Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İyi, hoş adamsın ama senden bir cacık olmaz hoca! Doğruya doğru!

Yol yakınken ayrılalım, ne sen bizi üz, ne biz seni!

Bu konuda da yanılıyorsun, Atatürk' ü ve Atatürkçülüğü tanımak, öğrenmek isteyen herkes açar Nutuk' u okur. Senin deyiminle devlet tarafından empoze edilen ideoloji ile Nutuk arasında ne gibi farklar varmış öğrenmek isterim işin açıkçası. Nutuk' u neredeyse 10 kez okuduğum halde anlayamamışım demek ki(!)

Atatürk kendisi adina bir ideolojinin olusmasini asla istememistir. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye´yi kurarken, asla geriye degil, ileri bakarak hareket etmistir. Ozamanlar mesela kadinlara hak tanimak, cok ilerici ve moderen bir davranisti ve Avrupa´da dahi esi benzeri azdi. Bugün kadinlara hak taniyorum diye siyasete girersen, sana biryeri ile güler insanlar.

"Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur."

Mustafa Kemal Atatürk...

Yani Nutuk´ta yazilan önemli degil. Atatürk bugün yasasaydi, yine ileri bakardi. Bir halk kahramani dahi olsa, 1915 yillarinda yasamis bir insanin üzerine, düzen kurmazdi.

Cok cok kassa anadolu takimiylen uefaya gider anca
anadolu topcusu vs anadolu topcusu antrenmani

Yillarca cesitli forumlarda, hemde AKP´lilerin cogunluk oldugu yerde, AKP´liler ile tartismis adama, sen kritik bir mac esnasinda göt kili diye yaziyorsun. Ben buna nasil bir cevap vereyim ? Evet macin gerginligi ile normalden sert yazdim, ancak küfür ve hakaret yoktu.

Daha ilk maclarda, bu kadar fazla gol yemeden, defans olarak verdigimiz bosluklardan bahseden mesajim halen duruyor. Semih´in sakatlanmasi ile tamamen dibe vurduk bu konuda, ve bunu Hamza hocanin cözemedigi de ortada.

Kimse Hamza hocanin uctugunu iddia etmiyor bu takimda. Ama adam 3-4 kurus para kazaniyor, bir kac aylik garantisiz sözlesmesi var. Burak, Melo ve Semih gibi aylardir 3 kritik oyuncumuz sakat, buna ragmen takim bu güne kadar iki puan fark ile liderdi. Bunlara ragmen, bu adama hakaret edercesine laflar ediliyorsa, burada bir yanlislik vardir.

Hamza Hamzaoglu bir GS efsanesi dahi degil, ama insanlara karsi fair olmak lazim.
Yemin ediyorum seni kastetmedim. Her hamza destekleyeni niye afaroz edeyim. Adam gibi destekleyen herkes ister hamza olsun hatta umut bile olsun umrumda degil.

Benim kastettigim kisi destegi takim sinirlarini asip bir kisiyi alakasiz konularda sacma sapan imalarla destekleyen ASIRIYA kacan birineydi. O da zaten cevabini verdi. Seni kastetsem cekinmem soylerim. Az cok goruyorum mesajlarini konuda forumda dogru duzgun tartismayi bilenlerden oldugun icin senden alinti yaptim. Hakaretti o mesaj. Bende asiriya kactim boyle uslupla hayatta yazmam sende sacma sapan yerlere baglayinca iyice cileden cikariyosun insani. ataturkcu olmak yada olmamakla ne alaka niye sacma sapan yerlere cekiyosun isi.

Neyse kusura bakma.

₪tapa

Atatürk kendisi adina bir ideolojinin olusmasini asla istememistir. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye´yi kurarken, asla geriye degil, ileri bakarak hareket etmistir. Ozamanlar mesela kadinlara hak tanimak, cok ilerici ve moderen bir davranisti ve Avrupa´da dahi esi benzeri azdi. Bugün kadinlara hak taniyorum diye siyasete girersen, sana biryeri ile güler insanlar.

"Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur."

Mustafa Kemal Atatürk...

Yani Nutuk´ta yazilan önemli degil. Atatürk bugün yasasaydi, yine ileri bakardi. Bir halk kahramani dahi olsa, 1915 yillarinda yasamis bir insanin üzerine, düzen kurmazdi.

bu ne burda

Mustafa Kemal Atatürk...

Bu tartışmanın yeri burası değil, başka bir başlık altında bunu tartışırız. Sadece katılmadığımı söyleyeyim.

prandelliye edilmeyen küfür kalmadı
selçuk burak bütün topçulaar sattı adamı
kovulsun diye oynamadılar
şimdi hamzaya ne diyeceksiniz peki?
hadi görelim yüreğinizi, adamlığınızı..
hak yerini bulduğunda ne diyeceksiniz ?

Burak yilmazin sakatligi varmiydi hoca ?!
Pandevi oyuna getirmene kimse bir sey söylemez ama Burak mi cikmaliydi yoksa maci 12-10 kisi ile oynatan umutumu cikartmaliydin ?!

Ilk yaridaki takimin hali neydi hocam ya?
Dedim bir an prandelimi döndü arkadas.

Bak terimi başka sebeplerden dolayı artık sevmiyorum. Ama şu ligde hocayım diyen herkesi cebinden çıkarır.

Yaşı 30+ olanlar bilir anne ve babaları bir bakışla anlatmak istediğini anlayan nesildir onlar. Ve Terim'de bu jenerasyondan bir adam. Bakışı ile oyuncuların ne yapması gerektiğini anlatır.

Çünkü daha önceden anlatmıştır ona bakıyorsa yanlış yapmıştır affetmez cezasını keser.

Ama bu hamza denilen adam antrenman izliyor her hafta kendi kendine triplere giriyor. Tamam Terim'in de geniş bir futbol vizyonu ve bilgisi yok ama tecrübesi vardi. Hamza ve türevleri 50 yıl bu piyasada olsa o seviyeye malesef ulaşamayacaklar.

Belki de utanaraktan futbol yönetimine bok attığım için özür dilerim F. Terim. Egonu bıraktığın her anda başımın üstünde yerin var.
%100 katılıyorum.

Yemin ediyorum seni kastetmedim. Her hamza destekleyeni niye afaroz edeyim. Adam gibi destekleyen herkes ister hamza olsun hatta umut bile olsun umrumda degil.

Benim kastettigim kisi destegi takim sinirlarini asip bir kisiyi alakasiz konularda sacma sapan imalarla destekleyen ASIRIYA kacan birineydi. O da zaten cevabini verdi. Seni kastetsem cekinmem soylerim. Az cok goruyorum mesajlarini konuda forumda dogru duzgun tartismayi bilenlerden oldugun icin senden alinti yaptim. Hakaretti o mesaj. Bende asiriya kactim boyle uslupla hayatta yazmam senden sacma sapan yerlere baglayinca iyice cileden cikariyosun insani. ataturkcu olmak yada olmamakla ne alaka niye sacma sapan yerlere cekiyosun isi.

Neyse kusura bakma.

₪tapa

Cok özür dilerim ozaman Ertugrul ne diyeyim. Macin hararetine geldik bir nevi. Yalniz bana göre, yine de kim olursa olsun hakaret etmek hos degil. Benim mac saatlerinde forumdan genel olarak uzak durmamin nedeni de bu, insan normal sartlar disinda daha gergin oluyor. Hem sert tepki aliyor, hemde sert tepki verebiliyorsun... Bende maalesef kendimi kaptirip, fazla sert yazarak ileri gittim.

Bak terimi başka sebeplerden dolayı artık sevmiyorum. Ama şu ligde hocayım diyen herkesi cebinden çıkarır.

Yaşı 30+ olanlar bilir anne ve babaları bir bakışla anlatmak istediğini anlayan nesildir onlar. Ve Terim'de bu jenerasyondan bir adam. Bakışı ile oyuncuların ne yapması gerektiğini anlatır.

Çünkü daha önceden anlatmıştır ona bakıyorsa yanlış yapmıştır affetmez cezasını keser.

Ama bu hamza denilen adam antrenman izliyor her hafta kendi kendine triplere giriyor. Tamam Terim'in de geniş bir futbol vizyonu ve bilgisi yok ama tecrübesi vardi. Hamza ve türevleri 50 yıl bu piyasada olsa o seviyeye malesef ulaşamayacaklar.

Belki de utanaraktan futbol yönetimine bok attığım için özür dilerim F. Terim. Egonu bıraktığın her anda başımın üstünde yerin var.

Sorun şu ki egosunu bıraktığı an Fatih Terim olmaktan çıkacaktır.

prandelliye edilmeyen küfür kalmadı selçuk burak bütün topçulaar sattı adamı kovulsun diye oynamadılar şimdi hamzaya ne diyeceksiniz peki? hadi görelim yüreğinizi, adamlığınızı.. hak yerini bulduğunda ne diyeceksiniz ?
Çok farkli durumlar. Prandelliyle nerdeyse tüm maçlari 4 gol yiyorduk. Kolay maçlari kazanamiyorduk. Sampiyonluk yarisindan kopmustuk. Hamza ise Prandelli'den kat kat daha iyi oldugunu gösterdi. Simdiki yaptigi büyük hatalar, Hamza Pran Deli den daha iyi bir teknik direktör oldugunu degistirmez.

Cok özür dilerim ozaman Ertugrul ne diyeyim. Macin hararetine geldik bir nevi. Yalniz bana göre, yine de kim olursa olsun hakaret etmek hos degil. Benim mac saatlerinde forumdan genel olarak uzak durmamin nedeni de bu, insan normal sartlar disinda daha gergin oluyor. Hem sert tepki aliyor, hemde sert tepki verebiliyorsun... Bende maalesef kendimi kaptirip, fazla sert yazarak ileri gittim.
Yenilginin ustune gelince ipin ucunu kacirdim. Bende ozur dilerim igrenc mesajlardi.

₪tapa

He Hamza hoca fenerli, o yüzden kaybettik.Ulan ne beyinsiz insanlarla aynı yerde yaşıyoruz.Tamam sinirle gelip yazarsınız da maçın üzerinden 1 saat geçmiş, biraz aklı selim hareket edin.Biz de kızıyoruz zaman zaman hocaya ama hakikaten bazıları mantık sınırlarını zorlayan eleştirilerde bulunuyor.

İkinci yari Emre Colak-Sneijder-Yasin uclusuyle oynatacagina gitti Umut-Pandev-Olcan gibi rezil topculari surerek Hocaligini belli ettirmistir.

Hayatta en sinir olduğum insan tipi, hatalarından ders almayıp hep aynı davranışlar üzerinde tutturan ve takıntı yapanlardır. Hep aynı şeyleri yapıp farklı sonuç bekleyenlere ne denir ?!

"Umut"tan "umut" edeyim derken,"Yasin" okutacak kendine...

Son düzenleme:

" Tamam Terim'in de geniş bir futbol vizyonu ve bilgisi yok"

bu konuda katilamam seninle veya herhangi birisiyle. Bunu söyleyenler genelikle Terimin merkez systemini cözememis olarak algiliyorum.
Dünyanin en iyi systemlerinden birisidir ama oakdarda zor ve her oyuncu profili ile olmayan bir system.

Bu onun systemi ile dünya kulüplerde birinciye kadar cikarti camiayi. Milli takim 2002 yilinda bu systemi ile 3cü dünya kupasinda.
euroda son 4de kaldik sans mans ilede olsa az cok.

gerisini yazmak istemiyorum simdi. Terim hocanin ciddi systemi var. Systemi olmayan bir hoca bukadar basariyi yakalamasi mümkün ola bilirmi ?!

Systemini anlamayan varsa yaza biliriz tabikide.. yada benzerini gidin almanyada leverkusen takimini izleyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt