GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ulaştırma ve altyapı bakanı adil karaismailoğlu, "bugün teknoloji açısından, mühendis ihraç eden ülke haline geldik. bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu." dedi.
Benim birader inşaat mühendisi. Okuldan mezun olduktan sonra iş bulamayınca 15 sene önce ABD’ye gitti. Orada bir üniversitede asistanlık yaptı. Sonra çalışma izni aldı derken ABD vatandaşlığı çıktı. 2 sene öncesine kadar orada çalışırken ailede çıkan sağlık sorunları nedeniyle anne ve babamın çağırmasıyla Türkiye’ye geri döndü. 11 senelik ABD iş tecrübesine rağmen bu iki senede Türkiye’de yine iş bulamadı. Şu an bir Avrupa firması için evden çalışıyor. Maaşı yine Türk firmalarından yüksek ama bu ekonomik şartlarda yine yetersiz. Yakında muhtemelen hiç istemese de geri dönecek. Türkiye’de Türk’e yaşamak zulüm.

Benim birader inşaat mühendisi. Okuldan mezun olduktan sonra iş bulamayınca 15 sene önce ABD’ye gitti. Orada bir üniversitede asistanlık yaptı. Sonra çalışma izni aldı derken ABD vatandaşlığı çıktı. 2 sene öncesine kadar orada çalışırken ailede çıkan sağlık sorunları nedeniyle anne ve babamın çağırmasıyla Türkiye’ye geri döndü. 11 senelik ABD iş tecrübesine rağmen bu iki senede Türkiye’de yine iş bulamadı. Şu an bir Avrupa firması için evden çalışıyor. Maaşı yine Türk firmalarından yüksek ama bu ekonomik şartlarda yine yetersiz. Yakında muhtemelen hiç istemese de geri dönecek. Türkiye’de Türk’e yaşamak zulüm.
insaat sektoru cok farkli cevre gerektriyor , belediye baglantisi gerektiriyor.

turkiyede yuksek muhendislik projeleri disinda biryerde hizli is bulmasi zor , bir firmaya girerse yok parasina kopek gibi calistirirlar derhal abdye donsun

ulaştırma ve altyapı bakanı adil karaismailoğlu, "bugün teknoloji açısından, mühendis ihraç eden ülke haline geldik. bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu." dedi.
Ya bunlar ülkeye yıldırım düşse sayemizde bedava elektrik yağdı gökten diye övünecek. Liyakat olmadığı için ülkeden kaçan genç beyinleri ihraç ettik demiş adam.

Galatasaray Bir His Takımıdır.

Mühendis gelirinin en yüksek olduğu yer Amerika. Sert bir geçiş olmuş.

Türkiye'de ise baz maaşın en az olduğu alanlardan birisi inşaat.

Mimarlık da o noktaya evrildi mesela.

Eskiden bu iki bölüm çok değerli görülürdü.

Gerçekten inanarak mi söyledi, alenen dalga mı geçiyor yoksa 🤔

İki tarafı da acayip absürd

insaat sektoru cok farkli cevre gerektriyor , belediye baglantisi gerektiriyor.

turkiyede yuksek muhendislik projeleri disinda biryerde hizli is bulmasi zor , bir firmaya girerse yok parasina kopek gibi calistirirlar derhal abdye donsun
Evet yapılacak bir şey yok. Git kendini kurtar diyoruz biz de. Ülkede öyle bir dengesizlik var ki hakim olan ablam biraderle benim toplam kazancımdan 4000-5000 fazla kazanıyor. Üniversite bitirip, maaş ile çalışıp bir şey sahibi olmak imkansız hale geldi ülkede.

seçimde bir şeyler değişmezse kendini ihraç eden mühendislerden birisi olmayı planlıyorum.

alenen taşşak geçmeye başladılar.
Konfor alanının dışına çıkmak yada çıkmamak gibi bakmadan davranmak lazım .Emeğin nerde el üstüne yaklaşıyor ise oraya yallah hocam.
Süreçte milimetrik yer kaplıyoruz dünyada ,onuda tüketmemek lazım başkalarınin refahı için

Evet yapılacak bir şey yok. Git kendini kurtar diyoruz biz de. Ülkede öyle bir dengesizlik var ki hakim olan ablam biraderle benim toplam kazancımdan 4000-5000 fazla kazanıyor. Üniversite bitirip, maaş ile çalışıp bir şey sahibi olmak imkansız hale geldi ülkede.

Hukukçuları susturmak İçin paraya boğdular bu ülkenin bu hale gelmesinin temel sorumlularından birisi hukuk camiası hiç ırın kırın etmesinler

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

500 TL’lik banknot ve 5 TL’lik madeni paranın geleceği açıklandı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt