GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
%80 ne anasını satayim ders ücretini 150 TL yaptım ocakta 1 saatlik derse ciklet alicam herhalde

Asıl sıkıntı bunlar asgari ücrete %80 düşünüyorsa hayvani bir enflasyon dalgası daha gelecek demektir..
2 aydır fiyatlar biraz durgunlasinca garipsemeye başladık heriflerin bizi soktuğu psikolojiye bak..

asgari ucrete %80 zam gelirse ailemi tamamen alirim Turkiye'den

enflasyon dovizin cok ilerisinde gidiyor parani sabit tutabilecegin bir yontem kalmadi gibi birsey.

beyaz yakalilar dogru duzgun zam alamazken asgari ucret uzerinden herseye zam geliyor

calistigin sure ve harcardigin emege gore istanbul nerdeyse dunyanin en pahali sehri haline geldi

bak benim bulundugum yer dunyanin en pahali yerlerinden biri olarak gorulse de istanbul yaninda cok yasanabilir kaliyor

en ucuz ev fiyati 3 milyon olur bu gidisle kiralar da 10 bin tlden baslar ortalama guzel bir daire en az 25bin tl olur ( kira )

%80 ne anasını satayim ders ücretini 150 TL yaptım ocakta 1 saatlik derse ciklet alicam herhalde
ogretmen misin 150tl cok az ne dersi veriyorsun?

350tlden az olmamali saatlik ders

psikoloji terapileri su an 800tlden basliyor 1500 tl divarina cikiyor rahatlikla

gundelik temizlige de tahminim 400-500 tl fiyat cekerler yakinda

psikoloji terapileri su an 800tlden basliyor 1500 tl divarina cikiyor rahatlikla

Özel dersler 250-500, gündelik temizlik 400 tl seviyesinde şuan Bursa Osmangazi'de.

Asgari ucrete enson zam yapildiginda asgari ucret 330 dolar olmustu. Yine o seviyeye getirebilirler.

asgari ucrete %80 zam gelirse ailemi tamamen alirim Turkiye'den

enflasyon dovizin cok ilerisinde gidiyor parani sabit tutabilecegin bir yontem kalmadi gibi birsey.

beyaz yakalilar dogru duzgun zam alamazken asgari ucret uzerinden herseye zam geliyor

calistigin sure ve harcardigin emege gore istanbul nerdeyse dunyanin en pahali sehri haline geldi

bak benim bulundugum yer dunyanin en pahali yerlerinden biri olarak gorulse de istanbul yaninda cok yasanabilir kaliyor

en ucuz ev fiyati 3 milyon olur bu gidisle kiralar da 10 bin tlden baslar ortalama guzel bir daire en az 25bin tl olur ( kira )
:tbr:

Bulunduğum bölge küçük bir yer ve çok ders alıyorlar. Öğrencilere kıyamıyorum. Savcı bey geliyor hocam 150 TL ise haftada 1 güne dusurelim dolar borcum var diyor, doktor arkadaş yetisemiyorum diyor. Zengin kesim İngilizce dersi almıyor memurun çocuğu alıyor. Normalde bundan 2-3 sene önce ders saatine 250 TL alıyordum. Burada 100den 150ye içim ezilerek çıktım. Herkesin sıkıntısı var ne yazık ki. Önceden akülü araba bisiklet telefon lukstu şimdi dersler lüks. Temizliğe 750 istiyorlar burda bu arada 😄

Milleti batıya çekti hükumet simdide geri gidebilecekleri yerleri veya köyleri kalmadı.Bu işin sonunda çok kötü şeyler çıkar.

Telefonun ekranı kırıldı yenilerine bakayım dedim. Ben telefonun ekranını yaptırıp dolaba koyayım en iyisi.

Bulunduğum bölge küçük bir yer ve çok ders alıyorlar. Öğrencilere kıyamıyorum. Savcı bey geliyor hocam 150 TL ise haftada 1 güne dusurelim dolar borcum var diyor, doktor arkadaş yetisemiyorum diyor. Zengin kesim İngilizce dersi almıyor memurun çocuğu alıyor. Normalde bundan 2-3 sene önce ders saatine 250 TL alıyordum. Burada 100den 150ye içim ezilerek çıktım. Herkesin sıkıntısı var ne yazık ki. Önceden akülü araba bisiklet telefon lukstu şimdi dersler lüks. Temizliğe 750 istiyorlar burda bu arada 😄
valla ne diyeyim maasli insanlar icin cok zor artik bunlari karsilamak cok uygun fiyat vermissin eve usta gelmez o paraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt