GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben önümüzde ki haftayı merak ediyorum. Doları 13 14 arasında tutmaya niyetli olduklarını zaten beyan ediyorlardı. Altında 800 - 830 aralığında olacak zannımca. Lakin yükselmenin önü alınamaz ve yine fırlarsa ellerinde yükselişi durdurmak için ne kadar dolarları kaldı. Ya da kaldı mı?
10 milyar dolar sanirim mudahale edebilecekleri ciddi bir miktar yani 16 falan gorurse maazallah o zaman tekrar cakarlar dolari dibe.

ama ondan sonra ne olacak?

onemli olan dolar tl mevduat hesabinin aktif olarak kullanilmasi.

bilhassa yabanci yatirimci bu hesaplara ilgi gosterir mi?

ualn buraya giriyorum kasvetli haberler

transfer nobetine giriyorum orasi da berbat

mac basligina artik girmeye utaniyoruz zaten..

nereye gireyim?
Ben takımdan ve ülkeden umudumu kesince kendimi balığa kampa verdim Melih,tavsiye ederim şu dönemde özellikle balıkta güzel doğa denizde sakin tam meditasyon gibi
Cupralarla konuşmak levreklerin diş atmasını görmek terimi takımı görmekten daha iyi geliyor 😄

10 milyar dolar sanirim mudahale edebilecekleri ciddi bir miktar yani 16 falan gorurse maazallah o zaman tekrar cakarlar dolari dibe.

ama ondan sonra ne olacak?

onemli olan dolar tl mevduat hesabinin aktif olarak kullanilmasi.

bilhassa yabanci yatirimci bu hesaplara ilgi gosterir mi?

Yabancı yatırımcının ilgi göstermemesinin bizim için daha iyi olduğunu düşünüyorum. % 14 ile mevduat hesabına yatırım yapan egemenlerin diğer taraftan Türkiye de Doları manipule etmeyeceğinin hiç bir garantisi yok ki bu da ülkenin iflası demek.

Ben takımdan ve ülkeden umudumu kesince kendimi balığa kampa verdim Melih,tavsiye ederim şu dönemde özellikle balıkta güzel doğa denizde sakin tam meditasyon gibi
Cupralarla konuşmak levreklerin diş atmasını görmek terimi takımı görmekten daha iyi geliyor 😄
kampa vaktim olmuyor ama haftada bir baliga gidiyorum

Yabancı yatırımcının ilgi göstermemesinin bizim için daha iyi olduğunu düşünüyorum. % 14 ile mevduat hesabına yatırım yapan egemenlerin diğer taraftan Türkiye de Doları manipule etmeyeceğinin hiç bir garantisi yok ki bu da ülkenin iflası demek.
mevduat hesabina para yatiran adam neden manipule etsin ki tl uizerinden para kazanacak bu ulkede tl kuvvetli olursa kazanci da daha stabil olur

mevduat hesabina para yatiran adam neden manipule etsin ki tl uizerinden para kazanacak bu ulkede tl kuvvetli olursa kazanci da daha stabil olur

Şu sebepten ötürü TL vadeli hesabında TL kazandığında ödemeyi parayı yatırdığı bankadan alacak. Ancak Kur farkından dolayı olacak farkı Merkez bankasından yani senden, benden, halktan alacak. Oluşacak enflasyon da bize girecek. Onun içinse değişen bir şey olmayacak. O her şekilde kazanacak. Hani hep bir dış güçler muhabbeti var ya onun için dedim. ;)

Şu sebepten ötürü TL vadeli hesabında TL kazandığında ödemeyi parayı yatırdığı bankadan alacak. Ancak Kur farkından dolayı olacak farkı Merkez bankasından yani senden, benden, halktan alacak. Oluşacak enflasyon da bize girecek. Onun içinse değişen bir şey olmayacak. O her şekilde kazanacak. Hani hep bir dış güçler muhabbeti var ya onun için dedim. ;)
iyi de ben de onu diyorum parasi olan yabanci yatirimci icin garantili bir mevduat hesabi avantaj demek , enflasyon asiri artar mevduat faizi bunu karsilamazsa haklisin ama zaten bu sistemin getirilmesinin amaci tlnin degerini stabil tutmak.

bu iki tarafi keskin bir bicak eger yabanci yatirimci yada yerli parasini dovize yatiran ragbet etmezse zaten sistem calismayacak ve tl daha fazla deger kaybedecek

Ewt, dün tekrar giriş yaptik dövize

Erken davranmışsın eğer dolar artarsa bence yine belirledikleri bir seviyeden silkeyecekler satış orderı vermeyi unutma bence bu sefer 15 i falan görmesine izin vermezler

Tanıdığım bir arkadaş 18.50 den satış bildirimi yapmış dolar düşmeden çıkmayı başarmıştı

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aşıhanı bayılttıktan sonra 1 doz biontechi koluna zerk etmeyi unutma
Aşıhanı aşılarken ben

Aşıhanı aşılarken ben

.I.

Dolarin gun icinde hangi saatte hangi dakkada ne kadar oldugunu gorebilecegimiz bir yer varmi

buradan ayarla zaman farkını, 1 saniyelik bile bakabilirsin.
1 sn bakamıyor sanırım en üst üyeliği alması lazım bende pro + var o bile göstermiyor nedense. Acaba daha deneme sürümündeyim 1 ay olmadi o yüzden mi

Dolarin gun icinde hangi saatte hangi dakkada ne kadar oldugunu gorebilecegimiz bir yer varmi

Evet

Telefon İçin iki farklı uygulama kullanıyorum, biri bankaların makas farkını da gösteriyor

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt