Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bizim ülkede yabancı hocaların en büyük dezavantajları ve genelde tutmama sebeblerinin başında dil konusu kültür konusu

kısaca iletişim geliyor,Türk futbolcularla anlasamıyorlar dil olarak huy olarak mantık olarak

lige gelip Türk oyuncularla anlasabilen yabancı bir hoca zaten başarılı oluyor,lucescu,bilic,gerets (bu hocaların hepsi en az 2 yada 3 dil biliyor )

yerli hocalarda aynı şekilde yabancı oyuncularla güclü iletişim kurabilirse başarı ortaya çıkıyor

ben hamza hocaya asıl notu seneye yeni yönetimle bakalım avrupa kadrosu kurabilecekmi vizyon konusunda not veririm

istedigi isimler yani transferleri belli edecek durumu

Galatasaray yendiğinde başarılı yenildiğinde başarısız hocadır bizim taraftara göre. Bana göre şu ana kadar gösterdiği performans Günahlarıyla sevabıyla başarılı hocadır. prendelli döneminden sonra fener maçına kadar yenilgisiz geldik ligte yanılmıyorsam,o olmasaydı çoktan şampiyonluk mücadelesine havlu atmış gelecek sezonun planlaması yapılıyodu. Bence bazı taraftarlarımızında olaya bu yönüylede bakması gerekir. Eleştirirken biraz daha yapıcı olmakta fayda var.

bizim ülkede yabancı hocaların en büyük dezavantajları ve genelde tutmama sebeblerinin başında dil konusu kültür konusu

kısaca iletişim geliyor,Türk futbolcularla anlasamıyorlar dil olarak huy olarak mantık olarak

lige gelip Türk oyuncularla anlasabilen yabancı bir hoca zaten başarılı oluyor,lucescu,bilic,gerets (bu hocaların hepsi en az 2 yada 3 dil biliyor )

yerli hocalarda aynı şekilde yabancı oyuncularla güclü iletişim kurabilirse başarı ortaya çıkıyor

ben hamza hocaya asıl notu seneye yeni yönetimle bakalım avrupa kadrosu kurabilecekmi vizyon konusunda not veririm

istedigi isimler yani transferleri belli edecek durumu

seneye çok bir bütçe ayrılmayacak o nedenle eleştirilere şimdiden başlanabilir... keşke prandelli ve mancini'ye verilen bütçeler kendisine verilebilseydi..

Pran deli zamaninda 4 4 4 gol yiye yiye iyice rezil olmus, bitik bir takimi, savasan, Lig maçlarda rahatça gol atan bir ruhlu takima çevirmeyi becerebilen bir teknik direktöre sahibiz, ama bizim taraftar illa yabanci hoca istiyor, hani onlar bize geçen yillarda basari getirdi ya :)

Kadro da düzgün sag bek, stoper, orta saha oyuncusu, forvet ve sag kanat oyuncusu yok. Sezon sonu bu sorunlar çözülürse Hamza hocaya bir sans daha verilmesinden yanayim.

Son düzenleme:
doğru galatasaray enmek için çıkar... ama gel gör ki işin bir de realitesi var... her rakip yenilemez... özellikle de bu ligin dişli deplasmanları olduğu kabul edilenler... Şampiyonluk yolu Anadolu'dan geçer diye buna deniyor zaten... yenemezsen yenilmeyeceksin... işte Hamza hoca bunu iyi yapıyor: yani yeniyor... yenemezse de berabere kalıyor... ki bu beraberliklerin sayısı 3... 3.... 3... 3..

neyse... haftaya taaaa ankaradan kalkıp maça geleceğim arenaya... eğer karabük'e yenilirse hep beraber kızarız hocaya... ama kazanılmış, hele böyle kazanılmış bir maçtan sonra hocaya bu denli yüklenmek anlaşılır gibi gelmiyor yine de...

Her neyse... ASLOLAN GALATASARAY'sa, her türlü görüş -bir renktaştan geldiği sürece- dinlenebilir, tartışılabilir... Manasız Hamza hoca hater'larını da sene sonu şampiyon olunca sözleşmesi uzatılır diye düşündüğüm için çok önemsemiyorum.

Yenen nasıl yeniyor ? Eskişehirspor'u Bursaspor'u Kasımpaşa'yı deplasmanda yenmedik mi bu sezon ? İsteyince oluyormuş değil mi ?
Yenemezsen yenilmeyeceksin taktiğini de en iyi yapan Mancini'dir bana göre. Geçen sezon mesela yenilmeyelim diye o kadar sabotajcıya rağmen berabere kaldık. Hamza Hoca'nın yeneceksen yenilmeyelim mentalitesi ile hareket ettiğini söyleyemem. Çok değil daha 2 hafta önce Fb deplasmanında berabere kalmak bile yarıyorken, dakika olmuş 80 bizim takıma ileri çıkın diyor. Sonuç kontra-atak'dan gol ye ve kaybet. Yani o maçı bir şekilde berabere tamamlasa şu an yarınki maçı daha rahat bekleyecektik şüphesiz.

Sana haftaya maç için iyi yolculuklar. Bundan sonra puan kaybetme lüksümüz yok zaten. Belki olursa TS deplasmanında olabilir onun dışında 9'da 8 yapmamız lazım en kötü. Hocayı, oyuncuları eleştirmek için illa puan kaybını beklemek gerekmiyor. Bugün kazandık ama oyun anlamında cidden kötüydük ve kaybedebilirdik. Hatalarını burda yazıyoruz işte bu kötü bir şey değil ki.

Cok severim kendisini efendi adamdır vesselam ama hala hataları cok yapıyor kazanmamız önemli değil hocam Allah askına bak tecrübe kazandın artık derbi oynadın 2 -0 dan maç verdin 2-0 dan maç kazandın Allah askına artık adaletli ol ve bunlardan ders cıkar.

Yenen nasıl yeniyor ? Eskişehirspor'u Bursaspor'u Kasımpaşa'yı deplasmanda yenmedik mi bu sezon ? İsteyince oluyormuş değil mi ?
Yenemezsen yenilmeyeceksin taktiğini de en iyi yapan Mancini'dir bana göre. Geçen sezon mesela yenilmeyelim diye o kadar sabotajcıya rağmen berabere kaldık. Hamza Hoca'nın yeneceksen yenilmeyelim mentalitesi ile hareket ettiğini söyleyemem. Çok değil daha 2 hafta önce Fb deplasmanında berabere kalmak bile yarıyorken, dakika olmuş 80 bizim takıma ileri çıkın diyor. Sonuç kontra-atak'dan gol ye ve kaybet. Yani o maçı bir şekilde berabere tamamlasa şu an yarınki maçı daha rahat bekleyecektik şüphesiz.

köy takimlar için ideal taktik.

Maalesef Mancini'cilik Aysal'cılık Fatih Terim'cilik tutturulmuş gidiyor. Mesela ben burada Hamza hocayı savunuyorum bana bir sürü kişi Fatih Terim'ci diyordur. Böyle bakmasak objektif baksak olaylara daha sağlıklı olmaz mı? Mesela ben şahsen Fatih Terim'i hiç sevmem (siyaseten güçlünün yanında olduğu için ve kibirli olduğu için )ama saygı duyarım. Ki bir kişi kendini Galatasaray'lı görüyor ise Fatih Terime saygı duymak zorundadır.
Bu ülkenin kulüp düzeyinde en büyük futbol başarıları olan (Şampiyon kulüpler kupası sonrası ) UEFA kupası, ve Cl de çeyrek finalde takımın başında kim vardı. Hanginiz UEFA kupası finalinde sevinç ve gururdan ağlamadınız? Nedir bu düşmanlık?
Kulüp, yönetim ve futbol olarak bitmiş iken hiçbir kariyerli hoca bizi kabul etmezken Hamza hoca bu takımın başına geçti, iyi veya kötü bir şeyler yapıyor. Ki adam Türkiye liginin açık ara en düzgün futbol adamı. Amacımız üzüm yemek olmalı bağcıyı dövmek değil.

Skor yine göz boyamaya devam ediyor.Bu takımın ilk yarı her yediği kontrada defansında adam bulunmamasının açıklaması nedir ?
İlk günden beri tatmin etmiyor.Sizi bilmem ama benim düşlediğim Galatasaray böyle ıkına ıkına maç kazanan,bir haftası bir haftasını tutmayan bir Galatasaray değil.
Benim istediğim Galatasaray,her oyuncusunda gerekli dsiplin bulunan,sistemini oturtmuş;gazlama,haydi oğlum olaylarını geçmiş,kendi çarkını kurmuş bir Galatasaray.
Benim istediğim Galatasaray belki bir günde olmayacak ama Hamza olduğu sürece ilk adımı da hiç atamayacağız.

Skor yine göz boyamaya devam ediyor.Bu takımın ilk yarı her yediği kontrada defansında adam bulunmamasının açıklaması nedir ?
İlk günden beri tatmin etmiyor.Sizi bilmem ama benim düşlediğim Galatasaray böyle ıkına ıkına maç kazanan,bir haftası bir haftasını tutmayan bir Galatasaray değil.
Benim istediğim Galatasaray,her oyuncusunda gerekli dsiplin bulunan,sistemini oturtmuş;gazlama,haydi oğlum olaylarını geçmiş,kendi çarkını kurmuş bir Galatasaray.
Benim istediğim Galatasaray belki bir günde olmayacak ama Hamza olduğu sürece ilk adımı da hiç atamayacağız.

senin istedigin Galatasaray bu kadro mühendisligi ile olmaz ki maalesef.
özelikle savunma dinamikligi eksik olan kadro yapisina sahibiyiz.
arka 4lüde chef eksikligi yasiyoruz ki her üst seviyedeki takimda bir chef stoper olur.
2li ön libero karisimi bir sey oynuyoruz. melonun yanina sen selcuku koyamasin o durumda. savunma anlaminda yetersiz kaliyor selcuk hemde baya.
hemen hemen hic bir ikili mücadeleden top kapmasini beceremeyen birisi selcuk. faul yapior en fazlasi.

ileri bölge hadi idare ediyor yine.

Sana haftaya maç için iyi yolculuklar. Bundan sonra puan kaybetme lüksümüz yok zaten. Belki olursa TS deplasmanında olabilir onun dışında 9'da 8 yapmamız lazım en kötü. Hocayı, oyuncuları eleştirmek için illa puan kaybını beklemek gerekmiyor. Bugün kazandık ama oyun anlamında cidden kötüydük ve kaybedebilirdik. Hatalarını burda yazıyoruz işte bu kötü bir şey değil ki.

hata yazılır ve yazılmalıdır... düzeltilmezse eleştiri dozu artar... önceden yazmıştım FB maçlarında iki ucu boklu değnek gibi bir oyun oluyor oraya kalede ufuk uçta baroş varken gittik olmadı... muslera drogba ile gittik yine olmadı... şeytanın bacağı sağlamlaşıyor gittikçe ki kırıldığı zaman taaa fizandan duyulacak inşallah. orada çıkın demesi aslında normal çünkü rakibi 30 mt de karşılamaya başlamıştı takım. ceza yayının 3-5 metre ilersi yani... çok gerilemiştik ki hocanın çık demesi normaldi... dediğin yapılsa da çıkmasak kazanılabilir miydi? bilmiyorum. ama beraberliğin yetip de bu skoru alabildiğimiz tek maçta şampiyon olduk başka da tarihte var mıdır bilmiyorum orada... olmazdı bence... böyle de olmadı.

Kasımpaşayı bu akşam deplasmanda yendik :) eskişehir'i en berbat bir oyunla yendik... ki yenenlerden biri bunu yenemedi... diğerini göreceğiz... Sivas'ı yendik ki yenenler bunu da yenemedi...

9'da 8 dedin iyi bir noktaya parmak bastın hazır bir kalan maçlar etüdü kalsın şurda kayda geçsin... Hamza hocayı başarılı bulan biri olarak hoca'dan beklentilerim şu yöndedir.
PTS
Galatasaray - KDÇ Karabük Spor Toto Süper Lig 26. Hafta 05.04.2015 16:00 --------- 3
Trabzonspor - Galatasaray Spor Toto Süper Lig 27. Hafta 12.04.2015 19:00 --------- 0-1 zor deplasman kayıpta eleştirilir
Galatasaray - Gaziantepspor Spor Toto Süper Lig 28. Hafta 19.04.2015 19:00 --------- 3
Akhisar Bld. - Galatasaray Spor Toto Süper Lig 29. Hafta 24.04.2015 20:00 --------- 3
Galatasaray - T. Konyaspor Spor Toto Süper Lig 30. Hafta 04.05.2015 20:00 --------- 3
Mersin İ. Yurdu - Galatasaray Spor Toto Süper Lig 31. Hafta 09.05.2015 19:00 --------- 1-3 ununu elemiş bir mersini yenmeliyiz.
Galatasaray - Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig 32. Hafta 16.05.2015 20:00 --------- 1-3 ununu elemiş bir gb'yi içeride yenmeliyiz.
Galatasaray - Beşiktaş Spor Toto Süper Lig 33. Hafta 24.05.2015 20:00 --------- 3x3
Ç. Rizespor - Galatasaray Spor Toto Süper Lig 34. Hafta 31.05.2015 --------- 3

şu tabloda trabzon maçı hariç tüm kayıplarda hamzaoğlu'nun eleştirilmesi normaldir... 2.5tan 3 zor maçımız var... diğerlerindeki kayıp affedilmez...

Son düzenleme:
Şu skor taraftarlarindan bir kurtulamadik gitti arkadaş ya.

Zaten o kadar müthis kadromuz var ki her maçta 5 goldan asagi atmamiz neredeyse imkansiz

Bazilar pre-Hamza dönemini çabuk unutmuslar

hata yazılır ve yazılmalıdır... düzeltilmezse eleştiri dozu artar... önceden yazmıştım FB maçlarında iki ucu boklu değnek gibi bir oyun oluyor oraya kalede ufuk uçta baroş varken gittik olmadı... muslera drogba ile gittik yine olmadı... şeytanın bacağı sağlamlaşıyor gittikçe ki kırıldığı zaman taaa fizandan duyulacak inşallah. orada çıkın demesi aslında normal çünkü rakibi 30 mt de karşılamaya başlamıştı takım. ceza yayının 3-5 metre ilersi yani... çok gerilemiştik ki hocanın çık demesi normaldi... dediğin yapılsa da çıkmasak kazanılabilir miydi? bilmiyorum. ama beraberliğin yetip de bu skoru alabildiğimiz tek maçta şampiyon olduk başka da tarihte var mıdır bilmiyorum orada... olmazdı bence... böyle de olmadı.

Kasımpaşayı bu akşam deplasmanda yendik :) eskişehir'i en berbat bir oyunla yendik... ki yenenlerden biri bunu yenemedi... diğerini göreceğiz... Sivas'ı yendik ki yenenler bunu da yenemedi...

9'da 8 dedin iyi bir noktaya parmak bastın hazır bir kalan maçlar etüdü kalsın şurda kayda geçsin...
PTS
Galatasaray - KDÇ Karabük Spor Toto Süper Lig 26. Hafta 05.04.2015 16:00 3
Trabzonspor - Galatasaray Spor Toto Süper Lig 27. Hafta 12.04.2015 19:00 0-1 zor deplasman kayıpta eleştirilir
Galatasaray - Gaziantepspor Spor Toto Süper Lig 28. Hafta 19.04.2015 19:00 3
Akhisar Bld. - Galatasaray Spor Toto Süper Lig 29. Hafta 24.04.2015 20:00 3
Galatasaray - T. Konyaspor Spor Toto Süper Lig 30. Hafta 04.05.2015 20:00 3
Mersin İ. Yurdu - Galatasaray Spor Toto Süper Lig 31. Hafta 09.05.2015 19:00 1-3 ununu elemiş bir mersini yenmeliyiz.
Galatasaray - Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig 32. Hafta 16.05.2015 20:00 1-3 ununu elemiş bir gb'yi içeride yenmeliyiz.
Galatasaray - Beşiktaş Spor Toto Süper Lig 33. Hafta 24.05.2015 20:00 3x3
Ç. Rizespor - Galatasaray Spor Toto Süper Lig 34. Hafta 31.05.2015 3

şu tabloda trabzon maçı hariç tüm kayıplarda hamzaoğlu'nun eleştirilmesi normaldir... 2.5tan 3 zor maçımız var... diğerlerindeki kayıp affedilmez...

Bizim takım oraya kaybetmek için gidiyor başka bir şey yok. Çok büyütüyoruz oradaki maçı ve haliyle baskı oluyor. Kasımpaşa maçındaki oynadığımız futbolu orada oynasak maçı 1-0 da olsa alırdık. Gol yediğimiz pozisyondan önce diyordum. 80 dakika boyunca doğru dürüst bir pozisyonun yok gol için ileri çıkın diyor Hamza Hoca. Şimdi bir daha baktım o gole. Fb'nin attığı goldeki pozisyonda Sow sağ bek olarak oradan uzun top atıyor. O uzun top sırasında Fb yarı alanında tam 7 futbolcumuz var. Kendi yarı alanımızda Muslera hariç sadece 2 oyuncu var. Diğer 1 oyuncu tam santranın oralarda. Yani koca 80 dakika boyunca tek pozisyonun yok ve son 10 dakika için Allah ne geldiyse saldırıyorsun. Orada Galatasaray antrenörü olarak değil de Akhisar antrenörü olarak düşündü sanırım. Her neyse..

Ben zaten Kasımpaşa,Eskişehirspor,Bursaspor,Sivasspor kendi sahalarında yenilmez demedim bilakis isteyince her takım yenebilir dedim. Zaten Kasımpaşa, Sivasspor gibi takımların diğer anadolu takımlarından pek de bi farkı yok. Belki 1-2 fazla kaliteli oyuncuları var hepsi bu kadar. Bjk,fb yenemiyorsa onların sorunu. Büyük takımlar bu maçları zaten elini kolunu sallaya sallaya geçmeli.

Yukarıda da yazdım zaten puan kaybı lüksümüz yok, belki TS deplasmanında puan kaybı yapabiliriz onun dışında Hamza Hoca'nın bir özrü kabul edilmez diye.

Her neyse umarım şampiyonluk gelir de Hamza Hoca kalmalı mı gitmeli mi onu da sezon sonu konuşuruz artık şu an gereksiz. Bu zamanlar için sadece doğru yaptıklarını ve hatalarını söyleyebiliriz.

bu filmi o kadar çok izledik ki artık kabak tadı veriyor.

-yabancı hoca gelir

-blogcular ve romantikler coşar.

-bir süre maçları galatasaray forması kazanır

-taraftarın gazı bir süre sonra biter ve çöküş başlar

-medya,tff,aziz yıldırım suçlanır

-yerlilere küfür edilir

-hoca kovulur

-yerine yerli bir hoca gelir

-sonra tekrar yerli kovulur yerine yabancı bir adam gelir

-başa dön

ben sıkıldım artık bu olaydan. aynı şeyleri yapıp farklı sonuç bekleyen yöneticilerden de taraftarlardan da sıkıldım. ben kusurlarına rağmen hamza hoca'nın potansiyeli yüksek olduğunu düşünüyorum ve 1 sezon daha kalmalı diyorum.

Sezon sonu sözleşmesi bitiyor renktaş İSTİFA ya gerek yok . Peki Hamzaoğlu bu zor şartlarda bı görevi kabul etmese kim td miz olacaktı ? Hiç böyle düşündünüz mü ? Şike dosyasına adı karışan Karaman dan başka aday yoktu. Hamza hoca iyi işler yapar kötü işler yapar o ayrı. Ama kendi kariyerini de riske atarak bı kadar zor dönemde bu işi kabul etmesi sizin için birşey ifade etmiyor mu renktaş? Karaman daha mı iyi olurdu ?
Zor şart nedir biliyormusun Fatih hocanın ardından gelip çalışmaktır ( 2000 yazı ve Lucescu ) , bundan daha zor ve çetin bir şart bulamaz hiçbir hoca özellikle Türkiye gibi bir ülkede ,,
Prandelli'nin arkasından göreve gelmek olabilecek en iyi şartta göreve gelmek demektir bugünde destekçilerinin yazdığı nerdeyse hemen her posttan anlaşıldığı gibi Prandelli'nin ekmeğini yemektedir mecazen ...
O dönemde emaneten göreve gelmiş basiretsiz çapsız yalaka bu yönetimden yerli hamlesi haricinde bir hamle beklemekte olmayacak iştir Hamza yada Karaman yada Denizli ,,
oluru Hamza idi ve O geldi ama diğer yerli adaylardan biride gelseydi şuanki konumumuzdan bir farkımız olmazdı emin olun yani keramet Hamzada yada O'nun gelişinde değil keramet özellikle yerli futbolcuların birkaçını haricinde "yatıştan-kalkışa" geçmelerinde ve en azından sahaya çıkan takımda mantığın hakim olmasında ,,
ama unutmayınki ŞL de rezil olunsada ligde zirvenin içindeydik ,,
Kariyer demişsin Allah aşkına hangi kariyer Hamza hoca bugün oyunda çakıldığı gibi şansı yaver gitmeyip puan olarakta başarısız olsaydı devam edilmeyeceği kesinleşseydi kaybedeceği hiç ama hiçbirşey olmayacaktı tam tersi CV sinde sözde " çok zor " şartlar altında Galatasarayda çalışmayı kabul etmiş olduğu yazacaktı yani ne riski ne kariyeri.

Prandelli sonrası bilmem kaçta bilmem kaç galibiyet aldık lafınada açıkcası uyuz oluyorum imkanını bulursan aç o maçları tekrar tekrar izle bir-iki maç hariç neredeyse tüm maçlarda ben sinir krizi geçirdim TV başında izlerken , istisnasız tüm değişikliklerinde hata yapmasımı yoksa bir taktik disiplin vs. olmayışımı ,
yahu şu balıkesir maçını hatırla 2. yarı Melo sakatlandı çıktı eğer hiç değişiklik yapmayıp 10 kişi onasak daha hayırlı olurdu rezil etti takımı skor 3-1 ama azıcık Prandelli şansı olsaydı 3-3 olurdu son yarım saat ezildik resmen ....
Birde özellikle devre arasından itibaren transfer boyutu varki tamamen fecahat apo ve bunun fikirlerini beyanlarını falan burada yorumlamaya inan sinirlerim dayanmaz !!!!!
İstifa dedim sende zaten sözleşmesi bitiyor demişsin doğrudur bitiyorda benim için hemen şimdi olan istifası makbuldür bu takım TD süz 9'da 9 yapar o güç var bizde ama Hamza ile anca O'nun balının seviyesine bağlı geri kalan maçlardaki gibi !

Hocanın gerçekten iyi niyetli düzgün bir insan olduğunu düşünüyorum.
Ama takım içinde bazı şeylerden vazgeçmeli.
Umut için bu kadar ısrar etmemeli, maç sonlarına dek.
Olcan birkaç maç bekte idare etti ama olmaz hocam.Biliyorum önde de beklenen seviyede değil ama o zaman yedek bekleyecek.
Takıma geldiğinden beri bu isimler rotasyonun birer elemanları oldu ama sürekli kullanmak zorunda değiliz.
Emre'den de ilk zamanlar faydalandık ama daha sonra her zamanki gene Emre de gevşedi biraz.
Sözün özü bu formayı gerçekten hakeden isimlere verirse kimse kolay kolay eleştirmez hocayı.
Ve bazı maçları da zorlanmadan güle oynaya alırız.
Çok zor değil hocam 9 maç kaldı, bu takımı ŞAMPİYON yap!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt