GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
canım et çektiği için de ben suçluyum, soğan ekmek neyime yetmiyor
yurt dışına tatile gitmek istediğim için de ben suçluyum. evden işe olan yolculuk yeterli olmalı.

Müminin görevi yoklukta sabretmektir

Pazardaki fiyattan pazarcılar
Ev fiyatları ve kiralardan ev sahipleri ve emlakçılar
Unlu mamullerinden fırınlar, pastaneler
ikinci el araçlardan galericiler, fırsatçı vatandaşlar
Et fiyatlarından kasaplar
Teknoloji ürünlerinden teknoloji markaları
Benzin fiyatlarından petrolcüler
Yemek fiyatlarından restoranlar
Enflasyon chp
Dolar altın euro dış güçler.

Görüyoruz ki 1 kişi ve 1 oluşum hariç herkes suçlanabilir.

BİM İK Üyesi diyor ki üreticiden domatesi bedava alsak markete gelmesi 7.5 tl'dir. Dile kolay geliyor ama 30 litre /100 km yakan bir tırın -ki tırlar genelde 33-38 arası yakıyor bildiğim kadarıyla tonaja göre- km maliyeti 9 tl civarı. Yani bir tır en iyimser tahminle bile 100 kmde 900 tl civarı yakıt yakıyor. Bu sadece nakliyedeki yakıt masrafı; arada yükleme-boşaltma, soğutma nedeniyle elektrik kullanımı ve bundan ekmek yiyen tonla aracı insan var.

Enerji ve yakıt fiyatlarını düşürmeden enflasyonu asla ama asla kontrol altına alamazsınız. Alamayacaklar da.

BİM İK Üyesi diyor ki üreticiden domatesi bedava alsak markete gelmesi 7.5 tl'dir. Dile kolay geliyor ama 30 litre /100 km yakan bir tırın -ki tırlar genelde 33-38 arası yakıyor bildiğim kadarıyla tonaja göre- km maliyeti 9 tl civarı. Yani bir tır en iyimser tahminle bile 100 kmde 900 tl civarı yakıt yakıyor. Bu sadece nakliyedeki yakıt masrafı; arada yükleme-boşaltma, soğutma nedeniyle elektrik kullanımı ve bundan ekmek yiyen tonla aracı insan var.

Enerji ve yakıt fiyatlarını düşürmeden enflasyonu asla ama asla kontrol altına alamazsınız. Alamayacaklar da.
250km mesafeye tonajına 170tl veriyoruz biz. Ki biz nakliye ücretlerinde baya ölücüyüz.

aktroller bimden alışveriş yapmayacakmış :asd: :asd: :asd:

Destekliyorum. Yakıt fiyatlarından dolayı akaryakıt istasyonlarını, yiyecek fiyatlarından dolayı pazar-marketleri, ilaç fiyatlarından dolayı eczaneleri-hastaneleri kullanmayıp bir köşede itlaf olurlarsa gayet memnun olurum.

Destekliyorum. Yakıt fiyatlarından dolayı akaryakıt istasyonlarını, yiyecek fiyatlarından dolayı pazar-marketleri, ilaç fiyatlarından dolayı eczaneleri-hastaneleri kullanmayıp bir köşede itlaf olurlarsa gayet memnun olurum.
Stratejik düşüncelerini her daim takdir etmişimdir üstad

@Gurbetçi rengolar doğru mu?
Fi9iBMxWIAA2Mn3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt