GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Önemli olan para basmadan bu sistemi yürütebilecekler mi? Para basıp öderim derse enflasyon patlayacak bu seferde.
Şuan piyasada TL'den bol bir şey yok, zaten faizleri düşürüyorlar, dövize geçmeyince millet planladıklarını yapmış olacaklar zaten döviz faizden az getirmiş olacak ve para basmalarına da gerek kalmayacak. O yüzden bu süreç kritik eğer ki insanlar güvenip ellerindeki mevduatı bozarsa Türkiye'nin Merkez Bankasının elindeki döviz miktarının 2 katından fazlası devletin kasasına girmiş olacak.

Önemli olan para basmadan bu sistemi yürütebilecekler mi? Para basıp öderim derse enflasyon patlayacak bu seferde.
TL arzı çok fazla olduğu için değersizleşiyor zaten yav, TL arzı azaldığında para basabilirsin.

O noktaya gelirsek döviz zaten ciddi düşmüş olur.

Mevcut TL mevcut döviz odaklı kıyaslayamayız her döviz satışı TL arzını azaltır ve değerlendirir.

Müteahhit bir tanıdığım var ciddi miktarda yeni daire var elimizde satamiyoruz sürekli bakanlıklarla devlete görüşüyoruz çıkış yolu arıyoruz demişti bu açıklanan formül tutarsa emlak piyasasida canlanabilir

61c01039214ed80abc640e91.png

Dolar anlık

Ulan olumlu şey görünce insanın keyfi yerine geliyor vallahi, akşam 18.25 görünce intihar edesim gelmişti

Dostum hafta sonu kafamı dağıttım güzelce pazar akşam gudubet herif konuşmaya başlayınca tüm keyfimin içine sçtı dün gece 2.30 ta uyandım 4.30;a kadar memleketin halini düşündüm durdum seni çok iyi anlıyorum..

Banka marjları yüksek diyorlar sabaha ak kara belli olur

Eyt hamlesi de gelirse seçimi kesinleştirirler. O kaldı geriye.
Tüm anketlerde hem akp hem mhp oyları bu denli dusmusken secim imkansız bence cumhuriyetin 100.yili showunu yapmadan seçime girmezler nükleer santral ,elektrikli otomobil,Çanakkale köprüsü gibi şeyler açılmadan seçime girecek birşey yok ellerinde seçim.meydanlarinda son koz olarak bunları oynayacaklar o yüzden erken secime mhp istemezse gitmezler bence

bugün öyle büyük vurgun oldu ki panikçileri perişan ettiler kredili işlem yapanların ocağını söndürdüler.

yarın bist korkunç bir alımla açılacak bence.

Sabah borsadan akşam dövizden iyi tokatladılar milleti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt