GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
z kusagi biraz yavsak olacak onu soyleyeyim ozellikle su anki tiktok nesilini kastediyorum.Bunlar kendi hayatlarina dokunulmadigi surece hicbirseyi onemsemeyen bir nesil olacak.Su an etkileniyorlar cunku telefon bilgisayar almak istediklerinde anne babasi maddi durumuna gore zorlaniyor, yada telefonunu yenileyemiyor arkadaslari gibi..onlar gibi ciks mekanlara gidemiyor..

bu nesilden cok beklentim yok acikcasi ama senin benim dahil oldugumuz hem gecmisi hem gelecegi takip eden gecis donemi ulkenin kaderini belirleyecek.zaten biz de olmazsak bu yeni nesil hic uretken degil internette bosa gecirilen yillarla hicbirsey uretmeyecekler.

benim tek dilegim ulkenin uzerine coken cahil kesimin etkisinin artik azaltilmasi yada sifirlanmasi.bunlari soz sahibi yapan medya ve siyaset artik gormek istemiyorum,bu acidan ulkeyi soyup sogana cevirenlerin hem yargilanmasi hem de yaptiklarinin ifsa edilmesi gerekir.

ayrica din somurusu, milliyetcilik gibi kavramlarla yapilan bayagi siyasetin de artik tamamen ortadan kaldirilmasi halkin bilinclendirilmesi lazim.daha protest ve supheci bir nesil yetistirmeliyiz.siyasiler gercekten zeki ve kalifiye bireylerden olusturulmaya zorlanmali.para ile milletvekili olma donemi bitirilmeli.insaatci ihaleci tayfayi al asagi etmeliyiz

Ülke ekonomisinin tek katkısı herkesin az çok ekonomiyi öğrenme çabası oldu. Finansal okur yazarlıkla ilgili liseden itibaren dersler olmalı umarım ilerde olur.

Z kuşağı da bence tepkici bir nesil, zamanla kendini geliştirecek ve ülke dinamiklerine göre pozisyon alacaklardır. Hayat yüzüne çarpmadan insan anlayamıyor bir şeyleri, para kendi cebinden çıkınca anlıyor o yüzden onlarda da uyanış bekliyorum.

Y kuşağı zaten geleceğini çalanlara intikam ateşiyle yetişiyor, o ateş umarım bedel ödetecektir ileride

Ülke ekonomisinin tek katkısı herkesin az çok ekonomiyi öğrenme çabası oldu. Finansal okur yazarlıkla ilgili liseden itibaren dersler olmalı umarım ilerde olur.

Z kuşağı da bence tepkici bir nesil, zamanla kendini geliştirecek ve ülke dinamiklerine göre pozisyon alacaklardır. Hayat yüzüne çarpmadan insan anlayamıyor bir şeyleri, para kendi cebinden çıkınca anlıyor o yüzden onlarda da uyanış bekliyorum.

Y kuşağı zaten geleceğini çalanlara intikam ateşiyle yetişiyor, o ateş umarım bedel ödetecektir ileride
Elime imkan geçerse şeytana secde edecekler 😊

Temmuz Metropoll anketi;

Buna göre önümüzdeki seçimde ilk kez oy kullanacak seçmenin Erdoğan’a bakışı çoğunlukla olumsuz. “Genel olarak düşündüğünüze Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz” sorusuna yüzde 46,5 oranında onaylamıyorum yanıtı geldi. Gençlerin yüzde 39,9 onayladığını belirtirken yüzde 13,6’sı fikri olmadığını ya da cevap vermeyeceğini ifade etti.

yüzde 40 :crushed:

Temmuz Metropoll anketi;

Buna göre önümüzdeki seçimde ilk kez oy kullanacak seçmenin Erdoğan’a bakışı çoğunlukla olumsuz. “Genel olarak düşündüğünüze Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz” sorusuna yüzde 46,5 oranında onaylamıyorum yanıtı geldi. Gençlerin yüzde 39,9 onayladığını belirtirken yüzde 13,6’sı fikri olmadığını ya da cevap vermeyeceğini ifade etti.

yüzde 40 :crushed:
%30un altına dusmusler ahb.

osmangazi köprüsü açılışını 01/07/2016 yılında yapmışsız. o zamanki dolar kuru 2.88 imiş.

köprünün geçişi ücreti: 31 dolar ( bu tutar sabit değil ABD enflasyonu oranında artıyor)
köprü 2035 yılına kadar işletilmeye devam edecek!

inşaat aslında 2-3 ay öncede bittiğini varsayabiliriz ama biz açılıştaki kurunu dikkate alalım. 2,88

maliyet 1.7 milyar dolar deniyor isterse 5 milyar dolar olsun.

bu inşaatı yapan firma tüm inşaat maliyetini 2,88 dolar kuruyla karşılarken, biz neden hizmeti güncel kurdan alıyoruz :red:
beinsport gibi kuru sabitlemeyi teklif etsek ya :unsure::unsure::unsure::unsure:

Eyvah 30 yapmadan gitmeyecekler anlaşıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt