GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ustad hani iskandinav ulkelerin hepsi bu sistemle batmisti? Oyle diyordu reis bi ara. Beni bu yola sokmayin, milletimin zararina olan seylerde yokum demisti.

Emekli olacaklar sonra ikinci işte calisacaklar. Cift dikiş. Vs vs vs.

Ne diyelim biz simdi.
Rüzgar nerden vurursa savrulan kurumus yaprak misali, ozamanlar rüzgar güneyden vurmus sitem batmis, bügün rüzgar kuzey den vuruyor o sistem harika oluyor, bir anda, hayat cok ilginc, insana söyletmek istemedigini söyletiyor.

Umarım EYT isteyenler özel sektörden ve devletten emekli edilir yerlerine genç dinamik insanları alırlar işe. Ben emekli olacağım çalışmayacağım diyorlarsa çift dikiş maaş almalarına gerek yok. Büyük ihtimalle tayyip erdoğan özel sektörlere emekli çalıştırmayın talimatı verecek.

Arkadaşın abisi emekli olacak bu yasayla.

iş kuracam diyor ikramiyeyle. :asd:

Kimse açıklamayı okumadı mı burada anlamıyorum ki..

Adam açık açık eyt’liler çalışsınlar diye teşvik vereceğiz diyor siz yarısı kesilmeli, iş verilmemeli diyorsunuz. Bu arada bu önermeler ekonomiye daha da zarar verir. Çalışan ve katma değer katan ödesin kendi yükünü işte.

Yanlis hatirlamiyorsam emeklilik yasinin en düsük oldugu ülke Rusya'ydi. 60 yasinda mi ne emekli olabiliyordun.

Bizim burada su an 65, ama 67'ye yükseltecek serefsizler. 67'de cok fazla yav, 35 sene daha calismam ben hayatta.
O ülkelerde en azından emekli maaşıyla insanlar geçinebiliyordur, biz de o da yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt