Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
Lütfen ikide bir anlamıyorsun kelimesini kullanıpta daldan dala atlama. Şimdide aldın konuyu Scout sistemine getirdin, her kalbur üstü kulübün sahip olması gerektiği bir sistem. Bazı kulüpler daha çok önem verir bazısı daha az. Şimdi ben sportingin yada portonun bir çalışanı değilim o yüzden Scout sisteminin bulduğu oyuncular teknik direktöre sorulmadan alınır mı alınmaz mı yüzde yüz bilemem. Ama mesela sportingin şu anda başında olan teknik direktörün bir çok transfer yaptırdığını biliyorum takip edebildiğim kadarı ile. Bahsettiğin Münih takımında evet yönetim dominant ama aç bak mesela Guardiola döneminde yapılan transferlere. Yine aynı şekilde Dortmundta klopp sonrası yaşanan transfer dönemine. Sen olayı hamzanın tercih ettiği oyunculardan, yaptığı açıklamardan, teknik direktörün transferden anlaması gerekmez gibi fiyasko yorumundan Scout sistemine. Benim bildiğim scout ekibi oyuncu izler ve bu oyuncu havuzunu teknik direktöre sunar. Kendi yazdıklarının içinde belirttiğin gibi teknik direktörün tarifine uygun bir şekilde. Bende zaten deminden beri bundan bahsediyorum transferi, alınacak oyuncuların türünü teknik direktör belirler, scout ekibi araştırıp bir havuz sunar, transferden yetkili yöneticiler transferi yapmaya çalışır. Haldun Üstünel sihirbaz falan, bunlar boş işler.
Anlamiyorsun tabi... Teknik Direktör´ün tamamen yok sayilacak hali yok. Ama transferi yöneten, ve yapan sportif direktör. Anlamiyorsun bunu tabi. Farkli bir Model bu. Teknik Direktör´ün transferde etkisi kulübün sistemine göre degisir. Sana gönderdigim linki bir ac oku bari. Sportif direktör yani sevilla´da Monchi o komitesi ile birlikte izliyor oyunculari. Sonra onlar ile birlikte havuzu olusturuyor. Hoca´nin sadece nasil bir oyuncu istedigi kaliyor, kimin alinacagini yine sportif direktör karar veriyor.
Yahu adamin kendi anlattigi sistemi, sana linki göndermissin, ezbere sözler ile bana düzeltmeye calisiyorsun. Yahu adam yalan mi sölüyor.
Bayern yine farkli modelleri, orada TD´nin söz hakki yok degil. Ama almiyorum sana artik ispanyol, mispanyol diyebilir, ve demistir uli Guardiola´nin sahsina karsi.
Hamzaoglu hizli bir forvet istiyorum dedigi vakit, maddi imkanin varsa Bony´yi getirebilirsin. Yada agresif orta saha istediginde, Medel´i. Medel´i istedi zaten mesela, ama alindi mi ? Alinmadi. Ne denizli, ne hamza, ne riekerink, hic birinin istedigi oyuncular alinmadi. Niasse´yi istedi, onu da almadilar taraftar istemiyor diye.
-------------------------------------------