Hazırlık Maçı | Galatasaray 1-0 Lazio | Maç Sonucu | 4 Ağustos

Cevap: Hazırlık Maçı | Galatasaray 1-0 Lazio | M.S | 4 Ağustos

hamiti suanki futboluyla elestriyorum ben. sana kafamin yapisini degilde niye hamiti elestirdigim konusunu anlatayim. futbolcunun yeni gelmis olmasini, takima uyum saglayamamis olmasini, gecen sezon komple sakat olmasini anlayabilirim. bu konularla ilgili en ufak bir sorun yok. ama bu tur sorunlarin adamin en azindan ilk 30 dakika pres yapmasina, kanat oyuncusu olarak 1-2 orta yapmasina, bek ileri ciktiginda onun kademesine gecemesine engel oldugunu dusunmuyorum dogru mu? ayrica hamit oyuncularin bircogunu zaten milli takimdan taniyor. yurtdisindan ilk defa gelmis dillerini anlamayan biri degil. onun disinda bugun takimda yeni olan 3 oyuncu daha vardi. ve benim sahsi gorusum 3'ude kendi mevkilerine gore daha iyi birer alternatif oldugunu gosterdi. 4. gelecek olani (amrabat) zaten burdaki herkes gorecek, maas olarak hamitin 1/3 fiyatina oynadigi halde nasil hamitten 3 kat fazla katki yapacagini.

dedigim gibi elestrim bu son maclarda gordugum hamit uzerinedir. ve kimse yeni geldi, gecen sene oynamadi muhabbeti yapmasin. bu sizin dediginiz bir futbolcunun oynama suresini kisaltir ( 60dk, 45 dk, 30 dk vs.). oyunda kaldigi sure icindeki kotu pas vermesinin, pres yapmamasinin, posizyon hatasi yapmasinin sebebi degildir.

Eboue'yi tanımıyor henüz. Bu da sağ kanatta oynayan oyuncumuz için çok önemli. Eboue ne zaman etkili olur, sağ kanat oyuncusu biraz içe kayıp Eboue'ye alan açar o da bindirir. Henüz birlikte oynamaya alışmamışlar. Geçen seneki sakatlığından dolayı da biraz çekingenliği var, %100 maç kondisyonuna ulaşmadan kendini zorlayıp bir daha sakatlanmak istemiyor bence. Biraz insaflı olmak lazım.

hamit tutmasa bile yerine alternatif oyuncular var ama hamitin gelmesi iyi oldu kontenjan acısından

Hamit iyi bir transfer. Bunun sakatligi var, cezalisi var, kontenjan olayi var. Her sartta sorun olmadan sahaya surer oynatirsin. Ama Hamit, Real yada Beyern icin ne ise Galatasaray icin sadece biraz daha onemlidir bana gore. Fazlasi degil.

Aranızdan bazıları ya futboldan anlamıyor,

Ya da çok popülist olmak istiyor,

Hamit Bismillah kaçıncı maçı ?

Hamit'in maç eksikliği var bariz belli..

Allah Akıl fikir versin Hamit'e laf diyene... Buna çekememezlik arkadaş...

[yonetici]Biraz daha sakin lutfen.[/yonetici]

GsTv'de tekrarı başladı.

Eboue'yi tanımıyor henüz. Bu da sağ kanatta oynayan oyuncumuz için çok önemli. Eboue ne zaman etkili olur, sağ kanat oyuncusu biraz içe kayıp Eboue'ye alan açar o da bindirir. Henüz birlikte oynamaya alışmamışlar. Geçen seneki sakatlığından dolayı da biraz çekingenliği var, %100 maç kondisyonuna ulaşmadan kendini zorlayıp bir daha sakatlanmak istemiyor bence. Biraz insaflı olmak lazım.

insallah duzelir. hepimizin istedigi o sanirim. ama bir arkadas dogru bir noktaya deginmis, hamitte realden gelmenin vermis oldugu bir gaz var diye. ama bugun oynadigi oyunu gercekten begenmek baska birsey, hamit boyle oynamaya devam ederse sikinti yasariz diyebilmek baska birsey. ben ona karsi bir insafsizlik yapmadim zaten yandik bittik bu nasil bir adam diye. ama kendine mental olarak bir ceki duzen vermesi gerektigide asikar. bunuda eger yazamaycaksak buraya ne anlami kaldi forumun???

maçı arkadaslarla izledim ve güzel bir muhabbet icinde tartısarak birtakım izlenimler edindim.

muslera: top gelmedi ama istekliydi surekli gozu toptaydı yani bir an olsun oyundan sogumadı

eboue: her zamanki gibi elinden gelenin fazlasını yaptı ve sakatlanma pahasınada olsa hazırlık macı olmasına ragmen her pozisyonun icersindeydi mactan cıktıgında fatih terim ozel olarak tebrik etti sempatik hareketleriyle

semih:gecen seneki dusuncemi bayagı degistirmis tek basına yetmez genc bu yuzden deneyimli biri gerek melo ve ujfulusi acıklarını kapatıyor diyordum fakat bu sene goruyorumki semih orta sahanın acıklarını kapatıyor gibi :) cok iyi bir ilerleme var tebrik ediyorum

ujfulusi:tecrube abidesi derler ya bence oyle bu mactada gorduk ve fizigi gecen senekinden daha iyi geldi bana kendini her zaman diri tutuyor..

hakan balta: bizim taraftar bir turlu alısamadı buna ama bence bugun cok iyiydi hatta en iyilerinden ilk 3 sıranın icindeydi zaman zaman ileri cıkısları goz doldurdu yerine biri degil sadece ona bir alternatif dusunulmeli gorevini yaptı cok calıstı..

dany:ilk hareketleri 2. sınıf topcusu gibi geldi sadece topu kesisi birebirde cok iyi adam gecirmiyor ama pozisyon tutmada hata var sureklı semihin dibinde bir turlu yanından ayrılmıyor ve topu kullanısı kotu degil berbat ya cok hızlı atıyor ya da belli olmayan bir yere atıyor heyecanına ve uyum surecıne baglıyorum ama bence ileride iyi olucaktır suanda digerlerine gore biraz daha altta kaldı

selcuk:bu adama yemin ediyorum acımaya basladım cok iyi bir oyuncu ama adamın kafası karıstı geriye mi ileriye mi yalnız her iki işide müthiş yaptı fakat eğer melo gelirse asıl o zaman coşar ama yine çok iyi toplar kesti ve iyi paslar attı fakat geride daha iyiydi ileriye göre çünkü zorlandı sonuçta oda insan kesinlikle bir defansif oyuncu gerek MELO tarzı kumara gerek yok al meloyu..sonuç olarak çok iyiydi.

engin:geçen seneki engin sahnelerde bence üzerine bir şey koymamış engin aynı engindi sürekli pres yapıyor bir hareketlilik var bence önemli alternatiflerden biri olacak hatta emreyle ilk 11i zorlar.

emre:üzerine koyarak devam ediyor çok iyiydi kendine güveni müthiş o fiziğe rağmen sürekli ikili mücadelelerdeydi ve çoğunda da başarılıydı semih ile emre geçen seneki futbolun üzerine bayağı bir şey koymuşlar helal olsun..

hamit:selçuktaki sıkıntı bunda da var melo tarzı bir adam olmadığı için adam şaşırdı ileriye mi geriye mi selçuğuda rahatlatmaya çalışıyor o yüzden ileride tam olarak varlık gösteremedi ama geride daha iyiydi bence iyi yolda inşallah melo gelince performansı %100 artacak

elmander:fizik olarak tam hazır değildi ama yine elmander bildiğimiz elmanderdi basıyor pas veriyor koşuyor arayış içerisinde ve golünüde attı golü attıktan sonraki burağa giderek golü atmasına rağmen neden pas atmadığını izah etmesi taktire şayandı :) sonuç olarak elmander sakat veya cezalı olmadığı sürece bu takımın banko oyuncusudur.

burak: iki maçtır bir adama bu kadar mı faul yaparlar sürekli bir arayış içerisinde orta sahaya hatta defansa kadar geliyor yardıma ve top almak için bence iyi transfer ilerleyen maçlarda ne demek isteidiğimi daha iyi anlarsınız

aydın:baba olduktan sonra bir şeyler oldu futbolu çok gelişti ve sabrinin açıklarını bile kapattı önemli alternatiflerden biri fakat ilk 11 olasılışı engin ve emre'ye göre biraz daha düşük

yekta:stili iyi olabilir fakat bence ilk 11 için şuanda imkansız daha çok türkiye kupasında kullanılacak diye düşünüyorum fakat elinden geleni yapmaya çalışıyor sonuç olarak zamana ihtiyacı var

umut-necati : bence ikiside ikinci yarı tempo düştüğü için ayak uydurdular ve çok iyi değillerdi özellikle necati fakat necati her zaman bu takımda iş yapar önemli alternatiflerden biri umut ise burak'ı zorlar hatta imparator umut'u sağ önde bile deneyebilir ki bunu ligde görüceğiz.

sabri:panik havası vardı aklı başka yerdeydi sol kanatta oynayan bir adam vardı adını unuttum ondan korkuyordu yani adam topa basınca sabri yalandan sanki ayağını uzatıyordu imparator bile kaç kere sinirlendi :) ama yapacak bir şey yok sabri=sabridir :)

riera:top gelmedi fakat gözlemlediğim şu isteksiz yani adam sonradan girmesine rağmen bunu diğer maçta da yaptı topa hızlı basmıyor yavaşça gidiyor topun üzerine bu sürede de rakip hemen topu kontrol ediyor

culio: kafasında kesinlike galatasaray-lazio maçı yoktu gitme-gitmeme vardı iki maçtır şunu kabullenmiş gibi bunlar beni gönderecek o yüzden bencil davrandı bazen fakat sabriyle beraber bugunun en kotusuydu alternatif kullanılsın deniyorda zaten aydın engin emre riera tarzı adamlar var ve bunlar üstelik yedek bekleyecek yani culio'ya sıra gelene kadar bu takımda kalırsa sırf yıllık galiba 600 bin dolar alıyormus rotasyonda kullanılmak bırakırlar gibime geliyor ve ücreti uygun tabiki orduyla yasanan olaylarda var ama suanki yapısı ile ilk 18 bile zor

ufuk:bugun oynamadı ama musleranın yedeği daha guven verecek biri olmalı veya alt yapıdan birini koysunlar en azından gelecekteki kalecimizi bulabiliriz..

.

[video=youtube;k17k4FWb70A]https://www.youtube.com/watch?v=k17k4FWb70A[/video]

İzlemeyenler için özet.. :yenieek:

524507_422739001111821_405301310_n.jpg

T-Shırt acayip gzl

GSTV için link istemek yasak mı ?

Aranızdan bazıları ya futboldan anlamıyor,

Ya da çok popülist olmak istiyor,

Hamit Bismillah kaçıncı maçı ?

Hamit'in maç eksikliği var bariz belli..

Allah Akıl fikir versin Hamit'e laf diyene... Buna çekememezlik arkadaş...

[yonetici]Biraz daha sakin lutfen.[/yonetici]

Hamit buyük maclarin oyuncusu, böyle hazirlik macinda kimse verim beklemesin. ayrica Hamit gibi kaliteli isime laf atmak cok komik. Hamit bu takimi en kötü maclarinda galibiyete sürükleyebilecek oyuncudur.

hamit geriye gelip top aldığı sürece sağ kanatta sırtı dönük sıkıştığı sürece bi halt yapamaz

çünkü oyunu geriden açıcak bi oyuncumuz yok

ters topları atıcak bi oyuncumuz yok

topla geriden katedip kanatları boşa çıkarıcak bi oyuncumuz yok

bunların hepsini ofansif manada melo sezon genelinde bir çok kez yapıyordu

işin defansif kısmına gelirsek rakip ilk atağa çıkarken gelip basıcak oyuncumuz yok

dönen topları rakipten seken topları alıcak oyuncumuz yok

orta alanda sertliği sağlıcak ve aynı zamanda dayak yememizi önlicek bi oyuncu yok

bunlarında hepsini defansif manada melo tek başına yapıyordu

o muadilde bi oyuncu bulurlarsa şamda kayısı yok bulamazlarsa o zaman yandı gülüm keten helva cümleten geçmiş olsun deriz

zira ,

bir oyuncu futbolda çok şeydir

öyle bi oyuncunun olmamasıyla size direk oyunu etkilenicek 5 oyuncu sayarım

insallah duzelir. hepimizin istedigi o sanirim. ama bir arkadas dogru bir noktaya deginmis, hamitte realden gelmenin vermis oldugu bir gaz var diye. ama bugun oynadigi oyunu gercekten begenmek baska birsey, hamit boyle oynamaya devam ederse sikinti yasariz diyebilmek baska birsey. ben ona karsi bir insafsizlik yapmadim zaten yandik bittik bu nasil bir adam diye. ama kendine mental olarak bir ceki duzen vermesi gerektigide asikar. bunuda eger yazamaycaksak buraya ne anlami kaldi forumun???

Ben o mesajı sana yazmamıştım zaten. Gereksiz transfer, bir ton parayı buna mı verdik diyen arkadaşlara sitemim.

Real'den gelme meselesine gelince, Hamit'in o tür egoları olduğunu sanmıyorum. Milli takımın başarısızlıklarında bile ağır bir biçimde kendini ve takım arkadaşlarını eleştiren biriydi hatırlarsan. Hamit hiçbir zaman Amrabat gibi bir kanat oyuncusu olmadı zaten, yanlış beklentilere girmeyelim. Orta sahayı daha dirençli yapacaktır ve Eboue'yi rahatlatacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde de tecrübesiyle takıma katkı verir. Öyle kanattan yardırıp giden biri beklenilmesin. En büyük avantajı ise sağ bek, sağ kanat ve orta sahanın ortasında bir eksik olduğunda takım neredeyse hiç etkilenmeyecek artık. Yabancı sınırlaması olmasa lüks bir oyuncu evet ama bizim için olmazsa olmaz.

Mental olarak haklısın, konsantrasyon sorunu vardı. Ama bu aşılamayacak bir sorun değil, Hamit'in durumunu düşündüğümüzde gayet de normal.

Bu takımın tek eksiği melo tarzı adam arkadaş maşallah nazar değmesin. 2000'li yılların GALATASARAY'ı geri dönüyor seri dikine oynayan pres yapıp asla pes etmeyen GALATASARAY.

Bu sene çok can yakacağız çok gününde olursa oyuncular yenemeyeceğimiz takım YOK.

Muslera: Top gelmedi pek.

Eboue: Fena değildi.

Sabri: Morali bozuk gibiydi. Son 20dk oynadı, hatalar yaptı, kolay geçildi ama sebebi moral bozukluğu gibi, birkaç maç ustuste oynasa kendine gelir.

Hakan Balta: İlk kez bu kadar hareketli ofansif gördüm böyle devam...

Semih: İyiydi yine birebir savunmalar Semih'e kaldı ve çogunda başarılı oldu.

Ujfa: Fena değildi.

Dany: İkinci yarı oynadı, ikinci yarı oyun dağıldıgı için değerlendirmek daha zordu ama hızını belli etti iyiydi.

Hamit: Koordinasyonu zayıftı, fiziksel olarak hazır değildi, sahanın en kötüsüydü ama zamanla düzelir. Kanat yerine göbekte oynamalı bence.

Aydın: Hızını gösteremedi, vasattı.

Emre Çolak: Geçen seneye göre daha kararlı, ne yapacagı daha belli.

Culio: Ölümcül bir hatası az kalsın gol oluyordu ama çok iyiydi bence, duran topları iyi kullanıyor, agresif, guclu, teknik. Ve bence sol kanat değil göbek oyuncusu. Takımda kalmalı.

Yekta: Beğendim bugun, az süre aldı ama kalitesini belli etti, hız, teknik, çalışkanlık, oyun görüşü var, çok sert sayılmaz ama kesinlikle kadroda bulunmalı.

Selçuk: Aynı Selçuk lafa ne hacet.

Umut: Tahmin ettiğiniz gibi, çalışkan, hızlı ama top saklayamıyor.

Necati: Umut'un tersi. Ağır, top öldürüyor kötü bitirici ama pas yapıyor, top saklıyor, orta sahayı rahatlatıyor.

Elmander: Tıpkı Selçuk gibi geçen seneden devam...

Burak: Işık verdi, beğendim.

Nasıl oynadık? Galip geldik ama derli toplu, organize oynadığımız söylenemez. 4-4-2'de geçen sene savunmada derinlik ve hız sorunu yaşıyorduk. Yine yaşadık çok pozisyon verdik. Dany hızıyla katkı sağlasa da sorun orta saha-savunma bütünleşmesini yapamıyoruz, kademeler kayboluyor. Bence bunun en önemli sebebi orta 4'lu hatta orta sahanın göbek ikilisi. Selçuk-Melo bile geçen sene bu açıdan sorunlu iken (Melo'nun serbest oynamasından ötürü). Maça Engin-Selçuk göbeğiyle başlayınca ne kadar iyi niyetli mücadele etselerde, pozisyon alma, alan kapatma konusunda sıkıntı yaşadık. İkinci yarı Selçuk-Hamit göbeği de aynı sorunu yaşadı. Melo-Selçuk bile sorun yaşarken bu normaldi. Şu an ki kadroda en iyi göbek ikili Selçuk-Culio olur bence.

Hamit toparlanana kadar önemsiz maçlarda oynatılmalı, S.Kupa Ş.Ligi maçlarında bu haliyle oynatılmasa daha iyi şimdilik. Culio asla bir sol kanat oyuncusu değil bence göbek oyuncusu. Hamit de keza göbek de daha iyi. Yekta'yı hem göbekte hem de kanat da dusunmeliyiz. Necati yerine Sercan'ı görmek isterdim.

Takımın eksiği öncelikle oyuncu değil, biraz taktik çalışmaları gerekiyor, Terim'in de bazı oyuncular ve mevkileri konusunda karar vermesi lazım.

Gelelim orta saha göbeğe, eksik bence Melo değil, pozisyon bilgisi daha gelişmiş biri lazım, ayağı duzgun, kafası çalışan, agresif, teknik biri. Melo serbest oynamayı seviyor bu yuzden çok pozisyon veririz. Melo savunmayı gözeterek oynamayı bilmiyor yapmaya çalıştıgında performansı dusuyor. Bize Lass, İnler, Capoue, Moussa Sissoko lazım.

Gayet güzel oynadık daha sezonun gerçek anlamda ilk hazırlık maçı diyebiliriz ve bu performans gayet güzeldi.Hamit biraz düşündürdü ama 1-2 maça kendini toparlar diye düşünüyorum.Ortasahada şuanki kadroda Melo'nun yaptığını yapacak bir adam göremedim.Melo yada bir başkası mutlaka bir transfer şart diye düşünüyorum onun dışında formda olduğumuzda anasını ağlatırız Totoş ligin.

Geri
Üst Alt