GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaş gaza %25 zam olduğuna emin miyiz ?

191 olan fatura 344 oldu aynı kullanımla . ki iki üç kat giyiniyoruz evde 2 petek açıyoruz falan.
Tanıdıklarıma 750 ile 1500 arasında değişken fatura gelmiş...

Kafayı kırmamak elde değil.

Malum tarafın ekonomi bilgisi :asd:
FLP02PuVcAEdrUu

Capture.webp

Elektrik sayaşlarında görülen t1 t2 t3 değerlerinin toplamına göre olşan faturadaki gündüz gece tarifeleriyle ilgili devamlı whatsapp facebookta mesaj gördüm. Sabah girdim baktım tarifelendirme yukarıdaki gibi. Hatta ülkede uygulanmasa bile fatura özelinde yaz ve kış saati mantığı var.

Marta kadar gündüz 7-18 arası
puant - 18-23 arası
gece 23 - 7 arası

Marttan sonra resimdeki saatlere dönüyor.

GECE olarak 0.74 ü görünce dank etti neden faturada hep zamnlı birim fiyat yerine 0.739 değerini görüyorum diye.

Muhtemelen fiyatlandırma oranları hep böyleydi ama aksamustu 5 ile aksam 22 arası yai milletin eve gelip yemek yiyip iki televizyon / misafirlik vs yapıtğı zaman en geçirmasyon halde. artık çamaşırı bile 11 den sonra yıkayacağım o kadar ince hesaba girmeye başladım bilinç altında.

Hükümet bugün yeni bir ekonomi programı daha açıklayacak.

Yastık altı altınları için formül…Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: “En az 10 bin kuyumcunun devreye alındığı bir sistemi paydaşlarımızla yerine getireceğiz.”

Bakan Nebati: “Fiziki altınlar kuyumcular ve bankalar üzerinden sisteme dahil edilecek. Teslim edilen altın geri çekilebilecek.”

Erdoğan: "Temel gıda ürünlerinde %8 olan KDV'yi, %1'e indiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "KDV'si yüzde 1'e inen ürünler, enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahiptir."

Masa başında sürekli ordan alıp başka yere koyarak - ülke borcunu halkını iyice borçlandırarak vergi vs. altında rezerv yapmaya çalışarak 1 gram bile ilerlemez.

Üretime kafa patlatsalar bu kadar 2 haftalık ömrü olan formüller yerine epey yol katetmişlerdi belkide.

Düzelme göreceğimizi sanmıyorum en azından seçim süreci tamamen ilk gündem olarak başlayıncaya kadar

Erdoğan’dan KDV indirimi açıklaması: İndirim devam etmezse bunların üzerine çok farklı bir şekilde gideceğiz. Zincir marketleri yakın markaja aldık, fiyatları öyle veya böyle indirecekler.

1645013690777.webp

İndirim filan yok marketler tam cakal bizzat gördüm önce fiyat yükseltip sonra güya KDV indirimi yapıyor
Zaten bu ülkede düzgün olanları olsada taksici dolmuscu ve marketci tayfası kadar ağlayan ama bir kkadar gözü doymayan meslek grubu yok

İndirim filan yok marketler tam cakal bizzat gördüm önce fiyat yükseltip sonra güya KDV indirimi yapıyor
Zaten bu ülkede düzgün olanları olsada taksici dolmuscu ve marketci tayfası kadar ağlayan ama bir kkadar gözü doymayan meslek grubu yok
bu yeni bir şey değil - normal zamanda da indirim yapılırken önce fiyat artırıp sonra satmak istediği fiyata "indirim" yapıyorlar.
kimisi raflara yazı asmış "en kısa zamanda sistemimizde fiyat kayıtları güncellenerek indirimli şekilde sunulacaktır" falan diye saçma sapan laflar.

Yakında marketlerde dayak başlar olan da çalışanlara olur.

Ben kendimi bildim bileli bizim insanın en iyi bildiği şey fırsatını yakaladimi acımadan karşısındaki insanı,musteriyi opmektir ama bu dönem kadar hırsızlığın firsatciligin kanunsuzlugun olduğu dönem hatirlamiyorum

Çocuğa lcwaikikiden ışıklı sandalet aldım 69 tl ye. Geldi güzelmiş gittim bi arkadaşın bebeğine hediye alayım dedim bi anda bütün numaraları varken bi anda stok yok denildi. Aynı terlik ertesi güne 120 TL ye kondu. Bu ülkede gerçekten yaşamak çok zor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt