GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yarin reis asıl bombayi patlatabilir. Bekleyelim

Bizim millet BES'te(Bireysel emeklilik, maaştan kesinti yapıp +devlet katkısı-belli bir süre sonra) olduğu gibi bu gibi uzun vadeli yatırımlara girmez.Çünkü artan enflasyon ile döviz, altın ve gayrimenkul çok daha fazlasını kısa sürede kazandırıyor...Burada da devlet piyasadan para toplayıp (borçlanmayip belli bir hesapta tutup parayı işletip faizini (kar payını) yüksek orandan halka dağıtacak). Artısı kur korumalı gibi dövizi, altını belli bir süre baskılar, gayrimenkul, araç alımını biraz yavaşlatıp piyasadan para çeker ancak uzun vadeli olarak (şu an zaten kur, altın roket gibi yeşil olup eski değere döndü,beklenti bu değildi) ne enflasyonu ne kuru ne de ekonomiyi kurtarır.Beklentiye girip altın, döviz bozduranlara geçmiş olsun.

bir an önce seçim, başka çare yok.

bir şeyler düzelecekse başlangıç orası evet ama velevki iktidar değişti (umarım sağlıklı şekilde ve de ) sonra her dönemeçte o iktiadara yüklenilecek bi halt yiyemediler diye (kolay değil allah bliir ne kadar zaman lazım düzelmek için bu bataktan sonra)

sabır zorlanacak - insanlar anlamayacak , kapasite yok kafada basit görüneni anlamaya. zaten tamda bu nedenle bugün burdayız.

hakkaten şansımız sağlığımız yerinde olmaya başlar , her geçen gün kafa huzurum zaten yok, umudum kararıyor yav

FU1dDsSXwA8BrNM

bildiğin temettünün kesin ve peşin ödenen hali gibi. yani devlet kurumlarının elde edeceği gelirin garantisi vererek gel bu gelire ortak ol ben kupon ödemeleri ile sana 3 ayda 6 ayda bir ödeme yapayım diyorum. vade sonunda da anapara alınır. faiz yok. peşin gelirin kupon ödemesi vardır.

Saçma sapan işler.

açıklamana takdir gösteriyor ve dediğini sokak ağzıyla şöyle anlıyroum "gel bizim döner işlerlere ortak ol , sana 3 -5 ateşleriz yeri gelince" .. valla şakayla karışık öyle anlıyorum.

Adamlar faiz yükseltmemek için ağzımıza sıçtı. Sizin o yeni ekonomik modelinize vole atayım.

bir şeyler düzelecekse başlangıç orası evet ama velevki iktidar değişti (umarım sağlıklı şekilde ve de ) sonra her dönemeçte o iktiadara yüklenilecek bi halt yiyemediler diye (kolay değil allah bliir ne kadar zaman lazım düzelmek için bu bataktan sonra)

sabır zorlanacak - insanlar anlamayacak , kapasite yok kafada basit görüneni anlamaya. zaten tamda bu nedenle bugün burdayız.

hakkaten şansımız sağlığımız yerinde olmaya başlar , her geçen gün kafa huzurum zaten yok, umudum kararıyor yav
ülke bir an önce parlamenter demokrasi, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü gibi değerlerini tekrar kazanırsa zamanla gerisi de gelir bence.

Asıl açıklamayı BDDK yapmış.Tuketici kredileri 24 ile 12 ay ile sınırlanmış.Kredi kartı asgari tutar da 20,40 arası değişmiş.Piyasadan para çekiliyor.Sefalete,sosyal patlamaya hazır olun.Sonunda Bahçeli'nin ( hükümet ortağı olduğu bütün dönemlerde ekonomik kriz çıkması tesadüf değil) dediği gibi kuru soğan+ekmek yeyin "beka"miza bir şey olmasın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt