Sabah Gazetesindeki haber şöyle..
Dilekçeyi Polat'a verdi Tatil için Fransa'ya
Galatasaray'da Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, Futbol A.Ş.'deki görevinden istifa ettiğine dair yazıyı dün Başkan Adnan Polat'a verdi. Polat'ın işyerine gelen Üstünel'in istifa mektubunu elden verdiği ve bu konuda başka bir yorumda bulunmadan ofisten ayrıldığı öğrenildi. Genç yönetici, istifasını verdikten birkaç saat sonra da Türkiye'den ayrıldı. Haldun Üstünel'in bir-iki haftalık tatil için Fransa'ya gittiği iddia edildi. Başkan Adnan Polat'ın istifayı kabul etmeme ve kendisini kararından vazgeçirmeye çalışacağı ihtimalini gözönüne alan Üstünel'in konunun gündemde kalarak kulübü yıpratmasını önlemek için böyle bir karar aldığı öğrenildi..
.....
Üstünel, dün Galatasaray Futbol A Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı'na hitaben şu dilekçeyi yazdı:
"Son günlerde yeniden yapılanma adına uygulamaya çalışılan idari ve sportif bozukluklar ve değişikliklere; Bugüne kadar bu camianın içindeki büyüklerimden öğrendiğim Galatasaraylılık ve Galatasaray'ın yazılmamış kurallarına aykırı bulduğum, aynı zamanda genel ve şahsi çalışma prensiplerime de uygun bulmadığım, böylesine yanlış uygulamaların, alınan ve alınacak kararların içinde yer almak istemediğimden, Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğimden üzülerek de olsa istifa etmem zarureti hasıl olmuştur. İstifamın kabulünü arz ederim."
FUTBOL AŞ 'deki GÖREVİNDEN İSTİFA ETMESİ, SANKİ GALATASARAY YÖNETİM KURULUNDAN VE BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA GİBİ SUNULMUŞ..
Eksik haberciliğin en güzel örneklerinden birini Sabah Gazetesi yazarı Levent Tüzemen vermiş..
Haberde HALDUN ÜSTÜNELİ'in YETKİLERİNİN SINIRLANDIRILMASININ GETİRDİĞİ RAHATSIZLIK SEBEBİ İLE FUTBOL AŞ deki GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİĞİ belirtilirken, YÖNETİM KURULUNDAKİ GÖREVİNİN DEVAM ETTİĞİ KONUSUNDA BİR İBARE YER ALMIYOR..
TSN 'e bu konuda GALATASARAY ESKİ BAŞKAN ADAY ADAYLARINDAN ve eski GALATASARAY YÖNETİM KURULU ÜYESİ TURGAY KIRAN'a olayın teknik boyutunu sordu..
İŞTE KIRAN'ın cevabı.
_ Şimdi bildiğimiz gibi Galatasaray'da şirketer var.. Pazarlama A.Ş , Futbol AŞ vs gibi.. Galatasaray yönetiminde yer alan arkadaşlarımızda YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ dışında bu şirketler içinde görev almış durumdalar.
Sayın Haldun Üstünel kardeşimiz de FUTBOL AŞ deki görevinden istifa etmiş görünüyor..
Yani özellikte bu transfer döneminde pasifize edilmesinin verdiği rahatsızlıkla FUTBOL AŞ de yerine getiremediği bazı görevler sebebiyle YÖNETİM KURULUNDA bulunmasının çok da etik olmayacağını düşünerek istifa etmiş olabilir..
BU ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİL..
Yani eğer yetkileri elinden alındını ve Futbol AŞ içinde bir etkinliğinin bulunmadığını yaşadığı, gördüğü için böyle bir istifa kararı elbette en doğrusudur..
Ancak ya BİLGİSİZLİKTEN , ya da BAŞKA SEBEPLERDEN, bu istifayı ÇOK BÜYÜK BİR OLAYMIŞ gibi göstererek BÜYÜTMEK İSTEYENLER var..
Oysa sayın HALDUN ÜSTÜNEL
GALATASARAY YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMEDİ.. KENDİSİNİN GALATASARAY KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ DEVAM EDİYOR.. SADECE FUTBOL AŞ DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETMİŞTİR.. OLAY BUDUR..
TSN