GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
rte resmen muhalefete şah mat çekti şimdi birde emeklilere ve memurlara %35-40 zam yapıp seçime giderse %60 ile yeniden seçilir.
Seveni de sevmeyeni de var. Ben sevmeyenlerindenim. Ama halkıyla oyuncak gibi oynamayı, her durumda kendini kurtarıcı gibi pazarlamayı iyi biliyor adam. Politikası ve halka hitabeti çok iyi ne yazık ki.

Yalnız bu gizli faiz artırımının ekonomiye büyük bir yük getirmesi sonrasında da kaçınılmaz olarak enflasyona sebep olması gerekmiyor mu? Para basmayacaklarsa vergi mi artıracaklar olayı nedir anlayamadım tam hala.

Seçim ekonomisine geçildi diyenler çoğunlukta. 1-2 aya belli olur sanırım.
borçlanacaklar abi
gelecek x2 nesil borçla doğacak

usd hala çok yüksek, uzun vadede 6-7 liralara sabitlenmeden yine bişey olmaz

Şimdi dolar düştü ya azerbaycan ile filistin falan düştü mü arkadaşlar bilenler açıklasın.
Dış güçler bir anda %50 zarara uğramayı nasıl başardılar.

anket kuruluşlarının şu an yapacağı seçim anketlerini çok merak ediyorum.

Biz faizi düşürmek istiyoruz ama düşük faizden oluşan zararınızı da karşılamak istiyoruz gibi bi model.

Bak güzel kardeşim bir şeyin indiği yok. Devlet nasıl geçmediğin köprüye kullanmadığın otoyola garanti verip parayı senden tahsil ediyorsa. Şimdi de banka da senin olmayan mevduata garanti verip aradaki farkı vergi olarak senden tahsil edecek. Sonuç hiper enflasyon. Bu arada Özel iletişim vergisinden emlak vergisine 60 kaleme daha % 36 zam geldi. İyi uykular Türkiyem.

Yurtdışından şahsi kullanım için getirilen cep telefonlarında harç tutarları;

2015 yılı 131.50
2016 yılı 138.80
2017 yılı 149.20
2018 yılı 170,70
2018 kasım 500
2019 yılı 618,60
2019 Temmuz 1.500
2020 yılı 1.838,70
2021 yılı 2.006,20
2022 yılı 2.732,40

dolar 14,54

gram altın 838,00

aklı olan güzel alım yapıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt