sevgili keramettin , kalp kalbe karsi gibi ... tam sana mesaj yazdim - diger mesajini alinti yaparak. cok ilginc oldu saniye ile kacirdim ustte yazmis oldugun mesajini.
sorulari begendigimi oncelikle belirtmek isterim.
on alan baglaminda gueye ,kante turu mobil hibrid basan tur tipoloji isterim elbet. fakat , son yillarda,melo dan beri kafami cok kurcalayan yon, bizim kendi yari alanimizdan kaleci,stoper den DM'e atilan pasin bosluga gitmesi kalemizde bir anda tehlike yasamamiz, denge,tempo asagidaki sayacagim kritik nuanslar dan dolayi ustteki tipoloji hibrid mobil dm,dcm lerden ziyade daha bold klasiga yakin fakat hibrid tandansli tipolojilerin cok elzem oldugu kanaatindeyim. goreceli tabiki katilan olmaz saygi duyarim.
< = >
*doldur bosalt konusmalarinda ve basliklarinda yanilmiyorsam onde*top calan tur tipolojiye yakinsin 6 no ozelinde.<-> bi nevi hibrid gueye,kante tur tipoloji profil onde basan baglamina sicaksin gibi ? . belki dm konusunda hibrid kavram denkleminde ayrisiyoruz tam emin degilim. nacizane tercihim kompakt ve saglam yapi bazli dm temeli oldugundan asagidaki orneklere yakinim. elbette bu demek degilki gueye,kante gibi mobilite hibrid cok basan kosan vb zengin defansif islere uzagim,, elbette begeniyorum,
*fakat , kanimca bizim takimin son yillarda , *melo dan beri temel merkez sorunumuz adeta takimin tum defansif durusuna etki ediyor negatif anlamda.
melo kanimca dogru denklemdi, tipoloji profil baglaminda~bizim takima dair....< merkezde denge,takim defans durusdaki temel tutum ,tempo ayarlama,kopru bazli hat birlesimindeki hayati degeri,..gibi gibi < = > asagidaki aralarda saydigim kritik ve de stratejik nuanslar taktiksel olusumlarda hayati onem tasiyor sezonluk maraton uzun vade baglaminda melo ~senna~viera~gsilva turlerinin sentezi bir. *florian izliyebiliriz sayet oynamak istiyor ve uyum sorunu yasamazsa. elbette sistem ve de diziliste uyumlu olmali bu dogrultuda. bu tur isimler uygun sistemlerde ve dogru oyuncu kumesi birlikteliginde elmas gibi.....
dm konusunu az biraz daha
nacizane acarsam ;
dm olayinda tercihim kendi yari alanimizdaki denge unsuru ,balans ve tempo ayarlama denklemi.oyun vizyonu ve *fundamentali yeterli olmali *katiyyetle.... turler ,marcos senna, gilberto silva, viera vb benzer tipoloji familyasi,,, <> keza eskilerden *dietmar hamann vardir bilirsin , florian bazi yonlerden kendisini cagristiriyor tarafima. bu ornk isimlerin bi nevi sentezi gibi kendi kalibresinde.
< *florian da dolayisiyla keza bu isimler gibi, hatta nazarimda *en buyuk ozelligi olan *versatile ekstra yonunden dolayi daha albenisi olan profil...*dogru sistemde *stratejik onemi *kilit olan tur olur kanaatindeyim.
gueye,kante vb tur mobilite basanlar dan bagimsiz , florian oynadigi alanlarda top calma konusunda da maharetlidir. sahsen kendisini *deep dm olarak oynatma taraftariyim. tipki ustteki ornkler gibi, ozellikle senna ve viera nin ,hamann'in kullanildigi kurgularda. oyunu dikte etme, balans ayarlama, tempo denge belirleyici yonleri bu tur oyunculari dolayisiyla florian'i *bundes ozelinde en iyi 6lardan yapiyor son bir kac yillik lig baz aldigimda.
keske ayri bir baslik olsa bu degerli ve onemli buldugum ucu acik soruyu derinlemesine islesek.nacizane.
evander,harit,sergio denklemini mesajim daha da uzun olur diye burada noktaliyorum. *gerek gorursen, farkli basliga eklerim devam bazli.
------evander------
-----sergio---------
------florian------
selamlar,