yıldır iktidar olanlar değildir mesala bakın Cumhuriyet tarihinin 4/1 'i nerdeyse dile kolay , ama sanki kendileri henüz yeni gelmişler gibi hep öncekiler suçlu çok enterasan.
Salt doların yüksek olmasına , enflasyona faize zarta zurta bahane bulmak saflıktır zaten dolar 1.5-2 tl civarlarında yıllarca seyrederken enflasyon tek hanelerdeyken de biliyoruz ülkeyi ithalat cenneti yapıp tüketim çılgınlığına boğdular , rantçıların tekeline verip betonlara para gömdüler 50 bine mal ettikleri yapıları 500 bine millete itelediler aynen bakın nereye geldik serbest ekonomi

al satçılık dimi süper sonra üretim yok diye geziyor aynı insanlar acaba niye yok üretim ,iş işten geçmiş olabilir mi ? Ülkenin işlenebilir verimli topraklarını millete terkettirip büyük kentlere göçü sıfır nüfus planlamasıyla 20 yıldır bir çözüm bulamamakta vatandaşın suçudur ya da önceki iktidarların tabi bu ülkenin çiftçisi kaç yıldır ağlıyor ben hatırlamıyorum ananıda al git dediği bundan sanırım 14 sene evveldi hesap edin işte.