Hagi ile Görüşüldü İddiası

Stancu yu alır ocakta.Bu yönetimdende bir yol olmaz.Prandelli ne kadar kötü bir hocaysa hagide o kadar kötü.Umarım yalan haberdir bu.

Abi kazık kazık dediğiniz ne adam 1 milyona Culio'yu getirdi takımın en iyi orta sahası oldu o sezon. Gayet iyi oynadı fiyatına göre. Stancu o sezon çok iyiydi Romanya'da yaşı da gençti aldı getirdi zaten 1,5 milyon euro civarında zarar ettik Stancu'dan satarken de sıkıntı çıkarmadı. Zapata bedavaya gelmedi mi Steau Bükreş'ten bedava kaleci aldık. Bi de şöyle bişey var Hagi'nin transfer yaptırmak için çok süresi olmadı tanıdığı adamları aldı getirdi. Yani iyi kötü derken o dönemki imkanları da değerlendirmek gerek. Bunların ilk tercihleri olduğunu da hiç sanmıyorum gerçi. Gelsin ya da gitsin demiyorum da haksızlık yapmayın. Pino'yu öne çekip aldığı verim de iyiydi gayet çözüm üretmeye çalışıyor sürekli. Yani illa bişeylerin üstünde inat etmiyor.
Hagi, Mutu'yu istemisti. Sezon sonu da sozlesmesi bitiyordu. Kulubu sorun cikarinca Stancu'ya yoneldiler. Lig'de 15 golu vardi bize geldigi gune kadar, yani devre arasina kadar. Bence cok para verildi ama Adnan Sezgin bizimle birlikte talip olan kulupler vardi ve bu paralari hayli hayli veriyorlardi demisti. Culio ilk geldiginde millet Xavi terk diyordu. Taraftar gunluk yasadigi icin ilk kotu sonucta bi yerden tutup vuracaklar hedef ismi. Ben ama biraz daha derine inmek istiyorum izninizle.

Evela sunu belirtmeliyim ki, Hagi'nin belli basli hatalari oldu. Hata yapmayan bir hoca Galatasaray'da bugune kadar gorulmedi zaten. Terim, Terim diyosunuz, ilk sezonundaki o super kadroyu dunya'da yabanci oyuncu kalmamis gibi vizyonsuz Super Lig transferleriyle katletti ikinci sezonunda ve suan ki durumun ana temelini atti. Yonetim Sneijder ve Drogba hamlesini yapmasaydi devre arasinda, Fener elini kolunu sallaya sallaya sampiyon olurdu, kimse de bunun aksini iddia edemez. Neyse konudan uzaklasmayalim.

Hagi ilk geldiginde, eline Terim'in ligi 6. bitirmis enkazini verdiler. Hagi sadece birkac transfer ve mevcut kadrodaki futbolcularin mevkilerini revize ederek onca maddi manevi olumsuzluk icinden yarismaci bir takim yaratti. Biraz detayina inelim.

Terim doneminde yerlerde surunen orta saha Ayhan'i sol acik yaparak kariyerinin en iyi iki sezonundan birini gecirmesini saglamistir.
Terim doneminde orta saha olan Cihan Haspolatli'yi sag beke cekmistir.
Terim doneminde gelenin gidenin delik desik ettigi stoper olan Orhan Ak'i sol beke cekmistir.
Kadrodaki eksikleri cart diye tespit edip Song, Tomas ve Conceicao gibi nokta 3 adam aldirmistir. Hem de gunumuzde futbolculara prim diye verilen rakamlara.
Geldiginde stoper olan Ugur Ucar'a sag bek yolunu acmistir. Ki sakatlanmasa cok iyi yerlere gelecegi asikardi. O donem Arda ve birkac yetenekli genci de ilk oynatan hocadir ayrica.
O sezon medya durmadan uzerine gitmistir. Kayseri'de patlayan cep telefonu olayi cok masum bir olayken surekli gundeme getirilmistir ve pasif Canaydin yonetimi herzaman oldugu gibi yine teknik direktorunu kendi menfaatleri icin taraftar ve medya onunde yem edilmesine goz yummustur.
Hakan Yakin ve Saidou gibi istemedigi halde transfer edilip zorla oynatilmalarini bekleyenlere karsi dik bir durus sergilemistir. Bugun bile ben keske Hakan Yakin'i kazansaydi diyorum. Ama ne olup bittigini bilemem, bilemeyiz.
Umit Karan icin cok sonralari idmanlara alkollu geliyordu, bu yuzden devre arasinda yollanmasini istedim demisti. Umit Karan'in nasil bir karakter oldugunu Kalli doneminde ve Galatasaray'dan sonra gittigi yerde herkes anladi.

Sonra yine bir kriz doneminde taraftarin tepkisini azaltmak icin yine Hagi'yi getirdiler. Yine les bir kadro Karpaty Lviv miydi ne o takima elenmis, yine para yok, takim iki pas yapmaktan aciz ve birkac gun sonra Kadikoy'de oynanacak Fenerbahce macinin kac farkli bitecegi konusuluyordu medyada ve GSCimbom'da. Fenerliler'in 7 geliyor 7 yalale yalele postlari dun gibi aklimda. Hagi, geldiginin ertesi gunu sakat Baros'un yerine o gune kadar ne oynadigi belirsiz Pino'yu forvete cekiyor ve senelerce bizi ilk 10-15 dakikada bitiren Fener'e sahasina ecel terleri dokturuyor, Fener bali vs. derken mac 0-0 berabere bitiyor. Taraftar gazi aldi tabi. O gun ki postlari bir okusaniz; 'duseceksek Hagi ve Tugay'la duselim' diyenlerden, Hagi'ye 5 senelik sozlesme imzalatsinlar, efsanemiz kendi kadrosunu ve sistemini kursun, zaman verilsin' postlarina kadar neler neler.

Sonra devre arasi geliyor. Para yok. Kulup karizmasi yerlerde. Karpaty Lviv'e elenmis takimin taraftarinin gazini almak icin 'LEASING OPTION ile getirilen Misimovic Rusya'ya yollaniyor. Bir gerizekalinin tekinin sakiz cignedigi icin Hagi Misimovic'i yolladi haberine bizim taraftarin salak kesimi de itimat ediyor. Elano zaten mutsuz, o da Brezilya'ya gidiyor. Donemin scout sefi Cuneyt Tanman transfer donemi sonrasinda bir degerlendirme yapiyor; Arjantin'in kalecisi Sergio Romero'yu istedik vermediler, Handanovic'i de vermediler (aslinda paramiz yetmedi diyemiyor). Biz de Bulent Tulun'un onerisiyle Hagi'nin eski ogrencisi Zapata'yi bedavaya aldik. Bu Zapata'yi ben Steaua Arsenal macinda izlemistim bi kere. Emin olun o kadar da kotu kaleci degildi. Lakin bize gelirken 6 aydir idman bile yapmamisti bu adam. Balik hafizalilara da hatirlatirim; o donem bir kaleci transferi olmazsa olmazdi. Ufuk ve Aykut'un yedigi sacma sapan goller cok cabu unutuldu. Bu yuzden iyi kotu biri transfer edildi kaleye son care olarak.

Culio desek, geldigi maliyet sudan ucuzdu. Iyi de top oynadi. Millet burada Xavi terk muamelesi yapiyordu hatta. Ama burada da Culio'ya gelene kadar Bradley ve Biglia'yi istemisti Hagi. Hafizanizi iyi zorlayin.

Sonra Hagi, Lorik Cana ve Lucas Neill'in mevkilerini degistirmesiyle elestirildi. Burada cok kritik bir nokta var; Adnan Polat bir aciklamasinda demisti ki, 'Hagi bizden bir de defansif bir orta saha oyuncusu istedi ama yetistiremedik'. O ismin sonralari Alou Diarra oldugunu soylemislerdi GSTV'de. Lorik Cana cok kral adamdi, keske oyle bir kaptanimiz olsa suan ama top teknigi oldukca zayifti ve tek hamleli bir oyuncuydu. Neill ise ilk geldigi yarim sezonda muthis top oynamis ama sonra ki sezon dususe gecmisti ve cok adam kaciriyordu defansta. Yine de manyak bir top teknigi vardi. Hagi, gayet yerinde bir hamle yaparak mucadele gucu daha iyi olan tek hamleli Cana'yi stopere, top teknigi iyi olan Neill'i da orta sahaya cekti. Iyi mi kotu mu bilmem ama Lorik Cana bugune dek stoper olarak kariyerini surduruyor Hagi sonrasinda, bilginize.

Sonuc olarak Hagi, imparator'un bir keresinde gorevden kactigi ve birkeresinde de goreve gelmeye korktugu donemde gelip eline verilen malzeme geregince iyi isler yapmistir. Ilkinde Gerets'e minimum revize gerektiren hazir bir takim birakmistir. Ikincisinde ise zaten kotu olan dip yapmis bir takimla basarisiz olmustur. Hagi'ye gosterilen asiri tepki birebir haksizliktir. O gune kadar sarkan cok seyin birikimi Hagi'nin basinda patlamisti ama taraftar bunu o donem itibariyle idrak edemedi. Bir de Hagi, her geldiginde takim defansini bir tik yukari tasimistir. Ama kalede Ufuk ve Aykut gibi kovalar, ya da Zapata gibi paslanmis bir kaleci olunca gol yemeye mahkum olduk. Ikinci yarinin ilk maciydi galiba, Bursa deplasmaninda Vederson 30-40 metreden avlamisti Ufuk'u. Harika oynadigimiz Gaziantepspor maclarinda Cenk Tosun, Zapata karsisinda show yapmisti vs. Zaten kotu bir sezon geciren takim, birkac mac kaleci hatalarindan gol yiyince sezonu kafasinda bitirmisti yani.

Hagi simdi gelsin mi, kalbim gelsin diyor aklim gelmesin diyor. Kismen Terim'i, sonra da Mancini ve Prandelli'yi yiyen kankalar Hagi'yi de yer mi? Yoksa Hagi mi onlari yer? Ikincisi olacaksa derhal bugun gelsin Hagi. Birhan Vatansever'i alt yapidan alir ve parlatir. Bruma'yi dunya yildizi yapar. Sneijder gibi is ahlaki, disiplini ve yetenekleri hatsafhada olan biriyle Avrupa'ya hukmeder Hagi. Ancak bunlarin olabilmesi icin yonetimin, 'eti senin kemigi bizim' mentalitesinde olup verecegi kararlara ve istedigi transferlere saygi gosterip uygulamasi gerekir. Yoksa hic gelmesin. Bikere daha yuhalanmasini kaldiramam.

Son düzenleme:
abi bu konu niye kilitlenmiyor :) adam akıllı hiç bir kaynakta yok.. bir deli bir kuyuya taş atmış, akıllılar 10 sayfadır taşı çıkarmaya çalışıyor..

hagi florya'da olsa şimdi her yerde bangır bangır haber olur..

inşallah yalan haberdir. Futbolculuğuyla hocalığı taban tabana zıt. Almadık zamanında Şenol Güneşi. Mevcut durumda en mantıklısı Ersun Yanal. gerisi fasa fiso

hagi.jpg

Güreşçi tercüman da hazırdır şimdi :)

Hagi ile ilgili düşüncelerimi daha önce yazmıştım zaten. TD'miz olarak görmek istemem. (bkz.1) (bkz.2)

Prandelli gönderilmeden böyle birşeyin yapılması terbiyesizliktir. Yakışmıyor. Eğer doğruluk payı varsa.

Hagi'nin teknik direktör olarak başarılı olmasını çok isterdim ama maalesef Prandelli'den sonra gördüğüm en kötü teknik direktördür kendisi.

Bir kere çok korkak oynatır takımı. O günleri iyi hatırlayın sürekli defansif ve golün üzerine yatma anlayışı ile oynatıyordu takımı Hagi. Hiçbir hücum organizasyonu belirlemez her şeyi ileride az sayıda oynayan hücumcuların bireysel yeteneklerine bırakmaya çalışır.

Oyunu hiç okuyamaz. Değişiklik hamleleri hep yanlış ve korkaklık üzerine olur

İnatçıdır, öz eleştiriye kapalıdır, insanları kazanmaya yönelik değil de dışlamaya yönelik bir yapısı var.

Transfer konularına girmek bile istemiyorum. Çapsız adamlar ve tuhaf işler Romanya, Becali, Popescu...

Ayrıca biz Hagi'yi futbolcu iken çok başarılı olduğu için sevdik.

Yine yazacağım. Burası Galatasaray başarılı olduğun müddetçe var olursun. Başarısız olan gider. Herkes eleştirilebilir.

Birini hazır tutmak gerek. Prandelli'yi gönderip ortada sap gibi kalmak da var.

Adam görevdeyken bunu yapmak yanlış diyorum bende. Galatasaray'a yakışmaz bu. Sap gibi kalalım, bunu yapmayalım. Gerçi habere de inanmıyorum orası da ayrı mesele.

hagi gelse bile td olarak degil baska bir görev alir

Adam görevdeyken bunu yapmak yanlış diyorum bende. Galatasaray'a yakışmaz bu. Sap gibi kalalım, bunu yapmayalım. Gerçi habere de inanmıyorum orası da ayrı mesele.
Habere inanmaktan öte gerçekleşmesini istemiyorum.

Geri
Üst Alt