14 yabancı alacak kadar paran (zira Muslera, Sneijder, Melo(ki o da yaşlanıyor ve sakatlığı tehlikeli), ve az bir şey de beğenmeyip gönderdiğimiz Amrabat dışında adam gibi yabancımız yok o seviye için)
Chedjou'nun her maç nasıl refakatçilik oynadığını, Selçuk'un 3 senedir CL'de asist bile yapamadığını, beğenmediğimiz Hamit'in son 3 yılda CL'de ki ne oynadığını anlayabildiğimiz ender isimlerden biri olduğunu, Telles ve Bruma'nın ise bırakın CL'yi Avrupa Ligi'nde sıra takımlarında bile oynayacak düzeyde olmadığını da görmek lazım)
Kuracaklarsa adam gibi bir kadro ve para varsa sıkıntı yok.
14 olmasa bile 8 tane as olacağı görüşündeyim şahsen.
Ve ayrıca belirteyim, Hamza şampiyon olursa kalmayı hak etmiş demektir. CL'de bizi rezil bile etse (ki sanmam ama bekleneni verecegini de sanmam) görüşüm değişmez. Lakin büyük resmi görebilmek lazim. Hamza yurtdışında basari için zor bi isim. Şampiyon olsa bile yerine iyi bi yabancı getirseler üzülmem. Ama burada önemli olan doğru adamı bulmak. P.delli hiyarin tekiydi, bu gelmeden de belliydi. Tamamen saçmalık. Mancini ise bence fena hamle değildi ama zamanlama berbatti. Kendi de kalmak için pek ışık vermedi.
Bir diğer mesele de oyuncular. Yerliler diyeyim hatta. "Yok video izlemeyiz, analiz yapma" ve kim bilir daha ne sorunlar vardır yabancıları çekememek gibi. Hamza yumruğunu masaya vuracak kalibrede değil. Galatasaray'in hocası video izlettirmeyi deneyip, oyuncular yüzünden 2 haftada vazgecemez. Oyuncuya resti çeker, "istediğimi yapmazsan tribünden yer ayır" der. Bize boyle hocalar lazim.
Bielsa'yi yakından takip etmiş biri değilim, taktiksel anlayışını falan gram bilmem. Ama Marsilya'da iyi isler beceriyor galiba sıralamada gördüğüm kadarıyla. İstemediği halde alınan Doria'yi oynatmayacak kadar deli biri. Hoca dediğin budur, takiminin menfaatleri için kimsenin gözünün yaşına bakmamalidir. Ben isterim şahsen gelmesini. "Ay Burak kedi gibi bakıyordu, dayanamadim aldım oyuna" veya "Sneijder istedi kiyamadim" değildir.
Senin ilk yorumuna gelince. Kimseyi kandirmayalim. "Ama bunun da kötüsü var" yanlış bi bakış açısı. En saçma bulduğum yorum kalıplarından biri "Bruma'ya (veya başka biri) gelene kadar sahada eleştirilecek # adam var". Yahu biri kotuyse kötüdür, "öbürü ondan daha kötüydü" yorum değil. Hamza için de geçerli bu. Son zamanlarda iyice çığrından çıktı. Futbolcular gibi hocaların da formu kötü olabilir, ben anlayisliyimdir genelde (kime yariyosa). Mourinho evinde PSG gibi müthiş olmayan bi takıma evinde yatarak elendi mesela, olur boyle şeyler. Ama Hamza kalitesinin bununla kısıtlı olduğunu gözler önüne sermeye devam ederse kendini yakar. Hic "Prandelli daha kötüydü" falan demem. Banane abi, daha iyisi gelsin imkanlar oluşursa.
Yani diyeceğim o ki, doğru bi hocaya takimi emanet edebileceksek Hamza'ya kapı gösterilebilir. Sütten agzimiz yandı diye yoğurdu üfleme çabasına girmemiz oldukça manasız olur zira.
Sevgiler.
ıIN5Iı