Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lütfen ikide bir anlamıyorsun kelimesini kullanıpta daldan dala atlama. Şimdide aldın konuyu Scout sistemine getirdin, her kalbur üstü kulübün sahip olması gerektiği bir sistem. Bazı kulüpler daha çok önem verir bazısı daha az. Şimdi ben sportingin yada portonun bir çalışanı değilim o yüzden Scout sisteminin bulduğu oyuncular teknik direktöre sorulmadan alınır mı alınmaz mı yüzde yüz bilemem. Ama mesela sportingin şu anda başında olan teknik direktörün bir çok transfer yaptırdığını biliyorum takip edebildiğim kadarı ile. Bahsettiğin Münih takımında evet yönetim dominant ama aç bak mesela Guardiola döneminde yapılan transferlere. Yine aynı şekilde Dortmundta klopp sonrası yaşanan transfer dönemine. Sen olayı hamzanın tercih ettiği oyunculardan, yaptığı açıklamardan, teknik direktörün transferden anlaması gerekmez gibi fiyasko yorumundan Scout sistemine. Benim bildiğim scout ekibi oyuncu izler ve bu oyuncu havuzunu teknik direktöre sunar. Kendi yazdıklarının içinde belirttiğin gibi teknik direktörün tarifine uygun bir şekilde. Bende zaten deminden beri bundan bahsediyorum transferi, alınacak oyuncuların türünü teknik direktör belirler, scout ekibi araştırıp bir havuz sunar, transferden yetkili yöneticiler transferi yapmaya çalışır. Haldun Üstünel sihirbaz falan, bunlar boş işler.

Anlamiyorsun tabi... Teknik Direktör´ün tamamen yok sayilacak hali yok. Ama transferi yöneten, ve yapan sportif direktör. Anlamiyorsun bunu tabi. Farkli bir Model bu. Teknik Direktör´ün transferde etkisi kulübün sistemine göre degisir. Sana gönderdigim linki bir ac oku bari. Sportif direktör yani sevilla´da Monchi o komitesi ile birlikte izliyor oyunculari. Sonra onlar ile birlikte havuzu olusturuyor. Hoca´nin sadece nasil bir oyuncu istedigi kaliyor, kimin alinacagini yine sportif direktör karar veriyor.

Yahu adamin kendi anlattigi sistemi, sana linki göndermissin, ezbere sözler ile bana düzeltmeye calisiyorsun. Yahu adam yalan mi sölüyor.

Bayern yine farkli modelleri, orada TD´nin söz hakki yok degil. Ama almiyorum sana artik ispanyol, mispanyol diyebilir, ve demistir uli Guardiola´nin sahsina karsi.

Hamzaoglu hizli bir forvet istiyorum dedigi vakit, maddi imkanin varsa Bony´yi getirebilirsin. Yada agresif orta saha istediginde, Medel´i. Medel´i istedi zaten mesela, ama alindi mi ? Alinmadi. Ne denizli, ne hamza, ne riekerink, hic birinin istedigi oyuncular alinmadi. Niasse´yi istedi, onu da almadilar taraftar istemiyor diye.

-------------------------------------------

Hamzaya hakkını verdim ta ki kendini bu takımın üzerinde görmeye başlayıp taraftarı karşısına alıp yaptığı saçma sapan açıklamalara ve açıklamalarının bir çoğunu uygulayana kadar. Çünkü sonuçta şampiyon yapmıştı son maçlarda kalp krizine çok yakın olsak bile ama adam resmen herşeyi bir kutuya koydu bombanın pimini çekti.

İş ahlakı, sağlam bir fizik, iyi bir kondisyon ve futbol bilgisine sahip kaliteli oyuncular. Bunlar belirttiğim gibi işin temelidir. Bunlar yok ise ancak o sene ki gibi biraz ayakta kalarak, musleranın müthiş performansı ile ve birazda rakiplerin aptallığı ile şampiyon olursun ama ondan sonra da iki sezondur olduğu gibi tepetaklak olursun.

Biz mesela top oynayarak ne zaman şampiyon olduk biliyormusun, Gerets sezonu ve Terimin üçüncü dönem ilk senesi, rakipleri eze eze.

96-2000 dönemini bilmiyorum çünkü o zaman okula gidiyordum babamda eve cine5 almadığı için maçları izleyemedim

Gerets sezonu ? Iyi bir takim oyunu vardi, ama kalite anlaminda Fenerbahce´nin yarisi bile degildik o sezon. Neyseki bu ayri bir konu.... Asiri derecede vasat futbolculardan kurulu bir kadroydu.

Benim Hamza´nin ne dedigi, ne yaptigi umrumda degil. Kulübe ne getirdigi önemli. Hamza ayni diger TD´ler gibi, yönetime futbolcu dikte etme pozisyonunda degildi. Yönetim yönetim olsaydi, o komunikasyonu taraftar ile saglayabilirdi. Ama Ibrahimovic söylentileri bile bilakis yalanlanmadi. Herkezde yaptigi, sahsina düsman oldugum dursun özbek, taraftar ile teknik direktörü bas basa birakip, icerisinden siyisti.

Sizde esas seytani göremediniz. O Hamza´yi yem etti, Hamza sonrasin da da digerlerini, ve belki yakinda Tudor´u... Bu capsiz herifler yönetiyor kulübün sportif anlaminda. Dursun ve kardesi.

Anlamiyorsun tabi... Teknik Direktör´ün tamamen yok sayilacak hali yok. Ama transferi yöneten, ve yapan sportif direktör. Anlamiyorsun bunu tabi. Farkli bir Model bu. Teknik Direktör´ün transferde etkisi kulübün sistemine göre degisir. Sana gönderdigim linki bir ac oku bari. Sportif direktör yani sevilla´da Monchi o komitesi ile birlikte izliyor oyunculari. Sonra onlar ile birlikte havuzu olusturuyor. Hoca´nin sadece nasil bir oyuncu istedigi kaliyor, kimin alinacagini yine sportif direktör karar veriyor.

Yahu adamin kendi anlattigi sistemi, sana linki göndermissin, ezbere sözler ile bana düzeltmeye calisiyorsun. Yahu adam yalan mi sölüyor.

Bayern yine farkli modelleri, orada TD´nin söz hakki yok degil. Ama almiyorum sana artik ispanyol, mispanyol diyebilir, ve demistir uli Guardiola´nin sahsina karsi.

Hamzaoglu hizli bir forvet istiyorum dedigi vakit, maddi imkanin varsa Bony´yi getirebilirsin. Yada agresif orta saha istediginde, Medel´i. Medel´i istedi zaten mesela, ama alindi mi ? Alinmadi. Ne denizli, ne hamza, ne riekerink, hic birinin istedigi oyuncular alinmadi. Niasse´yi istedi, onu da almadilar taraftar istemiyor diye.

-------------------------------------------
Dedim ya o takımın çalışanı değilim yüzde yüz nasıldır bilemem ama yine sadece bir iki istisna. Bunun dışında benim takip edebildiğim takımlarda herzaman teknik direktör belirler. Anlatılacak bişey değil ortadan olan bişey o yüzden neyin derdindesin asıl onu anlamış değilim. Oysa ki benim sana cevap vermemin ilk sebebi teknik direktörün transferden anlamasına gerek yok gibi fiyasko bir yorum. Sen öyle bir daldan dala atladın ki iş bir iki istisnalara kadar geldi. Deminden beri teknik direktör belirler diyorum iki mesajdır aynısını yazıyorsun, tek fark bir iki çok farklı istisna olan takımlar ve transfer politikaları. birde istisnalara dayanarak öfflemer pöffflemeler, anlamiyorsunlar. Sana bunu geçen türkiyede sağlam yönetim ve başkan konusunda da yazdım, şu herşeyi biliriz havasından vazgeçin. Sen sabaha kadar yazsanda benim fikrim takip edip algıladıklarım bu ve bunların ışığında fikirlerimi yazıyorum. Doğru mu yanlış mı? Bilmiyorum çünkü bir taraftar olarak, bir futbol sever olarak dışardan gözlemlemelerim bunlar başka bişey değil.

Son düzenleme:
Adem kardeşim bir çok mesajında iyi futbol oynattığı ile övdüğün Hamza bey için arkadaşlar son 6 maçla ilgili gerekli mesajları vermişler, ben de aklıma gelen bir ilaveyi yapayım.

Aklımda kalan Hamza bey ile çıktığımız iki Fenerbahçe deplasmanı ve iki maçta da takımı Anadolu takımı gibi geriye yaslatıp oynattığı utanç verici futbol, rakibe verilen bir sürü pozisyonlar ve balına fark yemeden 1-0 ve 1-1 ile biten iki maç.

Hürmetler

En iyilerinden bir tanesi su an... Gittigi hic bir takimda sicmiyor adam. Ersun Yanal gibi gittigi her takimda fark yaratiyor. Onlu onsuzdan, daha iyi takimlar.

Uyusmuyorsa ne yapalim. Alakasi bile yok aslinda. Hamza yeni geldiginde radikal degisiklikler yapti. Ama demekki izlemedin, yada hatirlmiyorsun. Telles, Bruma, Yasin, Emre bunlar Hamza ile birlikte oynamaya basladilar, ve takimin fizik anlamda sekli degisti.

Ve 4-2-3-1´i basarili oynatabilen ilk hocadir Galatasaray´da.

Dursun ne kadar çapsız ise Hamza'da en az onun kadar çapsızdır.Övülecek hiç bir yanı yok geçiniz.

-Tapatalk-

En az Dursun kadar suçludur bu hödük.

Adem kardeşim bir çok mesajında iyi futbol oynattığı ile övdüğün Hamza bey için arkadaşlar son 6 maçla ilgili gerekli mesajları vermişler, ben de aklıma gelen bir ilaveyi yapayım.

Aklımda kalan Hamza bey ile çıktığımız iki Fenerbahçe deplasmanı ve iki maçta da takımı Anadolu takımı gibi geriye yaslatıp oynattığı utanç verici futbol, rakibe verilen bir sürü pozisyonlar ve balına fark yemeden 1-0 ve 1-1 ile biten iki maç.

Hürmetler

Peki Murat Önder kardesim... O utanc verici dedigin futbolu, ayni sekilde Mancini bize her mac oynatmadi mi ?

Hamza ligde ilk 20 macini o sezon gayet akici ve offensiv oynatti. Son 6 maci ise garantici. O 20 mac o 6 mactan sampiyonluk adina cok daha önemliydi. O 20 maci o son 6 mac gibi oynasaydik, zaten 10 puan fark yerdik fenerbahce´den...

O sezonu son 6 mactan ibaretmis gibi göstermek yanlis bir yaklasim. O son 6 maci kazanmak zaten genlerinde var kulübün. Önemli olan oraya kadar getirmek meseleyi.

Dedim ya o takımın çalışanı değilim yüzde yüz nasıldır bilemem ama yine sadece bir iki istisna. Bunun dışında benim takip edebildiğim takımlarda herzaman teknik direktör belirler. Anlatılacak bişey değil ortadan olan bişey o yüzden neyin derdindesin asıl onu anlamış değilim. Oysa ki benim sana cevap vermemin ilk sebebi teknik direktörün transferden anlamasına gerek yok gibi fiyasko bir yorum. Sen öyle bir daldan dala atladın ki iş bir iki istisnalara kadar geldi. Deminden beri teknik direktör belirler diyorum iki mesajdır aynısını yazıyorsun, tek fark bir iki çok farklı istisna olan takımlar ve transfer politikaları. birde istisnalara dayanarak öfflemer pöffflemeler, anlamiyorsunlar. Sana bunu geçen türkiyede sağlam yönetim ve başkan konusunda da yazdım, şu herşeyi biliriz havasından vazgeçin. Sen sabaha kadar yazsanda benim fikrim takip edip algıladıklarım bu ve bunların ışığında fikirlerimi yazıyorum. Doğru mu yanlış mı? Bilmiyorum çünkü bir taraftar olarak, bir futbol sever olarak dışardan gözlemlemelerim bunlar başka bişey değil.

Bak Kenan Ünal kardesim, bir gel yanima, seni yanaklarindan öpüyorum. Öncelik ile seni sevdigimi söylemek istiyorum, o yüzden seni birazcik kasima ihtiyaci hissediyorum. Ki aramizda bir yakinlasma, bir sicaklik olussun.
Donald Trump´da diyor, bir subjektif algim olabilir insan olarak, elbette olabilir. Senin de elbette kendine göre subjektif bir algin vardir. Ancak subjektif algilarimiz ile dünyanin evrensel gerceklerini red edecek sekilde programlarsak, delusional bir bakis acisi kurmus oluruz, degil mi ? Yani senin istisna dediklerinin, baya cok örnekleri vardir aslinda... Filler mordur demem, filleri mor hale getirmez...

Spor konusunda bir tartismada gercekleri bulmaktan ibaret bile degildir, sundugumuz argumanlar ile o gercek dediklerimize yaklasmaktir. Bizim yapabilecegimiz parametleri dogru belirleyip, parametleri olabilecek en dogrucu sekilde yorumlamaktan ibarettir. Parametreleri bastan yanlis belirlersek, agzimizdan dogru bir yorum da cikamaz. Anliyorsundur bunu saygin Kenan Ünal bey kardesim.

Bak Kenan Ünal kardesim, bir gel yanima, seni yanaklarindan öpüyorum. Öncelik ile seni sevdigimi söylemek istiyorum, o yüzden seni birazcik kasima ihtiyaci hissediyorum. Ki aramizda bir yakinlasma, bir sicaklik olussun.
Donald Trump´da diyor, bir subjektif algim olabilir insan olarak, elbette olabilir. Senin de elbette kendine göre subjektif bir algin vardir. Ancak subjektif algilarimiz ile dünyanin evrensel gerceklerini red edecek sekilde programlarsak, delusional bir bakis acisi kurmus oluruz, degil mi ? Yani senin istisna dediklerinin, baya cok örnekleri vardir aslinda... Filler mordur demem, filleri mor hale getirmez...

Spor konusunda bir tartismada gercekleri bulmaktan ibaret bile degildir, sundugumuz argumanlar ile o gercek dediklerimize yaklasmaktir. Bizim yapabilecegimiz parametleri dogru belirleyip, parametleri olabilecek en dogrucu sekilde yorumlamaktan ibarettir. Parametreleri bastan yanlis belirlersek, agzimizdan dogru bir yorum da cikamaz. Anliyorsundur bunu saygin Kenan Ünal bey kardesim.
Yok zaten hic bir sekilde bende seni negatif algilamadim, öyle göründü ise özür dilerim. Burasi bir forum, burda herkes fikrini söylüyor, futbolda bir cok konuda oldugu gibi dogru veya yanlis yoktur diye düsünenlerdenim.

Dipnot: Bir yanlis var oda Dursun bu kesin.

Adem kardeşim düşüncelerine saygı duyuyorum ama bir çoğuna katılmıyorum.

Evet Mancini zamanında da bir çok kötü maç oldu, en azından bunu inkar etmem, ama en azından şunu derim nasıl sen Hamza bey için bir çok maç da doğru oynadı diyorsan bende aynısını Mancini hoca için düşünüyorum.

Teknik konular ve günün şartlarına girersek konu çok uzar ama orada bile aklıma gelen bir parantez Mancini hocanın görev yaptığı sene 6+0 yani aktif olarak 6 yabancıdan yararlanma şansı varken, Hamza bey ilk sezon 5+3 = 8 ikinci sezon 11+3 = 14 aktif yabancı kullanma şansı vardı.

Bunun dışında son olarak Hamza bey kaldığı ikinci sezon için Melo'yu yollarken, Mancini hoca devam etseydi göndereceği isimlerin başında Selçuk geliyordu, sanırım bu cümle aradaki farkı anlatmaya yeter.

Hürmetler

Peki Murat Önder kardesim... O utanc verici dedigin futbolu, ayni sekilde Mancini bize her mac oynatmadi mi ?

Hamza ligde ilk 20 macini o sezon gayet akici ve offensiv oynatti. Son 6 maci ise garantici. O 20 mac o 6 mactan sampiyonluk adina cok daha önemliydi. O 20 maci o son 6 mac gibi oynasaydik, zaten 10 puan fark yerdik fenerbahce´den...

O sezonu son 6 mactan ibaretmis gibi göstermek yanlis bir yaklasim. O son 6 maci kazanmak zaten genlerinde var kulübün. Önemli olan oraya kadar getirmek meseleyi.

Son düzenleme:
Son takım batırıcı.Galatasaray dibi gördü bursa dibi gördü.Sıra osmanlı da

GS kalibresinde bir takımın küçülmeye giderek, para harcamayarak giderlerini azaltabileceğini düşünen hocamızdı. Dursun denen zat da böyle düşünüyordu şimdiye kadar ama bu transfer döneminde kararını değiştirecek bence. Elde sözleşmesi devam eden ve 4-5 milyon euro alan adamlar olduğu sürece küçülme işi yalan dolan.

Adem kardeşim düşüncelerine saygı duyuyorum ama bir çoğuna katılmıyorum.

Evet Mancini zamanında da bir çok kötü maç oldu, en azından bunu inkar etmem, ama en azından şunu derim nasıl sen Hamza bey için bir çok maç da doğru oynadı diyorsan bende aynısını Mancini hoca için düşünüyorum.

Teknik konular ve günün şartlarına girersek konu çok uzar ama orada bile aklıma gelen bir parantez Mancini hocanın görev yaptığı sene 6+0 yani aktif olarak 6 yabancıdan yararlanma şansı varken, Hamza bey ilk sezon 5+3 = 8 ikinci sezon 11+3 = 14 aktif yabancı kullanma şansı vardı.

Bunun dışında son olarak Hamza bey kaldığı ikinci sezon için Melo'yu yollarken, Mancini hoca devam etseydi göndereceği isimlerin başında Selçuk geliyordu, sanırım bu cümle aradaki farkı anlatmaya yeter.

Hürmetler

Mancini bir cok futbolcu gönderebilirdi, ne sözler verildiyse kendisine, Galatasaray´in transfer bütcesinden memnun kalmadi. Mancini´de cok defansif oynatiyordu, bana göre 11 yabanci da kullansa, o oyun stili ile sampiyon olamazdi...

Ve ben Hamza´nin hatalarinin cok oldugunun farkindayim. Ama key point hamza degil. JPK, ve Bilal disinda transfer yapmadi. Bu iki ftubolcunun maaliyetinde sarimsak niyetine 4-5 futbolcu aliyoruz zaten her sene, ama isimlerini bile tanimayan olmuyor genelde...

Bu Özbek familyasi kafasina göre oyuncu alip, oyuncu atiyor. Koskocaman Denizli bile istedigi bir tane futbolcu aldiramadi, sonra israrla karsi cikmasina ragmen Burak´i sattilar...

Benim argumanim sudur. Hamza "Galatasaray´a" tanrinin lütfü degil. Eger Hamza takimin basinda kalsaydi, bu sezon ve bu kadro ile yeniden sampiyon olabilirdi bu takim. Dursun bu kurulan kadroyu en iyi oynatabilecek hocalardan bir tanesini kovdu. Tüm rakiplerimizin döküldügü bir sezonda su an daha fazla dökülüyoruz... Ve 14/15´de baskasi gelseydi, o sezon da olamazdik sampiyon. Parametreler bunu gösteriyor.

Hamza´dan sonra Ersun Yanal´i getirecek capi da yoktu dursunun. Önce kadayif olmus denizli, sonra beden egitimcisi ile devam ettik. Hamza ile üst üste maclar kazandigimiz o son 6 haftadaki kötü futbola bile muhtac hale geldik son 2 senede...

Ben rasyonel kararlardan yanayim. Bu yönetimin yapabilecegi en iyi is Hamza ile devam etmek olurdu. Teknik Direktör ve transfer fantezileri ile anasini bellediler kulübün. Hamza transfer yapamiyor, ama takimi oynatmasini biliyor.

Son düzenleme:
GS kalibresinde bir takımın küçülmeye giderek, para harcamayarak giderlerini azaltabileceğini düşünen hocamızdı. Dursun denen zat da böyle düşünüyordu şimdiye kadar ama bu transfer döneminde kararını değiştirecek bence. Elde sözleşmesi devam eden ve 4-5 milyon euro alan adamlar olduğu sürece küçülme işi yalan dolan.

Ben dursunun maddi yönünü taktigini düsünmüyorum kulübün. Bastan öyle gözüktü, ama muhtemelen FFP denetiminden dolayi götü yandi o sezon. Bu sene kurdugumuz kadro icin bir ton para harcadik. 5 milyon avroya kurabilecegimiz kadroyu 20 milyona kurduk. Gönderdigimiz oyuncularin maaliyeti kaafi.

Türk futbolunun hiçbir yere gelememesinin futbolcular nezninde iki önemli sebebi vardır:

1) Hemşehrilik ve adam kayırma. "şehre gideyim seni de yanıma aldıracağım" klişesi vardır ya. İşte bizim Türk teknik direktörlerde bunun alası var. En yakın taze örneği Hamza Hamzaoğlu'dur. İki sene olacak hala "Bilal Kısa bizim takıma niye geldi?" sorusunun yanıtını veremiyorum. Yok. Mantıklı tek bir yanıtı yok.

2) Abilik. Bir tane kokuşmuş futbolcu sakatlanır. Kazara genç bir oyuncu forma şansı bulur. Çok iyi oynar. Maç sonunda "... abime geçmiş olsun diyorum. Onun yerine oynamak büyük bir şans ve fırsat. Formayı giydiğim için çok mutluyum. İnşallah abilerimden sonra sıra bana gelecek" Nice gençler yok oldu gitti takımdan. Barcelona 18 yaşındaki oyuncuları kapışıyor. Niye çocuklar oynuyor. Türkiye'de 18 yaşında olup da aktif 18'de yer bulan kaç oyuncu var? Bırakın 18'i 20 yaşında var mı?

Türk futbolunun hiçbir yere gelememesinin futbolcular nezninde iki önemli sebebi vardır:

1) Hemşehrilik ve adam kayırma. "şehre gideyim seni de yanıma aldıracağım" klişesi vardır ya. İşte bizim Türk teknik direktörlerde bunun alası var. En yakın taze örneği Hamza Hamzaoğlu'dur. İki sene olacak hala "Bilal Kısa bizim takıma niye geldi?" sorusunun yanıtını veremiyorum. Yok. Mantıklı tek bir yanıtı yok.

Bilal Kisa ► a k a BIRLO ● Longshots / Fuzeler | HD - YouTube

Birlo Fiyat-Performans olarak son yillarin en iyi transferlerinden bir tanesiydi. Bu golleri 700.000 ero maliyete izledik. Birlo´nun yaninda üc cigerli bir senji olsaydi ve selcuk yerine oynasaydi, efsane bir sezon olabilirdi.

Son düzenleme:
De Jong nasil geldi GSmize
yapmayalim renktaslar

Bilal Kisa ► a k a BIRLO ● Longshots / Fuzeler | HD - YouTube

Birlo Fiyat-Performans olarak son yillarin en iyi transferlerinden bir tanesiydi. Bu golleri 700.000 ero maliyete izledik. Birlo´nun yaninda üc cigerli bir senji olsaydi ve selcuk yerine oynasaydi, efsane bir sezon olabilirdi.

Adamın zaten Lig'te 5 golü var. O da bu videoda paylaşılmış. O olsaydı, bu olsaydı diyorsun. Olabilirdi. Ama yok; olmadı. Vakit kaybıydı. Hamza'yla geldi, Hamza'yla gitti. Şahsi görüşüm dediğin kalibrede oyuncular olsaydı da Bilal Bilal'dir. Daha fazlası olmazdı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt