GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bugün almadığın her şey için yarın pişman olacaksın sanki
Bende öyle düşünüyorum Emrahcim, yoksa bu tenekeye 390 vermeyi aklımdan bile gecirmezdim. 2. el arabalar 350 bandında ve hiç işe yarar araç yok, bı ümit bekledim, azalacağına arttı.

Bende öyle düşünüyorum Emrahcim, yoksa bu tenekeye 390 vermeyi aklımdan bile gecirmezdim. 2. el arabalar 350 bandında ve hiç işe yarar araç yok, bı ümit bekledim, azalacağına arttı.
sırf o yüzden kredi çekip yıllık gıda alış verişi mi yapayım diye düşünüyorum 1 haftadır.

Kışlık lastik fiyatları nasıl bi seviyeye gelmiş öyle lan. 4 lastik fiyatına tek lastik satıyolar artık.

Demin markette gözlemledigim et fiyati:

1 kg kusbasi et 10.99 Euro. Ukrayna krizinden önce 8 euroydu. Yani bakildigi zaman bu misalde enflasyon yüzde 37% falan. Pahalilastimi ? Evet. Insanlar rahatlikla alabiliyormu? Yine evet.

Yine de uygunmus... Ben daha 12 euro altinda aldigimi hatirlamiyorum uzunca bir suredir.

Asgari ücrete ve diğer maaşlara zam gelince 200 olur. Iki ayda fiyatları ikiye katlarlar sonra maaşlara %30 zam gelince enflasyon cart curt.

Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde şirketlerin karlılığı katlanır. Bu kan emiciler hammaddeyi bir şekilde ucuza almayı basarirlar ama vatandaşa kol gibi geçirip satarlar. Borsadaki firmalara acın bakın hepsinin karlılığı 3e 5e katlanmıştır.

Gram Altın: 1.051,09 TL
Çeyrek Altın: 1.736,89 TL

Dolar: 18,65 TL
Euro: 19,38 TL

Öyle bir enflasyon var ki benim gibi 2020 gibi mezun olup 4-5 yıl kyk kredisi alanlar resmen burs aldı sayılır

5 yıl boyunca her ay asgari ücretin yaklasik yüzde 30’unu almıştım kyk kredisi olarak

Faizleri de sildiler şimdi toplam 29k borç kaldı sadece

Ortalamanın bir tık üstü bir işte neredeyse 1 - 1.5 aylik maaşla 5 yillik kyk kredisi ödeniyor

Enflasyonun tek olumlu yönü bu herhal, normal kredi çekip ev arabaya girenlerde de ayni durum var tabii ama kyk tarafı pek konusulmuyor

Türkiye’de dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre %421,7 arttı ve 7 milyar 874 milyon dolara yükseldi.

İhracat %3, ithalat %31,4 arttı.

Kışlık lastik fiyatları nasıl bi seviyeye gelmiş öyle lan. 4 lastik fiyatına tek lastik satıyolar artık.

Kışlığı da geçtim yazlık lastik alayım kış geliyor dedim. Tanesi 2 bin lira Falken gibi 2. sınıf bir lastiğin bile. 1 Aralıkta da zam varmış üstelik. Conti, Michelin falan uçmuş zaten.

Kışlığı da geçtim yazlık lastik alayım kış geliyor dedim. Tanesi 2 bin lira Falken gibi 2. sınıf bir lastiğin bile. 1 Aralıkta da zam varmış üstelik. Conti, Michelin falan uçmuş zaten.

1 Aralık zam mı kesin mi ya. kartın günü geçsin diye beklemeye almıştım lastik mevzusunu

Araç silecek fiyatlarına 1 yılda %350 zam gelmiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt