GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu biraz kendini gelistirme ile alakali bir sey

cogu almanci okuldan ciktiktan sonra kendini gelistirmiyor öyle sap gibi hayatina devam ediyor ölene kadar

benim ailem de akpli mesela

daha gecen gün 250 euro diyanete bagista bulundular

vermeyin diyorum anlamiyorlar

hadi onlar yasli artik gecmis ama genclerin böyle olmasi normal degil

hem de büyük bir cogunlugun bu kafada olmasi

bu biraz kendini gelistirme ile alakali bir sey

cogu almanci okuldan ciktiktan sonra kendini gelistirmiyor öyle sap gibi hayatina devam ediyor ölene kadar

benim ailem de akpli mesela

daha gecen gün 250 euro diyanete bagista bulundular

vermeyin diyorum anlamiyorlar

hadi onlar yasli artik gecmis ama genclerin böyle olmasi normal degil

hem de büyük bir cogunlugun bu kafada olmasi
Armut dibine düşüyor maalesef. Ne kadar okumuşta olsan çocukluktan beri aileden gelen düşüncelerden bir insanın kendini soyutlayıp başka bir ideolojiyi benimsemesi hic kolay birsey değil. 20-21 sene önce kuruldular bi o kadar senedir de iktidardalar, ailesi akpli olup, 20 yasinda olan universiteli 100 gencin kaba hesapla %80-85'inin ayni ideolojiyi benimsemesi normal. Geri kalanlar azınlık ve tebriği hak ediyorlar kanımca.

Almancıların oy vermesi yasaklanmalı. Kurulu düzenim yalanı var bide kulliyen yalan. Biraz ekonomik zorluk çeksinler kurulu düzen kalmaz . Kurulu düzen dedikleri şey yaşam standartı. Asgari ücret alan herkes iş değiştirir mesela çünkü bilir başka yere gitsede en kötü bunu alacak bunlarıkide bu hesap gittiği yerde bunları bulamayacaklarından kurulu düzen yalanı.

Cahil demişler arkadaşlar hayır Cahil değiller bildiğin işgüzarlar çıkarcılar . (hepsinden bahsetmiyorum) Yabancı ülkede yaşadıkları için burası müslümanlığın çoğunluk ülke olduğu için orada ezildiğini düşünüyorlar.Burada ki siyasetin de dilinden din kitap düşmediği için onlar için melek gibi gözüküyor. İnsanın cebine para girmeyince ne din ne başka birşey düşünür hali kalır kaldı ki bunların inandığı din ile benim inandığım din aynı olamaz.

Turkiyede halk yalnızlaştırıldı gemisini kurtaran kaptan artık. Devleti yönetenler yalnız bıraktı herkesi. böyle olunca da ekonomide ister istemez düzelmez hal alıyor.

Ekonomi çok kötü arkadaşlar sandığınızdan çok daha kötü belki bazıları farkında değil ama diş macunu 75 ml 60 TL olmuş 60 birim para yani Alamancının 60 euro ödediğini bi düşünsün. İstediğini söyle yine anlamayacaklar yaşamadan bilemezsin bazı şeyleri.

11-12TL arasina yerlesir demistik hata etmisiz. Piyasayla inatlasmanin sonu artik 15-16 civari olur faiz indirimleri devam ederse. Ozellikle yeni yilin ilk 3 ayi sert yukselir kur, enflasyonun nasil hileli hesaplanirsa hesaplansin %25+'lari gorecegini dusunursek.

Herhalde kuru iyice tepeye atıp enflasyonu da tepeye atacaklar. Seçim öncesinde de hiperenflasyondan dolayı baz etkisi oluşacak ve enflasyon düşmeye başlayacak, tabii bunu da yiyenler çıkacaktır burası Türkiye zira.

Hergün aynı şeyi söylemesi bayağıdır bilerek yapılan bir durum.

Burdaki millet bide sahte müslüman, hepsi karı göt peşinde, alkol, ot, nargile barlardan çıkmıyorlar. Ama yalandan Cuma’ya giderler.

cogu kumarci burada yav

evli olanlar bile maaslarini kumarda yiyor paso

ama sorsan en büyük müslüman onlardir

Koskoca ulkeyi sindirdiler. Ses cıkaran fetocu, terorist, mandaci oluyor. Dolar 12,75e dayanmış. Igneden iplige herseye her gun zam geliyor. Benzin mazot lpg almış başını gidiyor. Iktidarı ayrı muhalefeti ayrı sorun.

Gurboların oy kullanmasının saçmalık olduğunu yıllardır belirtiyoruz.Herifler Almanya'dan sonra ikinci cenneti yaşamak için bizim hayatımızı silkeliyorlar.

Değil benim çoluğum çocuğum, işveren olarak sorumluluğumda ki çalışanım mecburiyetten gidip ''yarım gevrek-simit'' alıp yese kahrımdan ölürüm. Adam kitleleri bu hale getirdi ve halkı sürüklediği sefalet için suratına tükürebilecek meymenette herifimiz, muhalefetimiz yok. Efediliğimize de, magduriyet yaratmayalım usul usul seçimi bekleyelim tarzı düşüncelerimize de. Onlar ekonomik projeleri bizim üstümüzde denerken anası bellenen bizler oluyoruz ve ''dur'' diyen yok ulan. Bu nasıl bir kabus.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ülkemiz batıyor arkadaşlar. Bir şizofrenin keyfi kararlarıyla her geçen gün karanlığa sürükleniyor. Bu düzene destek veren gurbetçisi yerlisi kim varsa; sizi hiçbir zaman affetmeyeceğiz.

Bundan 10 sene önceye kadar intikam düşüncesiyle yaklaşılmamalı, geçmişte 28 şubat vb. olaylara intikam alırmışcasına yaklaşıldığı için insanlar kutuplaştırıldı diye düşünüyordum, o insanları artık anlayabiliyorum.

Bu ülkedeki insanların hakkını yiyen, insanları huzursuzluğa ve depresifliğe sürükleyen her kim varsa bedelini fazlasıyla ödemelidir.

Bundan 10 sene önceye kadar intikam düşüncesiyle yaklaşılmamalı, geçmişte 28 şubat vb. olaylara intikam alırmışcasına yaklaşıldığı için insanlar kutuplaştırıldı diye düşünüyordum, o insanları artık anlayabiliyorum.

Bu ülkedeki insanların hakkını yiyen, insanları huzursuzluğa ve depresifliğe sürükleyen her kim varsa bedelini fazlasıyla ödemelidir.

Yöneticisi , medyası ve hukukçusu yargılanmalı halka ise birlik beraberlik anlayışı ile yaklaşılmalı dinin siyasete alet edilmesi önlenmek üzere laiklik kavramı güçlendirilmeli

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

pandemi biterse 2022 yazında türkiyeden kurtulmayı planlıyordum. hala da bu planım var. ama pandemiye de bağlı kurtulup kurtulamayacağım. artık canımıza tak etti. türkiye, türk halkı, türkiye bayrağı, türklük, devlet, ordu, bayrak, millet, ülke gibi kavramların benim için hiç bir karşılığı yok. devlet denilen organ tamamen yalandan ibaret. kitleleri soyabilmek için oluşan bir yapı.

saygı da sevgi de aidiyet de duymuyorum. canımıza tak etti. ilk işim t.c vatandaşlığından kurtulup herhangi bir ülkede hayatıma devam edebilmek. tek gayem bu artık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt