GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aga ya sksskskskks

Adamlar kuru kontrol edecek para kalmayınca kurun yükselmesi iyidir noktasına getirdi.

Madem öyle doları 100 yap, kimse ithal ürün alamasın, yabancı da pul olan piyasana girsin, ucuz işçilikle istihdam yarat, fakfakir bir ülke yap.

Madem amaç buydu, kur 10 sene dar bantta giderken paranın değer kaybetmemesi ile niye övünüyordun

Yeter yav aklımızla alay etmeyin.
bence amaçları gerçekten de buydu.

Etiketler: kuru yükselmesi, ucuz işçilik, fakfakir bir ülke

Renkdas 1.7'ye benzin aldigin yeri soyle bizde gidelim :D 2 euro'yu asti burda, ama sukretmek lazim. Iste var, aldiginda yetiyo. Memleketimizde durumlar tam tersi hic ic acici degil. Dordmund'da yasiyan eleman dayaklik.
Self-service yerlerde bu fiyata aliyorum ben evimin cok yakininda. Bugun bakarim zamanim olursa (o taraftan gecersem). Ama ben dizel aliyorum 1.53 civariydi birkac gun once aldim, pazar gunu olabilir. Yani gunun sonunda 2.5 degil onu demek istiyorum :) Enflasyon artiyor Avrupada'da bu dogru ama yuzde 300 degil Turkiye'deki gibi. Yani abartilacak bir artis degil ama alisik degiller tabi :)

Almanya'da Kasım itibariyle bu sene enflasyon oranı 5,2 imiş.

29 yıldır en yüksek rakammış, 1992'de 5,8'miş oran. Çok yüksek diye eleştiriyorlar.

sabah 14 olan euro nasil aksama dogru 15 oluyor lan

trtdeki canli yayin yüzünden mi acaba

daha baslamadab timanisa gecti

Almanya'da Kasım itibariyle bu sene enflasyon oranı 5,2 imiş.

29 yıldır en yüksek rakammış, 1992'de 5,8'miş oran. Çok yüksek diye eleştiriyorlar.
Bizim hainler de 20 yıldır % 5 hedefi koyup hiç ulaşamadılar.
O hedefin 15 katı bir enflasyonla da defolup gidecekler.

Simite 1 lira, süte %47 zam gelmiş lan.
Utanmadan akşam çıkıp ekonomi güzel gelsenize demeye devam.
Bunlar ne alaka bunlari dolarla mi aliyoruz sanki firsatci 5 market yuzunden cektiginiz cileye bak, iyi ki bu yuzsuz marketler biraz baskilandi yoksa cok daha kotulerini yaparlardi bak mesela avrupada her yerde bu firsatcilardan var fiyatlari gorsen inanamazsin turkiye cok ucuz

☆☆☆☆

Bunlar ne alaka bunlari dolarla mi aliyoruz sanki firsatci 5 market yuzunden cektiginiz cileye bak, iyi ki bu yuzsuz marketler biraz baskilandi yoksa cok daha kotulerini yaparlardi bak mesela avrupada her yerde bu firsatcilardan var fiyatlari gorsen inanamazsin turkiye cok ucuz

☆☆☆☆
Ardımızda yangın var alpayim

Ekşide gördüm ben de bakayım dedim. Daha önceki siparişlerimin bugünkü fiyatı ne diye.

1-1.5 sene önce aldığım herhangi elektronik ürün hırdavat ürünü ev gereci neyim fiyatları 2 katına satılıyor şu an

Geceki yayın heyecanlı olacak gibi

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt