GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ekonomi bir milli meseledir. Burada politika konusulmamasi gerek ve ayiristirici tutumdan uzak durulmasi gerek. Okadar degerli ekonomist var ulkede. Çok mu zor ya bir kurum kurup ulkenin ileri gelen ekonomistlerini davet edip fikir alisverisi etmek? Ya bununla alçalmazsın, herkesin gözünde büyürsün. Zaten ulkenin başına bu vesileyle geldiniz. Kucaklayıcı görünüp herkesten oy alarak. Ulkenin çünkü o an buna ihtiyacı vardı. Tıpkı şimdi olduğu gibi
1639818287007.webp

Admirim peki nereye kadar böyle gidecek? Son 20 gündür merdivenlerden 2li 3lü çıkarak zirveye tırmanıyor dolar, 7'ye falan çıktığında çok fazla önemsemedim kendi açımdan ama şu an toparlanamayacak seviyede. Gerçi sen hep söylüyordun faiz yüzde 20'lerdeyken dolar 7-8 civarıydı yüzde 5'lik iniş bile yüzde yüzlük artışa neden oldu, 15'e bile sabitleseler önümüzü görsek kabul ama bu şekilde ne kadar gidecek ki? Sadece faiz artışını mı beklemek zorundayız dövizin nefes alması için. 2022 içerisinde dolar 50 tl olsa şaşırmayacak durumdayız artık
Sebepler sarmalı var aslında, tek mevzu faiz indirimi değil ki dolar hala çok pahalı değil, euroya yakınsamamışken bile bu fiyatlara geldi.

1. Enflasyonist ortamda faizi enflasyonun altına çektik.
2. Halkın döviz mevduatı var varsayımı altında ucuz iş gücü ve istihdamdan yabancı yatırımcıdan söz ettik.
3. Yatırım yağacaktı güya, bir halt olduğu yok, yatırım araçlarında çok ucuz falan denilir, Türkiye şu an bedava.
4. Tüm dünya enflasyonist ortamdayken, herkes faiz arttırıyorken biz faiz indirdik, bunun sebebini iktisadi temeli olmayan yaklaşımlarla yaptık ki dünyada tek kişi var şu an faiz sebep enflasyon sonuç diyen.
5. Bunun yanlış olduğunu söyleye ekonomi bakanını görevden aldık yerine ne idüğü belirsiz bir adam getirdik. Çıkmış utanmadan merkezlerde 1240 lira kira var diyen, üzülürüm diyen bir tip. Zaten liyakat kalmadı ülkede, bakan adı altında biatçı tipler var sadece.
6. Katar'a falan ne taahhüt verdiysek zaten yorumum bile yok.
7. Yani burada temel sebep siyasi liyakatsizlik; Türkiye asla bu fiyatları hakeden bir ülke değil ama getirilen noktanın da dikta rejiminden farkı yok.

Hep diyorum biz Arjantin, Venezuela değiliz, Türkiye doğru yönetimle kendi kendine yetebilecek, söz sahibi olabilecek bir ülke.

Zamanında ABye girmekten vazgeçildiği anda bunların hedefinin dikta rejimi olduğu belliydi, 2010 referandumunda başladı her şey, o gün 27 madde mi 29 madde mi neydi, onları okumadan, bilmeden bunlara oy verenler gelinen noktanın temel sorumlularıdır.

Demokratik olmayan ülkede demokrasiden bahsediliyor bir de hala.

çin ucuz iş gücü biz ucuz malızzz

şu pandemide gida, giyim ve ilaclarimizin cevre ülkelerce yagmalanmasini icime sindiremiyorum.

bulgar edirne, kirklareli ve tekirdagdan ucuza arazi satin aliyor.

yilbasinda oteller fullenmis allaah belasini versin buna neden olan tek oy veren herkesten nefret ediyorum

çin ucuz iş gücü biz ucuz malızzz

şu pandemide gida, giyim ve ilaclarimizin cevre ülkelerce yagmalanmasini icime sindiremiyorum.

bulgar edirne, kirklareli ve tekirdagdan ucuza arazi satin aliyor.

yilbasinda oteller fullenmis allaah belasini versin buna neden olan tek oy veren herkesten nefret ediyorum
Ciddi postlar atmana aliskin degiliz.

Admirim peki nereye kadar böyle gidecek? Son 20 gündür merdivenlerden 2li 3lü çıkarak zirveye tırmanıyor dolar, 7'ye falan çıktığında çok fazla önemsemedim kendi açımdan ama şu an toparlanamayacak seviyede. Gerçi sen hep söylüyordun faiz yüzde 20'lerdeyken dolar 7-8 civarıydı yüzde 5'lik iniş bile yüzde yüzlük artışa neden oldu, 15'e bile sabitleseler önümüzü görsek kabul ama bu şekilde ne kadar gidecek ki? Sadece faiz artışını mı beklemek zorundayız dövizin nefes alması için. 2022 içerisinde dolar 50 tl olsa şaşırmayacak durumdayız artık
Dövizin bu hareketinin tek sebebi faizin seviyesi falan değil. Bir şizofreni ve dalkavuklarının her icraati ayrı bir sebep.

Adalet, vicdan ve akıl... üçü de tek kapıya çıkar: İhanet

TSK nın hisselerini mi satacak olarak yorumlanmalı yoksa borsaya açık kısmı mı?

Borsaya açık kısmı toplaması lazım satması için önce.

TSK Geliştirme Vakfı'ndaki hisseler satılır zaten kontrol Varlık Fonu'nda.

Tabii ben satılacağını düşünmüyorum hatta ihtimal dahi vermiyorum, kendi bacaklarına sıkacak bir hamle olur çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt