GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FGy-I6uXMAMSNRP

Şu aralar birikmiş param olmadığı için şanslıyım. Ulan alsa mıydık kaçta almak lazım satsak mı diye kafayı yerdim.

Şuralardan bile alan vardır kesin, eskiden olsa t... geçip haha mal falan derdim işin acı yanı bu tipler bile 1-2 güne kalmadan artıya geçiyor şaka gibi hakikaten. Keramettin önceki mesajlarında yazmış, normal şartlarda değil 14, 13-12'den falan alanların elinde patlamalıydı ama üzerine 4 lira koydular.

Benim gibi iyi niyetliler de 9.5 aşıldığından beri düzeltme bekliyor.
Aselsanları sattın mı reis? Döviz etkisiyle Bist30 dolar artışını sönümledi diyebiliriz. Diğerleri çok geride tabii.

hergecen gun etkisi daha da azalacak bu mudahalelerin psikilojik etkisi ortadan kalkiyor
Abi psikolojik etki diye bir şey yok.

Eksi rezerv var.

Piyasa biliyor bunu.

Böyle oldukça düzeltme de hızlı oluyor sonra yine toparlıyor.
Yani amaç dövizi düşürmek olsa döviz satmazlar şu şartlarda.

Aselsanları sattın mı reis? Döviz etkisiyle Bist30 dolar artışını sönümledi diyebiliriz. Diğerleri çok geride tabii.
Sattım kardeşim ama ekim'de bir daha aldım o duruyor şu an ve gaza gelmezsem 1-2 yıl tutmayı düşünüyorum, mantıklı mı dersin?

Abi psikolojik etki diye bir şey yok.

Eksi rezerv var.

Piyasa biliyor bunu.

Böyle oldukça düzeltme de hızlı oluyor sonra yine toparlıyor.
Yani amaç dövizi düşürmek olsa döviz satmazlar şu şartlarda.
iste rezervimiz olsa psikilojik etkisi farkli olurdu degil mi ; neyse olmayan parayi satiyor adamlar kanayan yaraya isemek gibi birsey

iste rezervimiz olsa psikilojik etkisi farkli olurdu degil mi ; neyse olmayan parayi satiyor adamlar kanayan yaraya isemek gibi birsey
100 puan faiz indirmeseler 15ti şimdi zaten, hani faizi arttırıp eksi rezervden döviz satmak saçmalık.

Endise edilecek durumu coktan gectik. Rahat olun. Onumuzde 2 secenek var. 1) Reis bu sefer tukurdugunu yalamaz ve secime %60 enflasyon ve 30+TL dolar ile gireriz; okuz ciksa rakip kazanir, ve uzun sureli bir duzeltme surecine gireriz. 2) Her zamanki gibi tukurdugunu yalar ve kuyrugunu kistirip yapilmasi gerekeni yapar. USDTRY minimum %30 duzeltme gorur, biraz normale doneriz. Her iki ihtimalde de bu seviyelerden ne dolar alinir nede bozdurulur. Elinde ne varsa orda tut ve bu duellonun sonucu bekle. Aksi her adim kumar.

Yav çok değil 16 eylülde 8.5 liraymış dolar.tam 3 ay sonra 2 katına çıktı.günde 1er lira yükseliyor.3 ay sonra 100tl olsa inanın şaşırmam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt