Salih Sahin
10 Numara!
- 3 Aralık 2012
- 11.894
- 4
- 783
Suhanin ilk mesajinda bir şey yok konu niye bu hale geldu
Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Buradaki bazı ehli müslim arkadaşlar çok komik, eleştirildiklerinde inancını bile bilmediği adama "Ateist" damgası vuruyorlar hemen, din düşmanı ilan ediyorlar. Ha ateist olsam bile bununla da gurur duyardım her inancımla olduğu gibi. Ateistler çünkü genel olarak bu bahsettiğim eleştiriye tahammülü olmayan ehli müslim arkadaşlardan daha zeki, objektif, sorgulama yeteneği gelişmiş, bilime araştırmaya önem veren, her duyduğuna inanmayan ve çevresindekilerin inançlarına saygılı insanlar. Bir de müslümanım diye geçiniyorsunuz ama insanlara iftiraya gelince konu mahalle karısını geçiyor ağzınız.
Bir de yaptığım kişisel bile olmayan küçük bir eleştiri için bana saldıran bir kaç arkadaşa söylüyorum, sanırım sizler tam bahsettiğim o "boş hayırlı cumacı"lardansınız ki üzerinize alınıp hemen saldırıya geçtiniz. Güzel işleri, cennetteki hurilerle seks yapmak amacıyla değil, vicdanları güzel olduğundan karşılıksız yapan inançlı arkadaşlar seslerini çıkarmadılar, çünkü üstlerine alınmadılar bile.
Benden bu kadar. Hayatlarını çevresindeki canlılara iyilik yapmaya adamış ve bunu cennet beklentisiyle değil sadece yapmak istediği için yapan tüm inançlı arkadaşlara selamlar.
Selamlar renkdaş ve diğer arkadaşlar,
Suha, seninle istediğin kadar düşünce, bilgi alış-verişi yapabiliriz, tartışabiliriz.
Ayrıca, sana katıldığım yerlerde var. Hiç sıkıntı yapma. Herkesin inancına saygılıyız.
İfadelerinle ilgili düşüncelerim şöyledir.
Ateistler, genel olarak bu bahsettiğim eleştiriye tahammülü olmayan ehli müslim arkadaşlardan daha zeki, objektif, sorgulama yeteneği gelişmiş, bilime araştırmaya önem veren, her duyduğuna inanmayan ve çevresindekilerin inançlarına saygılı insanlar.
Kuran, kelime manasıyla "Okunan, Okunması gereken" demektir ama toplumumuzda "en az okunan" ve üzerinde inanan/inanmayan herkesin "en çok yorum yaptığı" belki de nadir kitaplardandır.
Kuran (dinimiz), kendinden o kadar emindir ki, kendisinin en iyi anlaşılması, sorgulanması ve hatta Allah'ın varlığını rasyonel bir şekilde kanıtlamak adına, içerisinde en çok tekrarlanan cümlelerden biri nedir biliyor musun ? "Aklınızı kullanmıyor musunuz ?" "Aklınızı çalıştırmayacak mısınız ?" "Hiç düşünmüyor musunuz ?" "Düşünen bir toplum için söylüyorum..." "...bu ayetleri, düşünüp gerçeği bulasınız diye söylüyorum.." "Hiç düşünmez misin ?".....
Kuran, sorgulanmaktan, üzerinde kafa yorulmaktan asla kaçmaz. Asla bir öcü kitabı değildir, saklanmaz. Aksine gördüğün gibi defalarca, zekanı kullanmayı, aklını kullanmayı teşvik eder. Çünkü, eğer düşünürsen, kendisine varacağından emindir.
İkinci bir konu, Kuran, bilime araştırmaya önem verir. Ateistlere yaptığın vurgu, öncelikle İslam'a yapılmalıdır.
Kuran, bilime/araştırmaya kesinlikle değer verir ve bunu aşağıdaki ayetlerden görürüz.
Oku! (Alak-1.ayet)
Onlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler. (Ali İmran-191.ayet)
İyice araştırıp kavrayan bir topluluk için, ayetlerimizi ayrıntılı açıkladık.(Enam-98.ayet)
Diğerlerini yazmıyorum. Verdiği önemi, defalarca tekrarlar.
Üçüncü konu, "her duyduğuna inanmayan insanlardır" ifaden.
Ey İman edenler ! Zandan çok sakının ! (Hucurat-12.ayet)
Burada bizden istenen, her konuda gerçek bilgiye sahip olunması ve zannederek insanlara hatalı yakıştırmalardan kaçınılması emredilmiştir.
Dördüncü konu, "çevresindekilerin inançlarına saygılı insanlardır" ifaden.
Dinde, zorlama yoktur. (Bakara-256.ayet)
Aslında, bunu isteyen dinimiz.
Özetle, yukarıda Ateistlerindir dediğin özellikler, aslında Allah'ın bizden olmamızı istediği özelliklerdir (okumak, düşünmek, aklı kullanmak, araştırmak, bilime kafa yormak, gerçek bilgiye ulaşıp konuşmak, diğer inançlara saygılı olmak).
Sence de, Allah'ın bizden istediği bu özellikler, güzel ve doğru değil midir ?
Akla, zekaya veya mantığa aykırı mıdır ?
Belki farklı bir cevap bile yazabilirsin ama içinden "Evet, doğru" diye geçiriyorsan eğer, Kuran'ı okumanı tavsiye ederim.
Üslubun ve fikirlerin için teşekkürler Turgay. Ben Kuran tecümelerini ciddi bir biçimde araştırmaya 2006 yılında Üniversite 2. sınıftayken başlamıştım, yani yeterli şekilde bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum bu konuda. Burada benim eleştirdiğim konunun İslam veya Kuran ile alakası olmadığından çok üstünde durmak istemiyorum konunun. Yüzeysel olarak söylersem her din ve öğreti gibi İslamiyet içinde de bazı çelişkiler ve yanlışlıklar olduğunu düşünüyorum, aynı zamanda çokça güzellikler olduğunu da biliyorum
Ateist kibiri boyle bisey Allah'a uzak olan boyle kendine tapiniyor iste.
Allah akil fikir versin.
Peki, Kuran ile uygulama arasında farklılık gördün diye mi yanlışlık var diyorsun ? Çelişki dediğin bunlar mı yoksa ?
"2+2=5" diyen birini görüpte, "Matematik'te çok çelişki var" demek gibi bir durum mu yaşıyorsun yoksa ?
Örnek vereyim, cuma günleri insanların birbirlerini selamlaması güzel birşey.
Güzelde bir topic açılmış, herkes birbirine güzellikler diliyor.
Ama mesela, internet'te "cuma, günlerin efendisidir" denildiğinde, Kuran'a baktığımda, "cuma, diğer günlere göre üstündür" diye bir ifade görmüyorum. Ama buna takılıpta, Kuran'da çelişki var demiyorum. Uygulamada veya yorumda farklılıklar var diye bakıyorum olaya.
Benim bahsettiğim çelişkiler çok çok farklı ve kanıtları olan çelişkiler ama konu bu değil pek girmek istemiyorum bu konuya. Başka bir platformda olabilir, çünkü bu topic dediğin gibi selamlaşmak amacıyla açılmış. Benim eleştirimde ise kişisel bir itham yoktu kimseye karşı. Konu bir kaç kendini bilmez yüzünden bambaşka yerlere geldi, belki de iyi niyetime rağmen ben bu konuya eleştirimi yazmamalıydım. Bu da benim hatam olabilir..