Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mesajin bana yönelikse; Hamza hoca'nin degerini küçük göstermek gibi bir amacim yoktu. Bu basari 100% Hamza sayesinde. Hediye derken, a) Fatih hocanin emegi büyük oldugunu ve,b) G.Saray'a gitme izini o verdigi için '''hediye'' dedim. Biraz da, Hamza hoca gelmeden önce Terimin ajani/köstebegi diyen ergenlerle dalga geçmek istedim. :)
"Hediyesi" yazan sensen sana yoneltmisimdir, kimin yazdığına bakmadim. Ama düşüncen bu sekildeyse haklisin.

A maddesi doğru ama bi raddeye kadar. Hamza'nin kendi yetenekleri onu buralara getirmiştir ama Terim'in emeği de reddedilmemeli tabi.

B maddesine katilamayacagim. İzin vermesi normal, herkesin yapması gereken şey. Hamza'nin kariyerinin önüne geçmesi yanlış olurdu. İzin vermemesi çok büyük terbiyesizlik olurdu.

Bi de Türkçe'de "dalga geçmek" diye bi tabir var, onu kullanmanı öneririm. :D

N5

Takımın başında Diego Simeone var gibi hissediyorum. Eski futbolcumuz , centilmen , hırslı , mütevazi bir adam. Ayrıca 4-2-2-2 oynatması olsun , oynattığı futbol tarzı olsun, Simeone'nin potansiyelli görülüp bir türlü verim alınamayan Koke'den , Raul Garcia'dan , Gabi'den filan tam verim alması gibi , Emre Çolak'tan verim alması Selçuk'u Tiago gibi kullanması olsun cidden takımda bir Atletico havası var , Hamza Hoca'da da Simeone. :D Ancak bir Falcao'ya benzeteceğimiz oyuncu eksik. :D Burak'ı belki zorlasak ki zorlasak bile zor Diego Costa'ya benzetebiliriz. :D

Takımın başında Diego Simeone var gibi hissediyorum. Eski futbolcumuz , centilmen , hırslı , mütevazi bir adam. Ayrıca 4-2-2-2 oynatması olsun , oynattığı futbol tarzı olsun, potansiyelli görülüp bir türlü verim alınamayan Koke'den , Raul Garcia'dan , Gabi'den filan tam verim alması gibi , Emre Çolak'tan verim alması Selçuk'u Tiago gibi kullanması olsun cidden takımda bir Atletico havası var , Hamza Hoca'da da Simeone. :D Ancak bir Falcao'ya benzeteceğimiz oyuncu eksik. :D Burak'ı belki zorlasak ki zorlasak bile zor Diego Costa'ya benzetebiliriz. :D

Ne 4-2-2-2 si ya siz nasıl maç izliyorsunuz ? Çıldırttınız beni , twitterda da var sürüyle senden...Umut ile Burak yan yana mı oynuyor hiç mi izlemiyorsunuz maçı ?

Bildiğin 4-2-3-1 işte...2 forvet var o zaman kesin 4-4-2 dir oynanan oyun...

Şu semihi bir kessen gözümde değerin çok daha fazla artacak hocam...

Yemin le Hakan Balta Semihden çok daha iyi

Hakan-Ched ikilisi son derece uyumlu .
2 side ayağını iyi kullanıyor
hava toplarında Hakan semihden daha iyi.
Hakan nın bir artısıda çok soğuk kanlı ve kolay çalım yemiyor..

Maç 2-0 dı sanırım bir pozisyon var ceza sahası içinde hasan kabze girdi semih ayakda duramadı ya.

Kaç kere adamların 1 vucut hareketine oyundan düşdü.

Bizi Semihden de kurtar hocam

Nazar değmesin hocam. Umarım galibiyet serimiz devam eder. Keşke Prandelli yerine direkt Hamza hocayı getirmiş olsaydık. Belki de şu anda hala Avrupa maceramız devam ediyordu. :(

Ne 4-2-2-2 si ya siz nasıl maç izliyorsunuz ? Çıldırttınız beni , twitterda da var sürüyle senden...Umut ile Burak yan yana mı oynuyor hiç mi izlemiyorsunuz maçı ?

Bildiğin 4-2-3-1 işte...2 forvet var o zaman kesin 4-4-2 dir oynanan oyun...
Akhisar maçı 4-2-3-1 idi. Arsenal maçı 4-2-3-1 idi ama bu maç 4-2-3-1 ile başlamadı takım. 4-4-2 veya 4-2-2-2 diyebileceğin bir diziliş ve planla çıktı. Burak direk geride başlamadı ilk yarıdaki dağılıma bakarsan anlarsın skor geldikçe yerler değişti. Savunma şekli zaman zaman Sneijder yerine Umut dönsün diye 4-2-3-1'e kaydı Umut , Telles'e yardıma geldi , Sneijder kaldı , hücumda tekrar sola kaydı. Sonra 4-2-3-1 ile Burak'ı tekrar forvet arkasına aldı en sonda Umut çıktıktan sonra çok net 4-2-3-1 oynadık ama bu maça diğer maçlar gibi 4-2-3-1 ile başlamadık.

Oyun anlamında ümit veriyor, yetenekli bir antrenör olduğunu gösteriyor. Yeter ki eyyamcılığa bulaşmasın, adaletli olsun. Futbolculara karşı gevşemesin, hele hele şu maçtan sonra. Açıkçası bugün sahaya çıkan kadroyu gördüğümde ümidim yoktu, ama 1-0'dan sonra oynanan futbol beni baya şaşırttı.

Ve şu bir kez daha ispatlandı ki, bu takım 2 senedir ne çekmişse futbolculardan çekmiş, bu kadar net. Ha Prandelli berbat ötesi bir hoca, hatta hoca demeye bile dilim varmıyor ama şu kadroyu Prandelli çıkarsa bugün minimum 3 yerdi. Maç sonunda Emre Çolak'ın konuşmaları da bunu doğruluyor. Bu zihniyette ki adamlara asla yüz vermemesi lazım, isterse 9 tane atsınlar.

Ama inşallah bu takımı daha da geliştirmenin yollarını aramayı hiç bırakmaz, fazla arabeske girişmez ve eyyama başvurmaz. Çünkü ben iyi oynayıp şampiyon olduğumuz 11-12 sezonunda bile bu kadar dengeli, ne oynadığını bilen bir takım görmüyordum sahada. Salt coşkuyla ve mücadele ile taktiksel zaaflarını kapatan şuursuz bir takım vardı o dönemde. Ama bugünkü futbol cidden çok olgun bir futboldu. Her şeyden önemlisi şuursuz değildi. Böyle devam etmeli.

Galatasaray 17 yil sonra en farkli deplasman galibiyetini almistir ligde...

Yeni Diego Simeonemiz ol hoca gercekten iyi futbol oynatiyor boyle oynat yenil farketmez iste futbol boyle oynanmali.

Oyun anlamında ümit veriyor, yetenekli bir antrenör olduğunu gösteriyor. Yeter ki eyyamcılığa bulaşmasın, adaletli olsun. Futbolculara karşı gevşemesin, hele hele şu maçtan sonra. Açıkçası bugün sahaya çıkan kadroyu gördüğümde ümidim yoktu, ama 1-0'dan sonra oynanan futbol beni baya şaşırttı.

Ve şu bir kez daha ispatlandı ki, bu takım 2 senedir ne çekmişse futbolculardan çekmiş, bu kadar net. Ha Prandelli berbat ötesi bir hoca, hatta hoca demeye bile dilim varmıyor ama şu kadroyu Prandelli çıkarsa bugün minimum 3 yerdi. Maç sonunda Emre Çolak'ın konuşmaları da bunu doğruluyor. Bu zihniyette ki adamlara asla yüz vermemesi lazım, isterse 9 tane atsınlar.

Ama inşallah bu takımı daha da geliştirmenin yollarını aramayı hiç bırakmaz, fazla arabeske girişmez ve eyyama başvurmaz. Çünkü ben iyi oynayıp şampiyon olduğumuz 11-12 sezonunda bile bu kadar dengeli, ne oynadığını bilen bir takım görmüyordum sahada. Salt coşkuyla ve mücadele ile taktiksel zaaflarını kapatan şuursuz bir takım vardı o dönemde. Ama bugünkü futbol cidden çok olgun bir futboldu. Her şeyden önemlisi şuursuz değildi. Böyle devam etmeli.

Türkiye´deki sorun zaten bu, isler iyi gidince insanlar hemen basliyorlar hype yapmaya... Ben acikcasi Hamza Hamzaoglu´nun Prandelli ve Mancini´den daha basarili olacagina dair, hic bir süphem olmadi. Hamza hoca gelediginden beri takima bir cosku geri geldi, ve oyunculari dogru sekilde kullanip, tamami ile hücumu düsünen bir felsefe ortaya koyuyor... Buda takimin hücum potansiyelini yine gözler önüne seriyor... Takimi kuran ofansif bir hoca, tamami ile hücumu düsünen. Sen bunun üzerine defansif oynatmaya calisan, iki tane Italyan hoca getiriyorsun. Corba iyicene karisti ve yabanci hocalar bunun ile birlikte 2:0 geride basladi....
Ama acikcasi ben suurlu ve bilinci bir takim göremedim daha, yada senin ne demek istedigini anlamadim. Hamza hoca bugün oyuncu degisikliklerini yanlis kullandi, ve inanilmaz bos alanlar biraktik ve pozisyonlar verdik, bir tanesi 2 ye 4 falandi. Mac 5:0 bitti, ama 5:3 de olabilirdi.

Ama hoca isini dogru yapinca, sucu rahat bir sekilde oyuncularin yetersizliklerine yükleyebiliyorsun. Hamza hoca takimi bana göre en verimli sekilde oynatiyor, ama takimdaki sag ve sol bek oyunculari büyük bir sorun tescil ediyor. Bu sistemde bos alan vermen gayet dogaldir, vermemenin imkani yok zaten. Ama beklerimizin defansif anlamda pozisyon bilgilerinin sifir olmasi, hocanin basina bir dert. Onlar yanlis durduklari icin hücümde, alanlar daha da cok aciliyor. Ve kontra atak pozisyonlarinda komik komik resimler cikiyor ortaya. Hakan Balta ölü ve Eboue´nin lisansini yirtanlar utansin diyorum...

Gecen sezon herkes Fenerbahce´nin 80 üzerinde puan alacagini düsünürken, 75 puan ile sampiyonluk gelir demistim. Realist olmak lazim, eger Hamza hoca 70 puan barajini gecerse, iyi is cikarmis olur. 75 puan ile bana göre yine cok rahat bir sekilde sampiyon oluruz.

Son düzenleme:
o bir dahi

burak konusuna cözümü harika

bu yetenek fakiri en iyi bu sekilde kullanılırdı

+ colak ve bruma gibi topla sevisecek iki tane yetenegi kazandı

müthis yahu,nazar degmez ins

Türkiye´deki sorun zaten bu, isler iyi gidince insanlar hemen basliyorlar hype yapmaya... Ben acikcasi Hamza Hamzaoglu´nun Prandelli ve Mancini´den daha basarili olacagina dair, hic bir süphem olmadi. Hamza hoca gelediginden beri takima bir cosku geri geldi, ve oyunculari dogru sekilde kullanip, tamami ile hücumu düsünen bir felsefe ortaya koyuyor... Buda takimin hücum potansiyelini yine gözler önüne seriyor... Takimi kuran ofansif bir hoca, tamami ile hücumu düsünen. Sen bunun üzerine defansif oynatmaya calisan, iki tane Italyan hoca getiriyorsun. Corba iyicene karisti ve yabanci hocalar bunun ile birlikte 2:0 geride basladi....
Ama acikcasi ben suurlu ve bilinci bir takim göremedim daha, yada senin ne demek istedigini anlamadim. Hamza hoca bugün oyuncu degisikliklerini yanlis kullandi, ve inanilmaz bos alanlar biraktik ve pozisyonlar verdik, bir tanesi 2 ye 4 falandi. Mac 5:0 bitti, ama 5:3 de olabilirdi.

Ama hoca isini dogru yapinca, sucu rahat bir sekilde oyuncularin yetersizliklerine yükleyebiliyorsun. Hamza hoca takimi bana göre en verimli sekilde oynatiyor, ama takimdaki sag ve sol bek oyunculari büyük bir sorun tescil ediyor. Bu sistemde bos alan vermen gayet dogaldir, vermemenin imkani yok zaten. Ama beklerimizin defansif anlamda pozisyon bilgilerinin sifir olmasi, hocanin basina bir dert. Onlar yanlis durduklari icin hücümde, alanlar daha da cok aciliyor. Ve kontra atak pozisyonlarinda komik komik resimler cikiyor ortaya. Hakan Balta ölü ve Eboue´nin lisansini yirtanlar utansin diyorum...

Gecen sezon herkes Fenerbahce´nin 80 üzerinde puan alacagini düsünürken, 75 puan ile sampiyonluk gelir demistim. Realist olmak lazim, eger Hamza hoca 70 puan barajini gecerse, iyi is cikarmis olur. 75 puan ile bana göre yine cok rahat bir sekilde sampiyon oluruz.

1-0'dan 5-0'a kadar olan bölümü bir daha izle daha net anlayacaksın ne demek istediğimi. Bir kere ben son 3-4 senede en iyi göründüğümüz dönemde bile bu kadar iyi top dolaştırdığımızı, bu kadar top kazandığımızı ve bu kadar az top kaybettiğimizi hatırlamıyorum. Hücumlara bir bak, hepsi sakin ve olgun ataklar. Öyle doğaçlama ataklar yok. Şuursuz baskılar yok. Kanatlardan bindirmeler olsun, ileride çoğalma olsun. Sürekli rakibi hataya zorlayan bir takım vardı. Oyuncu değişiklikleri (daha doğrusu değişikliklerde ki yanlış tercihler), üzerine de rehavet gelince Konya'nın da pozisyonlar bulması kaçınılmazdı ama öyle 5-3'lük bir maç değildi. Bir tek Kabze'nin kaçırdığı çok net bir pozisyon var, diğerleri çok fazla büyümeyen ataklar oldu.

Prandelli konusuna gelince de, bu olayı sadece Prandelli ile sınırlı tutmuyorum, Mancini'yi de işin içine katabilirim. Bu oyuncu topluluğu hiçbir şekilde bu tarz bir mücadele örneği sergilemediler. Hiçbir zaman bu kadar rakibi hataya zorlamadılar, hiçbir zaman bu kadar iyi pas yapmadılar, hiçbir zaman bu kadar top kazanmadılar. Şimdi sen bana sırf antrenörlerin mentalitesi yüzünden mi bunlar olmadı diyorsun? Kimse hikaye anlatmasın, basbaya bu oyuncular son 1,5 sezonumuzu hiç etmişlerdir. 2 haftada hiç kimse bu derece etki yaratamaz. Elbette bazı ufak rötuşlar vardır ama bu derece etki etmesinin sebebi sadece antrenör mentalitesi ile açıklanmaz.

Inşallah burda yazıldığı gibi simoenımız olur. Bide şöyle 10-15 yıl takımda kalsın bir hoca doğru isimse. Elalem yapa biliyorsa wenger bilmem kimler ile bizde yapa bilmeliyiz.
Hamza hoca duruşu ile yakışıyor bize bir kere bence . Bide yocalığı tutarsa neden olmasın. Umut verici başlangıc sergiledi ilk olarak

Takimin artik bir iskelet kadrosu var.
9 banko oyuncumuz var geri kalan 2 oyuncuyu form durumu ve yabanci sinirina göre belirliyor.

GS daki değişimin sebebinin diziliş oldugunu düşünmüyorum.
Prandelli de hemen hemen aynı dizilişde çıkıyordu mancinide sadece onlar ileride son adam Burağı kullanıyorlardı umutu oynatmıyorlardı..

Benim gözlemlediğim ve başından beri galatasaraydaki sorun oldugunu gördüğüm şeyi yıkmayı başarmış hamza hoca.

Oyuncular 2 yıl boyunca italyan zihniyetine programlandılar resmen.
Alan savunması topu rakibe bırakıp hata yapmsını bekleme.

Oyunu çok geniş alanda oynama. Ve özellikle selcuk melo yu stoperlerin arasına gömme ileride 4 kişinin bireysel oyunu ile gol bulurum umudu.

GS takım değil parça parça yapıyordu herşey.

Selcuk melo rakip sahaya dogru dürüst geçmiyor Burak sneijder geri dönmüyor defans çizgi halinde ileri çıkmıyor. herkes topu atıp kurtulmanın derdine düşmüşdü.

Hamza hoca bunu değiştirmeyi başarmış. Umudum yokdu kolay değil bir insanın 2 yıldır hafızasına kazanan moralsiz kötü sonuçlar alan kişilere güven verip ileri çıkmasına ikna etmek.

Galatasaray artık takımca hucum yapıp taklımca defans yapıyor. Alan savunmasından adam adama prese döndü.

Top rakipteyken yarı alanda 6-7 oyuncu ile basıyoruz. Savunmayı en ileriden başlatıyoruz.

Melo selcuk artık daha fazla rakip kaleye gidiyor.
Buda topun daha fazla rakip sahada olmasını daha fazla ileride oynayarak oyuncuların daha çok güven kazanmasını sağlıyor..

Ben hamze hocanın oynatmaya çalıştırdıgı sistemi de mantalitesini de çok sevdim.
Takıntı yapmazsa olası 1-2 kötü sonucla herşeyi çöpe atıp bir şeyleri değiştircem derdine düşmezse bu takım 2. yarı 1-2 transferle çok daha iyi olur.

Eminim Gs lı yöneticiler de böyle bir başarı böyle bir performans beklemiyorlardı.
Büyük ihtimalle mayıs sonuna kadar anlaşmayı kabul edip sorun çıkarmaycakbir adam getiririrz mayısdada yeni yönetim olarak yeni hocamızı buluruz derdindeydiler.

Bu onlarında planlarını bozmuşdur ama çok iyi yönde bozmusdur...

Hamza hocanın bu sene kaçıncı oldugu benim için çokda önemli değil.
Bu ligde çünkü hakem gibi TFF gibi değişkenler oldugu için herşey saha içinde bitmiyor...

Bu yüzden ben takımı nasıl oynattıgına ne vermek istediğine bakıyorum.
Böyle üzerine koyarak güzel futbol oynamaya devam edersek şampiyon olamasakda Hamza hocayla devam etmesi kanısındayım.
Tabi inşallah hocada değişmez takıntı yapmaz .

Önce Sezar’ın hakkını gerçek Sezar’a verelim. Hamza Hamzaoğlu. Ne kadar sıradan, memur gibi duruyor değil mi? Galatasaray bu kaosta olmasaydı ona kimse teknik direktörlük teklif etmezdi biliyoruz hepimiz değil mi? Ortalık yıkılırdı, Galatasaray’ın vizyonu Hamza Hoca mıdır diye. Gerçi yine bunları söyleyenler oldu ama onların kulağına “şiiişşş, olum yönetim zaten geçici, sezon sonuna kadar kontrat yapıp az para alacak hem de ligi bilen hoca bulamayız” diye fısıldandı, onlar da sustular.

Hamza Hocanın yapacağı çok fazla bir şey yoktu. Transfer yapamayacak, kısa sürede taktiği değiştiremeyecekti. Yapabileceği iki şeyi yaptı. Oyuncuları yerinde kullanmayı ve asıl önemlisi takımın özgüvenini geri kazanmasını sağlamayı başardı. Daha önce topa vururken korkuyorum diyen topçular rekor sayıda şut attı. Ha bir de Manchester United’ı elemiş bir Galatasaraylı olarak Galatasaray’ı genlerine geri döndürdü. Hücum!

Bazılarına makara geliyor motivasyon denince. Adeleler, ciğerler yeterli düzeydeyse geriye mental kalite kalır. Bunu da motivasyonla aşarsınız. Yaşam Koçluğu yaptım, oradan biliyorum lan.

Hamza Hoca tahmin ettiğimden çok kısa sürede hedeflediklerini başardı. Sanırım 2 yıldır çalıştıkları kendilerini bir türlü anlamayan hocalardan bıkmıştı topçular.

Tehlikeli sulara giriyorum. Kendim kaşındım. Twitterda çok anlatmaya çalıştık, beceremedik ama bir de burada deneyeyim.
Bir topçunun istenen performansı gösteremeyip hoca değişikliğinden sonra kendine gelmesi için ille de önceki hocayı sabote etmesi gerekmez. İlla hain olması şart değildir. Hocanın topçuya yaklaşımı topçunun performansını etkiler. Al sana atasözü: at sahibine göre kişner.

Milyon yüro alan topçunun hocanın yaklaşımına göre oynamaması gerekir. Doğru tabii. İyi de canım kardeşim sen bu topçulara futbola başladıkları günden beri el bebek-gül bebek yetiştirmişsin. Hiç kendi ruh hallerini düzeltmeyi öğretmemişsin. Ulan kaç para verirsen ver, adama öğretmediğin şeyi ondan nasıl istersin? Dur, iyice abartayım. İyi amk, gelin size ayda 25.000 yüro vericem, bana ziraat mühendisi lazım (ziraat mühendisleri atlamayın hemen, sizi atanamayan ziraatçı yaparım). Örneği beğenmedin mi? Vizeye işlemediğimiz konular da dahil.
Bir de Hamza Hamzaoğlu’nun Fatih Terim’in gölgesinde olduğu, Hocanın sözünü dinleyeceği çok ayıp lan. Yılların futbolcu ve teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’na hakaret lan bu. Arkadaş siz Hamza Hocayı ne sandınız. Alışmadığımız kadar efendi duruyor diye bir takımı yönetmek için Fatih Terim’den yardım alması gerektiğini nasıl söylersiniz lan? Bu nasıl bir cüret? Adam yıllardır milyonlar kazanan topçuların hocalığını yapıyor. Manyak mısınız?

Son bir şeyler daha söyleyip konuyu kapatayım. Hamza Hocanın verdiği özgüven sayesinde bazı topçular yeni transfer etkisi yapacak, hazırlıklı olun.
captano.net

1-0'dan 5-0'a kadar olan bölümü bir daha izle daha net anlayacaksın ne demek istediğimi. Bir kere ben son 3-4 senede en iyi göründüğümüz dönemde bile bu kadar iyi top dolaştırdığımızı, bu kadar top kazandığımızı ve bu kadar az top kaybettiğimizi hatırlamıyorum. Hücumlara bir bak, hepsi sakin ve olgun ataklar. Öyle doğaçlama ataklar yok. Şuursuz baskılar yok. Kanatlardan bindirmeler olsun, ileride çoğalma olsun. Sürekli rakibi hataya zorlayan bir takım vardı. Oyuncu değişiklikleri (daha doğrusu değişikliklerde ki yanlış tercihler), üzerine de rehavet gelince Konya'nın da pozisyonlar bulması kaçınılmazdı ama öyle 5-3'lük bir maç değildi. Bir tek Kabze'nin kaçırdığı çok net bir pozisyon var, diğerleri çok fazla büyümeyen ataklar oldu.

Prandelli konusuna gelince de, bu olayı sadece Prandelli ile sınırlı tutmuyorum, Mancini'yi de işin içine katabilirim. Bu oyuncu topluluğu hiçbir şekilde bu tarz bir mücadele örneği sergilemediler. Hiçbir zaman bu kadar rakibi hataya zorlamadılar, hiçbir zaman bu kadar iyi pas yapmadılar, hiçbir zaman bu kadar top kazanmadılar. Şimdi sen bana sırf antrenörlerin mentalitesi yüzünden mi bunlar olmadı diyorsun? Kimse hikaye anlatmasın, basbaya bu oyuncular son 1,5 sezonumuzu hiç etmişlerdir. 2 haftada hiç kimse bu derece etki yaratamaz. Elbette bazı ufak rötuşlar vardır ama bu derece etki etmesinin sebebi sadece antrenör mentalitesi ile açıklanmaz.

Benim 2011/2012 sezonundan baslayan ve 2013/2014 sezonunun Fenerbahce derbisine kadar süren, her maci iki defa izleme gelengim vardir. Daha önce öyle bir imkanim yoktu... O yüzden Fatih Terim zamaninda ne oynadigimizi cok iyi biliyorum, ve forumda Terim ile ilgili olusan ön yargilarida. benim düsüncelerimi, istatistikler herzaman desteklemistir, ver ben istatistiklerin desteklemedigi hic birseyi yazmam. Ama bu konulardan bende yoruldum artik, ve sadece bu forumda sinirli degil. Ben sadece bunu biliyorumki, Hamza hoca tam zamaninda, ve takima uygun bir oyun anlayisi ile geldi. Sen 1-2 haftada taktik olarak takima büyük birsey katamazsin zaten, ama Hamza hoca oyunculari mutlu olduklari yerde, ve keyif aldiklari sekilde oynatiyor. Ben Emre´nin aciklamasini daha demin elestirdim, ama bunun cok daha agirini Sneijder menejerinin üzerinden aylarca Prandelli ile ilgili yapti, hemde daha takimin basindayken.

2014-2015 Torku Konyaspor 0-5 Galatasaray maç özeti Ligtv.com.tr

Sana sadece özet görüntülerinden, bahsettigim pozisyonlari göstereyim...

0:26: - Angelov kafasini calistirip, topu sola biraksa Hasan Kabze bombos...
2:00 - 6´ya 3´lük bir kontra atagi

- Özet´de baska gol pozisyonlari da var Akhisar´in, ama onlar kastettigim bosluklardan meydana gelen pozisyonlar degil.

Bunlar hep dedigim gibi beklerin pozisyon hatalarindan kaynaklaniyor. Ben zaten diyorum, Hamza hoca takimi dogru sekilde oynatiyor, en iyi verimi böyle aliriz. Ama takimda beklerimizin pozisyon bilgileri okadar kötü ki, inanilmaz büyük bosluklar ve pozisyonlar veriyoruz. Arsenal bizi o yüzden iki saniyede madara etti... Zaten bu sistemde herzaman pozisyon verirsin, ama bu sekilde degil... Bu sekilde normal degil... Mac icinde bir cok böyle pozisyon oldu, özeti cok fazla kirpmis yine LIG TV... 6:3 pozisyonun bir kopyasi birinci yarinin sonuna dogru da var, Emre hatali pas veriyor, sonra Sabri geri kosmuyor. Hamza hoca Sabri´yi nerdeyse sag icinde dövecekti o pozisyon.

Bu benim cok begendigim bir oyun, ama takim oyun dissiplininden kopmamasi lazim bu bir, ve bukadar büyük alanlarin olusmamasi lazim bu iki. Hic degilse 6:3 yada 7:4 yakalanmaman lazim... Bek konusunu nasil cözer bilemiyorum, ama bunlari cözdügü takdirde, bu takim sampiyon olur...

Neyse benim icin hava hos, ben oldukca keyif aliyorum. Ve 2013/2014 sezonunun ortalarina dogru sonlandirdigim gelenegi, simdi yeniden baslatiyorum.

Son düzenleme:
Bunu da ekleyeyim, tabiki Teknik Adam faktörü önemlidir, ama tek sorun tabiki sadece mentalite degil. Zaten yabanci teknik adamlar herzaman 0:1 geride baslarlar dil konusunda, bunun üzerine iki hocada hücum agirlikli bir takima, defansif bir oyun oynatmayi calisti. Sonucta sen bir puan ile CL kupasina veda etmemen lazim, yada Drogba´li, Sneijder´li kadro ile Türkiye liginde rakibinden 10 puan fark yememen lazim.

Hamza hoca konusunda realist düsünmek lazim, beklentiler nedir ??? Bu takim son 1.5 sene boyunca okadar türbulans yasadi ki, bana göre 70 puana gelmesi bile basari olur. Ben Toplam sezonu 75 puan civarlarinda bitirecegimizi tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Benim 2011/2012 sezonundan baslayan ve 2013/2014 sezonunun Fenerbahce derbisine kadar süren, her maci iki defa izleme gelengim vardir. Daha önce öyle bir imkanim yoktu... O yüzden Fatih Terim zamaninda ne oynadigimizi cok iyi biliyorum, ve forumda Terim ile ilgili olusan ön yargilarida. benim düsüncelerimi, istatistikler herzaman desteklemistir, ver ben istatistiklerin desteklemedigi hic birseyi yazmam. Ama bu konulardan bende yoruldum artik, ve sadece bu forumda sinirli degil. Ben sadece bunu biliyorumki, Hamza hoca tam zamaninda, ve takima uygun bir oyun anlayisi ile geldi. Sen 1-2 haftada taktik olarak takima büyük birsey katamazsin zaten, ama Hamza hoca oyunculari mutlu olduklari yerde, ve keyif aldiklari sekilde oynatiyor. Ben Emre´nin aciklamasini daha demin elestirdim, ama bunun cok daha agirini Sneijder menejerinin üzerinden aylarca Prandelli ile ilgili yapti, hemde daha takimin basindayken.

2014-2015 Torku Konyaspor 0-5 Galatasaray maç özeti Ligtv.com.tr

Sana sadece özet görüntülerinden, bahsettigim pozisyonlari göstereyim...

0:26: - Angelov kafasini calistirip, topu sola biraksa Hasan Kabze bombos...
2:00 - 6´ya 3´lük bir kontra atagi

- Özet´de baska gol pozisyonlari da var Akhisar´in, ama onlar kastettigim bosluklardan meydana gelen pozisyonlar degil.

Bunlar hep dedigim gibi beklerin pozisyon hatalarindan kaynaklaniyor. Ben zaten diyorum, Hamza hoca takimi dogru sekilde oynatiyor, en iyi verimi böyle aliriz. Ama takimda beklerimizin pozisyon bilgileri okadar kötü ki, inanilmaz büyük bosluklar ve pozisyonlar veriyoruz. Arsenal bizi o yüzden iki saniyede madara etti... Zaten bu sistemde herzaman pozisyon verirsin, ama bu sekilde degil... Bu sekilde normal degil... Mac icinde bir cok böyle pozisyon oldu, özeti cok fazla kirpmis yine LIG TV... 6:3 pozisyonun bir kopyasi birinci yarinin sonuna dogru da var, Emre hatali pas veriyor, sonra Sabri geri kosmuyor. Hamza hoca Sabri´yi nerdeyse sag icinde dövecekti o pozisyon.

Bu benim cok begendigim bir oyun, ama takim oyun dissiplininden kopmamasi lazim bu bir, ve bukadar büyük alanlarin olusmamasi lazim bu iki. Hic degilse 6:3 yada 7:4 yakalanmaman lazim...

Neyse benim icin hava hos, ben oldukca keyif aliyorum. Ve 2013/2014 sezonunun ortalarina dogru sonlandirdigim gelenegi, simdi yeniden baslatiyorum.

Yalnız ben 1-0'dan 5-0'a kadar olan bölüm dedim, yoksa 1-0'a kadar olan bölümde bu takımdan bir cacık olmaz diyordum ki gol geldi. Ayrıca zaten bu takımın eksiği yok diyemez kimse. Gerek bekler olsun, gerek orta saha olsun, kanatlar olsun, hatta forvetler bile sorun bu takımda. Ama sonuçta artık annemizin ligine döndük ve karşımızda Arsenal ve Dortmund'lar yok. Bu yüzden eksikler fazla hissedilmeyecek o kesin.

Yani kısaca şu tarz bir futbolu ben hatırlamıyorum son yıllarda. En iyi maçlarımızda bile hep bir şuursuzluk olurdu, bunu sezmek zor olmazdı. Tabi şu da var ki, ben genelde hep günlük konuşurum, yarın bir gün yine eski halimize döner miyiz bilmem. O yüzden bugün için gördüklerimden memnunum. Bunun süreklilik arz etmesi için de bana göre oyunculara karşı gösterilecek olan tavır ve yapacağı uygulamalar büyük önem arz ediyor. Onu da bekleyip göreceğiz artık. Ama ilerisi için umutlanıyoruz orası kesin. İnşallah kursağımızda kalmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt