Hayvanlar Alemi Bilgi ve Paylaşım Başlığı

Whiskas verdim bir kaç kez. Kustu. İçindeki jöle sanırım yaramadı.

Ayrıca Whiskas'ın zarar verdiği yönünde çok duyum aldım

Ahmet Abi,kuru mamasını değil yaş mamasını veriyordum.Yaş mamadan hiç sorun yaşamadım,sadece etli olanı yemediler ama tavukluyu dibini bile yalıyorlar :)
Kuru mama hakkında ben de çok duydum ama onu hiç satın almıyorum.

Geçen Cumartesi arka bahçeden kedi miyavlaması sesi geliyordu, daha önce de duymuştum yavru kedi sesi olduğu belli ama annesini falan çağırıyor sandım. Ama sürekli aynı şekilde bir iki gündür miyavlayınca kıllandık abimle gidip bakalım dedik. Gittik baktık ki karşımızda küçücük bir yavru kedi, bir gözü tamamen kapanmış bir gözü yarım açık. Tamamen bitkin, can havliyle miyavlıyor öyle. Öyle içim acıdı ki abi dedim bunu böyle bırakmayalım götürelim hayvan hastanesine baksınlar etsinler, bırakırsak ölecek. Aldık yakınlardaki hayvan hastanesine götürdük (iyi ki açmışlar buraya o hastaneyi). Veteriner ilgilendi etti, bir sürü ilaç milaç mama vs... Biz geçici olarak tedavisini yaptırır sonra düzelince bırakırız dışarı niyetiyle aldık ama hayvan gerçekten çok kötü durumda olduğu için dışarı bırakma ihtimali kalmadı tabi.

Neyse getirdik eve banyo yaptırdık. Abartmıyorum belki de 100-150 tane pire vardı üzerinde. Ne lanet hayvansa onlar da şampuanla bile çıkmıyorlar. Epey bir uğraştık, iyice kuruttuk makineyle. İlk gün zorla besledik hayvanı sonradan bu bir açıldı tutamaz olduk :DD Evvelden çok muhabbet kuşu besledim, şu anda da 1 muhabbet 1 kanaryam var evimde ama kedi bambaşka bir olaymış. Geliyor kucağına yatıyor zorla sevdiriyor ya kendisini nasıl acayip oluyorum anlatamam. Allahım böyle bir tatlılık olamaz. Zaten hayvan daha 1 aylık civarı, ölümüne sevimli kerata. Bırakamıyorum şimdi kucağımdan inmiyor :DD Bıraktığım zaman bazen üstü kapalı bir yere geçiyor (masanın altına, koltukların altına vs) beni bekliyor. Bazen de oradan oraya deli gibi koşturuyor, durmadan oyunlar, ters dönmeler, patilemeler... Biz getirdiğimizde yürümeye mecali yoktu abartmıyorum.

Bizim aklımızda hiç yoktu normalde kedi falan beslemek hele annem aman eve getirmeyin diyordu şimdi iyice bağlanmaya başladık. Anneme bile bizde mi kalsa dediğim zaman artık yok diyemiyor, zor olur diyor sadece. Zaten veteriner bizi görür görmez "Öncelikle hayırlı olsun." demişti gülerek o zaman kıllanmıştım öyle kolay kolay kurtulamayacağımızdan :D

Sözün özü hayvan mutlu, sağlıklı biz daha mutluyuz. Böyle sevimlilik olmaz olsun ya :D

https://i.hizliresim.com/D98ydz.jpg

https://i.hizliresim.com/d0W77L.jpg

(Modem sıcak diye bazen ona oturuyor)

bu da bizim uykucu.
52oG1D.jpg

bu arada mama tavsiyelerinizi bekliyorum, 6 aylık kediler için hangisi uygun olur pek tecrübem yok bu konuda.

Son düzenleme:
uploadfromtaptalk1444217984334.webp

Kilo aliyor kurban bayrami bi Sancheze yaradi :)

Tapatalk

52krVM.jpg

Büyüdü de büyüdü itoğlu it :asd:

Eğitmeniyle beraber zaman geçirirken ki resmi

rts pitbull beslemek gibi gaflete mi dusuyorsun

Benim kendi seçimim değildi pitbull beslemek, hele bu kırmızı burun dedikleri cinsleri görünce yol değiştiriyordum.

Evime getirdi arkadaşım, annesi tarafından atağa maruz kalmıs 20 günlük yavruyu. Ettik ettirdik 14 aylık hale getirdik.

Gaflet derken bu zamana kadar 5 köpeğim oldu. Cocukluktan beri her ırk köpekle 1e1 ilişkim olmuştur.

Sahibinin ağzının içine bakan ve bu kadar sadık bir tür köpek ben daha görmedim Refikcim.

Pitbull'lar gayet güzel , anlaşılması ve komutları algılaması bakımından son derece kolay bir türdür.

Onu avlanırken veya oynarken izlemekte çok zevklidir. Koşuşlarında belgesellerden izlediğimiz çitaların stilini görebilirsin.(kısa bacaklı kırmızı burunlu pitler için)

Max Speed 50/kmh diye biliyorum yani ondan kaçman imkansıza yakın birşeydir.

Sinir kat sayıları diğer kücük ırk süs köpeklerine göre daha yüksektedir. Yani çocuklara tahammülü olan bir ırktır.

Evimde boya badana işleri yaparken bizi 1 günlüğüne misafir eden yakın arkadaşım şuan 1 pitbull sahibi :) Ertesi gün gidip pitbull sahiplenmiş.

Amerika da ailelerin neden en çok tercih ettikleri köpek pitbull araştırmak lazım.

Köpeğin pasaportu ve ID chip i olmak üzere birçok dalga dümeni vardır. Benden koparmak için çok uğraştılar. Her defasında o amigo polis ve zabıtaların suratına köpeğin pasaportunu yapıştırıp '' la ahmet köpeğin bile pasaportu var senin varmı :asd: '' gibi aralarındaki banel muhabbeti dinlemek çok güzel oluyor :D

Demek istediğim Refikcim eğitim çok önemli. Hayvan içinde İnsan içinde; eğitimsiz insanlar tarafından Türkiye'de yönetildiğimizi unutma.

Eğitim herkese lazım. :)

Köpeğiyle böbürlenen insanlardan olmadım lakin bu hayvan başka birşey ya.

Pitbull diyip hor görürüz , canavar ve uslanmaz olduğunu düşünürüz lakin öyle değil.

Cuma vaktinden sonra köpeğimle sahilde dolanalım dedik. Kimseler yok hava ciseliyor 10 numara ortam yani :)

Benim duymadığım bir sesi duyup koşmuş bizim canavar. Nereye diye bende peşinden koşturdum.

Kilisenin arka tarafında 3 adam bir suriyeli kızı sıkıştırmış dövmek mi artık taciz etmek mi istiyorlar naptıklarını anlamadım.

Hemen olaya müdahil olup 3 adamı püskürttü bizim sarı öküz.

Kızda bişeyler dedi gitti anlamadım. Ulan sen köpeksin superman mısın sese koşup insan kurtarıyorsun.

Buda böyle bi anımdı. Tanıdıkca beraber yaşadıkca pitbullumu daha çok seviyorum.

Maşallah de geç :asd: :asd:

0LlBko.jpg

Pitbull diyip hor görürüz , canavar ve uslanmaz olduğunu düşünürüz lakin öyle değil.

Cuma vaktinden sonra köpeğimle sahilde dolanalım dedik. Kimseler yok hava ciseliyor 10 numara ortam yani :)

Benim duymadığım bir sesi duyup koşmuş bizim canavar. Nereye diye bende peşinden koşturdum.

Kilisenin arka tarafında 3 adam bir suriyeli kızı sıkıştırmış dövmek mi artık taciz etmek mi istiyorlar naptıklarını anlamadım.

Kızda bişeyler dedi gitti anlamadım. Ulan sen köpeksin superman mısın sese koşup insan kurtarıyorsun.

Buda böyle bi anımdı. Tanıdıkca beraber yaşadıkca pitbullumu daha çok seviyorum.

0LlBko.jpg

KXjkSSD.jpg

0LlBko.jpg

Kendinden emin, hiç birşeyi takmayan genius rus tetikçi gibi çıkmışsın Atakan :D

Sanchez'e saygılar, selamlar.

Kendinden emin, hiç birşeyi takmayan genius rus tetikçi gibi çıkmışsın Atakan :D

Tek karede nasıl insanın ruh halinden ötürü yaşadığı iç dünyasını 3 sıfatta nasıl anlattın helal olsun abi :D saygı duyuyorum :hat:

Dikkatli bakınca biraz öyle bir resim olmuş ama poz %100 doğal haberim yoklusundan :asd:

Benim kendi seçimim değildi pitbull beslemek, hele bu kırmızı burun dedikleri cinsleri görünce yol değiştiriyordum.

Evime getirdi arkadaşım, annesi tarafından atağa maruz kalmıs 20 günlük yavruyu. Ettik ettirdik 14 aylık hale getirdik.

Gaflet derken bu zamana kadar 5 köpeğim oldu. Cocukluktan beri her ırk köpekle 1e1 ilişkim olmuştur.

Sahibinin ağzının içine bakan ve bu kadar sadık bir tür köpek ben daha görmedim Refikcim.

Pitbull'lar gayet güzel , anlaşılması ve komutları algılaması bakımından son derece kolay bir türdür.

Onu avlanırken veya oynarken izlemekte çok zevklidir. Koşuşlarında belgesellerden izlediğimiz çitaların stilini görebilirsin.(kısa bacaklı kırmızı burunlu pitler için)

Max Speed 50/kmh diye biliyorum yani ondan kaçman imkansıza yakın birşeydir.

Sinir kat sayıları diğer kücük ırk süs köpeklerine göre daha yüksektedir. Yani çocuklara tahammülü olan bir ırktır.

Evimde boya badana işleri yaparken bizi 1 günlüğüne misafir eden yakın arkadaşım şuan 1 pitbull sahibi :) Ertesi gün gidip pitbull sahiplenmiş.

Amerika da ailelerin neden en çok tercih ettikleri köpek pitbull araştırmak lazım.

Köpeğin pasaportu ve ID chip i olmak üzere birçok dalga dümeni vardır. Benden koparmak için çok uğraştılar. Her defasında o amigo polis ve zabıtaların suratına köpeğin pasaportunu yapıştırıp '' la ahmet köpeğin bile pasaportu var senin varmı :asd: '' gibi aralarındaki banel muhabbeti dinlemek çok güzel oluyor :D

Demek istediğim Refikcim eğitim çok önemli. Hayvan içinde İnsan içinde; eğitimsiz insanlar tarafından Türkiye'de yönetildiğimizi unutma.

Eğitim herkese lazım. :)

Daha önce yazdığım üzere arkadaşımın pitbull'u var. Sanchez ile aynı cins değil, arjantin bilmem ne pitbull'u. Aynen dediğin gibi tamamen sahipte bitiyor iş, köpek'te en ufak bir agresiflik yok, bazen benim eve getiriyor ve kedimle gayet iyi anlaşıyor, tabi yanlız bırakmıyorum ne olur ne olmaz diye ama en ufak bir agresiflik yaptığını görmedim.

Çişini yaptırmaya çıkardım bir kaç kere, sokak köpeklerine bir kaç defa havladı ama saldırıya falan geçmedi. Hayvancağızların adı çıkmış şerefsiz köpek dövüştürücüleri yüzünden.

Ayrıca saygıdeğer abiciğim, John Wick reyisin son sahnede barınak kafesten pitbull sahiplenip gittiğini de unutmayalım :hat:

yRNz49.png

Son düzenleme:

0LlBko.jpg

Çok güzel bi bağ var vala aranda gördüğüm kadarıyla. Resimde de ikinizde çok iyi çıkmışsınız.

Kedi maması konusunda kafam karıştı.

Profesyonel diye satılan mamaların(hills,proplan,royal canin gib) çoğunda yüksek miktarda tahıl varmış ve bu kedilerin doğasına aykırıymış. Bir grup bunu savunuyor, tahılsız ve hayvansal proteini yüksek mamaları öneriyor (orijen,acana,ND gibi)

Başka bir grup ise aşırı proteinin zarar verebileceğini ve ek olarak tahılın herhangi bir zararının olmadığını söylüyor.

Hangisi doğru söylüyor çözemedim.

Geri
Üst Alt