GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şahlanan çıksın arkadaşlar ülke kasıyor da

FILljwXWYAQX3Nt

Daha 10 gün önce 16 TL'ye aldığım 19 lt damacana suyu bugün 21 TL'den aldım. İçtiğim sigaranın paketi 18 TL idi şimdi 23 TL olacak deniyor. Elektriğe en son 118 TL ödedim gelecek ay ise minimum 200 TL olacak. Yıllık enflasyon taraflı kurum tarafından dahi %36 diye açıklandı. Gerçekte %80'den aşağı olduğunu düşünmüyorum.

Bizim patron da her yıl Ocak maaşını zamlı yatırırdı, şubat 1'de maaşı zamlı alırdık. Herkese 500 TL standart zam çakardı. Bu sene ise zammı 2 ay önceye çekti. Aralık 1'de maaş zamlı yattı. %25 zam yaptı. Duruma göre Şubatta tekrardan değerlendiririz dedi. İnşallah öyle olur. Yoksa yılbaşında açıklanacak yıllık enflasyon oranından kaçtığını düşüneceğim.

Daha 10 gün önce 16 TL'ye aldığım 19 lt damacana suyu bugün 21 TL'den aldım. İçtiğim sigaranın paketi 18 TL idi şimdi 23 TL olacak deniyor. Elektriğe en son 118 TL ödedim gelecek ay ise minimum 200 TL olacak. Yıllık enflasyon taraflı kurum tarafından dahi %36 diye açıklandı. Gerçekte %80'den aşağı olduğunu düşünmüyorum.

Bizim patron da her yıl Ocak maaşını zamlı yatırırdı, şubat 1'de maaşı zamlı alırdık. Herkese 500 TL standart zam çakardı. Bu sene ise zammı 2 ay önceye çekti. Aralık 1'de maaş zamlı yattı. %25 zam yaptı. Duruma göre Şubatta tekrardan değerlendiririz dedi. İnşallah öyle olur. Yoksa yılbaşında açıklanacak yıllık enflasyon oranından kaçtığını düşüneceğim.
Beğenmiyorsan git birader

Reis konuşuyor ,enerji ve doğalgazda bizi koruyormus devletimiz hamdolsun

Hadi reyis acikla emekli zammımi

Emeklilere extra zam yok sadece en düşük emekli maaşı 2500 TL oldu

Yazıklar olsun ya. Biz malulen alıyoruz, 2430 gibi bir rakam. Geçen sene Asgari ücret ile farkımız 400 idi. Şu an onların 1,250tl gerisinde yaşam mücadelesi vereceğiz. Bizden daha düşükler ölmüş zaten. Memurlar desen boşa okumuş. Survivor gibi hayata mahkum ettiler insanları. Hiç adil bir şey yok!

Zamlara karşılık yapılan bu artışlar daha cebe girmeden eridi. Tabii asgarî özel, bunlar devlete bağlı. Ne bekliyorduk ki. Kendi cebinden olunca elbette pintileşeceklerdi. Gidişinizi daha net imzaladığınız hamle oldu. Gelsin bir an önce şu seçim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt