GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu arada herkese sormak isterim.

Elektrik faturasının bu ay düşük gelmesinin nedeni nedir ? (zam öncesinden bile düşük geldi)

sırf kendi evime değil - apt yöneticisi olduğumdan apt ortak alanda epeycene düşük geldi

buraya yazabiliyorum ama genel türkiye gündemine neden yazamıyorum

Apartmanda sırf asansör ve aydınlatma yav ..2200 TL - 2300 TL gelen ortak alan 1200 TL geldi

Apartmanın ortak alan elektriğini kaçak kullanan bir 31 ci var muhtemelen

Ramazan nedeniyle eylemlerini azalttıysa düşmesi normal

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Apartmanın ortak alan elektriğini kaçak kullanan bir 31 ci var muhtemelen

Ramazan nedeniyle eylemlerini azalttıysa düşmesi normal

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Erenköy taraflarında misal o iş tam tersi - özellikle ramazanda, hatta emlakçılara git sor " Bir gün yolda yürürken geç saatte zikir sesleri duyarsanız şaşırmayın" derler :D

benim caddebostan tarafında farketmiyor :D

Son düzenleme:
almanya enflasyonla mucadele destegi olarak toplu tasıma ucretlerinde indirime gitti. 90 euro olan aylık bilet 9 euroya dustu.

almanya enflasyonla mucadele destegi olarak toplu tasıma ucretlerinde indirime gitti. 90 euro olan aylık bilet 9 euroya dustu.
Doğru dürüst düşünülmemiş bir hamle bana kalırsa. Mesela yüz binlerce üniversite öğrencisi toplu taşıma için sömestr başına para ödüyor. Atıyorum sömestr başına 300€ üniversite harcı ödüyorlarsa bu paranın 2/3 gibi bir bölümü sadece toplu taşıma ücreti oluyor.

Böyle bir karar geliyorsa herkes faydalanmalı bundan. Öğrencilere para iadesi mi olur ne olur bilemem ama Corona döneminde en az destek gören kesim de öğrencilerdi. Maddi desteği en az diğer kesimler kadar hak eden kesim öğrenciler aslında.

Ayrıca aylık 90€ derken hangi bileti kast ediyorsun tam olarak? Aylık 90€ ödeyip tüm Almanya içinde toplu taşıma kullanma imkânı olduğunu hiç sanmıyorum. Bu 9€'luk bileti Almanya'nın her yerinde kullanabileceksin, hızlı tren(ICE) ve Intercity (IC) dışında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt