GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yarın gün içinde 12leri görür mü acaba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Birde şu an düşüşün sebebi kamu bankalarının dolar satışı olduğu söyleniyor. Amaç milleti paniğe sokup dövizlerini bozdurmak diyorlar. Bakalım halkımız yiyecek mi bunu?

Açıklamanın piyasalar kapandıktan sonra olması bile planlıdır böyle işlerde.

Son 1 haftada kasıtlı arttırıldığı çok belliydi.
Artık bir miktar sabitlesinlerde nefes alalım. Sağlam kazıkladılar milleti. Dediğin seviyede de kaldı bu arada reyiz 15 civarı kitlendi gibi. Sabah biraz daha düşer herhalde.

Gündemden uzak kaldım bu düşüşün sebebini kısaca özetlerseniz sevinirim.

Evlilik için ev alma durumu vardı. Konut fiyatları duser mi bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

Belli ki birileri yine çok pis köşe oldu. 18,50'den dolarları kimler sattı bunu tespit etmek lazım. 18,50'den satanlar içeriden tiyo almıyorsa ben de bir şey bilmiyorum. MB de yine deli gibi dolar satıyor diyenler var.

Madem dolar kurunu düşürecek veya kontrol altında tutabilecek gücünüz vardı da neyi beklediniz? Madem dolaylı yoldan faiz arttıracaktın da aylardır insanlara nas mas ayağına ne diye eziyet ettiniz?

Yandaş şerefsizlerden bahsetmiyorum. Daha mütevazi bir birikimi olup da ekonomik gidişattan endişe duyup parasının değerini koruma kaygısı ile birikimini dün bugün dolara çeviren bir insan ne yapsın şimdi? Kafasını hangi duvara vursun? Bu nasıl bir OÇ'luğudur?

Allahtan param yok da bu işlere giremedim. Bugün elime yarım milyon TL para geçse dolara basardım. Neden? Değer kaybetmesin diye.

Bu şimdi normal bir şey mi kardeşim? @Keramettin TANRIVERDİ

Bu işin sonunda intihar vakaları olmaz mı? Nasıl bir iştir bu nasıl bir ülkedir? Normal ve etik bir şey mi bu yaptıkları?

En çok SMAlı çocuklar için düşsün istiyorum. Şu an en acil ihtiyaç onlarınki. Sonra da öğrenciler için sevinirim. Hayat ve hayaller önemli. Umarım etkisi olur. Haziran 2022 erken seçim için de bir iki adım daha atılırsa ( emekli ve memura %50, eyt gibi hamleler yani) ülke için de iyi olur. Seneye çok vakit var. Z ve Y kuşağında da bekleyecek sabır yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt