Haklısınız Rijkaard Suçlu

Cevap: Haklısınız Rijkaard Suçlu

...

Ben de karşıyım zırt pırt td değiştirilmesine.Ama Rijkaard takımda kalsın takımın içine iyice etsin demek Dünyanın en büyük ahmaklığı olur...

karşıyım zırt pırt değişmesine diyorsun,kırmızıyla yazıyorsun ama içine edecekse gönderilmemesi ahmaklık olur diyorsun. içine etmediği zamanlarda da zaten gönderilmeyeceğine göre, neye göre zırt pırt değiştirmeyecez biz? nasıl karşıtlık bu anlamadım doğrusu? kötü gidişata rağmen devam etmektir zırt pırt değiştirmemek.

Çatlak sesler her zaman çıkar.Ama şuan olağan üstü bir durum söz konusu.Sıradan bir mağlubiyet alınmadı veya sıradan Teknik Direktör eleştirileri yok.Aragonese sabredilir mi ? Ve ya Guizaya ? Bu da onun gibi.Gelecek olan Teknik Direktör 1 parça bile umut verecek olsun sonuna kadar desteklerim.Fenerli Beşiktaşlı arkadaşlar dalga geçiyor.Rijkaard 5. idik 3. olduk dediğinden beri ona pek güvenim kalmadı.Buna benzer bir açıklamayı en son Aragones yapmıştı.Ve sonu ortada...

sonuna kadar desteklerim demissin de sona gitmiyo malesef. rijkaard'a da aynı şeyler çok söylendi. bu adamla sonuna kadar giderim diye.

yenildiğimiz takımları örnek gösterenler; adamlar 90 dk defans yapıp ya bizim hatamızla gol atmaya çalışıyorlari yada hakem hatasıyla.. Biz de 90 dk defans yapsak ve kontradan gol bulmaya çalışsak hoşunuza gidecek mi? ama sonuç yine aynı olacak çünkü bizim karşımızda açık oynayan değil yine defans yapan adamlar olacak. 2 defans yapan takımın karşılaşması olacak. Bence fener maçı bu sene oynayacağımız en iyi maçlardan biri olacak. Belki yenilebiliriz ama inanıyorum ki o maçtan sonra herkes 'böyle oynayalım ama yenilelim' diyecek. çünkü o maça hücumu fazla düşünmeden çıkacağız. O maçtan sonra bu mesajımı alıntı yapacağım.

tamam rijkaard kötü olabilir. Bütün suç onun da olabilir. Ama yapmayın lütfen, şu gitsin muhabbetinden kurtulalım artık. Kötü de olsa devam etmeliyiz. Sürekli değişen teknik direktörler yüzünden takımımız bu halde. Bir teknik direktör transferleri yapıyor,kendi stilini oturtuyor ya da oturtamıyor, futbolcular belli bir stile alışıyor, derken kötü gidişat olduğunda çat td değişiyor ve sil baştan. yeni transferler, heba olan daha 1 yıllık transferler, yeni stile uyum, futbolcuların tekrar alışması derken olaylar yine iyi gitmiyor, çat bir daha değiş. Nereye kadar sürecek bu. Ben rijkaard fanatiği değilim, tamamen tarafsız konuşuyorum. Teknik direktörümüz isterse şu an taraftarın takımın başında görmek istediği bir teknik direktör olsun. Onun içinde geçerli bu. 2,3 senelik başarısızlıktan sonra değişime gidilmemeli. En az bir rakam veremeyeceğim ama uzunca bir süre takımın başında kalmalıdır bir teknik direktör. Rijkaard cana'yı aldı mesela. Yeni gelen td belki cana'yı istemeyecek, barışı hiç istemeyecek, rijkaardın kestiği adamları banko oynatacak felan filan tüm dengeler alt üst. Bu iş böyle yürümez, hep yerimizde saymaya devam ederiz. bence bunun farkına varmaktır olay.

Bazı insanların burda dilinde tüy bitti söylemekten transfer sezonunda. Yerli kalitesi, yerli kalitesi, onlarca ismi getirdiler buraya, tartıştılar. En son bir Türk futbolcuya ne kadar fazla para vermişiz onlar tartışıldı. Son yıllarda hiç iyi Türk oyuncu almamışız, Türk kadrosu ile Skibbe gitmiş, Bülent gitmiş, belki ondan öncekilerde gitmiştir bu yüzden. Gelen yabancılardan Neill, Kewell ve Baroş dışında tam verim alamadık vs. vs. Yönetim ne yapıyor kimse anlamıyor, Rijkaard ne yapıyor onu da anlamıyoruz. Açıklama yapılıyor bazı oyuncular Galatasaray'a yakışmıyor, onlarla yolları ayıracağız diye fakat kimse gönderilmiyor, Servet açıklama yapıyor keşke gitsem diyor, Ertuğrul hocayı kıramam diyor ve takımda kalıyor. Takımın kaptanı sürekli ben Liverpool'a gideceğim diyor.

Her gün ayrı bir dedikodu çıkıyor. Şimdi medya da başlar, şu şöyle bu böyle diye. Rijkaard geldi takıma kalitesiz dedi bence doğru idi, belki yıllardan sonra ilk kez bir td bunu dedi. Stoch'u alacaklardı, 10 numara büyük ihtimal Arda'yı çekip, orta sahaya iki tane iyi oyuncu alacaklardı, onlar olmadı döndük 10 numara aldık. Yani herşey kaos. Bu kaosun içinde Rijkaard gitsin. Kimse Rijkaard'ın akrabası ya da gözleri bağlı hayranı değil. Futbolcular işine geldiğinde oynuyor, işine geldiğinde oynamıyor. Yapılacak tek hamle, huzursuzluk çıkaranları kadro dışı bırakmak ve ilk fırsatta göndermek. Daha sonra Rijkaard ile sözleşme uzatmak. Oyuncuya dayalı sistemi yıkacağımız tek çözüm bu. Skibbe döneminde Lincoln benzeri, şimdi yabancılarımız çok hırslı, Türk oyuncularımızda hırs yok. Yabancılar derken takımımızı sahiplenen yabancılar..

İyice bir kısır döngü. Rijkaard gidecek, bazı oyuncular tüm enerjilerini ortaya dökecek, sonra gene düşecekler. Ertesi yıl yeni gelen td gitsin diyeceğiz..Artık takımda tek yetkilinin td olduğunu, oyuncuya dayalı sistemin yıkıldığını bir şekilde belli etmek lazım.

Bir dönem iyi yerliler aldık çok düşük maliyetlerle. Hakan Balta-Mehmet Topal-Servet toplamı 2,5 milyon eurodur sanırım. Sadece Mehmet'i 5'e sattık. Servet 8'e gidiyordu, Hakan da bence çok iyi oyuncu. Formsuz ama düzelirse yine katkı verecektir. Emre Güngör geldi o da en iyi Türk stoper özellik olarak bence ama olmadı. Ona da kalitesiz transfer diyemeyiz.Barış da ilk iki yıl çok iyi performans verdi, orta sahada dinamo gibi çalıştı 200.000 euro için iyi. Bir de Serkan Çalık vardı o da gelecek vaadediyordu ama sakatlık bitirdi.

Bunların dışında kaliteli yerli transferimiz yok. Orta saha almak lazım. Onlar da çok pahalı. Bizimkiler de defansı yerlilerden oluşturup ortaya yabancı almayı planladılar ki bence yanlış bir taktik değildi. Ama yabancılar da bekleneni veremedi. Elano 1 sezon boyunca birşey yapmadı. Misimovic ve Cana da şimdilik uyumsuz görünüyor.

zaten bir çok arkadaşımın söylemiş aynı şeyleri tekrarlamanın anlamı yok. inat yapıyorsunuz sırf söylediklerini yememek için belki de rijkaard hayranlığınız apır basıyor belki barcelona

AMA ben GALATASARAYLIYIM millet ve bu takıma en ufak bşr katkısı olamayan adamı desteklemek ihanettir ya da değişik amaç gütmektir.

EVET haklıyız Rijkaard suçlu... Sonuna kadar suçlu.

Kendi futbolcusuna suç atmak bile bir teknik direktörün bakış açısını gösterir hala neyini savunuyorsunuz ? rijkaardla beraber takım değiştirirsiniz artık

Gökhan Zan, Serdar Özkan, Musa Çağıran, Mehmet Battal, Mustafa Sarp vs. vs. Birisi iyi futbolcu ama kronik sakat, diğeri Beşiktaş istemedi, Musa genç bir şey diyemeyiz, Mehmet herhalde 24 yaşında bu zaman kadar parlamamış hadi neyse olabilir, diğer klüpler görmedi diyelim, bizdeki yükü kaldırabilecek mi, Mustafa Sarp, Bülent Korkmaz demiş, sırf karakteri iyi diye aldık vs. vs. Saçma sapan nerde bonservizsiz var gidip almaya başladık. Ayhan yaşlandı artık kimse daha önceki yıllardaki performansını beklemesin. Barış pofffffffff bence ne yaptığını bilmiyor. Tabi bu süreçte Fenerbahçe aldı yerli oyuncular gerekirse gitseler çok fazla para verdiler.

Yabancı kiralık oyunculardan fayda gelmez, hep gördük. Elano için Mehmet Demirkol açıklama yapmış neden geldi diye, daha sonrasında Luce demiş, keşke bana sorsalardı almadan önce. Pino, Monoca'da kadroya girememiş orda patlama yapamamış biz de yapacak. Misi Wolfsburg'ta iyi olabilir fakat arkasında kimler oynuyordu. Cana hadi alışma evresinde diyelim. Baroş kesinlikle bu oyuncuya yedek almak lazım iyi bir tane.

Çok fazla değil bizim orta sahaya getirelim Ernst ve Emre'yi önlerinde Misi ya da Elano farketmez, sağlam olsun sonra Arda ve Kewell, Baroş.. Bir şekilde takım gene kendini idare ettirir. Orta sahamız düştü tamamen, maçlarda yok. Şimdi Rijkaard'ın yerine koyalım kendimizi. Kadron geçen seneye göre gerilemiş, yedek klübesinde kurtarıcı diye oyuna giren Eskişehirspor'un beğenmeyip bize tekrar geri gönderdiği Aydın. Ali vs. vs.. Bir çok soru işareti.

Takım 4-4-2 oynasa ne olur-4-2-3-1 oynasa ne olur. Rijkaard Türkçe transferler sorusu geçince para para diyor, istenilen transferler yapılmadı diyor vs. vs.

Tamam gerçekten Rijkaard gitsin. Yapamadı vs. vs. Bu kadro yapısı korunursa yeni gelen td'de gider.

Ben anlamıyorum Hakan'ın Florya'da ne var ne yok haberi var. Bazı futbolcularla görüşüyorum diyor, Türk futbolcuların artık paraları da arttı diyor, resmen bazı noktalarda yabancı düşmanlığı yapıyor. Yönetim duruma el atmıyor, her giden arkamızdan yüzlerce ah ederek gidiyor. Bu tarz bir takım yapılanması yıkılmadığı sürece kim gelse hoş, hiç bir şey olmaz. Kendimizi kandırmaya devam ederiz, umut ederek.. Fenerbahçe gitmiş Aykut gibi bir td için 20 milyon harcamış, biz herhalde satılan-alınan futbolcular vs. vs. 3-4 milyon harcamışızdır.

Bir başıboşluk var Galatasaray'da ve bu sorun td gidip, başka td gelince de hiç çözüleceğe benzemiyor.

zaten bir çok arkadaşımın söylemiş aynı şeyleri tekrarlamanın anlamı yok. inat yapıyorsunuz sırf söylediklerini yememek için belki de rijkaard hayranlığınız apır basıyor belki barcelona

AMA ben GALATASARAYLIYIM millet ve bu takıma en ufak bşr katkısı olamayan adamı desteklemek ihanettir ya da değişik amaç gütmektir.

Kendi futbolcusuna suç atmak bile bir teknik direktörün bakış açısını gösterir hala neyini savunuyorsunuz ? rijkaardla beraber takım değiştirirsiniz artık

İhaneti senden öğrenecek değiliz.Bu ihaneti sizin gibi gelen her teknik adamı suçlu gösterip bizi kaos futbolu denen saçma şeye yönlendirerek yaptınız.Biz bu armayı her şartta savunmak için sevdik.Senin gibi 2 yenilgide saçmalamak için değil.

Git sen takım değiştir. Kimse kimsenin Rijkaard üzerinden Galatasaraylılığını sorgulayamaz. Kalsın diyenlerin hiç biri Galatasaraylı değil zaten. Bizi buraya Fenerliler gönderdi, gidip içten çökerdin diye Galatasaray'ı :)

Gökhan Zan, Serdar Özkan, Musa Çağıran, Mehmet Battal, Mustafa Sarp vs. vs. Birisi iyi futbolcu ama kronik sakat, diğeri Beşiktaş istemedi, Musa genç bir şey diyemeyiz, Mehmet herhalde 24 yaşında bu zaman kadar parlamamış hadi neyse olabilir, diğer klüpler görmedi diyelim, bizdeki yükü kaldırabilecek mi, Mustafa Sarp, Bülent Korkmaz demiş, sırf karakteri iyi diye aldık vs. vs. Saçma sapan nerde bonservizsiz var gidip almaya başladık. Ayhan yaşlandı artık kimse daha önceki yıllardaki performansını beklemesin. Barış pofffffffff bence ne yaptığını bilmiyor. Tabi bu süreçte Fenerbahçe aldı yerli oyuncular gerekirse gitseler çok fazla para verdiler.

Yabancı kiralık oyunculardan fayda gelmez, hep gördük. Elano için Mehmet Demirkol açıklama yapmış neden geldi diye, daha sonrasında Luce demiş, keşke bana sorsalardı almadan önce. Pino, Monoca'da kadroya girememiş orda patlama yapamamış biz de yapacak. Misi Wolfsburg'ta iyi olabilir fakat arkasında kimler oynuyordu. Cana hadi alışma evresinde diyelim. Baroş kesinlikle bu oyuncuya yedek almak lazım iyi bir tane.

Çok fazla değil bizim orta sahaya getirelim Ernst ve Emre'yi önlerinde Misi ya da Elano farketmez, sağlam olsun sonra Arda ve Kewell, Baroş.. Bir şekilde takım gene kendini idare ettirir. Orta sahamız düştü tamamen, maçlarda yok. Şimdi Rijkaard'ın yerine koyalım kendimizi. Kadron geçen seneye göre gerilemiş, yedek klübesinde kurtarıcı diye oyuna giren Eskişehirspor'un beğenmeyip bize tekrar geri gönderdiği Ayhan. Ali vs. vs.. Bir çok soru işareti.

Takım 4-4-2 oynasa ne olur-4-2-3-1 oynasa ne olur. Rijkaard Türkçe transferler sorusu geçince para para diyor, istenilen transferler yapılmadı diyor vs. vs.

Tamam gerçekten Rijkaard gitsin. Yapamadı vs. vs. Bu kadro yapısı korunursa yeni gelen td'de gider.

Ben anlamıyorum Hakan'ın Florya'da ne var ne yok haberi var. Bazı futbolcularla görüşüyorum diyor, Türk futbolcuların artık paraları da arttı diyor, resmen bazı noktalarda yabancı düşmanlığı yapıyor. Yönetim duruma el atmıyor, her giden arkamızdan yüzlerce ah ederek gidiyor. Bu tarz bir takım yapılanması yıkılmadığı sürece kim gelse hoş, hiç bir şey olmaz. Kendimizi kandırmaya devam ederiz, umut ederek.. Fenerbahçe gitmiş Aykut gibi bir oyuncu için 20 milyon harcamış, biz herhalde satılan-alınan futbolcular vs. vs. 3-4 milyon harcamışızdır.

Bir başıboşluk var Galatasaray'da ve bu sorun td gidip, başka td gelince de hiç çözüleceğe benzemiyor.

Şunu açıklığa kavuşturayım Rijkaard gitsin demiyorum:) Büyük hataları var bunları eleştiriyorum, onu savunmak uğruna Fatih Terim'e, Gerets'e sallanmasına kızıyorum. Bu söylediklerine de tamamen katılıyorum.

şu marka tutkunuz yüzünden rijkaardı destekliyosunuz

rijkaardı destekleyenler bir ufak ışık gördünüzmü bugüne kadar oynadığımız oyunda

tek dayanağınız barcelonayı çalıştırmış olması...

Şunu açıklığa kavuşturayım Rijkaard gitsin demiyorum:) Büyük hataları var bunları eleştiriyorum, onu savunmak uğruna Fatih Terim'e, Gerets'e sallanmasına kızıyorum. Bu söylediklerine de tamamen katılıyorum.

Ya bak Terim, Gerets farketmiyor. Gerets bence de kalabilirdi, Terim'i sırf kişisel olarak sevmediğimden dolayı istemiyorum, açıkca da yazıyorum. Yani sistem oturtmak lazım. Tamam getirelim Gerets'i hadi Rijkaard'ı istemiyoruz diyelim, eminimki 1 yıl şampiyon yapamasın ertesi yıl gene başlar insanlar Gerets td değil, bu işi bilmiyor vs. vs. diye. Bir şekilde sistem kurup şu oyuncuya dayalı sistemi yıkmak lazım. Rijkaard'la bunu yapabilirlerdi ve halen yapabilirler, hatta iddaa ediyorum, yönetim çıkıp sözleşmesini uzatsın desin, bazı oyuncuların performansında çok büyük değişiklikler görebiliriz.

Diyorumki ilk önce bu döngüyü bir kırmamız lazım. Dünyanın hangi ülkesinde benzer bir sistem var bilmiyorum, her şampiyon olamadığında td değiştirmek gibi. Hatta şampiyon yapıp, ertesi yıl yapamadı diye göndermek. Bazı istisna örnekler vardır, fakat bu direk bize özgü, saçma sapan bir döngü.. Kaç tane td değiştirmişiz Adnan Polat zamanında, bunları da sorgulamak lazım. İnsanlar işin kolayında td gitsin tamam. Tamam olmuyor işte o td gidince her şey çok daha güzel olmuyor sonrasında..

şu marka tutkunuz yüzünden rijkaardı destekliyosunuz

rijkaardı destekleyenler bir ufak ışık gördünüzmü bugüne kadar oynadığımız oyunda

tek dayanağınız barcelonayı çalıştırmış olması...

Eminim bizim marka tutkumuzdan fazla marka tutkun var.İsimlere bakıp yorum yapmak senin düşüncelerinle örtüşür.Benimkilerle değil.Gördüm en azından mücadele veriyor.Kaçmıyor.Geçen sene ilk 6 hafta-3'ler 4'ler attığımızda en önde iyi ki Rijkaard geldi diyenlerin başında olduğuna eminim.

Git sen takım değiştir. Kimse kimsenin Rijkaard üzerinden Galatasaraylılığını sorgulayamaz. Kalsın diyenlerin hiç biri Galatasaraylı değil zaten. Bizi buraya Fenerliler gönderdi, gidip içten çökerdin diye Galatasaray'ı :)

rijkaard değil marka tutkusu diye bir şey var ya da kabulenememek. insan psikolojisinde vardır bu çok sevdiği birşeyin kötülüğünü kabullenemez görmezden gelir körü körüne destekler. ben de diyorum ki GS sevginizin önüne geçmesin öncelik GS olsun. önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zor demiş einstein.

Aklı selim biri(leri) bana anlatsın; Rijkaard'ın bu kötü oyundaki payı nedir? Rijkaard'ın kalmasını isteyenler, neden kalması gerektiğini açıklıyorlar ama karşı olanlarda sadece şu anki durumu göz önünde tutarak yorumluyor. Bir nevi buna skor taraftarlığı diyoruz.

Sakın kötü futbol demeyin, çarparım. :)

:D:D.Güldürdün beni.

Seninle oturup seviye tartışmasına girmem bile.Ben Skibbe dahil hepsini destekledim.Ama eminim ki sende Skibbe dahil hiç birini desteklemedin.Haklısın seviye bilmesi lazım insanın tartısması için.İlk mesajında ki gibi sinir etmek tahrik etmek için yazmamak gerek ;).

Ya bir de insanlara laf atma, tartışmayı bilmeyecek kadar seviyesiz diye. Aynısını bana da demiş oluyorsun o zaman, çünkü bende yazdıklarını alıntıladım ve cevap verdim. Diyorsunki ihanettir, değişik amaç gütmektir, diyorsunki Rijkaard ile takım değiştirirsiniz. Sen ilk önce yazdıklarını sorgula.

Geri
Üst Alt