GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayat şartları yüzünden 15-16 yaşında çocuk işçi olarak başlayan, fakir oldukları için iş hayatına erken atılmak zorunda olan dostlar da var.Bu adam 16 yaşında sigortası başladıysa 26 sene falan çalışmış oluyor

Az bir süre değil bence.
Yani bu adam haketmiş oluyor benim adalet anlayışıma göre
Çünkü zaten fazlasıyla zorluk yaşamış ve hayatta çalışmış
Benim bir arkadaşım vardı orta sonda
Liseye geldik çocuk sonra konfeksiyonda çalıştı okula bile gelemedi.Çünkü babası yoktu kardeşi ve annesine bakıyordu.
Hasta Galatasaraylıydı

Ona Galatasaray ın eski forması ( sarı Show tv yazan ) dan almıştık ve çalıştığı yere götürmüştük.Biz de zengin değildik ama onun durumu daha da zordu.

Şimdi bu çocuk yeteri kadar bedel ödememiş mi oluyor emekli olmak için ?Daha ne yapması gerekiyor?
Hayatta bazen seçme şansın yoktur ve ateşin senin elini yakacağını bilirsin gene elini ateşin içine sokarsın.
Mesele bu değil ki renktaş. Arkadaşına Allahtan kolaylıklar dilerim ama o 16 yaşında başlamışken 40-42 yaşında emekli olacak ben 18 yaşında başladıysam 65 yaşında olacağım. O 26 sene çalışmış olacak ben 47 sene. Tek farkımız 9 Eylül 1999'dan önce yatan 1 prim günü.

Adalet?

Gram Altın: 1.088,92 TL
Çeyrek Altın: 1.799,23 TL

Dolar: 18,73 TL
Euro: 19,94 TL

Mesele bu değil ki renktaş. Arkadaşına Allahtan kolaylıklar dilerim ama o 16 yaşında başlamışken 40-42 yaşında emekli olacak ben 18 yaşında başladıysam 65 yaşında olacağım. O 26 sene çalışmış olacak ben 47 sene. Tek farkımız 9 Eylül 1999'dan önce yatan 1 prim günü.

Adalet?
Evet Ben de onu diyorum
65 Falan cok fazla
Adalet hicbir yerde yok
O zaman o yastaki biri 18 ay askerlik yapti, simdiki gencler 12 ay yapiyor
Hatta bedelli yapiyorlar
Bunda da bir adalet yok
Amerikada hic askerlik yok.Cunku zorunlu degil

Sadece Turkiyede degil dunyada adalet yok
Amerikada 64 yasinda olup haftanin 7Gunu 3 iste calisiyor insanlar
Bunlarin hicbirini insani bulmuyorum

Devlet vatandas icin vardir
Ama devletler tam tersini yapiyor

Durumlar okadar vahim olmalı ki eyt karşıtı olmasına rağmen bunu seçim arefesi geçiriyorlarsa olay ağır sonuçlar doğurabilir arkadaşlar. Seçimden sonra çalışan kesimin sırtında büyük bir yük ufukta görünüyor. Herşeye zam üstüne zam gelirse şaşırmam

Ülkede ne yolsuzluklar döndü de millet bu kadar tepki vermedi, garip 2.5 milyon insan(bunların yakışak 1 milyonu hak etmiyor diyelim) emekli oldu diye herkes yandık bittik moduna girdi. Aklınıza tüküreyim.

Yanlis hatirlamiyorsam emeklilik yasinin en düsük oldugu ülke Rusya'ydi. 60 yasinda mi ne emekli olabiliyordun.

Bizim burada su an 65, ama 67'ye yükseltecek serefsizler. 67'de cok fazla yav, 35 sene daha calismam ben hayatta.
Mezara girince verselerdi ben maximum 50 de paydos veririm

Yanlis hatirlamiyorsam emeklilik yasinin en düsük oldugu ülke Rusya'ydi. 60 yasinda mi ne emekli olabiliyordun.

Bizim burada su an 65, ama 67'ye yükseltecek serefsizler. 67'de cok fazla yav, 35 sene daha calismam ben hayatta.
Siyasilerin emeklilik durumu nedir orada kanka. Onlarda mi 65

18 yaşından önce prim yatırılanlar için akıllıca bir düzenleme yapmak lazımdı. Aksi durumda suistimal edilmişçesine durumlar oluşuyor. Bir iş yaparken milyonlarca kişinin hakkını da yememek lazım değil mi?

Evet Ben de onu diyorum
65 Falan cok fazla
Adalet hicbir yerde yok
O zaman o yastaki biri 18 ay askerlik yapti, simdiki gencler 12 ay yapiyor
Hatta bedelli yapiyorlar
Bunda da bir adalet yok
Amerikada hic askerlik yok.Cunku zorunlu degil

Sadece Turkiyede degil dunyada adalet yok
Amerikada 64 yasinda olup haftanin 7Gunu 3 iste calisiyor insanlar
Bunlarin hicbirini insani bulmuyorum

Devlet vatandas icin vardir
Ama devletler tam tersini yapiyor
65 tabiki asiri fazla ben almanyada misal 67 yasimla emekli olacagim. Ömür bitmis olacak, emekliligin keyfini bir kac yil ancak cikarirsin bu yas ile ama daha erken emekli yasi olmasi icin misal 50 veya 55 arasi o vakit bu emeklilerin maasini karsiliyacak derecede insan calismasi gerek, eger bu olmasa bütün sistem cöker devlet habire kendi kasasindan bunu karsilamasi gerek, peki devlet bunu karsiliyacak gücü yoksa? Para basacak ve elindeki paranin gün gectikce degeri azalacak. Bu seferde emekli oldum ama sürünüyorum diyecek insanlar. Gönül.isterdiki insan olgun tas catlasi bu kisa ömründe en fazla 15 veya 20 yillini is ile harcasin gerisi emekli takilsin ama malesef böyle bir dünya yok daha.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

65 tabiki asiri fazla ben almanyada misal 67 yasimla emekli olacagim. Ömür bitmis olacak, emekliligin keyfini bir kac yil ancak cikarirsin bu yas ile ama daha erken emekli yasi olmasi icin misal 50 veya 55 arasi o vakit bu emeklilerin maasini karsiliyacak derecede insan calismasi gerek, eger bu olmasa bütün sistem cöker devlet habire kendi kasasindan bunu karsilamasi gerek, peki devlet bunu karsiliyacak gücü yoksa? Para basacak ve elindeki paranin gün gectikce degeri azalacak. Bu seferde emekli oldum ama sürünüyorum diyecek insanlar. Gönül.isterdiki insan olgun tas catlasi bu kisa ömründe en fazla 15 veya 20 yillini is ile harcasin gerisi emekli takilsin ama malesef böyle bir dünya yok daha.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ustad hani iskandinav ulkelerin hepsi bu sistemle batmisti? Oyle diyordu reis bi ara. Beni bu yola sokmayin, milletimin zararina olan seylerde yokum demisti.

Emekli olacaklar sonra ikinci işte calisacaklar. Cift dikiş. Vs vs vs.

Ne diyelim biz simdi.

sadece şimdikiler için eyt yasası değil bundan sonra herkez istediği zaman emekli olabilmeli.
Ama hem emekli olup hemde 2nci işte çalışması yasaklanmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt