Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
En iyilerinden bir tanesi su an... Gittigi hic bir takimda sicmiyor adam. Ersun Yanal gibi gittigi her takimda fark yaratiyor. Onlu onsuzdan, daha iyi takimlar.

Uyusmuyorsa ne yapalim. Alakasi bile yok aslinda. Hamza yeni geldiginde radikal degisiklikler yapti. Ama demekki izlemedin, yada hatirlmiyorsun. Telles, Bruma, Yasin, Emre bunlar Hamza ile birlikte oynamaya basladilar, ve takimin fizik anlamda sekli degisti.

Ve 4-2-3-1´i basarili oynatabilen ilk hocadir Galatasaray´da.
Ne demek gittigi hicbir takimda sicmiyor bursa babasinin hayrina mi kapia koydu. Ne mal oldugunu anladiklarinda tekmeyi vuruyorlar iste bu da onun sansi oluyor.
Hh sapkin zihniyetli herifin teki bbam olsa savunmam o derece hastalikli. Yabanci dusmani olup gittigi ilk donemde yabancilara sarilan isler aha duzeltildi denildigi anda yabancilari gonsermek icin can atan iki yuzlu sinsi bir td

Ne demek gittigi hicbir takimda sicmiyor bursa babasinin hayrina mi kapia koydu. Ne mal oldugunu anladiklarinda tekmeyi vuruyorlar iste bu da onun sansi oluyor.
Hh sapkin zihniyetli herifin teki bbam olsa savunmam o derece hastalikli. Yabanci dusmani olup gittigi ilk donemde yabancilara sarilan isler aha duzeltildi denildigi anda yabancilari gonsermek icin can atan iki yuzlu sinsi bir td

Bursaspor ligde en kötü kadroya sahipti, o kadro ile ücüncülüge kadar cikti. Hamza gitti ve küme düsmek düsecekler neredeyse. Hamza olmsaydi, PTT liginde oynuyor olurdu bursa gelecek sene.

Mesele birini savunmak degil, dogrulari söylemek.

Basarili olamadi.

Skibbe döneminde iyi futbol oynadik, ama su da var ki, belkide en yetenekli hücum hattimiz vardi elinde. Kewell, Baros, Arda, Lincoln. Müthistiler, ancak futbolun pis islerinden hic bir tanesini yapmak istemiyorlardi saha icinde.

Olabilirdi. Nasıl ki biz şimdi Riekerink'i Şubat ayında yollayarak hata yapmıştık aynı hatayı 8 sene önce de yapmıştık, bir nevi tekrara düştük. Erken kararlar alıyoruz. Riekerink'in gittiği hafta puan farkı 5 idi keza Skibbe zamanında da çok fazla değildi puan farkı. Şu kalitede futbolcuların arkasına sağlam, koşan mücadeleci orta saha ve sağlam bir savunma hattı oluşturmamız içten bile değildi.

Tekrar izlemedin yazmışsın hayırdır o dönem bizim evde kaldın da benim mi haberim yok. Gayet tabi izledim ve son altı maçta neler olduğunu hangi oyuncunun ve hangi faktörlerin sayesinde kazandığımızı gördüm. Ne demek bana ne uymuyorsa? Futbolda olan bişey bu bazen uyuşmuyor. Klopp şu anda Liverpoolda başarılı sayılmaz Liverpool yine aynı Liverpool, bir ileri iki geri ahım şahım bir fark katamadı, belki bir kademe yukarı çıkardı o kadar. Örnek verdiğin Ersun yanalın temel felsefesi bile kondisyon üzerine kurulu hemde bilimsel çalışmalar ile.

Taktin kondisyona... Sana Hamza´nin geldiginde yaptigi degisiklikleri saydim. Izlemedin diyorum, cünkü verdigin tüm bilgiler ve hatirladiklarin yanlis o sene ile ilgili...

Olay sadece kondisyon ise, ve süperligde kondisyon hersey ise... O vakit Vitior Pereyra, nasil 75 puan topladi, sezon basi yüklemesi yapmadan takima... Buna cevap isterim. Hemde birde defansif oynatarak...

Farkli sistem ve modeller var her konuda, ama bunu anlamak istemiyorsun.

Ben sana neden vurayim ?

Dedigin dogru degil... Bruma´yi oynatmaz dedin Hamza... Demekki 14/15 sezonunu izlememissin dedim bende. Izlemedigin bir sezon hakkinda, burada, orada duyduklarini kafadan salliyormussun gibi geliyor bana. Orada gösterdigim bruma´nin performansi degil, Bruma´nin son 6 haftaya kadar kötü olmasina ragmen, israr ile hamza tarafindan oynatilmasi.

Alman karistirmaz, Milan´da berlusconi döneminde hocalar belki rica ile bir iki oyuncu aldirabilirdi.
Brumayı oynattığını biliyorum ama aynı hamza bir sonraki sezon Brumayı kadroda düşünmedi.

Ve yine gitmişsin aradan cımbız ile Milan örneğini seçmişsin. Berlusconi o takımın sahibi ve nasıl biri olduğunu tüm dünya biliyor. Zaten o kadar çok karıştığı için milanın ağzına edildi. Ama bir iki istisna dışımda senin yaptığın teknik direktörün transferden anlamasına gerek yok yorumu tam bir fiyasko ve benim için bunun karşılığı futboldan anlamsınada gerek yok, başkanın ve yönetimin aldığı oyuncuları sahaya çıkarsın yeter.

Taktin kondisyona... Sana Hamza´nin geldiginde yaptigi degisiklikleri saydim. Izlemedin diyorum, cünkü verdigin tüm bilgiler ve hatirladiklarin yanlis o sene ile ilgili...

Olay sadece kondisyon ise, ve süperligde kondisyon hersey ise... O vakit Vitior Pereyra, nasil 75 puan topladi, sezon basi yüklemesi yapmadan takima... Buna cevap isterim. Hemde birde defansif oynatarak...

Farkli sistem ve modeller var her konuda, ama bunu anlamak istemiyorsun.
Son altı maçı izledin ise takımın nasıl kazandığını görürsün. Kondisyona takıntım yok, kendim on seneye yakın amatörde futbol oynadım ve defans oyuncusu olmama rağmen kondisyonumun kötü olduğu dönemlerde rakibimin beni yürüyerek bile geçebildiğini tecrübe ettim ama ne zaman kondisyonum iyiydi ayakta kaldım ve performansım çok iyiydi. Futbolda kondisyon temeldir ve bu kötü ise duran toplarda bile rakibin senden üstündür

Perreira nasıl yaptı bilmiyorum çünkü Galatasarayın ve Avrupa'da sempati duyduğum takımların dışında ki maçlar ilgilendirmiyor.

Kondisyon konusunda bir başka örnek Avrupa Şampiyonası 2008 milli takım

Son düzenleme:
Olabilirdi. Nasıl ki biz şimdi Riekerink'i Şubat ayında yollayarak hata yapmıştık aynı hatayı 8 sene önce de yapmıştık, bir nevi tekrara düştük. Erken kararlar alıyoruz. Riekerink'in gittiği hafta puan farkı 5 idi keza Skibbe zamanında da çok fazla değildi puan farkı. Şu kalitede futbolcuların arkasına sağlam, koşan mücadeleci orta saha ve sağlam bir savunma hattı oluşturmamız içten bile değildi.

Buna itirazim yok, genelde TD degisiklikleri kötü yansiyor takima ve o sezon 71 puan ile kargatas sampiyon oldu.

Galatasaray Istanbul - Spielplan 08/09 | Transfermarkt

Skibbe ile devam etmek, bülent korkmazi getirmekten cok daha iyi olurdu. Ama Skibbe´de ligde son 5 macinin 3 tanesini kaybederek, yaristan uzaklastirmisdi bizi. 8 puani 22. haftadan kapatmak zor... Riek bile giderken puan farki dört dü galiba.

Son altı maçı izledin ise takımın nasıl kazandığını görürsün. Kondisyona takıntım yok, kendim on seneye yakın amatörde futbol oynadım ve defans oyuncusu olmama rağmen kondisyonumun kötü olduğu dönemlerde rakibimin beni yürüyerek bile geçebildiğini tecrübe ettim ama ne zaman kondisyonum iyiydi ayakta kaldım ve performansım çok iyiydi.

Kondisyon önemsiz mi diyoruz... Prandelli hic bir yerde büyük kondisyoner olarak gecmek. Ama takimi ayni Mancini gibi yanlis oynatti, sadece sanssizligi drogba nin artik olmamasiydi. Neyseki, bizim kondisyonumuz Prandelli döneminde de cok iyi degil di, hatta daha kötüydü, cünkü statik ve yasli kim varsa oynatiyordu.

Hamza´nin degisikligi de buydu. Hem takimi dogru oynatti, hemde dinamik. Bunu kabul etmek zor olmamali...

Ve daha da ileri gidiyorum, prandelli 10 sene bir büyük takim calistirsin türkiyede, belki bir kere sampiyon olur. Aynisini Mancini, ve Riekerink icin de söylebilirim. Bize ters oglu ters adamlar.

Kondisyon önemsiz mi diyoruz... Prandelli hic bir yerde büyük kondisyoner olarak gecmek. Ama takimi ayni Mancini gibi yanlis oynatti, sadece sanssizligi drogba nin artik olmamasiydi. Neyseki, bizim kondisyonumuz Prandelli döneminde de cok iyi degil di, hatta daha kötüydü, cünkü statik ve yasli kim varsa oynatiyordu.

Hamza´nin degisikligi de buydu. Hem takimi dogru oynatti, hemde dinamik. Bunu kabul etmek zor olmamali...

Ve daha da ileri gidiyorum, prandelli 10 sene bir büyük takim calistirsin türkiyede, belki bir kere sampiyon olur. Aynisini Mancini, ve Riekerink icin de söylebilirim. Bize ters oglu ters adamlar.
Savunduğum taraf prandelli değil ve kondisyonu teknik direktör yüklemez. Teknik direktör takımı nasıl çalıştıracağını belirler ve takımı ona göre çalıştırır. Herşeyi teknik direktör yapamayacağı için burda yardımcıları önemlidir,misal kondisyoner, kaleci antrenörü ve bazı takımlarda defansif ve ofansif varyasyonlar için bile antrenörlrr vardır.

Evet Hamza değişiklik yaptı ve bu misal bir Konya maçında etkili oldu ama son altı maç ve nasıl kazanıldığı ortada.

Son düzenleme:
Brumayı oynattığını biliyorum ama aynı hamza bir sonraki sezon Brumayı kadroda düşünmedi.

Ve yine gitmişsin aradan cımbız ile Milan örneğini seçmişsin. Berlusconi o takımın sahibi ve nasıl biri olduğunu tüm dünya biliyor. Zaten o kadar çok karıştığı için milanın ağzına edildi. Ama bir iki istisna dışımda senin yaptığın teknik direktörün transferden anlamasına gerek yok yorumu tam bir fiyasko ve benim için bunun karşılığı futboldan anlamsınada gerek yok, başkanın ve yönetimin aldığı oyuncuları sahaya çıkarsın yeter.

Offf...

The secret behind Sevilla’s success? Meet Monchi, the transfer wizard | Football | The Guardian

Transfer sihirbazi Monchi´den hic birsey duydun mu ?

Bak ingilizce okuyum.

"Sevilla’s sporting director" diyor...

-------------------------------

Bruma´yi kiralik gönderdi, ve cok agir sövdüm o dönemler. Ancak bruma acisindan en dogru karar oldugu, transfer edildiginden beri.

Savunduğum taraf prandelli değil ve kondisyonu teknik direktör yüklemez. Teknik direktör takımı nasıl çalıştıracağını belirler ve burda yardımcıları önemlidir.

Evet Hamza değişiklik yaptı ve bu misal bir Konya maçında etkili oldu ama son altı maç ve nasıl kazanıldığı ortada.

Yahu 6 macta mi sampiyon oluyorsun ? 6 macta ultra statik ve sadece sonucu düsünen bir sekilde oynadik diye, önceki 20 haftayi yok mu sayalim ? O 15 hafta daha bile önemli... Neden ayakta kalabildi takim mental olarak ? Cünkü isin ucunda sampiyonluk kupasi vardi, son 6 haftada kenetlendi takim, ite kaka aldik kupayi.

Offf...

The secret behind Sevilla’s success? Meet Monchi, the transfer wizard | Football | The Guardian

Transfer sihirbazi Monchi´den hic birsey duydun mu ?

Bak ingilizce okuyum.

"Sevilla’s sporting director" diyor...

-------------------------------

Bruma´yi kiralik gönderdi, ve cok agir sövdüm o dönemler. Ancak bruma acisindan en dogru karar oldugu, transfer edildiginden beri.
Cidden anlamıyorsun. Bu adam transferde başarılıdır, Bitiricilik konusunda iyidir ama bu demek değildir ki transfer edilecek oyuncuları bu adam belirliyor. Birde off çekiyor yazdığımı okumak önemli gibi laflar ediyor. Tekrar ediyorum alınacak oyuncuları, Berlusconi gibi adamların sahibi oldukları takımlar dışında ki istisnalarda, teknik direktör belirler çünkü bir kez daha yazıyorum, her teknik direktörün bir stili taktiği vardır ve ona göre oyuncu ister. Tabiki teknik direktör gidip transfer pazarlığı yapmaz.

Son düzenleme:
Yahu 6 macta mi sampiyon oluyorsun ? 6 macta ultra statik ve sadece sonucu düsünen bir sekilde oynadik diye, önceki 20 haftayi yok mu sayalim ? O 15 hafta daha bile önemli... Neden ayakta kalabildi takim mental olarak ? Cünkü isin ucunda sampiyonluk kupasi vardi, son 6 haftada kenetlendi takim, ite kaka aldik kupayi.
Tabiki oraya gelmek önemli ama sen yine aldın işi o altı maçın öncesine getirdin. Benim bahsettiğim takımın ayakta kalması, ki bu öyle kenetlenme ile olacak şeyler değil öyle şeyler medyanın masalları.

bu tartisma yillar surebilir
Aynen öyle o yüzden benim ekleyecek başka bişeyim yok. Hamzanın ne tür oyuncular tercih ettiği yaptığı açıklamalar ile ve arkasında bıraktığı kadrolar ile kabak gibi ortada. Bunun dışında terbiyesiz kendini bir kulübün üzerinde gören biridir bizden uzak Merter gibi oyunculara yakın olsun

Cidden anlamıyorsun. Bu adam transferde başarılıdır, Bitiricilik konusunda iyidir ama bu demek değildir ki transfer edilecek oyuncuları bu adam belirliyor. Birde off çekiyor yazdığımı okumak önemli gibi laflar ediyor. Tekrar ediyorum alınacak oyuncuları, Berlusconi gibi adamların sahibi oldukları takımlar dışında ki istisnalarda, teknik direktör belirler çünkü bir kez daha yazıyorum, her teknik direktörün bir stili taktiği vardır ve ona göre oyuncu ister. Tabiki teknik direktör gidip transfer pazarlığı yapmaz.

Anlamiyorsun, ve daha kötü okumuyorsun, bilgilenmeye karsi bir düsmanligin varmis gibi konusuyorsun. Ben off cekmeyim de, bu karsimdaki alp daglari mi ceksin ?

Yahu Sihirbaz duyuyorsun, muhtemelen aklina Haldun Üstünel geliyor, bitirmek, felan filan olayina giriyorsun. Yahu Türkiye mi orasi para ile oyuncu getirmek marifet sayilsin ?

Adam anlatmis... Teknik Direktör futbolcu konusunda ilgilenmiyor bile... Bunu Monchi ile birlikte bir komite hallediyor. Sürekli oyuncu izliyorlar, bir pool belirliyorlar,ve o pool icerisinden hocanin tarifine uygun bir isim transfer ediyorlar... Kademe anlayisi iyi, 12 kilometre kosan, kel bir sag bek istiyorum dedigi vakit hocanin, Baki Mercimek mi, yada Zabaleta´nin gelmesi mi tamamen o komiteye ve Monchi´ye bagli.

Yani Teknik olarak TD ilgilenmiyor bile transferler... Baska bir bölümün görevi...

Farkli bir model yani. Porto´da da aynen öyle... TD´den bagimsiz modelleri var bu kulüplerin. Bunun tam tersi Fergusun, Wenger, yada bizde Fatih Terim modelidir.

----------------------------------------------

Ve sana bir örnek daha veriyorum, iddali bir sekilde almanya dedigin icin. Bayern Münih´de de teknik direktörün cok dominant bir rolü yoktur, bu konularda. Yönetim eski futbolcular ile dolu. Ilk 11´ne bile karisiyorlar. Kendi lafi Uli Honeß´in Van Gaal döneminde, bize aciklamasi lazim diyor, cikarttigi o 11´i...

Bayern Münih´in de yönetimi sürekli TD´i ile cakisir transfer konularinda. yetkinin büyük kismi TD´de degildir. Her daim cakismasi yasanir bunun. Guardiola ile de, Van Gaal ile de, bunlar hep yasandi.

Tabiki oraya gelmek önemli ama sen yine aldın işi o altı maçın öncesine getirdin. Benim bahsettiğim takımın ayakta kalması, ki bu öyle kenetlenme ile olacak şeyler değil öyle şeyler medyanın masalları.

Nasil degil yahu... Mental yani futbolun, herseyden önemli, cünkü herseye teysiri var. Yatenege de, kondisyona da, fizik gücüne de, hirsina da. Oraya kadar gelince otomatikmen motive oluyorsun, taraftar olaya dahil oluyor, bir sinerji cikiyor ortaya... Ve Galatasaray genelde oraya kadar geldiginde almistir kupayi. Mesele hem bitirmekte, ama esas mesele o bitirme asamasina gelebilmektedir.
Bizi oraya yaklasatiracak adam bulamiyoruz yillardir, bir hamza basardi, ver adamin hakkini. Transfer yapamiyor, irkci ok, ama adam top oynatti bu takima. O gelmeseydi o sezonda sampiyonluk olmayacakti.

Sevmezsin, nefret edersin, ama bunu görmek cok zor degil.

Anlamiyorsun, ve daha kötü okumuyorsun, bilgilenmeye karsi bir düsmanligin varmis gibi konusuyorsun. Ben off cekmeyim de, bu karsimdaki alp daglari mi ceksin ?

Yahu Sihirbaz duyuyorsun, muhtemelen aklina Haldun Üstünel geliyor, bitirmek, felan filan olayina giriyorsun. Yahu Türkiye mi orasi para ile oyuncu getirmek marifet sayilsin ?

Adam anlatmis... Teknik Direktör futbolcu konusunda ilgilenmiyor bile... Bunu Monchi ile birlikte bir komite hallediyor. Sürekli oyuncu izliyorlar, bir pool belirliyorlar,ve o pool icerisinden hocanin tarifine uygun bir isim transfer ediyorlar... Kademe anlayisi iyi, 12 kilometre kosan, kel bir sag bek istiyorum dedigi vakit hocanin, Baki Mercimek mi, yada Zabaleta´nin gelmesi mi tamamen o komiteye ve Monchi´ye bagli.

Yani Teknik olarak TD ilgilenmiyor bile transferler... Baska bir bölümün görevi...

Farkli bir model yani. Porto´da da aynen öyle... TD´den bagimsiz modelleri var bu kulüplerin. Bunun tam tersi Fergusun, Wenger, yada bizde Fatih Terim modelidir.

----------------------------------------------

Ve sana bir örnek daha veriyorum, iddali bir sekilde almanya dedigin icin. Bayern Münih´de de teknik direktörün cok dominant bir rolü yoktur, bu konularda. Yönetim eski futbolcular ile dolu. Ilk 11´ne bile karisiyorlar. Kendi lafi Uli Honeß´in Van Gaal döneminde, bize aciklamasi lazim diyor, cikarttigi o 11´i...

Bayern Münih´in de yönetimi sürekli TD´i ile cakisir transfer konularinda. yetkinin büyük kismi TD´de degildir. Her daim cakismasi yasanir bunun. Guardiola ile de, Van Gaal ile de, bunlar hep yasandi.
Lütfen ikide bir anlamıyorsun kelimesini kullanıpta daldan dala atlama. Şimdide aldın konuyu Scout sistemine getirdin, her kalbur üstü kulübün sahip olması gerektiği bir sistem. Bazı kulüpler daha çok önem verir bazısı daha az. Şimdi ben sportingin yada portonun bir çalışanı değilim o yüzden Scout sisteminin bulduğu oyuncular teknik direktöre sorulmadan alınır mı alınmaz mı yüzde yüz bilemem. Ama mesela sportingin şu anda başında olan teknik direktörün bir çok transfer yaptırdığını biliyorum takip edebildiğim kadarı ile. Bahsettiğin Münih takımında evet yönetim dominant ama aç bak mesela Guardiola döneminde yapılan transferlere. Yine aynı şekilde Dortmundta klopp sonrası yaşanan transfer dönemine. Sen olayı hamzanın tercih ettiği oyunculardan, yaptığı açıklamardan, teknik direktörün transferden anlaması gerekmez gibi fiyasko yorumundan Scout sistemine getirdin. Benim bildiğim scout ekibi oyuncu izler ve bu oyuncu havuzunu teknik direktöre sunar. Kendi yazdıklarının içinde belirttiğin gibi teknik direktörün tarifine uygun bir şekilde. Bende zaten deminden beri bundan bahsediyorum transferi, alınacak oyuncuların türünü teknik direktör belirler, scout ekibi araştırıp bir havuz sunar, transferden yetkili yöneticiler transferi yapmaya çalışır. Haldun Üstünel sihirbaz falan, bunlar boş işler.

Son düzenleme:
Nasil degil yahu... Mental yani futbolun, herseyden önemli, cünkü herseye teysiri var. Yatenege de, kondisyona da, fizik gücüne de, hirsina da. Oraya kadar gelince otomatikmen motive oluyorsun, taraftar olaya dahil oluyor, bir sinerji cikiyor ortaya... Ve Galatasaray genelde oraya kadar geldiginde almistir kupayi. Mesele hem bitirmekte, ama esas mesele o bitirme asamasina gelebilmektedir.
Bizi oraya yaklasatiracak adam bulamiyoruz yillardir, bir hamza basardi, ver adamin hakkini. Transfer yapamiyor, irkci ok, ama adam top oynatti bu takima. O gelmeseydi o sezonda sampiyonluk olmayacakti.

Sevmezsin, nefret edersin, ama bunu görmek cok zor degil.
Hamzaya hakkını verdim ta ki kendini bu takımın üzerinde görmeye başlayıp taraftarı karşısına alıp yaptığı saçma sapan açıklamalara ve açıklamalarının bir çoğunu uygulayana kadar. Çünkü sonuçta şampiyon yapmıştı son maçlarda kalp krizine çok yakın olsak bile ama adam resmen herşeyi bir kutuya koydu bombanın pimini çekti.

İş ahlakı, sağlam bir fizik, iyi bir kondisyon ve futbol bilgisine sahip kaliteli oyuncular. Bunlar belirttiğim gibi işin temelidir. Bunlar yok ise ancak o sene ki gibi biraz ayakta kalarak, musleranın müthiş performansı ile ve birazda rakiplerin aptallığı ile şampiyon olursun ama ondan sonra da iki sezondur olduğu gibi tepetaklak olursun.

Biz mesela top oynayarak ne zaman şampiyon olduk biliyormusun, Gerets sezonu ve Terimin üçüncü dönem ilk senesi, rakipleri eze eze.

96-2000 dönemini bilmiyorum çünkü o zaman okula gidiyordum babamda eve cine5 almadığı için maçları izleyemedim

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt