Emre Bari
Berlin Panteri
- 30 Ocak 2019
- 41.975
- 36.458
- 2.773
Hakim ve savcıların maaşları artmış emekliliğe yansıyan pay da aynı şekilde .ayrıca %30 zam da eklenecek bunun üzerine ve maaşları 30 bin liraya yaklaşacak.bu bence bir hakim savcı İçin normal görevine göre daha da fazla alması gerekir hatta, ancak benim tabii olduğum meslek grubuna haksızlık yapılıyor kıyaslayınca..
hekimlerin emeklilik maaşı iyileştirilmek üzere yasa teklifi yapıldığında ortalık ayağa kalktı ve sonunda iptal edildi.üstelik hekime 5000 TL zam yapılıyor algısı yaratıldı ve sanki zam yapılmış gibi üzerinde yapıştı kaldı.sokaktaki vatandaş zam yapıldı sanıyor.
Öte yanda hakim savcılara yapılan zamlar asla haber konusu edilmiyor , maaşlarına yapılan iyileştirme gündeme getirilmiyor
Bir hekim 5-7 bin TL civarı emeklilik maaşı alırken hakim savcılar 20 bin küsür alıyor.
Hekimlerin isyan edip artık performans sisteminden çıkması lazım döner sermaye denilen gudubet şey hekimlerin performansını ve kalitesini olumsuz etkiliyor.
30sene çalışan bir hekim emeklilik ikramiyesi ile en ucuz giriş model Renault aracı bile alamıyor.
Hekimlerden örnek veriyorum çünkü rakam olarak teyit edebildiğim meslek grubu bu.öğretmen kamuda çalışan mühendis vs de benzer dertlerden muzdarip, siz de kendi meslek grubunuzu paylaşın tartışalım
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben özeldeyim ama öğretmenler kadar mağdur bir kamu görevlisi çok azdır
bir kere yaz tatili algısıyla linç yedikleri yetmez gibi son derec edüşük maaş ve emekli maaşı alıyorlar
bir de doktor en azından sağlıkta şiddet vs. medyada haber oluyor
öğretmenler en az sizin kadar veli ve öğrenci saldırısına maruz kalıyor kimsenin haberi bile olmuyor
bir de öğretmenlerde amir ve sendika mobbingi de çok yüksek
ablamdan biliyorum ki öğretmenler baya parya konumunda