Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok yaw türk hocalar taktikten anlamaz italyan hocalar kadar entelektüel degillerghjghgkghjg

entelektüel dedikleri adamlar da bir guardiola ayarında olsa tamam dersin, prandeli ingilizce bile bilmiyor. bu avrupai arkadaşlar araplara benziyor, onlar şık görünmek için tüm paralarıyla saat alır bunlar da hoca aldırtıyor.

Yalnız ben 1-0'dan 5-0'a kadar olan bölüm dedim, yoksa 1-0'a kadar olan bölümde bu takımdan bir cacık olmaz diyordum ki gol geldi. Ayrıca zaten bu takımın eksiği yok diyemez kimse. Gerek bekler olsun, gerek orta saha olsun, kanatlar olsun, hatta forvetler bile sorun bu takımda. Ama sonuçta artık annemizin ligine döndük ve karşımızda Arsenal ve Dortmund'lar yok. Bu yüzden eksikler fazla hissedilmeyecek o kesin.

Yani kısaca şu tarz bir futbolu ben hatırlamıyorum son yıllarda. En iyi maçlarımızda bile hep bir şuursuzluk olurdu, bunu sezmek zor olmazdı. Tabi şu da var ki, ben genelde hep günlük konuşurum, yarın bir gün yine eski halimize döner miyiz bilmem. O yüzden bugün için gördüklerimden memnunum. Bunun süreklilik arz etmesi için de bana göre oyunculara karşı gösterilecek olan tavır ve yapacağı uygulamalar büyük önem arz ediyor. Onu da bekleyip göreceğiz artık. Ama ilerisi için umutlanıyoruz orası kesin. İnşallah kursağımızda kalmaz.

Güzel kardesim, sana bukadar söyleyim... Galatasaray taraftari ofansif futbolu sever, ve buna aliskan en basarili dönemlerinde. Takim okadar defansif oynadiki son 1.5 sene, bu taraftar hücum futboluna ac... Maclar gecsin, hemen yarin yine oynayalim, yine atalim istiyoruz... Bu takimda hücum potansiyeli herzaman cok yüksekti, ama kisitlandi ve sonunda 40 yasindaki bir erkek bakire gibi patlama yasiyor su an, Hamza hoca sayesinde. 1.5 sene boyunca kisir bir futbol izleyem taraftar, yeniden böyle coskulu futbol görmesi cennet serbeti gibi geliyor.

Dedigim gibi bir cok pozisyon özetlerden görünmüyor, ama bu sorunlar iyi futbola ragmen Akhisar karsisinda da vardi. Her mac sans bukadar yanimizda olmaz, ama ben eksikleri kapatacagina inaniyorum. Sonucta Hamza hocaninda zamana ihtiyaci var. Bu takim kücük capli bir düsüs de yasiyabilir bir kac mac sonra, ama sonuc olarak 70-75puan arasi toplayip, sampiyon olacagimizi düsünüyorum. Hemde keyifli bir futbol ile.

Güzel kardesim, sana bukadar söyleyim... Galatasaray taraftari ofansif futbolu sever, ve buna aliskan en basarili dönemlerinde. Takim okadar defansif oynadiki son 1.5 sene, bu taraftar hücum futboluna ac... Maclar gecsin, hemen yarin yine oynayalim, yine atalim istiyoruz... Bu takimda hücum potansiyeli herzaman cok yüksekti, ama kisitlandi ve sonunda 40 yasindaki bir erkek bakire gibi patlama yasiyor su an, Hamza hoca sayesinde.

Dedigim gibi bir cok pozisyon özetlerden görünmüyor, ama bu sorunlar iyi futbola ragmen Akhisar karsisinda da vardi. Her mac sans bukadar yanimizda olmaz, ama ben eksikleri kapatacagina inaniyorum. Sonucta Hamza hocaninda zamana ihtiyaci var. Bu takim kücük capli bir düsüs de yasiyabilir bir kac mac sonra, ama sonuc olarak 70-75puan arasi toplayip, sampiyon olacagimizi düsünüyorum. Hemde keyifli bir futbol ile.

Her şey mükemmel değil zaten ya öyle bir algı çıkmamalı. Sadece olumlu yönde gidişat var, bir tek bunu söyleyebiliriz. Yoksa Ersun da böyle başladı Trabzon'da, şimdi gelen geçen vurmaya başladı. Bunu yaşamamak için de bana göre gerekli olan şeyleri söyledim zaten. Bu sene lig fazlasıyla kalitesiz olduğundan biraz kıpırdanma ile 80 puanı bulmak içten bile değil. Önce önümüzdeki şu 3 maçı iyi şekilde geçmemiz lazım. Bjk maçında göstereceğimiz performans da büyük önem taşıyor. Ancak ne olursa olsun devre arasında da gerekli hamleler yapılmalı.

Bende çok umutluyum kendisinden. Devre arası santrafor aldırırsa bi de tadından yenmez. Hoca ligin dinamiklerini iyi biliyor fark bu artı oyuncu motivasyonu. Atak oynayacaksın Türkiye'de genel geçerli durum bu yani. Yoksa Çolak- Sneijder kanatlı ortada eski gücüyle alakası olmayan Melo, uzun süredir ölü Selçuk artı çift forvet. Bu kadro defansif olarak çok zaafiyet gösterebilir artı defansımız da hiç güven vermiyor. Ama ligde ilerleyebiliyorsun artı rakibe göre de gar alabilirsin. Yani Kabze'ye karşı bire birde Sabri zorlanmaz bunu Prandelli bilemez mesela Hamza hoca bilir çünkü tanıyor. Ama avrupada aynı sistemi denersen Arsenal'in yedeklerine bile rezil olursun normal:) Tek o konuda soru işaretim var ligi götürürüz bi şekilde ama avrupaya gidince işlemez bu durum. Arsenal sınavı iyi 1 sınav olmadı kendisi için bence. Ama avrupaya gidene kadar tekrar bekleyeceğiz tabi ki.

Edit: Bu arada maç içinde taktik değiştirme olayı da çok güzel. Belli bölümde Sneijder ortaya Umut kanada kaydı takım daha geriye yaslandı. Bir süre tempo yaptıktan sonra böyle aktif dinlendirme yapması çok güzel iş.

Son düzenleme:
Her şey mükemmel değil zaten ya öyle bir algı çıkmamalı. Sadece olumlu yönde gidişat var, bir tek bunu söyleyebiliriz. Yoksa Ersun da böyle başladı Trabzon'da, şimdi gelen geçen vurmaya başladı. Bunu yaşamamak için de bana göre gerekli olan şeyleri söyledim zaten. Bu sene lig fazlasıyla kalitesiz olduğundan biraz kıpırdanma ile 80 puanı bulmak içten bile değil. Önce önümüzdeki şu 3 maçı iyi şekilde geçmemiz lazım. Bjk maçında göstereceğimiz performans da büyük önem taşıyor. Ancak ne olursa olsun devre arasında da gerekli hamleler yapılmalı.

Maci birdaha izledim dün gece, rahat bir sekilde mac bitince de rahat rahat uyudum. Biz Terim dönemindede hic bir zaman sabit iki tane pivot ile oynamadik, 2012/2013 ilk yari 7-8 mac disinda. Forvetlerden birtanesi hep orta sahaya yakin, digeri de hücuma daha yakin oynadi. Orta sahaya kadar gelip topu alan, yada orta sahaya kadar gelip orayi 5´leyip ikili mücadelelerde yardimci olan bir Elmander gercegi vardi. Sonra o pozisyonu Drogba aldi, o tabiki Elmander gibi defansiv olarak pek bir katki vermedi, presde yapmadi. Ama top ayagina gelince, worldclass bir sekilde oyun kuruculuk yapti, hücum ve orta saha arasinda bir köprü gibi islem gördü, ataklarimiz onun sayesinde olgunlasti...

Simdi ben Burak ve Umut´un birlikte oynamasini karsiyim ama birlikte oynamalari imkansiz da degil. Daha Mancini döneminde alman forumunda cesitli teoriler ürettim, nasil bu ikisi birlikte oynar diye... Mancini bunlar oynatirken, nerede hata yapiyor diye. Sonuc olarak herzaman Umut pivot olarak, Burak ise kanat olarak bitiyordu. Aynisini Senol Hoca´da yapmisti zamaninda, teknik kapasitesi yüksek, ve dinamik oyuncular ile birlikte oynayinca, Burak ve Umut ikilisi de is yapabiliyor. Ama hic bir zaman Burak Yilmaz´i orta sahaya cekmek, aklima gelmezdi. Drogba gibi bir pas oyununu ve oyun zekasinin zerresine sahip degil, ve Elmander kadar bilincli ve takimdas bir oyuncu da degil. Ama orada bir nevi islem görüyor, rakib orta sahayi rahatsiz ediyor, topu alip daha rahat veriyor. Umut´un actigi alanlari degerlendirip pozisyonlar buluyor... Simdi bunun ile ilgili biz bir konu acsak, Burak Yilmaz´i orta sahanin ortasini cekelim desek, bizi futbol cahili ilan ederler... Sneijder ne olacak, solda mi oynayacak felan derler... Sneijder biraz daha konsantre olsa, son iki macta 4-5 golü vardi. Sneijder de daha etkili ama gol atmadigi icin gözr carpmiyor.

Maci ilk izledigimde sadece Beklerimizin defansif olarak yetersizligi gözüme carpmisti. Oyun dissiplininden ilk kopan oyuncu da Burak Yilmaz´dir, bunu da belirteyim. Bir süre sonra orta sahaya katki vermemeye basladi. Birden gol atma hirsi ile, klassik bir pivot gibi davranmaya basladi. Umarim Burak Yilmaz´i hamza hocam mactan sonra iyicene bir azarlamistir...

Ligdeki takımların iyi veya kötü olması bizim performansımıza göre degisir. Pradendelli bastayken her anadolu takımına karsı ecel terleri döküyorduk, Balıkesir bile yendi bizi daha ne olsun, yenmesinden öteside var, 1 adet gol posizyonumuz yok.

Hamza Hoca Trabzon macında basımızda olsa süper dedigimiz Trabzon'a bunlardan bir yol olmazda diyebilirdik.

Transfer lazım tabi, hocanında kafasında su su mevkiye su özellikte adamlar alsak bu takım uçar gibi düsünceler vardır ama bunların gerceklesmesi icin para lazım. İnsallah devre arası sağlam bir kaynak buluruz. Gerci simdiden alacagımız iki oyuncu belli gibi; Niasse-Demirok büyük ihtimal bizde olacak. Bunlara ek Ozan Tufan alınsa 3 transfer bizi su anki performansımızın üstüne cıkartır.

Birdaha da sarki felan paylasmam.... Icimizi döktür burada, bir iki dakika insan olduk be. Benim icin Davos bitmistir...

Ne 4-2-2-2 si ya siz nasıl maç izliyorsunuz ? Çıldırttınız beni , twitterda da var sürüyle senden...Umut ile Burak yan yana mı oynuyor hiç mi izlemiyorsunuz maçı ?

Bildiğin 4-2-3-1 işte...2 forvet var o zaman kesin 4-4-2 dir oynanan oyun...

Yok...diziliş 4411
Burak ACM den.ziyade SecondStriker
4231 'deki kanatlar daha önde olur ayrıca.

LM____DCM__MC____RM
_________SS(CF)_______
___________MS_________

Yabancı dilim yok.Sen daha iyi bilirsin.Millet öyle yazmış diye öyle yazdım.
Good so = iyi böyle, aferin vsvs

Ama genelde good so kullanilmaz veya ben kullanmam. Ama ingilizceyi ana dil olarak kullanmayan, veya yeni yeni ögrenen (örnek Hamza hoca) kullanabilir. Ne demek istedigi anlasiliyor.

Bana göre ingilizce söylemis. Taraftar yine abartmis iste :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt