GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğru.

Peki bir soru daha. Ülkedeki faiz kazancı istemeyen önemli bir kesimi hele ki yastık altında altın tutanları bu sisteme nasıl çekecekler? Şu anki ulaşılan kitle bu sistemi sürdürmeye yeterli midir?

Belki dövizden altından düşme korkusuyla kaçacak büyük bir kesim var ama onlar da gelip parasını da faize yatırmayacak diye düşünüyorum.

Altın hesaplarına da bu opsiyonun geleceğini düşünüyorum, bu bankalara ciddi bir TL akışı sağlayacaktır bu da düşük faizli kredilerle tekrar döndürülür. Mevduat TL hesaplarının artışı bankaları rahatlatır.

Buradaki temel mevzu piyasa b yönteme güven duyacak mı duymayacak mı, eğer döviz stabilleşirse amaç baki olmuş olur.

Yastık altına gelince, dünden bu yana % 40 zarardalar ve bir çoğu keşke bankada olsa hemen bozdururduk dün gece diyor, o yüzden bence önemli bir kesim için o paraları bankalara yatırma vakti geldi, direkt psikolojiye oynadılar.

Para mı buna degil dövize yatırayım ne farkı var diyenlere acıklayalım. kazancın dolar degilse senin aldıgın dolar birikimi şuan ekonomiye zarar veriyor senin paran sabit kalsada giderin artıyor gelirin tl ise. bu vadeli düzgün calısırsa iş yapar üstünden vadesini alırsın dolar düşünce para gitme riskide olmaz.
@Keramettin TANRIVERDİ doğru mu amirim

Şöyle anlatayım.

1. opsiyon : Eğer dolar fiyatı, vade sonunda yatırdığımın altındaysa ben dolar bazında faiz kazanmış oluyorum teorik olarak.

2. opsiyon : Eğer dolar fiyatı, vade sonunda yatırdığımın üstündeyse ben döviz pozisyonumu korumuş oluyorum.

Dezavantaj ne peki? Trade yapıyorsam, yapabiliyorsam anlık döviz yükselişlerinden faydalanamam demektir ama bir kez daha gördükki dün tepeden dövizini satabilenler çok az, herkes terste kaldı.

Uzun vadeli döviz tutanların döviz tutmasına bence artık gerek kalmadı.

16126.jpg

Akp tabanı uyanmaya başladı. Döviz almayın, faize yatırın. Ee faiz haram? :)

diyanet bu konuya el atıp gerekli açıklamayı yapacaktır.

vatan millet bayrak din iman vs. olmadı ayetin tefsirini değişirler. 'şu anlama da geliyor' diye

Ne zaman geçiliyor bu sisteme para piyasası fonları da dahil edilecek mi buraya

bu sistemin sürdürebilirliği yok. adamlar seçim odaklı iş yapıyor eninde sonunda yine milletin götünde patlayacak bu sistem!

bu sistemin sürdürebilirliği yok. adamlar seçim odaklı iş yapıyor eninde sonunda yine milletin götünde patlayacak bu sistem!
secime kadar idare etsin yeter sonra gelen parti bisiler planlıyordur ekonomi icin

1-) Bu süreçte Merkez bankası kaç defa müdahale etti piyasaya? ve zarar ne kdr.
2-) düşük faiz yüksek kur kararında devam edeceklerdi ne oldu? hani yatırım üretim ve istihdamı artırıyordu
3-) Naslara ne oldu.
4-) dış güçler ne oldu, kimi diz çöktürdük biz.
5-) örtülü faiz planı uzun vadeli plan mı? yoksa kısa/orta vadeli seçimi sorunsuz atlatmak için mi raftan indirildi.

bu yeni "paket" in 1970 lerde uygulandigni falan okudum... o zaman ise yaramis miydi eger hayir ise simdi neden ise yarasin? ise yarayacaksa alternatif bir yol mu icat etmis olacak reis?

İşe yaramadı ve vazgeçildi diye biliyorum Ama şartlar ve zaman çok farklı tabi

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

1-) Bu süreçte Merkez bankası kaç defa müdahale etti piyasaya? ve zarar ne kdr.
2-) düşük faiz yüksek kur kararında devam edeceklerdi ne oldu? hani yatırım üretim ve istihdamı artırıyordu
3-) Naslara ne oldu.
4-) dış güçler ne oldu, kimi diz çöktürdük biz.
5-) örtülü faiz planı uzun vadeli plan mı? yoksa kısa/orta vadeli seçimi sorunsuz atlatmak için mi raftan indirildi.
merkez Bankası yüksekten sattı suan sattığını almıstır diye düşünüyorum

Dolar almak mantıklı değil anladık da microsoft almak, facebook almak, netflix, tesla hisseleri falan almakta mı mantıksız olacak şimdi orasını anlamadım

Doğru.

Peki bir soru daha. Ülkedeki faiz kazancı istemeyen önemli bir kesimi hele ki yastık altında altın tutanları bu sisteme nasıl çekecekler? Şu anki ulaşılan kitle bu sistemi sürdürmeye yeterli midir?

Belki dövizden altından düşme korkusuyla kaçacak büyük bir kesim var ama onlar da gelip parasını da faize yatırmayacak diye düşünüyorum.
Adamlari coktan kazandilar dersem? Halen faiz yükselmedi diyip Allahi Kandirmaya calisiyorlar kafalafina göre

Ama aklimda halen söyle bir soru var: rezerv tükendikten sonra ne olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt