GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hakim ve savcıların maaşları artmış emekliliğe yansıyan pay da aynı şekilde .ayrıca %30 zam da eklenecek bunun üzerine ve maaşları 30 bin liraya yaklaşacak.bu bence bir hakim savcı İçin normal görevine göre daha da fazla alması gerekir hatta, ancak benim tabii olduğum meslek grubuna haksızlık yapılıyor kıyaslayınca..

hekimlerin emeklilik maaşı iyileştirilmek üzere yasa teklifi yapıldığında ortalık ayağa kalktı ve sonunda iptal edildi.üstelik hekime 5000 TL zam yapılıyor algısı yaratıldı ve sanki zam yapılmış gibi üzerinde yapıştı kaldı.sokaktaki vatandaş zam yapıldı sanıyor.

Öte yanda hakim savcılara yapılan zamlar asla haber konusu edilmiyor , maaşlarına yapılan iyileştirme gündeme getirilmiyor

Bir hekim 5-7 bin TL civarı emeklilik maaşı alırken hakim savcılar 20 bin küsür alıyor.

Hekimlerin isyan edip artık performans sisteminden çıkması lazım döner sermaye denilen gudubet şey hekimlerin performansını ve kalitesini olumsuz etkiliyor.

30sene çalışan bir hekim emeklilik ikramiyesi ile en ucuz giriş model Renault aracı bile alamıyor.

Hekimlerden örnek veriyorum çünkü rakam olarak teyit edebildiğim meslek grubu bu.öğretmen kamuda çalışan mühendis vs de benzer dertlerden muzdarip, siz de kendi meslek grubunuzu paylaşın tartışalım

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ben özeldeyim ama öğretmenler kadar mağdur bir kamu görevlisi çok azdır

bir kere yaz tatili algısıyla linç yedikleri yetmez gibi son derec edüşük maaş ve emekli maaşı alıyorlar

bir de doktor en azından sağlıkta şiddet vs. medyada haber oluyor

öğretmenler en az sizin kadar veli ve öğrenci saldırısına maruz kalıyor kimsenin haberi bile olmuyor

bir de öğretmenlerde amir ve sendika mobbingi de çok yüksek

ablamdan biliyorum ki öğretmenler baya parya konumunda

ben özeldeyim ama öğretmenler kadar mağdur bir kamu görevlisi çok azdır

bir kere yaz tatili algısıyla linç yedikleri yetmez gibi son derec edüşük maaş ve emekli maaşı alıyorlar

bir de doktor en azından sağlıkta şiddet vs. medyada haber oluyor

öğretmenler en az sizin kadar veli ve öğrenci saldırısına maruz kalıyor kimsenin haberi bile olmuyor

bir de öğretmenlerde amir ve sendika mobbingi de çok yüksek

ablamdan biliyorum ki öğretmenler baya parya konumunda
Öğretmeni bilmem de doktorlar özelde gerçekten çok iyi paralar kazanıyorlar. Ben doktor olsaydım devlet hastanesinde çalışacağıma İzmir gibi büyük bir şehirde özelde kendi muayenehanemi açardım ama gerçekten zor iş insanlarla uğraşmak bin bir çeşit insan var cahili psikopatı Allah kolaylık versin doktorlara eksikliklerini göstermesin ama muhtaç bırakmasın.

tuborg
19.5'dan 21.5 olmuş :D
Resim

2-3 abur cubur aldim 100luk oldum kasadaki adamla babelin rakiple bakistigi gibi bakisiyoruz

Kendimi dolandirilmis gibi hissediyorum

Bi Akp çomarlığı yapayım

2 pringles ve 2 küçük paket çekirdek aldım 100 TL ödedim yine iyisiniz burda hayat çok pahalı..

( bazen görüyorum böyle savunan gurbolar oluyor telefonu ağzına sokasın geliyor )

Öğretmeni bilmem de doktorlar özelde gerçekten çok iyi paralar kazanıyorlar. Ben doktor olsaydım devlet hastanesinde çalışacağıma İzmir gibi büyük bir şehirde özelde kendi muayenehanemi açardım ama gerçekten zor iş insanlarla uğraşmak bin bir çeşit insan var cahili psikopatı Allah kolaylık versin doktorlara eksikliklerini göstermesin ama muhtaç bırakmasın.

Kendi işini yapan hekimler özelde iyi para kazanır o da kendi muayenehanesini açıp operasyon yapıyorsa bu kesim yüzde birle beş arasında değişir. Örneğin İstanbul’da çalışan plastik cerrahlar özel muayenehanesi varsa iyi kazanır.

Onun dışında uzman doktorların çoğu özelde 30 civarında alıyor şu an. Bu tabi bireysel şirket grup kurmamaya göre değişir ama onun da vergi ödemeleri stopajı ıvırzıvır var

Burada bir hekim arkadaşla konuştuk Türkiye’yi takip ediyor muş Lübnan’daki ekonomik durum çok daha kötüymüş sanırım son bir sene içerisinde para birimleri 20 kat değer kaybetmiş.

Son iki yılda Özelde 10.000 $ alan bir kişi şu an 500 $ almaktaymiş ( enflasyon karşısında )

Şimdilik Lübnan lira dolar paritesine bakınca grafiklerden tam dediğini teyit edemedim ama daha detaylı bakarım sonra

Edit : Anladığım kadarıyla karaborsa da doların fiyatı çok daha yüksek enflasyon da %200 aşmış.

Son düzenleme:
Beyler şimdi birşey soracağım ; Bu Asgari Geçim indirimi tüm maaşlarda kalktı mı ? Yoksa sadece asgari ücretliye mi ortada boş bir muhabbet var ? Şimdi benim maaşım örnek veriyorum 10k + AGİ 'idi. bu AGi kalkacak mı ? Var mı kesin bilgisi olan ?
Evet bütün bordrolular için kalkti. Örneğin daha önceki aylarda AGI sebebiyle 400 TL aliyorsan şimdi 650 civarı bir para yatacak hesabına. Rakamlar seni yanıltmasın. Oransal olarak ne olabileceği üzerine yazdım renktaş.

SM-A325F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hakim ve savcıların maaşları artmış emekliliğe yansıyan pay da aynı şekilde .ayrıca %30 zam da eklenecek bunun üzerine ve maaşları 30 bin liraya yaklaşacak.bu bence bir hakim savcı İçin normal görevine göre daha da fazla alması gerekir hatta, ancak benim tabii olduğum meslek grubuna haksızlık yapılıyor kıyaslayınca..

hekimlerin emeklilik maaşı iyileştirilmek üzere yasa teklifi yapıldığında ortalık ayağa kalktı ve sonunda iptal edildi.üstelik hekime 5000 TL zam yapılıyor algısı yaratıldı ve sanki zam yapılmış gibi üzerinde yapıştı kaldı.sokaktaki vatandaş zam yapıldı sanıyor.

Öte yanda hakim savcılara yapılan zamlar asla haber konusu edilmiyor , maaşlarına yapılan iyileştirme gündeme getirilmiyor

Bir hekim 5-7 bin TL civarı emeklilik maaşı alırken hakim savcılar 20 bin küsür alıyor.

Hekimlerin isyan edip artık performans sisteminden çıkması lazım döner sermaye denilen gudubet şey hekimlerin performansını ve kalitesini olumsuz etkiliyor.

30sene çalışan bir hekim emeklilik ikramiyesi ile en ucuz giriş model Renault aracı bile alamıyor.

Hekimlerden örnek veriyorum çünkü rakam olarak teyit edebildiğim meslek grubu bu.öğretmen kamuda çalışan mühendis vs de benzer dertlerden muzdarip, siz de kendi meslek grubunuzu paylaşın tartışalım

Hakim ve savcı maaşlarında tüm kamu gorevlilerine yapılan Ocak zammı dışında bir zam yok...

Marketteki raflara elimi uzattığımda, elime ateş değmiş gibi davranma hastalığına yakalandım. Hükümet sağ olsun (!)

Hakim ve savcı maaşlarında tüm kamu gorevlilerine yapılan Ocak zammı dışında bir zam yok...
oncesini kastediyorlardi sanirim yil sonunda yapilan bir iyilestirme ama bunlar tamamen kolpa da olabilir meslek gruplarini birbirine dusman etme gayretinde bir kesim var.

2 saat evvel pazara gidip 1'er 2'ser kilo mandalina, portakal, armut,elma ve 4 adet nar aldim 110'luk olup geldim. Yanlış anlaşılmasın pazara gittim pazara.

SM-A325F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Öyle zaten. Ben de haftada iki kere çıkıyorum. Yüz kâğıdı dağıtıp geliyorum. Nasıl bitiyor anlamıyorum. Ne alıyoruz derseniz yani hiçbir şey. Pes yemin ederim. Gecen 6 kabak 18tl gibi -ki küçükleri koydum- tutunca yarısını çıkarttım. Her şeyin ucuzunu alıyorum, sağlıklı ya da nasıl desem iyisini değil. Başka türlü bütçeyi yetiştirmem mümkün değil. Kira, faturalar da var. Yetmediği için kredi kartına geri döndük. Ki ben sadece giyim kıyafet için çok nadir ve bilinçli kullanan bir kullanıcı idim. Çok şey diyesim var. Allahından bulsunlar. Kendileri 550 çeşit yemek yiyor, biz market market indirim, akşam pazarı kovalıyoruz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt