Hedeflenen Orta Saha Üçlüsü Sizce Uyumlu Olur mu?

Bence uyumlu bir 3lu olmaz

Oliviera 8 numara icin dogru profil ama biz topla oynadigimiz anlarda daha cok etkili olacak bir oyuncu

Bu yuzden 6 numara ya gelecek olan oyuncu daha cok kesici,ikili mucadelelerde üstünlük kuran bir oyuncu olmak zorunda

Grillitsch analizlerini okudugum ve kendim de biraz izledigim kadariyla bu tarz bir oyuncu degil bize özelikle oyun kurulumunda yardimci olabilecek bir oyuncu

10 numara pozisyonu icin ikinci forvet tarzinda bir oyuncu almak dogru olacakti yani pedro ama onu kacirdik

Eski 10 numaralar kalmadigi icin Harit tarzi hareketli bir hucum oyuncusunu bu bölgede kullanabiliriz

Yani uzun lafin kisasi benim icin 6 numara transferi simdilik soru isareti,o bölgeye gercek bir 6 numara lazim

Şu an ligde herhangi bir takımın ortasahasını komple al bizim ortasahaya koy, berkan-taylan ikilisinden daha kötü olmaz.

A0EDE2F3-EB2E-4B97-BE4B-8BA8A22E0D18.webp

içerisinde berkan taylan ve cicaldunun birinin bile olmadığı her türlü orta saha 3 lüsü uyumlu olur

Okanın dün yaptığı açıklamalardan sonra hedeflenen orta saha üçlüsünün bu olmadığı kesin gibi bir şey

Bakalım kimler gelecek ?

Umarım Dubois tarzı isim olurlar

sevgili keramettin , kalp kalbe karsi gibi ... tam sana mesaj yazdim - diger mesajini alinti yaparak. cok ilginc oldu saniye ile kacirdim ustte yazmis oldugun mesajini.

sorulari begendigimi oncelikle belirtmek isterim.

on alan baglaminda gueye ,kante turu mobil hibrid basan tur tipoloji isterim elbet. fakat , son yillarda,melo dan beri kafami cok kurcalayan yon, bizim kendi yari alanimizdan kaleci,stoper den DM'e atilan pasin bosluga gitmesi kalemizde bir anda tehlike yasamamiz, denge,tempo asagidaki sayacagim kritik nuanslar dan dolayi ustteki tipoloji hibrid mobil dm,dcm lerden ziyade daha bold klasiga yakin fakat hibrid tandansli tipolojilerin cok elzem oldugu kanaatindeyim. goreceli tabiki katilan olmaz saygi duyarim.

< = >

*doldur bosalt konusmalarinda ve basliklarinda yanilmiyorsam onde*top calan tur tipolojiye yakinsin 6 no ozelinde.<-> bi nevi hibrid gueye,kante tur tipoloji profil onde basan baglamina sicaksin gibi ? . belki dm konusunda hibrid kavram denkleminde ayrisiyoruz tam emin degilim. nacizane tercihim kompakt ve saglam yapi bazli dm temeli oldugundan asagidaki orneklere yakinim. elbette bu demek degilki gueye,kante gibi mobilite hibrid cok basan kosan vb zengin defansif islere uzagim,, elbette begeniyorum,

*fakat , kanimca bizim takimin son yillarda , *melo dan beri temel merkez sorunumuz adeta takimin tum defansif durusuna etki ediyor negatif anlamda.
melo kanimca dogru denklemdi, tipoloji profil baglaminda~bizim takima dair....< merkezde denge,takim defans durusdaki temel tutum ,tempo ayarlama,kopru bazli hat birlesimindeki hayati degeri,..gibi gibi < = > asagidaki aralarda saydigim kritik ve de stratejik nuanslar taktiksel olusumlarda hayati onem tasiyor sezonluk maraton uzun vade baglaminda melo ~senna~viera~gsilva turlerinin sentezi bir. *florian izliyebiliriz sayet oynamak istiyor ve uyum sorunu yasamazsa. elbette sistem ve de diziliste uyumlu olmali bu dogrultuda. bu tur isimler uygun sistemlerde ve dogru oyuncu kumesi birlikteliginde elmas gibi.....

dm konusunu az biraz daha
nacizane acarsam ;
dm olayinda tercihim kendi yari alanimizdaki denge unsuru ,balans ve tempo ayarlama denklemi.oyun vizyonu ve *fundamentali yeterli olmali *katiyyetle.... turler ,marcos senna, gilberto silva, viera vb benzer tipoloji familyasi,,, <> keza eskilerden *dietmar hamann vardir bilirsin , florian bazi yonlerden kendisini cagristiriyor tarafima. bu ornk isimlerin bi nevi sentezi gibi kendi kalibresinde.
< *florian da dolayisiyla keza bu isimler gibi, hatta nazarimda *en buyuk ozelligi olan *versatile ekstra yonunden dolayi daha albenisi olan profil...*dogru sistemde *stratejik onemi *kilit olan tur olur kanaatindeyim.

gueye,kante vb tur mobilite basanlar dan bagimsiz , florian oynadigi alanlarda top calma konusunda da maharetlidir. sahsen kendisini *deep dm olarak oynatma taraftariyim. tipki ustteki ornkler gibi, ozellikle senna ve viera nin ,hamann'in kullanildigi kurgularda. oyunu dikte etme, balans ayarlama, tempo denge belirleyici yonleri bu tur oyunculari dolayisiyla florian'i *bundes ozelinde en iyi 6lardan yapiyor son bir kac yillik lig baz aldigimda.

keske ayri bir baslik olsa bu degerli ve onemli buldugum ucu acik soruyu derinlemesine islesek.nacizane.
evander,harit,sergio denklemini mesajim daha da uzun olur diye burada noktaliyorum. *gerek gorursen, farkli basliga eklerim devam bazli.

------evander------
-----sergio---------

------florian------

selamlar,

Benim açımdan müthiş bir analiz üstad tebrik ediyorum.. 1 aydır ben de bunları anlatmak istiyorum ama senin gibi tarif edebilmem mümkün değildi birebir aynı gorusteyimm. Ama gördüğüm kadarıyla Okan Hoca biraz daha farklı düşünüyor umarım hayırlısı olur ..

(Topu defanstan alıp atak başlatsın, baskıda top kaybetmesin, rakip ataginda orta sahada iyi karsilasin yeter.) Bu dediklerimi mitco yapabilecekse gelsin isim takintim yok şahsen. (Kısaca geçen sene yapamadıklarımizi yapsın. O mevki çok kilit ortadan delip geçti rakipler akşamda gördük ki hala devam ediyor).
sevgili ilyas,
transfer vb baslikta *DM bolgesi ozelinde tipoloji ve profil bazli tanimlamaya yonelik gordugum en saglam yorumlardan olmus - ozellikle ( ) icinde gecen yerler. onemli ve nokta atisi tespitler. begendigimi belirtmek isterim nacizane.

bu denklemde eskilerden cok saglam ,kult ,ikonik figurler mevcut. ara ara vurgulamistim basliklarda ,marcos senna,,,

bu transfer doneminde ise , bu tanima en yatkin kafamdaki isim nacizane; carvalho ve son cikan avusturyali idi $ vs den bagimsiz.

Bende aynı şekilde düşünüyorum ama nedense taraftarımızda adam yiyen ayaksız bir 6 numaranın tek başına bütün topları rakipten koparacağına inanıyorlar. Takım halinde düzgün yerleşimde ve savunmada rakipten top kapılır, deli dana gibi koşsa bir oyuncu maksimum geri pas yaptırır rakibe. Ayrıca, kaptığı topu düzgün değerlendirirse bizim gibi takımlarda bir anlam kazanır, yoksa Etebonun şu meşhur çamur deryası maçta yaptığı gibi savunmayı bir sürü oyuncu yapar. Gelen topu rastgele uzaklaştırmıştı saha ağır olduğu için. Halbuki regista* benzeri bir orta saha alsak oynamak istediğimiz oyunu rahatlıkla oynarız. Orta sahadan asist/gol/kilit pas desteği almanın ve atak başlangıcını doğru bir şekilde organize etmenin ne demek olduğunu çoktan unuttuk. Kasımpaşa maçı özelinde özellikle yeni gelen oyuncuları izledim, Sergio pas almak için hareket yapıyor, bizim oyuncular garanti pas olmadığı müddetçe atamayacağından korktuğu için ve 2 senedir rezil ortasahadan dolayı pas atmıyorlar. Oyun bilgisi düşük olduğu için oyuncularımızın, hem Seferoviç hemde Dubois sürekli takım arkadaşlarına durması gereken yerleri gösterdiler&uyardılar, hemde ilk maçtan isyan ettiler. Bu bile takıma hareket kazandırdı. Orta sahaya Griliş gibi, Carvalho gibi dikine oynayabilen, top saklayabilen, nerede ne yapacağını bilen oyuncular olduğu zaman takımın hücuma kalkması çok daha kolaylaşacak. Ayrıca zekasıyla oynayan oyuncunun çokta hızlı/tempolu olmasına gerek kalmıyor. En güzel örneği, dün Omar sağda koşmaktan helak oldu ama milyon tane pozisyon onun kanadından geldi. Dubois girdiğinde savunmada çok koşmadı, pas opsiyonlarını kesti adamların, 2 kez gelemediler bile o kanattan. Ayrıca, topu doğru kullandığımızda ve hızlı kullandığımızda ne kadar kolay gol atabildiğimizi gördük, ligimiz kaplumbağa seviyesinde olduğu için biraz kıpırdanma rakip savunmaları dengesiz yakalamamızı sağlıyor. Orta sahada topu 7-8 kez dürten Taylan, Berkan* vs gibi oyuncular olduğunda çaresiz kalıyoruz, rakip çok rahat karşılıyor, taa Musleraya kadar dönüp sağ kanattan atak yapıyorsak sol kanada geçiriyoruz topu. Sonrasında niye forvetler kötü.. Naçizane bir gözlemim daha, Sergio geldiği andan itibaren Gomisin koşu yoluna harika paslar atıyor, Gomis koşamadığı için o pasların değerini anlayamadık ama Seferoviç girdiğinde 3-4 kez boş koşu gösterdi top bizim orta sahadayken, atılmadı. Bunu yapabilecek 2 orta saha transferi daha hem forvet hattını hemde kanatları yıldızlaştırır.

ustte alintiladigim sevgili @İlyas ÖZER ve sevgili @Murat Yanut renkdaslarimizin begendigim ve onemli buldugum tespitlerinin *forumumuzdaki mevcut transfer basligi mesaj ruzgarinda savrulmasina kiyamadim, burada da yer almasini nacizane uygun buldum.sayet bir mahsuru yoksa.
farkli bir aci getirmesi adina , detaylica irdeliyebiliriz takimimizin mevcut ve de son sezonlardaki en buyuk handikap bolgesi olan ;ozellikle DM bolgesi tipoloji ve profil konusunu.

transfer donemi basladigindan bugune gelinen surecte cikan isimlerin keske listesi olsa, ozellikle DM bolgesine dair.
< oneri olarak yazayim, belki bu tur bir liste basligimiza ilistirilebilir~sayet mumkunse...

Bielik\Taylan

Midtsjö\Berkan. Oliveira\Cicaldau

Şöyle bir orta saha kurmayı düşünüyorsak kurtuluş yok ciddi anlamda küme düşeriz bu sene banko 2.lig

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt