GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) 2023 yılında uygulanacak olan yeniden değerleme oranı yüzde 122,9'dan yüzde 61,5'e düşürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisinde yüzde 50 indirim yetkisini kullandı.

Reis iyi ama etrafı kötü

1 temmuz zammından sonra 330 dolar olmustu asgari ücret. Bugün konuşulan rakamlar 400 doların üstünde

asgari ücretle çalıştırdığımız kişi "hocam zam istemiyorum yeter ki alım gücümüz daha da düşmesin" diyor.
Herkesin derdi o zaten. Ama enflasyonla baş edemiyorlar.

Ama şöyle bir şey de var, mesela zeytin üreticisinden kg'ı 25-50 TL bandında aldığın zeytini işleyip kg'ını 150-200 TL'ye markette "yerli üretim" diye satışa sunan fırsatçı hırbolar da söz konusu. Aynı durum yerli üretim tüm gıda ürünlerinde söz konusu mesela. Bunların da önüne geçilmesi lazım ki alım gücü artsın.

Ama denetliyoruz ayağına 1-2 hafif ceza harici caydırıcı bir yaptırım yapılmıyor ne yazık ki.

Herkesin derdi o zaten. Ama enflasyonla baş edemiyorlar.

Ama şöyle bir şey de var, mesela zeytin üreticisinden kg'ı 25-50 TL bandında aldığın zeytini işleyip kg'ını 150-200 TL'ye markette "yerli üretim" diye satışa sunan fırsatçı hırbolar da söz konusu. Aynı durum yerli üretim tüm gıda ürünlerinde söz konusu mesela. Bunların da önüne geçilmesi lazım ki alım gücü artsın.

Ama denetliyoruz ayağına 1-2 hafif ceza harici caydırıcı bir yaptırım yapılmıyor ne yazık ki.
Sıfır aracı bekletip satana 3-5 bin lira gibi bi ceza veriyorlardı zamaninda. Milyon liralık araçtan 50 000 TL ceza yese bile rahatlıkla kompanse edebiliyor. Kağıt üzerinde sıfır araçlarla 2. el araçlar arasında 150 000 TL'ye yaklaşan fiyat farkları var, komik olanı 2. el çok daha pahalı😄 caydırıcılık şu olur, bu tarz çalışan adamlara gelirleri yüzdesi de bir ceza verilir, ya da ticaretten men edilir

Rambo bıçağıyla delik açıp yara bandıyla kapatmak gibi olsa da psikolojik olarak rahatlama hissi gelir ve özellikle banka kredisi gibi sabit borçları olan insanları bir nebze rahatlatır. Onun haricinde enflasyon böyle devam ettiği sürece 1-2 ay sonra aynı noktaya döneriz zaten.

Ayın 1'ini yılbaşı yeni yıl vs diye millet coşkuyla beklerken bizim halkımız geçen seneki %80 civarı elektrik zammı gibi bomba gelmez inşallah diye endişeyle bekliyor. Tabi ben zaten 50 liralık alıyorum tayfayı kastetmiyorum.

1671611005855.webp

15 tl yi CB mi öder diyorsun? bence 8250 altında bir rakam olmayacak.
7985 rakamında karar kılınır sonra haşmetlimiz "Bu az olmuş, siz benim milletimi açlıkla mı imtihan etmek istiyorsunuz" diyerek 8000 TL yapar ve bu iş huzur ve huşu içerisinde çözülür. Sonra da ülkenin çeşitli şehirlerinde dombralar halaylar eşliğinde kutlanır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt