Hayırlı Cumalar

Cuma ile yardımın ne alakası var onu anlamadım agır sacmalıyor yine

Hayirli Cumalar demenin neresi sorun ediliyor anlamadim. Sonuçta insanlara "Gunaydin", "İyi aksamlar" demek zorunda da değiliz ama hep dediğimiz şeyler.

N5

Bu mübarek Cuma gününde, en temiz duygularımızla ellerimizi açıp dua edelim ve

Allah'a yalvaralım 'Allah'ım nolur Mancini 3-5-2'den vazgeçsin, Amin'

Kimsenin özel hayatında ne yaptığını bilmediğimden dolayı eleştiriyi herkese yapmadığımı belirttim, yapanlar güzel insanlar. Yapmayanlar içindi eleştirim... Çevremde her haltı yiyip, birbirinin arkasından konuşup dedikodusunu yapıp,milletin karısına kız arkadaşına göz koyup, Cuma günü gelinde "Hayırlı Cumalar" diyerek milletin gözüne şirin görünmeye çalışan veya o şekilde sevap falan kazandığını düşünen bir sürü insan var.

Dediklerine yüzde yüz katılıyorum ama mesajını buraya değilde, bunun için özel bir konu açıpta ifade etseydin keşke. Şimdi sen ne kadar bu eleştiriyi herkes için yapmadım desen bile sırf bu konuya yazdığın için ister istemez tepki toplayabilirsin çünkü meselenin temelinde iyi niyet var. Mesela birisi müslüman değil her b.ku yiyor ama yardıma muhtaç insanlara yardım ediyor vs vs şimdi bu adam sırf yardıma muhtaçlara yardım ettiği için iyi birisi mi oluyor. Neyse fazla uzatmaya gerek yok aynı düşünceleri paylaşıyoruz.

Eğitim şart.

Kimsenin özel hayatında ne yaptığını bilmediğimden dolayı eleştiriyi herkese yapmadığımı belirttim, yapanlar güzel insanlar. Yapmayanlar içindi eleştirim... Çevremde her haltı yiyip, birbirinin arkasından konuşup dedikodusunu yapıp, milletin karısına kız arkadaşına göz koyup, Cuma günü gelinde "Hayırlı Cumalar" diyerek milletin gözüne şirin görünmeye çalışan veya o şekilde sevap falan kazandığını düşünen bir sürü insan var.

İşte bu yüzden "Hayırlı Cumalar" vb laflar benim gözümde çok saçma. Gerçekten hayırlı bir şeyler yapmak isteyen kişinin bunu belirtmesine gerek yok, çıksın dışarı ve yardıma muhtaç her canlıya yardım etmeye çalışsın. Söylenilen iki kelimenin kimseye bir faydası olmaz.

Bahsettiğin çevrendeki insanlara bu yönde bir telkinin oldu mu acaba ? Olmadıysa samimiyetini sorgulamalısın bence.. Olduysa bir kişi dahi ikna edene kadar devam et uyarmaya derim. Genelleme yapmak gibi bir hastalığımız da var ayrıca. Biz de görüyoruz taban tabana zıt fikirlere sahip olduğumuz kişilerin yaptığı birbirinden beter yanlışlıkları.

Hayırlı Cumalar demek bir nevi tebrikleşmektir. Yani özel gün ve gecelerde yapıldığı gibi. Bunda fiili bir hayırın varolduğunu düşünmekte abesle iştigaldir. İnsanların birbirlerine bu tür dilekte bulunmalarının başkalarını rahatsız edecek bir yanı yok.

Bahsettiğin çevrendeki insanlara bu yönde bir telkinin oldu mu acaba ? Olmadıysa samimiyetini sorgulamalısın bence.. Olduysa bir kişi dahi ikna edene kadar devam et uyarmaya derim. Genelleme yapmak gibi bir hastalığımız da var ayrıca. Biz de görüyoruz taban tabana zıt fikirlere sahip olduğumuz kişilerin yaptığı birbirinden beter yanlışlıkları.

Hayırlı Cumalar demek bir nevi tebrikleşmektir. Yani özel gün ve gecelerde yapıldığı gibi. Bunda fiili bir hayırın varolduğunu düşünmekte abesle iştigaldir. İnsanların birbirlerine bu tür dilekte bulunmalarının başkalarını rahatsız edecek bir yanı yok.

Eğer okuduysanız ilk yazdığımı, çevremdeki insanları da sürekli uyardığımı yazdığımı görürdünüz. Açıkçası o şekilde yaşamaya devam eden insanlarda bir düzelme görmüyorsam da iletişimimi kesiyorum. Siz tebrikleşme için kullanabilirsiniz, çoğu o şekilde yapmıyor emin olun. Dediğim gibi her ne kadar genelleme yapmış gibi görünsem de, kimseyi tanımadığımdan ve herkese ayrı ayrı yazamayacak olmamdan dolayı fikrimi ortaya söyledim. Yazdıklarım kimseyi rahatsız etmesin, kimseye karşı bir hedefim yoktu, düzgün yaşamaya çalışan her insana inancı ne olursa olsun saygım var. Ateist değilim ayrıca, bir Agnostik olarak yazıyorum bunları. Her şeyden önce bir canlıyım.

Dediklerine yüzde yüz katılıyorum ama mesajını buraya değilde, bunun için özel bir konu açıpta ifade etseydin keşke. Şimdi sen ne kadar bu eleştiriyi herkes için yapmadım desen bile sırf bu konuya yazdığın için ister istemez tepki toplayabilirsin çünkü meselenin temelinde iyi niyet var. Mesela birisi müslüman değil her b.ku yiyor ama yardıma muhtaç insanlara yardım ediyor vs vs şimdi bu adam sırf yardıma muhtaçlara yardım ettiği için iyi birisi mi oluyor. Neyse fazla uzatmaya gerek yok aynı düşünceleri paylaşıyoruz.

Eğitim şart.

İnancı her ne olursa olsun erdemli olan, çevresine saygılı ve duyarlı her insana saygı duyuyorum. İnançlar ulu orta yaşanması, cuma günü cami bildirimleri, her yerden amaçsızca çıkan "hayırlı cumalar" yazılar beni açıkçası rahatsız ediyor (bahsettiğim tipteki insanlar). Doğru yaşamaya çalışan arkadaşların üstüne alınmasına gerek yok, önemli olan erdemi ve saygıyı koruyabilmek.

Eğer okuduysanız ilk yazdığımı, çevremdeki insanları da sürekli uyardığımı yazdığımı görürdünüz. Açıkçası o şekilde yaşamaya devam eden insanlarda bir düzelme görmüyorsam da iletişimimi kesiyorum. Siz tebrikleşme için kullanabilirsiniz, çoğu o şekilde yapmıyor emin olun. Dediğim gibi her ne kadar genelleme yapmış gibi görünsem de, kimseyi tanımadığımdan ve herkese ayrı ayrı yazamayacak olmamdan dolayı fikrimi ortaya söyledim. Yazdıklarım kimseyi rahatsız etmesin, kimseye karşı bir hedefim yoktu, düzgün yaşamaya çalışan her insana inancı ne olursa olsun saygım var. Ateist değilim ayrıca, bir Agnostik olarak yazıyorum bunları. Her şeyden önce bir canlıyım.

"Keşke buraya, facebook'a vb sosyal ortamlara "hayırlı cumalar" yazıp hayır bekleyeceğinize dışarı çıkıp bir iki sokak hayvanını doyursanız, yardıma muhtaçlara elinizden geldiğince yardım etseniz. Biraz şu ezber zihniyetten kurtulun, vicdanı boş kelimelerden medet umarak değil de yapacağınız iyiliklerle güzelleştirin. Bu yazdıklarımı bir saldırı olarak değil, bir tavsiye olarak almanızı isterim. Çevremdeki arkadaşlarıma ne diyorsam aynısını sizlere diyorum.

(Yazdıklarım sadece sizlere yönelik değil, genel ve ortaya bir eleştiri ve tavsiyedir)"

Mesajın bu: Kusura bakma ama ben bu ithamlara alınırım. Burada aleni bir genelleme ve önyargı var. Demek ki iyi örnek olamayan insanların bulunduğu bir çevrede yaşıyorsun, dolayısıyla olaylara bakış açında bu insanlar bir hayli etkili oluyor.

"Keşke buraya, facebook'a vb sosyal ortamlara "hayırlı cumalar" yazıp hayır bekleyeceğinize dışarı çıkıp bir iki sokak hayvanını doyursanız, yardıma muhtaçlara elinizden geldiğince yardım etseniz. Biraz şu ezber zihniyetten kurtulun, vicdanı boş kelimelerden medet umarak değil de yapacağınız iyiliklerle güzelleştirin. Bu yazdıklarımı bir saldırı olarak değil, bir tavsiye olarak almanızı isterim. Çevremdeki arkadaşlarıma ne diyorsam aynısını sizlere diyorum.

(Yazdıklarım sadece sizlere yönelik değil, genel ve ortaya bir eleştiri ve tavsiyedir)"

Mesajın bu: Kusura bakma ama ben bu ithamlara alınırım. Burada aleni bir genelleme ve önyargı var. Demek ki iyi örnek olamayan insanların bulunduğu bir çevrede yaşıyorsun, dolayısıyla olaylara bakış açında bu insanlar bir hayli etkili oluyor.

Türkiye'deki insanların çoğu böyle ister kabul edin ister etmeyin; çevresine duyarsız, fikirlere saygısız, ayrımcı... Eğer böyleyseniz üstünüze alınabilirsiniz, değilseniz sorun yok.

Sent from my RM-914_eu_turkey_355 using Tapatalk

Türkiye'deki insanların çoğu böyle ister kabul edin ister etmeyin; çevresine duyarsız, fikirlere saygısız, ayrımcı... Eğer böyleyseniz üstünüze alınabilirsiniz, değilseniz sorun yok.

Tespitlerine katılmıyorum.

Tespitlerine katılmıyorum.

Tabi ki katılmayabilirsin, herkesin fikri bir değil.

Neyse ben konuyu amacından saptırmayayım daha fazla, sizlere hayırlı "hayırlı Cumalar" yazmalar.

kardeşim birazdan camiye gidiyorum ve senin için de dua edeceğim

Tabi ki katılmayabilirsin, herkesin fikri bir değil.

Neyse ben konuyu amacından saptırmayayım daha fazla, sizlere hayırlı "hayırlı Cumalar" yazmalar.

Amacı doğrultusunda ilerliyor aslında... Neyse size de Hayırlı Cumalar.:wink-34:

Keşke buraya, facebook'a vb sosyal ortamlara "hayırlı cumalar" yazıp hayır bekleyeceğinize dışarı çıkıp bir iki sokak hayvanını doyursanız, yardıma muhtaçlara elinizden geldiğince yardım etseniz. Biraz şu ezber zihniyetten kurtulun, vicdanı boş kelimelerden medet umarak değil de yapacağınız iyiliklerle güzelleştirin. Bu yazdıklarımı bir saldırı olarak değil, bir tavsiye olarak almanızı isterim. Çevremdeki arkadaşlarıma ne diyorsam aynısını sizlere diyorum.

(Yazdıklarım sadece sizlere yönelik değil, genel ve ortaya bir eleştiri ve tavsiyedir)

(Yazdıklarım sadece sizlere yönelik değil, genel ve ortaya bir eleştiri ve tavsiyedir)

@S.Suha Dogan :

Bugüne kadar ben insan ilişkilerinde daima '' Aynası işidir kişinin, lafına bakılmaz. '' atasözünün rehberliği ile doğruları bulmayı aradım.

Sen uzak doğu gezilerinde de müslümanları katleden hinduların ibadet merkezlerine veya kiliselerin, havraların önüne gidip de;

'' Yollarda gezen hindu itlerinize, ineklerinize yardım yapamıyorsunuz madem sefalet çeken hindu insanlarınızın veya afrikadaki, suriyedeki vs aç insanların önüne neden bir kap pirinç lapası koymuyorsunuz '' diye pankart açabilecek bir cesareti mi gösterebildin de;

şimdi gelip özellikle de kimsenin inancına itikadına saygı duyarak ses çıkarmayıp gerçek düşüncelerini bastırma başarısını taşıyabilen insanların mübarek günlerinin coşkusunu paylaşırken araya girip provakatörlük yaparcasına salyangoz satma girişimini senin '' O '' övünerek bahsettiğin GÜYÂ ruhanî özgürlük anlayışına SIĞDIRAMADIM ve makûl insanların da;

Eğitim şart.

şeklindeki akıl yolu telkin eden tavsiyelerine dahi direnmekte ısrar etmeye devam ederek;

İnancı her ne olursa olsun erdemli olan, çevresine saygılı ve duyarlı her insana saygı duyuyorum. İnançlar ulu orta yaşanması, cuma günü cami bildirimleri, her yerden amaçsızca çıkan "hayırlı cumalar" yazılar beni açıkçası rahatsız ediyor (bahsettiğim tipteki insanlar). Doğru yaşamaya çalışan arkadaşların üstüne alınmasına gerek yok, önemli olan erdemi ve saygıyı koruyabilmek.

aynı davranışı sürdürmeye çalışman nedeniyle kasıtlı yaptığına henüz inanmıyor olsam bile,

Eğer burada ve bu konu içinde, bu pisliği yaptığın yerde '' Buradaki insanlardan özür dilemediğin sürece '' bundan sonra kasıtlı yaptığına inanıyor olacağımı ve senin için şu ana kadar duyduğum saygıyı artık taşımayacağımı ve benim gözümde sadece ruhani özgürlüğüne inanan veya insanların inançlarına ve doğal gereklerine saygı duymayıp, SADECE Müslümanlığı diğer dinlerden ayırarak tepki noktası halinde yaşadığını ve artık bu düşüncenin bastırılmakta zorlanır hale gelen bir nefrete doğru gittiğini düşünmem için birçok sebebi sen kendin yarattın.

Benim gözümde buradaki insanlara sokaktaki kediye su verip vermediği seni alakadar etmeden;

BU ÖZÜRÜ ve AF DİLEMEYİ BORÇLUSUN..

EDİT : Birkaç ay sonra da ramazan geldiğinde insanlar birbirinin iftarını tebrik ettiğinde ''GİDİN BAŞKA YERDE İFTARINIZI YAPIN '' mı diyeceksin yoksa..

Geri
Üst Alt