GSC Haber Hagi’den Icardi’ye Tebrik Mesajı

Hagi'den saygı ve hayranlıkla diye biten bir mesaj almak da ne muazzam bir şey. İcardi'ye yakıştı mı, evet çünkü ikisinin de yazdığı gibi, en önemlisi bir golcüden çok daha fazlası oldular.

Maradona Napoli’de ne yaptıysa bu adam fazlasını bizimle yaptı. Hagi eğer Brezilyalı ya da Arjantinli olsaydı minimum iki dünya kupası vardı. Romanyayı sürekli dünya kupasına götürdü.

Hagi bizim gibi boomerların çocukluk kahramanıdır yeni nesilde aynı duyguyu İcardo veriyor

Oyuncu olarak 3 tane efsaenimiz var. Metin Oktay, Hagi ve Icardi.

Metin Oktay oncesi Galatasaray taraftarlari Taksim Stadi(eski inonu)'nin bogaza bakan kale arkasindaki 2 direk arasina ancak sigardi. Tribunlerin geri kalani Besiktas ve Fener'li taraftarla doluydu. Zaten bize atfedilen 2 direk arasi taraftari olan sosyete takim lakabi ordan gelir. Metin Oktay ile bir paradigma degisti. Metin Oktay Galatasaray'i o Lefterli donemde maclarina rekor sayida taraftar ceken bir takim oldu. Oyle buyudu ki yeni kurulan ligde 3 kez ustuste sampiyon oldu. Yani Metin Oktay bizi haritaya sokan bir halk kaharaminidir.

Sonra Hagi geldi. 31 yasindaydi. Barcelona ve Real Madrid'de cok dusuk yabanci sayisina ragmen forma bulan bir efsaneydi. Bize gelmeden once Romanya ile 1994 dunya kupasina damga vurdu. Bize geldikten sonra olanlari biliyorsunuz zaten. Herkes UEFA kupasindan bahseder ama efsane Juventus ile Della Alpi'de 2-2 kalan, Italya'da bir Milan macindan sonra italyan gazetelerine "Kucuk Milan, buyuk Abbiati" manseti attiran efsane bir adamdi. UEFA'yi, super kupa'yi kazanan takimin yildiziydi. efsaneydi.

Sonra Icardi geldi. Muazzam bir aura, muazzam bir genc kusaklari ve cocuklari etkileme.

Bazen duyuyoruz ya Ali Sami Yen tribunlerinde "hanginizin var boyle sanli tarihi..." diye baslayan tezahurati. Metin Oktay ile Hagi ile Icardi ile inanin 50 yil sonraya bile miras birakilebilecek efsanelerimiz var bizim. Hagi sag olsun, Icardi var olsun, Metin Oktay'in mekani cennet olsun. Yasasin Galatasaray!

Maradona Napoli’de ne yaptıysa bu adam fazlasını bizimle yaptı. Hagi eğer Brezilyalı ya da Arjantinli olsaydı minimum iki dünya kupası vardı. Romanyayı sürekli dünya kupasına götürdü.
Barbaros. Maradona-Napoli iliskisi Galatasaray ozelinde Metin Oktay ile ozdeslestirilebilinir Icardi ile degil. Maradona gelmeden once Napoli gerideydi. Metin Oktay oncesi de Galatasaray oyleydi. Hagi geldiginde biz zaten Sampiyon Klupler kupasinda yari final oynamis, Kupa Galipleri kupasinda ceyrek finali gormus, Manchester United'i eleyip Sampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalmis bir takimdik. Ukelalik olarak algilama lutfen. Sevgiyle. :)

Barbaros. Maradona-Napoli iliskisi Galatasaray ozelinde Metin Oktay ile ozdeslestirilebilinir Icardi ile degil. Maradona gelmeden once Napoli gerideydi. Metin Oktay oncesi de Galatasaray oyleydi. Hagi geldiginde biz zaten Sampiyon Klupler kupasinda yari final oynamis, Kupa Galipleri kupasinda ceyrek finali gormus, Manchester United'i eleyip Sampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalmis bir takimdik. Ukelalik olarak algilama lutfen. Sevgiyle. :)
Zaten Hagi’yi Galatasaray’la özdeşleştirdim. Biz 1988 yılında o yarı finali oynadık. O dönemde bizi eleyen isim de Hagi’ydi Bükreş’te oynarken. Hagi olmasa belki de final oynayacaktık. Peki 1988’den itibaren Hagi gelene kadar neden o kupayı kazanamadık? Hagi olmasaydı UEFA Kupası’nı alabilir miydik? Bunu asla ukalalık olarak algılamıyorum elbette herkesin kendi düşüncesi vardır. Şunu da özellikle belirtmek isterim. Metin Oktay’ı canlı olarak izleme şansım olmadı. Muhtemelen aramızda izleyen de yoktur. Galatasaray’a olan aidiyeti ve katkıları ise tartışılmaz. Ancak benim bu gözlerle, canlı olarak maç saati tv başına geçip maçını izlediğim en büyük üç oyuncudan biridir Hagi. Diğer ikisi Messi ve Ronaldo’dur. Bu tamamen benim şahsi görüşüm. Bana göre ne Zidane ne de o dönemde oynayan diğer 10 numaralar Hagi’nin önündeydi. Belki de bu, Hagi’yi çok sevmemden kaynaklanıyordur.

Geri
Üst Alt