Hayırlı Cumalar

@S.Suha Dogan :

Bugüne kadar ben insan ilişkilerinde daima '' Aynası işidir kişinin, lafına bakılmaz. '' atasözünün rehberliği ile doğruları bulmayı aradım.

Sen uzak doğu gezilerinde de müslümanları katleden hinduların ibadet merkezlerine veya kiliselerin, havraların önüne gidip de;

'' Yollarda gezen hindu itleririnize, ineklerinize yardım yapamıyorsunuz madem sefalet çeken hindu insanlarınızın veya afrikadaki, suriyedeki vs aç insanların önüne neden bir kap pirinç lapası koymuyorsunuz '' diye pankart mı açabilecek cesareti gösterebildin de;

şimdi gelip özellikle de kimsenin inancına itikadına saygı duyarak ses çıkarmayıp gerçek düşüncelerini bastırma başarısını taşıyabilen insanların mübarek günlerinin coşkusunu paylaşırken araya girip provakatörlük yaparcasına salyangoz satma girişimini senin '' O '' övünerek bahsettiğin GÜYÂ ruhanî özgürlük anlayışına SIĞDIRAMADIM ve makûl insanların da;

şeklindeki akıl yolu telkin eden tavsiyelerine dahi direnmekte ısrar etmeye devam ederek;

aynı davranışı sürdürmeye çalışman nedeniyle kasıtlı yaptığına henüz inanmıyor olsam bile,

Eğer burada ve bu konu içinde, bu pisliği yaptığın yerde '' Buradaki insanlardan özür dilemediğin sürece '' bundan sonra kasıtlı yaptığına inanıyor olacağımı ve senin için şu ana kadar duyduğum saygıyı artık taşımayacağımı ve benim gözümde sadece ruhani özgürlüğüne inanan veya insanların inançlarına ve doğal gereklerine saygı duymayıp, SADECE Müslümanlığı diğer dinlerden ayırarak tepki noktası halinde yaşadığını ve artık bu düşüncenin bastırımakta zorlanır hale geldiğini düşünmem için birçok sebebi sen kendin yarattın.

Benim gözümde buradaki insanlara sokaktaki kediye su verip vermediği seni alakadar etmeden;

BU ÖZÜRÜ ve AF DİLEMEYİ BORÇLUSUN..

Özür falan dilemiyorum, eleştirilerim aynı şekilde geçerli. Papağan gibi insanlar cuma günü gelince "hayırlı cumalar"a bürünüyorlar ve ben de bu durumu eleştiriyorum. Bu benim düşüncem, özür dileyecek bir şeyim yok. Kasıt olayına gelince bütün dinlere karşı olumsuz düşüncelerim var, fakat ana dilim olmayan bir yerde oranın cahilleriyle laf dalaşına girmem ben, daha bizim ülkedekilere kendi dilimde laf anlatamıyorum.

Fakat burada olay sadece din değil, vurdumduymaz insanların(her kim ise onlar) dindar görünmeye çalışması. Sen ister üstüne alınırsın, istersen alınmazsın orası beni ilgilendirmez. Eğer sen çevrene karşı duyarlıysan, yolda bir köpek görünce ona ekmek su veriyorsan, bir fakir çocuk görünce cebine harçlık koyuyorsan ya da aklına ne tür bir iyilik geliyorsa, o zaman üstüne alınmana zaten gerek yok. Eğer bunları yapmıyorsan zaten olmamışsın malesef. İstediğiniz kadar "hayırlı cumalar" deyip durun, ancak laf kalabalığı... Bu sadece benim görüşümdür, kimseyi itham etmiyorum. Karşıt görüşlere de saygım var.

Ben bu konu uzasın istemiyorum, çünkü bu konunun açılma amacı belli, insanlar cumadan cumaya girip her gün gördükleri insanlara "hayırlı cumalar" yazıyorlar sadece ve çoğu hayır işlediğini sanıyor. Konu bence hiç amacından sapmasın, bir Agnostik olarak ben sadece eleştirimi yazdım ve bitirdim, bu konuda sıkıntısı olan özelden ulaşabilir bana. Konunun cidden daha fazla amacı dışına çıkmasını istemiyorum diğer arkadaşlar için.

Arkadaşlar yazdıklarımı bir saldırı değil eleştiri olarak kabul edin ve kişisel algılamayın, selamlaşmalarınıza devam edin. Anlatmak istediğim noktayı umarım bazı arkadaşlara anlatabilmişimdir.

Emmoğlu seçimlerde adaylığını koy oyum sana senden iyi siyasetçi olur:ka21:

Özür falan dilemiyorum, eleştirilerim aynı şekilde geçerli. Papağan gibi insanlar cuma günü gelince "hayırlı cumalar"a bürünüyorlar ve ben de bu durumu eleştiriyorum. Bu benim düşüncem, özür dileyecek bir şeyim yok. Kasıt olayına gelince bütün dinlere karşı olumsuz düşüncelerim var, fakat ana dilim olmayan bir yerde oranın cahilleriyle laf dalaşına girmem ben, daha bizim ülkedekilere kendi dilimde laf anlatamıyorum.

Fakat burada olay sadece din değil, vurdumduymaz insanların(her kim ise onlar) dindar görünmeye çalışması. Sen ister üstüne alınırsın, istersen alınmazsın orası beni ilgilendirmez. Eğer sen çevrene karşı duyarlıysan, yolda bir köpek görünce ona ekmek su veriyorsan, bir fakir çocuk görünce cebine harçlık koyuyorsan ya da aklına ne tür bir iyilik geliyorsa, o zaman üstüne alınmana zaten gerek yok. Eğer bunları yapmıyorsan zaten olmamışsın malesef. İstediğiniz kadar "hayırlı cumalar" deyip durun, ancak laf kalabalığı... Bu sadece benim görüşümdür, kimseyi itham etmiyorum. Karşıt görüşlere de saygım var.

Ben bu konu uzasın istemiyorum, çünkü bu konunun açılma amacı belli, insanlar cumadan cumaya girip her gün gördükleri insanlara "hayırlı cumalar" yazıyorlar sadece ve çoğu hayır işlediğini sanıyor. Konu bence hiç amacından sapmasın, bir Agnostik olarak ben sadece eleştirimi yazdım ve bitirdim, bu konuda sıkıntısı olan özelden ulaşabilir bana. Konunun cidden daha fazla amacı dışına çıkmasını istemiyorum diğer arkadaşlar için.

Gerisini okumanın bir anlamı olmadan; bu şartlarda benim gözümde artık; Karakterli ve herkesin tercihlerine saygılı davranır görünen bir kişilikten, din düşmanından öte İslamiyet karşıtı bir kategoriye terfi etmiş olduğunu ilan ediyorum...

Şu sühayı atın plz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu şartlarda benim gözümde artık; Karakterli ve herkesin tercihlerine saygılı davranan bir kişilikten, din düşmanından öte İslamiyet karşıtı bir kategoriye terfi etmiş olduğunu ilan ediyorum...

Tamam edebilirsin, benim için değeri yok. Fikirlere saygı göstermeyen cidden ben miyim yoksa sen mi? Sen benim eleştiri hakkımı elimden almaya çalışıyorsun, kimseye hakaret etmememe rağmen özür dilememi bekliyorsun? Kim acaba fikirlere ve eleştiriye saygısı olmayan? Açıkçası senin benim hakkımda bir şeyi ilan etmenin hiç bir değeri yok gözümde, istediğini yapabilirsin.

Ayrıca beni tanımadan İslamiyet karşıtı ilan etmen de çok ilginç olmuş. İbadetin gizli olanı güzeldir, inanış da kişinin içinde yaşaması gereken bir olgudur. Bu yüzden kendi özelimde yaşadıklarımı burada deklare etmeyeceğim, senin ne düşündüğün de açıkçası umrumda değil. Senin bana iftira etmen bile ilk yazdığım eleştirinin doğruluğunu gösteriyor, bu bile yeter bana. Yazdıklarınla yaptıkların tezat, tam da anlattığım gibi.

Sühadan önce işi saygısızlığa hatta terbiyesizliğe vuran çok adam var,ben bir saygısızlık göremedim yazdığında eleştirilere açık olmak gerekir İslamın yılmaz bekçileri gibi davranmaya gerek yok savunulacak bir durum yok çünkü

[attachment=7067:image.jpg]

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    48,9 KB · Görüntüleme: 66
Tamam edebilirsin, benim için değeri yok. Fikirlere saygı göstermeyen cidden ben miyim yoksa sen mi? Sen benim eleştiri hakkımı elimden almaya çalışıyorsun, kimseye hakaret etmememe rağmen özür dilememi bekliyorsun? Kim acaba fikirlere ve eleştiriye saygısı olmayan? Açıkçası senin benim hakkımda bir şeyi ilan etmenin hiç bir değeri yok gözümde, istediğini yapabilirsin.

Ayrıca beni tanımadan İslamiyet karşıtı ilan etmen de çok ilginç olmuş. İbadetin gizli olanı güzeldir, inanış da kişinin içinde yaşaması gereken bir olgudur. Bu yüzden kendi özelimde yaşadıklarımı burada deklare etmeyeceğim, senin ne düşündüğün de açıkçası umrumda değil. Senin bana iftira etmen bile ilk yazdığım eleştirinin doğruluğunu gösteriyor, bu bile yeter bana. Yazdıklarınla yaptıkların tezat, tam da anlattığım gibi.

Hiç boşuna beni ırkçı diye suçlamaya çalışarak kamoyuna sığınmaya kalkma.. Mesajımın başında '' benim gözümde '' diye belittim ben. Bu kadar mı kör oldun yada menfaat açıkları arar haldesin.

Sen artık '' benim gözümde '' başka dinlere de burası benzeri bir makamda aynı sözleri edebilecek DİK DURUŞA ULAŞAMADIĞIN sürece İslamiyet Karşıtından Din Düşmanı kategorine dahi yükselemeyeceksin asla..

Hiç boşuna beni ırkçı diye suçlamaya çalışarak kamoyuna sığınmaya kalkma.. Mesajımın başında '' benim gözümde '' diye belittim ben. Bu kadar mı kör oldun yada menfaat açıkları arar haldesin.

Sen artık '' benim gözümde '' başka dinlere de burası benzeri bir makamda aynı sözleri edebilecek DİK DURUŞA ULAŞAMADIĞIN sürece İslamiyet Karşıtından Din Düşmanı kategorine dahi yükselemeyeceksin asla..

Hiç bir dine düşman değilim, hepsinin zarar verdiğini düşünüyorum sadece. İthamların ağır ve yanlış. İlginç olan benim anlatmaya çalıştığım ve eleştirdiğim konu din ve İslamiyet ile alakalı değildi. Serkan kardeşim anlamış anlatmak istediğimi ve büyük ihtimal düşüncelerime katılmıyordur da tamamen. Sizin de anlayabilmeniz dileği ile..

Sent from my RM-914_eu_turkey_355 using Tapatalk

Tamer bi sakin ol yahu, bu kadar abartılacak ne var anlamadım,sen bence forumda bazı konularda din üzerine neler yazıldığını pek bilmiyorsun yada ne gibi terbiyesizlikler yapıldığına denk gelmedin, bazı yazılanları görsen böyle konuşmazdın çünkü, Süha ile neredeyse hiçbir görüşüm uyuşmaz ama bir saygısızlık yaptığına da şahit olmadım,ayrıca biraz hoşgörülü olmak lazım sen din düşmanısın demek kolaya kaçmak oluyor,bu yaklaşımın da kimseye bir yararı olmaz, tecrübe ile sabittir yazdığım

Tamer bi sakin ol yahu, bu kadar abartılacak ne var anlamadım,sen bence forumda bazı konularda din üzerine neler yazıldığını pek bilmiyorsun yada ne gibi terbiyesizlikler yapıldığına denk gelmedin, bazı yazılanları görsen böyle konuşmazdın çünkü, Süha ile neredeyse hiçbir görüşüm uyuşmaz ama bir saygısızlık yaptığına da şahit olmadım,ayrıca biraz hoşgörülü olmak lazım sen din düşmanısın demek kolaya kaçmak oluyor,bu yaklaşımın da kimseye bir yararı olmaz, tecrübe ile sabittir yazdığım

Bu konuyu artık kaşımak taraftarı değilim Ama; muhatabı sen olduğun için bir seferlik yazıcam..

Çok basit bir kriter değerlemesi yeter. BURADA ve bu şekilde bir kalkışmaya kimin hakkı var. Hakkı yoksa haksızdır. Ve makamında incittiği insanlara da diyeti olan özürü borçludur.. Bu kadar basit.

Forumda fenerlilere bile saygı var ama biraz muhafazakârsan ve bunu belli edersen itilir, kakılırsın. Burada yerin yok maalesef kardeş, kusura bakma :numbness:

Haftanin 6 günü küfür et karina kizina cocuguna eziyet et cuma günü hayirli cumalar yaz camiye git...

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt