Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Getiririz yerine bir Prangalı daha. Mis gibi gelen geçen 4 atar yine.

Veyahut bir fiyaka giyinen abi daha getiririz değişik değişik taktikler dener saha da, takımın ne oynadığı bile belli olmaz.

Olmadı bir Arap şeyhi buluruz fantazilerimizde o gelir satarız takımı. Gelsin Aguero'lar gitsin Selçuk'lar. Başarı mı o zaten garanti değil miydi canım?

Veya potansiyel 14 yabancili ve CL'de oynayan kadroyu Hamza'ya bırakıp demogojiye devam edelim.

ıIN5Iı

Şampiyon yapıp yapmaması mesele değil. Oyunculara söz geçiremiyor.

2 tane yıldız oyuncu alsak söz geçiremez biraz disiplinsiz olana.

tamam oyuncuların hocayı sevmesi güzel bir şey ama birazda korkmalılar.

Veya potansiyel 14 yabancili ve CL'de oynayan kadroyu Hamza'ya bırakıp demogojiye devam edelim.

ıIN5Iı

14 yabancı alacak kadar paran (zira Muslera, Sneijder, Melo(ki o da yaşlanıyor ve sakatlığı tehlikeli), ve az bir şey de beğenmeyip gönderdiğimiz Amrabat dışında adam gibi yabancımız yok o seviye için)

Chedjou'nun her maç nasıl refakatçilik oynadığını, Selçuk'un 3 senedir CL'de asist bile yapamadığını, beğenmediğimiz Hamit'in son 3 yılda CL'de ki ne oynadığını anlayabildiğimiz ender isimlerden biri olduğunu, Telles ve Bruma'nın ise bırakın CL'yi Avrupa Ligi'nde sıra takımlarında bile oynayacak düzeyde olmadığını da görmek lazım)

Kuracaklarsa adam gibi bir kadro ve para varsa sıkıntı yok.

Hamza hocanın en önemli özelliği doğru ilk 11'le başlaması..Şimdi burada Hamza hocayı eleştirenlere söylüyorum..Mancini veya Prandelli olsaydı yerliler bu derece formda olur muydu ?..

Şu anda eksiği olduğu tek konu..Oyuna sonradan yaptığı müdahaleler ki inatçı adam olsa çıkıp özür dilemez bunlarıda aşacaktır..Bize geldiği dönemde kimse şampiyonluk şansı vermezken şu geldiğimiz noktaya bakın..Son maçta yaptı bir hata..İllaki düzeltecektir kendisini..

Hocanın takıma iyi bir hava getirdiği su götürmez bi gerçek.

Nerede kaybediyor derseniz; çok duygusal ve gelişime kapalı.

GT-I9300 Tapatalk

Hamza hocanın en önemli özelliği doğru ilk 11'le başlaması..Şimdi burada Hamza hocayı eleştirenlere söylüyorum..Mancini veya Prandelli olsaydı yerliler bu derece formda olur muydu ?..

Şu anda eksiği olduğu tek konu..Oyuna sonradan yaptığı müdahaleler ki inatçı adam olsa çıkıp özür dilemez bunlarıda aşacaktır..Bize geldiği dönemde kimse şampiyonluk şansı vermezken şu geldiğimiz noktaya bakın..Son maçta yaptı bir hata..İllaki düzeltecektir kendisini..

Bu Problem ama genel olarak var, Yabanci hocalarin sucu malesef degil türkler den verim alamadiklari, cünkü gicik kapip kendi islerini yapiyorlar.
Hala kulaklarimda Servetin Yabanci Antremani cok zor diye, ve o yüzden yorulduklarini filan herseye bahane, yabancilar ise yabanci td ile cok daha verim verip yükselise cikiyorlar. Tesadüf degildi Wesley, Muslera, melo Chejdou gibi oyuncularin performansi yükseldigi dönem Mancini de

Bu Problem ama genel olarak var, Yabanci hocalarin sucu malesef degil türkler den verim alamadiklari, cünkü gicik kapip kendi islerini yapiyorlar.
Hala kulaklarimda Servetin Yabanci Antremani cok zor diye, ve o yüzden yorulduklarini filan herseye bahane, yabancilar ise yabanci td ile cok daha verim verip yükselise cikiyorlar. Tesadüf degildi Wesley, Muslera, melo Chejdou gibi oyuncularin performansi yükseldigi dönem Mancini de
Söylediklerine katılmıyorum çünkü hiçbir oyuncu tepesindeki adamın yerli mi yabancı mı olduğuna bakmaz..Onların kafasındaki ana plan ne olursa olsun takıma faydalı olup takımdan ayrılmamaktır..Bu sayede büyük paralar kazanıyorlar..Sneijder en iyi oynadığı dönem Mancini dönemi değil Hamza hocanın dönemidir..Çünkü kaleye attığı şuttan ligde attığı gollere kadar en faydalı olduğu sezon bu sezondur ve onun sözlerine bak Hamza hocayla ilgili..O yüzden yerliler Prandelli ile kasıtlı oynamıyorlardı ve Prandelli yerine birini getirince çıkışa geçtiler lafıda saçma..Eğer yerine gelen aynı o sistemde devam etse yerli oyuncularda aynı performansta devam ederlerdi..

Bizim taraftar kadar gerçeklerden kopuk,anlık yaşayan bir taraftar azdır herhalde. Sonuç odaklı bakıyoruz herşeye.
1-Prandelli dönemi, 10 kişi kalmış Fb'yi Sneijder'in şapkadan tavşan çıkarmasıyla yenince herkes için herşey güllük gülistanlık olmuştu.
2-Ardından dört gollü mağlubiyet serileri gelince herşey karanlık oldu
3-Sonra Hamza hoca geldi ve Türkiye kupasında farklı galibiyetler gelince taraftarın gözünde Sinan Gümüş,Aydın,Yekta,Pandev gibi adamlar bir anda değer kazandı,yeterli görüldü.
4-Üstüne Bjk'yi deplasmanda yenince yine herşey güllük gülistanlık oldu ve bu havayla devre arası transferi dahi yapılmadı.
5-Bursa,Sivas,Eskişehir gibi maçlarda şansında yardımıyla kazanılan puanlarla herkes şampiyonluk havasına girdi.
6-Başkanımızın deyimiyle bir "gelenek" haline gelen Fb mağlubiyetiyle bir anda güneşli hava,puslu havaya döndü.
7-Başakşehir maçı sonrası ise bakıyorum ki puslu havada yerini yağmura bırakmış.
Arkadaşlar ne Yasinmiş ya?
Bir Yasin çıktı diye takım dağılıyorsa kapatalım bu şubeyi. Takımın sorunu Yasin falan değil,yaşlı ve fizik kondisyonu zayıf bir takımız. Hamza hocayı eleştirecekseniz bunun için eleştirin. Her maç 20-25 dakika tempo yapıp 90 dakikalık enerjiyi boşaltıyoruz ondan sonra hocanın hamlelerine takıyoruz. Orada girip çıkana bakılacağına takımın kırılganlığına bakılmalı. Bu takımın en büyük sorunu budur. Erciyes maçında herkes takıma hayrankende böyleydi,Dortmund'da evinde 30 dakikada 3 gol yerkende böyleydi. Bu sorun çözülmeden şampiyonluk falan kaf dağının ardında kalır

Sent from my iPhone using Tapatalk

oyuna mudahalesı cok zayıf oyunun gıdısını okuyamıyor ama oyuna basladıgı 11 ler genellıkle dogru.ayrıca prandellıler mancınıler olsa lıge daha ılk yarıdan havlu atacagımızı da unutmayın suan umutluysak hamza hoca sayesınde

oyunu okuyamıyor diye Gençler maçında söyledik ama gelde forumdaki futbol cahillerine anlat............yardımcı hocaları hiç uyarmıyor mu hocayı acaba?

topla kendini hocam herşey sana bağlı

önemli olan hatalarından dönmesi. hoca umut-tarık gibi oyunculardan vazgeçmez ki forvet defans bölgelerinde zaten kısıtlı kadromuz yetenek ve sayısal açıdan. yeter ki bu değişiklik sistemi ve önümüzdeki derbilerde rakibe göre kadro çıkarmayı bıraksın

14 yabancı alacak kadar paran (zira Muslera, Sneijder, Melo(ki o da yaşlanıyor ve sakatlığı tehlikeli), ve az bir şey de beğenmeyip gönderdiğimiz Amrabat dışında adam gibi yabancımız yok o seviye için)

Chedjou'nun her maç nasıl refakatçilik oynadığını, Selçuk'un 3 senedir CL'de asist bile yapamadığını, beğenmediğimiz Hamit'in son 3 yılda CL'de ki ne oynadığını anlayabildiğimiz ender isimlerden biri olduğunu, Telles ve Bruma'nın ise bırakın CL'yi Avrupa Ligi'nde sıra takımlarında bile oynayacak düzeyde olmadığını da görmek lazım)

Kuracaklarsa adam gibi bir kadro ve para varsa sıkıntı yok.
14 olmasa bile 8 tane as olacağı görüşündeyim şahsen.

Ve ayrıca belirteyim, Hamza şampiyon olursa kalmayı hak etmiş demektir. CL'de bizi rezil bile etse (ki sanmam ama bekleneni verecegini de sanmam) görüşüm değişmez. Lakin büyük resmi görebilmek lazim. Hamza yurtdışında basari için zor bi isim. Şampiyon olsa bile yerine iyi bi yabancı getirseler üzülmem. Ama burada önemli olan doğru adamı bulmak. P.delli hiyarin tekiydi, bu gelmeden de belliydi. Tamamen saçmalık. Mancini ise bence fena hamle değildi ama zamanlama berbatti. Kendi de kalmak için pek ışık vermedi.

Bir diğer mesele de oyuncular. Yerliler diyeyim hatta. "Yok video izlemeyiz, analiz yapma" ve kim bilir daha ne sorunlar vardır yabancıları çekememek gibi. Hamza yumruğunu masaya vuracak kalibrede değil. Galatasaray'in hocası video izlettirmeyi deneyip, oyuncular yüzünden 2 haftada vazgecemez. Oyuncuya resti çeker, "istediğimi yapmazsan tribünden yer ayır" der. Bize boyle hocalar lazim.

Bielsa'yi yakından takip etmiş biri değilim, taktiksel anlayışını falan gram bilmem. Ama Marsilya'da iyi isler beceriyor galiba sıralamada gördüğüm kadarıyla. İstemediği halde alınan Doria'yi oynatmayacak kadar deli biri. Hoca dediğin budur, takiminin menfaatleri için kimsenin gözünün yaşına bakmamalidir. Ben isterim şahsen gelmesini. "Ay Burak kedi gibi bakıyordu, dayanamadim aldım oyuna" veya "Sneijder istedi kiyamadim" değildir.

Senin ilk yorumuna gelince. Kimseyi kandirmayalim. "Ama bunun da kötüsü var" yanlış bi bakış açısı. En saçma bulduğum yorum kalıplarından biri "Bruma'ya (veya başka biri) gelene kadar sahada eleştirilecek # adam var". Yahu biri kotuyse kötüdür, "öbürü ondan daha kötüydü" yorum değil. Hamza için de geçerli bu. Son zamanlarda iyice çığrından çıktı. Futbolcular gibi hocaların da formu kötü olabilir, ben anlayisliyimdir genelde (kime yariyosa). Mourinho evinde PSG gibi müthiş olmayan bi takıma evinde yatarak elendi mesela, olur boyle şeyler. Ama Hamza kalitesinin bununla kısıtlı olduğunu gözler önüne sermeye devam ederse kendini yakar. Hic "Prandelli daha kötüydü" falan demem. Banane abi, daha iyisi gelsin imkanlar oluşursa.

Yani diyeceğim o ki, doğru bi hocaya takimi emanet edebileceksek Hamza'ya kapı gösterilebilir. Sütten agzimiz yandı diye yoğurdu üfleme çabasına girmemiz oldukça manasız olur zira.

Sevgiler.

ıIN5Iı

Hamza Hoca şampiyon yaparsa kalır zaten ancak daha ilk geldiği günlerde açtığım bir konuda da belirttiğim gibi mutlaka ama mutlaka tepesine profesyonel bir sportif direktör getirilmeli. Bu direktör ne eski futbolcu ne de sıradan bir yönetici olmalı. Önder Özen'den aşağı kalmayacak kadar futbol, futbolcu piyasası bilgisi olan bir adam olmalı. Yabancı da olabilir bu. Zira bizim de artık gelişgüzel transfer yapabilecek halimiz yok. Nokta atışı 5-6 adam alırsak, maliyeti de uygun neden başarılı olmayalım? BJK dibe vurmuşken bunu başarmışsa biz de başarabiliriz. Üstelik bizim kadromuzda hala üst düzey 5-6 adam var.

Hamza Hoca şampiyon olsa dahi, son derece alaturka düşünceli, yerli takıntısı olduğunu hem ima eden davranışları hem de sözleri olan birisi olarak transfer döneminde, yeni kadro mühendisliği gerektiren takımımızı tek başına organize edebilecek kapasitede olmayan birisi.

Keşke başarılı olsa, yakışıyor takımımıza ama göndermeyeceksek kendisini mutlaka etrafını profesyonel bir organizasyonla desteklemeliyiz. Bu organizasyon bir yandan transfer piyasasını yönetirken, bir yandan da takımdaki yerlilerin analizci istemeyiz, psikolog istemeyiz, yabancı sınırı felaket olur gibi saçma sapan taleplerinde kapıyı gösterebilme yüreği ve karizması olan kişilerden oluşmalı.

Prandelli ve Mancini örneklerini yeterince doğru bulmuyorum. Zİra BJK içinde bakarsanız, kendi öz evlatları olan Samet'in, Ertuğrul'un filan yapamadıklarını cevval iki adam Önder Özen ve Bilic yaptı. Su-i misal, misal olmaz der eskiler.

Benim gelecek sene için iki önerim

1. Tuchel veya Favre tarzı hoca ile birlikte profesyonel bir sportif direktör

2. Hamza Hoca ile devam edilirse yine yanına sportif direktör.

Lucescu da dahil olmak üzere hiç bir büyük hocanın bizi şu an kurtarabileceğini düşünmüyorum. Çünkü ellerine ekip veremeyiz biz maddi durumla. Bize organizasyon yapabilecek, takımla beraber büyüyecek hoca ve kurt bir sportif direktör gerek.

Hamza Hamzoglunun en büyük transfer istekleri kimler? Oradan cikallim yola, Fernandao ve Niasse? Mancini? Kimleri istemisti ve kimler vardi kadroda? Arkadaslar Hamza Hoca Yasin'den özürdileyip aglamis, diger 11 Kisiyi parca pincik yapacagina. Karizma sifirin altinda, yabanci dil yok, hicbir vasif yokki. Eger kalirsa Sneijder, Melo, Muslera filan gider yerlilerle bütünleselim diyip bizi Anadolu takimina cevirir, kücük takim olur GS. Acik ve Net.

Hamza Hamzoglunun en büyük transfer istekleri kimler? Oradan cikallim yola, Fernandao ve Niasse? Mancini? Kimleri istemisti ve kimler vardi kadroda? Arkadaslar Hamza Hoca Yasin'den özürdileyip aglamis, diger 11 Kisiyi parca pincik yapacagina. Karizma sifirin altinda, yabanci dil yok, hicbir vasif yokki. Eger kalirsa Sneijder, Melo, Muslera filan gider yerlilerle bütünleselim diyip bizi Anadolu takimina cevirir, kücük takim olur GS. Acik ve Net.

neden böyle sabit bir kaniya vardiniz sayin ali fisek?

neden böyle sabit bir kaniya vardiniz sayin ali fisek?

Aglamasindan ve özürdilemesinden Sayin Okan Özkan, ben yildiz olsam ben de böyle bir Teknik Direktörle calismak istemem. Senin kanin nedir, özürdilemekle iyimi yapti? Soyunma odasinda" Yasin seni cikardim, affet, özürdilerim, sen oynasaydin 15 dakikada 2 gol yemezdik" diyen Hamza Hoca büyük Teknik Direktörmü? Dünya Yildizlarinin calismak icin can attigi kosarak geelcegi birimi Sayin Okan Özkan!

Aglamasindan ve özürdilemesinden Sayin Okan Özkan, ben yildiz olsam ben de böyle bir Teknik Direktörle calismak istemem. Senin kanin nedir, özürdilemekle iyimi yapti? Soyunma odasinda" Yasin seni cikardim, affet, özürdilerim, sen oynasaydin 15 dakikada 2 gol yemezdik" diyen Hamza Hoca büyük Teknik Direktörmü? Dünya Yildizlarinin calismak icin can attigi kosarak geelcegi birimi Sayin Okan Özkan!

Vallah kumacity macindan sonra cok küfür ettim kendilerine o konuda haklisiniz sayin Ali Fisek ama insan ister istemez buraya kadar getirende o diyor sayin Ali Fisek!
Acikcasi Hamza beyden bende kuskuluyum ama kesin kani icin daha cok erken sayin Ali Fisek diye dusunuyorum!

Sevgiler Saygilar

"Ama bunun da kötüsü var" yanlış bi bakış açısı. En saçma bulduğum yorum kalıplarından biri "Bruma'ya (veya başka biri) gelene kadar sahada eleştirilecek # adam var". Yahu biri kotuyse kötüdür, "öbürü ondan daha kötüydü" yorum değil. Hamza için de geçerli bu. Son zamanlarda iyice çığrından çıktı. Futbolcular gibi hocaların da formu kötü olabilir, ben anlayisliyimdir genelde (kime yariyosa). Mourinho evinde PSG gibi müthiş olmayan bi takıma evinde yatarak elendi mesela, olur boyle şeyler. Ama Hamza kalitesinin bununla kısıtlı olduğunu gözler önüne sermeye devam ederse kendini yakar. Hic "Prandelli daha kötüydü" falan demem. Banane abi, daha iyisi gelsin imkanlar oluşursa.

Gercek bu yalniz. Bizim getirebilecegimiz antrenorler belli sonucta. Terim gidince kim gelse Burak'i keser diye baslamisti elestiriler. Hep bir gelen yabancinin daha iyi olacagina dair bir beklenti mevcut nedense. Isim olarak ise sadece uc-bes kisi var sayilan. Onlardan biri olan Pellegrini mesela yaptigi hatanin ardindan ozur diliyor medeni bir sekilde.

Manchester City v Arsenal: Manuel Pellegrini apologises for Bayern Munich mistake but says he does not fear any team - Telegraph

Daha iyisi denen adamlar zaten bizde olmayan transfer butcesi isterler. Ayrica takimin daha zayif oldugu pozisyonlari iyilestirmeye odaklanmak daha dogru degil mi Bruma, Sneijder, Muslera gibi oyunculari elestirmeden once.

Avrupa'da basari bizim antrenorumuz kadar dustugumuz gruplara da bagli, istikrarli bir sekilde her yil katilmak olmali bence amacimiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt